Κορυφαία 8 εργαλεία σχολιασμού βίντεο για να βελτιώσετε τα οπτικά σας δεδομένα

Είτε εργάζεστε σε έργα όρασης υπολογιστή είτε ασχολείστε με συστήματα μηχανικής μάθησης, τα εργαλεία σχολιασμού βίντεο AI αποτελούν μέρος της τυπικής πρακτικής.

Τα εργαλεία σχολιασμού βίντεο, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, είναι εξειδικευμένα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να προσθέσουν πρόσθετες πληροφορίες σε ένα βίντεο. Αυτή η προσθήκη πληροφοριών είναι γνωστή ως «σχολιασμός» και οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν ένα βίντεο είτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εγγραφής είτε πριν/μετά την εγγραφή του βίντεο.

Τα σωστά εργαλεία σχολιασμού βίντεο μπορούν να σας βοηθήσουν να σχολιάσετε το βίντεό σας μέσα σε λίγα λεπτά. Συμβάλλουν πολύ στη βελτίωση του αλγορίθμου δίνοντάς του περισσότερο πλαίσιο. Επιπλέον, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της οπτικής μάθησης.

Εάν γίνει σωστά, ο σχολιασμός ενός βίντεο μπορεί να ενισχύσει την αφοσίωση κάνοντας τα βίντεό σας πιο διαδραστικά και έξυπνα τμηματοποιώντας τα, ώστε να μπορεί κανείς να τα ανακτήσει χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο.

Επιπλέον, ο σχολιασμός των βίντεό σας, δηλαδή η προσθήκη οπτικών ενδείξεων όπως λεζάντες, σημειώσεις κ.λπ., στα βίντεό σας μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία προβολής του κοινού σας. Ενώ πολλά εργαλεία σχολιασμού βίντεο είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά, δεν είναι όλα τόσο ικανά όσο ισχυρίζονται ότι είναι.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε επιμεληθεί μερικά από τα κορυφαία εργαλεία σχολιασμού βίντεο για να βελτιώσουμε τα οπτικά σας δεδομένα και να εξαλείψουμε οποιαδήποτε σύγχυση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Τι είναι ένα εργαλείο σχολιασμού βίντεο;

Ο σχολιασμός βίντεο είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας χρήστης επισημαίνει ή προσθέτει ετικέτες σε βίντεο κλιπ για να καταστεί δυνατή η εκπαίδευση μοντέλων όρασης υπολογιστή ή ο εντοπισμός αντικειμένων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα εργαλεία σχολιασμού βίντεο είναι εργαλεία που βοηθούν τους σχολιαστές να σχολιάζουν ένα βίντεο με ευκολία.

Ο σωστός σχολιασμός στα βίντεο μπορεί να δημιουργήσει μια ακριβή βάση δεδομένων αναφοράς. Με μια τέτοια βάση δεδομένων στη διάθεσή τους, τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, ανθρώπους, ζώα κ.λπ., πολύ πιο γρήγορα και με ακρίβεια.

Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχετε για λίγο όταν επιλέγετε ένα εργαλείο σχολιασμού βίντεο

Πριν επιλέξετε ένα εργαλείο σχολιασμού βίντεο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αυτά τα απαραίτητα χαρακτηριστικά:

#1. Πολλαπλοί τύποι σχολιασμού

Το εργαλείο σχολιασμού βίντεο θα πρέπει να υποστηρίζει διάφορους τύπους σχολιασμού, όπως οριοθέτηση πλαισίων, σημασιολογική τμηματοποίηση, γρήγορος σχολιασμός, σχολιασμός πολυγώνου, σχολιασμός βασικών σημείων κ.λπ.

#2. Φιλικό προς τον χρήστη διεπαφή χρήστη και ευκολία πρόσβασης

Το εργαλείο θα πρέπει να έχει μια απλοϊκή, διαισθητική διεπαφή χρήστη που να είναι εύκολη στην πλοήγηση. Αν οι χρήστες πρέπει να περάσουν χρόνια για να εξοικειωθούν με ένα εργαλείο, δεν είναι αυτό.

  Πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για διακοπές χρησιμοποιώντας τις Αγορές Google

#3. Εύκολη κοινή χρήση

Ένα καλό εργαλείο σχολιασμού βίντεο πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα βίντεό τους με την ομάδα τους και να κάνουν σημειώσεις με χρονική σήμανση σε αυτά σε πραγματικό χρόνο. Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε μέλος της ομάδας παραμένει στην ίδια σελίδα και παράγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

#4. Ενσωμάτωση

Το εργαλείο θα πρέπει να ενσωματώνεται εύκολα με άλλες πλατφόρμες και εργαλεία. Αυτό επιτρέπει στο λογισμικό να ξεπεράσει τα όριά του και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του.

#5. Δυναμικές ταξινομήσεις

Ένα ιδανικό εργαλείο σχολιασμού βίντεο θα σας επιτρέπει να κατηγοριοποιείτε καρέ και συμβάντα. Τέτοιες ταξινομήσεις βάσει ενεργειών ή συμβάντων βοηθούν τους σχολιαστές να περιγράψουν τι κάνει ένα αντικείμενο σε έναν καθορισμένο αριθμό πλαισίων.

Τώρα που γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά με τα εργαλεία σχολιασμού βίντεο και τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές μεταξύ αυτών:

VEED

Το διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο του VEED μπορεί να είναι η ιδανική σας επιλογή, εάν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο να σχολιάσετε τα βίντεό σας, και αυτό επίσης διαδικτυακά, χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Το εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο επιτρέπει στους σχολιαστές να σχεδιάζουν και να προσθέτουν κείμενο, κύκλους, γραμμές προόδου, βέλη και άλλα μέσα σε λίγα λεπτά.

Σας επιτρέπει ακόμη και να προσθέτετε εικόνες στα βίντεό σας. Εκτός από τους σχολιασμούς, το διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο του VEED δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν υπότιτλους, BGM, μεταφράσεις κ.λπ., επίσης στα βίντεό τους.

Ως εργαλείο που βασίζεται στο web, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη του VEED στη συσκευή σας. Απλώς αποκτήστε πρόσβαση στο VEED από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε και ξεκινήστε να σχολιάζετε. Το εργαλείο υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες βίντεο, όπως .mp4, .avi, .mpeg κ.λπ.

Επιπλέον, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο είναι συμβατό με υπολογιστές (Windows, Linux, macOS, κ.λπ.) και πλατφόρμες για κινητές συσκευές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και είστε έτοιμοι να συνεχίσετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Ο διαδικτυακός επεξεργαστής βίντεο του VEED διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα για σύντομα, γρήγορα και μεμονωμένα έργα. Για περισσότερες δυνατότητες, μπορείτε να αγοράσετε τα επί πληρωμή πακέτα τους που ξεκινούν από 18 USD/χρήστης/μήνα.

Adobe Premiere Pro

Το Adobe Premiere Pro είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αυτόματη προσθήκη υπότιτλων στα βίντεό σας. Βοηθά τους χρήστες να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και ενισχύοντας την αφοσίωση.

Το Adobe Premiere Pro χρησιμοποιεί τη φωνητική αναγνώριση για τη δημιουργία υπότιτλων. Αυτές οι λεζάντες είναι πλήρως προσαρμόσιμες. Ως εκ τούτου, μπορείτε να τα αλλάξετε κατά βούληση.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία φωνής σε κείμενο για την αναγνώριση ομιλίας, το Premiere Pro μεταγράφει τον ήχο στα αρχεία βίντεο σας σε μια στιγμή. Ο αλγόριθμος αναγνώρισης ομιλίας που υποστηρίζεται από AI μπορεί να μεταγράψει με ακρίβεια 14 διαφορετικές γλώσσες.

Μετά τις απαραίτητες αλλαγές (αν χρειάζεται), μπορείτε να δημιουργήσετε υπότιτλους από αυτήν τη μεταγραφή με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε τους υπότιτλους σας προσαρμόζοντας γραμματοσειρές, επιλέγοντας χρώματα και πολλά άλλα.

  11 παιχνίδια σαν το Last Of Us που πρέπει να παίζουν όλοι

Προς το παρόν, το Adobe Premiere Pro προσφέρει προγράμματα premium που ξεκινούν από 20,99 USD/μήνα. Ωστόσο, για αβέβαιους πελάτες, προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών πριν από την αγορά.

Flixier

Το Flixier επιτρέπει στους σχολιαστές να γράφουν σε βίντεο με ευκολία απευθείας από τα προγράμματα περιήγησής τους. Μπορούν να σχεδιάσουν στα βίντεό τους και να προσθέσουν κείμενο, τίτλους κίνησης, εικόνες, σχήματα και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώντας το εργαλείο σχολιασμού βίντεο του Flixier.

Καθώς το Flixier είναι απίστευτα διαισθητικό και ελάχιστο, ακόμη και άτομα με μηδενική εμπειρία επεξεργασίας βίντεο μπορούν να πάρουν το χτύπημα του εργαλείου που βασίζεται στο web μετά από λίγο. Ο ακριβής σχολιασμός στα βίντεο διασφαλίζει ότι η αφοσίωση των χρηστών αυξάνεται και μπορείτε να μεταφέρετε πληροφορίες στους θεατές σας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Flixier δίνει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέξουν από μια πληθώρα πινέλων, γραμματοσειρών και προσαρμόσιμων σχημάτων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν τις δικές τους γραμματοσειρές. Εάν το βίντεο που θέλετε να προσθέσετε σχολιασμό έχει ήδη ανέβει στο YouTube, μπορείτε να το εισαγάγετε στο Flixier κάνοντας απλώς copy-past τον σύνδεσμό του.

Επιπλέον, υποστηρίζει όλες τις κύριες μορφές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των .mp4, .avi, .mkv κ.λπ. Επί του παρόντος, το Flixier είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες δωρεάν.

Labelbox

Το Labelbox είναι ένας εύκολος τρόπος για να σχολιάσετε ένα βίντεο για συστήματα μηχανικής εκμάθησης. Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο του Labelbox σάς επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες σε ολόκληρα βίντεο ή συγκεκριμένα καρέ. Το εργαλείο σχολιασμού έχει όλα τα απαραίτητα – πολύγραμμες, πλαίσια οριοθέτησης, μάσκες τμηματοποίησης και πολλά άλλα.

Το εργαλείο τμηματοποίησης βίντεο του είναι ιδανικό για τον ακριβή σχολιασμό αντικειμένων σε ένα βίντεο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση μάσκες σε καρέ για μια ακριβή, απρόσκοπτη ροή εργασιών ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης που εξοικονομεί χρόνο.

Επίσης, οι δυνατότητες αυτοματισμού του Labelbox κάνουν την επισήμανση μια εύκολη διαδικασία. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κείμενα, εικόνες, επικαλύψεις, προσαρμοσμένα γραφικά στοιχεία HTML κ.λπ.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Labelbox προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες. Για προχωρημένες ανάγκες, προσφέρουν διάφορα προγράμματα επί πληρωμή με βάση τη μεταφόρτωση και τη χρήση σας.

VGG Image Annotator (VIA)

Το VGG Image Annotator είναι ένα μη αυτόματο εργαλείο σχολιασμού ανοιχτού κώδικα που μπορεί να σας βοηθήσει στις ανάγκες σας για σχολιασμούς βίντεο. Δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο Ιστού, οι χρήστες δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν ή να ρυθμίσουν κάποιο λογισμικό.

Είναι ενδιαφέρον ότι ολόκληρο το εργαλείο VGG Image Annotator έρχεται ως σελίδα HTML που δεν είναι καν 400 KB. Επιπλέον, λειτουργεί εκτός σύνδεσης σε όλα σχεδόν τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης.

Χρησιμοποιώντας το VIA, μπορείτε εύκολα να σχολιάσετε τα βίντεό σας μέσα σε λίγα λεπτά. Για ενημέρωσή σας, το Visual Geometry Group (VGG) – οι προγραμματιστές του εργαλείου VIA – το κυκλοφόρησε με την άδεια χρήσης ρήτρας BSD-2. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σχολιασμού του για ακαδημαϊκά και εμπορικά έργα.

Επί του παρόντος, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο VGG Image Annotator χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα.

MarkUp.io

Το MarkUp.io σάς επιτρέπει να σχολιάζετε τα βίντεό σας σαν να πρόκειται για cakewalk. Σας επιτρέπει να αφήνετε σχόλια στο περιεχόμενο του βίντεό σας και να το κοινοποιείτε για έλεγχο. Η άμεση οπτική ανάδραση είναι τέλεια για την αποφυγή θορύβου και εξοικονόμηση χρόνου.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το grtechpc.org API με πελάτες PHP

Το εργαλείο σχολίων του MarkUp.io μειώνει την πιθανότητα βρόχων αναθεώρησης κατά 80%. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα σας να επικεντρωθεί περισσότερο και να φέρνει το παιχνίδι της κάθε φορά.

Ανεξάρτητα από το αν μόλις ξεκινάτε και προσθέτετε τις τελευταίες πινελιές σε μια κατασκευή, το MarkUp.io κάνει την ανατροφοδότηση και τη συνεργασία μια απλή, απλή διαδικασία. Επίσης, έχει μια επέκταση Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να εκκινούν το MarkUp.io απευθείας από τα προγράμματα περιήγησής τους Chrome.

Προς το παρόν, το MarkUp.io διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, μπορείτε να αγοράσετε τα επί πληρωμή πακέτα τους από 59 USD/μήνα.

Εμβάθυνση AI

Το εργαλείο σχολιασμού βίντεο του Deepen AI είναι ένας έξυπνος τρόπος για να σχολιάσετε ένα βίντεο για την παραγωγή κορυφαίων δεδομένων εκπαίδευσης. Από οριοθέτηση πλαισίων έως πολυγραμμές έως σημασιολογική τμηματοποίηση έως επισήμανση σεναρίων – Το Deepen AI υποστηρίζει κάθε μοναδική περίπτωση που μπορείτε να σκεφτείτε.

Αυτό το εργαλείο σχολιασμού βίντεο διασφαλίζει τα υψηλότερα πρότυπα επαληθεύοντας την ποιότητα των δεδομένων με ετικέτα.

Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να εκχωρούν και να διαχειρίζονται πολλά μέλη της ομάδας σε μια ενιαία πλατφόρμα. Επιπλέον, μπορεί κανείς εύκολα να παρακολουθεί και να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η εργασία σχολιασμού και πώς αποδίδει το εργατικό δυναμικό σας σε πραγματικό χρόνο.

Αν θέλετε να λάβετε μια προσφορά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email ή τηλεφωνικής κλήσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας που παρέχεται στον ιστότοπό τους και θα σας απαντήσουν εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Αρχείο αρχείου

Το Filestage είναι ένα εργαλείο κριτικής και συνεργασίας βίντεο πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα βίντεό τους και να συλλέγουν σχόλια με αυτοματοποιημένες χρονικές σημάνσεις. Η αυτοματοποιημένη σύλληψη χρονικού κωδικού διευκολύνει το άλμα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κάνοντας απλά κλικ σε ένα σχόλιο.

Κάνοντας σχολιασμό απευθείας πάνω στα βίντεο, μπορείτε να κάνετε τα σχόλια πιο ξεκάθαρα και ακριβή. Οι αναθεωρητές μπορούν να παρακολουθούν κάθε αίτημα έγκρισης και αλλαγής σε πραγματικό χρόνο με ένα μόνο κλικ.

Περιττό να πούμε ότι αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και ταλαιπωρία και καθιστά την όλη διαδικασία αβίαστη. Συνεχίστε να μοιράζεστε νέες εκδόσεις μέχρι να λάβετε έγκριση για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Filestage προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, μετά την οποία μπορείτε να επιλέξετε τα premium πακέτα τους που ξεκινούν από 24 USD/θέση/μήνα.

Τελικές Λέξεις

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά εργαλεία σχολιασμού βίντεο εκεί έξω στις μέρες μας. Εδώ, αξιολογήσαμε προσεκτικά και επιμεληθήκαμε κορυφαία εργαλεία σχολιασμού βίντεο για να βελτιώσουμε τα οπτικά σας δεδομένα. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή επιλογές.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανατρέξει στο άρθρο μας πριν επιλέξετε το ιδανικό εργαλείο σας. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά, την αποτελεσματικότητα και οτιδήποτε άλλο και μόνο τότε αναζητήστε ένα συγκεκριμένο εργαλείο. Η επιλογή του σωστού εργαλείου σχολιασμού βίντεο είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει το βίντεό σας. Και όπως ήδη γνωρίζετε, ο σωστός σχολιασμός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε την αφοσίωση και να δώσετε στο κοινό σας μια καλύτερη εμπειρία προβολής. Οπότε καλή τύχη!

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε για τα καλύτερα εργαλεία σχολιασμού ιστοτόπων για να διευκολύνετε τη ζωή μας.