Κορυφαία 6 εργαλεία αναζήτησης αντίστροφης εικόνας για να βρείτε την αρχική πηγή μιας εικόνας

Υπάρχουν δισεκατομμύρια εικόνες στο διαδίκτυο. Πώς επαληθεύετε την προέλευσή τους εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα από αυτά για προσωπική ή εμπορική εργασία;

Οι εικόνες που βρίσκετε κάνοντας μια αναζήτηση Google μπορεί να είναι διπλότυπες, κλεμμένα έργα τέχνης, χειραγώγηση μέσων κ.λπ. Μπορείτε να προσπαθήσετε ανεξάρτητα να αναζητήσετε την προέλευσή της ή να επαληθεύσετε εάν πρόκειται για πρωτότυπη εικόνα; Ή, χρειάζεστε έναν επαγγελματία για να το κάνει αυτό για εσάς;

Εάν μιλάτε για υψηλού προφίλ νομικά ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και άλλες νομικές εργασίες, σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Αλλά για καθημερινή χρήση, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός εργαλείου αντίστροφης αναζήτησης εικόνων.

Τι είναι η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων;

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων είναι μια τεχνική για την αναζήτηση της πηγής (ή άλλων πηγών) από την οποία προήλθε μια συγκεκριμένη εικόνα.

Εάν είστε περίεργοι για μια εικόνα στη συσκευή σας, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ορισμένα από τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν.

Μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία αντίστροφης αναζήτησης εικόνων:

  • Για να ελέγξετε εάν κάποιος χρησιμοποιεί το έργο σας που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια
  • Για να αναγνωρίσετε ένα άτομο ή να λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας στον ιστό
  • Για να ελέγξετε την αυθεντικότητα μιας εικόνας
  • Για να μάθετε την πηγή της εικόνας
  • Για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο iPhone ή το smartphone Android σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (επιτραπέζιος υπολογιστής ή κινητό) και να ανεβάσετε την εικόνα.

  16 Καλύτερο Λογισμικό Γενιάς Δυναμικού για Εκκίνηση σε Επιχειρήσεις

Πλεονεκτήματα ενός Εργαλείου Αντίστροφης Αναζήτησης Εικόνων 👍

Τα εργαλεία αναζήτησης αντίστροφης εικόνας έχουν μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

  • Μπορείτε να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα μιας εικόνας δωρεάν
  • Εξοικονομήστε χρόνο από τη μη αυτόματη επαλήθευση μιας εικόνας στη συσκευή σας ή στο προφίλ κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Βρείτε εικόνες χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εργασία σας
  • Εντοπίστε ένα μέρος ή οικισμό από μια ξεχασμένη φωτογραφία στο πατάρι σας
  • Μάθετε πληροφορίες για άγνωστα αντικείμενα ή προϊόντα χωρίς ετικέτα

Όλα αυτά, και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα για αυτό. Νομίζω ότι ένα από τα πιο πολύτιμα πλεονεκτήματα ενός εργαλείου αντίστροφης αναζήτησης εικόνων είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί την εικόνα ή το έργο τέχνης σου.

Η κλοπή εικόνας είναι συχνή και συχνά είναι αδύνατο να αποφευχθεί. Ως εκ τούτου, ένα εργαλείο για να μάθετε για μια εικόνα είναι χρήσιμο για μια τέτοια εργασία.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία αναζήτησης αντίστροφης εικόνας.

Σημείωση: Συνήθως, οι υπηρεσίες δεν αποθηκεύουν τα δεδομένα σας με αντίστροφη αναζήτηση εικόνων. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι ευαίσθητο, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε τις πολιτικές απορρήτου τους πριν συνεχίσετε.

TinEye

TinEye είναι μια από τις πιο πολύτιμες επιλογές που μπορείτε να προσθέσετε στο chrome για γρήγορες αναζητήσεις.

Θα πρέπει να ανεβάσετε την εικόνα ή να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιώντας το TinEye. Αν και είναι δωρεάν στη χρήση για αρχή, προσφέρουν επιχειρηματικές/εταιρικές προσφορές για την αυτοματοποίηση της παρακολούθησης εικόνων και σας ειδοποιούν εάν η εικόνα σας χρησιμοποιείται χωρίς εξουσιοδότηση.

  Γιατί το 2020 είναι η τέλεια στιγμή για να ξαναεπισκεφτείτε το IRC

Σε αντίθεση με ένα κανονικό εργαλείο αναζήτησης εικόνων, εστιάζει σε διάφορες πτυχές της αναγνώρισης εικόνων και της όρασης υπολογιστή. Έτσι, έχετε την επιλογή να ενσωματώσετε τα άλλα προϊόντα της για την επαλήθευση εικόνων ή την αυθεντικότητά τους ενώ εκτελείτε την αναζήτηση.

Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων

Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων δεν είναι μια μηχανή αναζήτησης εικόνων από μόνη της, αλλά σας επιτρέπει να ανεβάσετε φωτογραφίες και στη συνέχεια σας δίνει την επιλογή να επιλέξετε από διαφορετικές πύλες αντίστροφης αναζήτησης εικόνων (Yandex, Google και Bing).

Εάν θέλετε μια ενιαία υπηρεσία για γρήγορη αναζήτηση μιας εικόνας στον ιστό, αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει με αυτό.

Pixsy

Pixsy είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο αντίστροφης αναζήτησης εικόνων όπου πρέπει να εγγραφείτε για να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση.

Σας επιτρέπει να εισάγετε εικόνες από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε απευθείας φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας για να εκτελέσετε μια αναζήτηση.

Παρόμοια με το TinEye, το Pixsy προσφέρει επίσης επιχειρηματικά/επιχειρηματικά σχέδια για να σας επιτρέψει να αυτοματοποιήσετε την παρακολούθηση ενώ λαμβάνετε νομική βοήθεια και για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Εικόνες Google

Η αναζήτηση εικόνων της Google είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο αντίστροφης μηχανής αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας. Έχουν στη λίστα δισεκατομμύρια φωτογραφίες από εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Έτσι, εάν δεν καταφέρετε να βρείτε ένα ταίριασμα για την εικόνα σας χρησιμοποιώντας άλλα εργαλεία, Εικόνες Google πρέπει να είναι το καλύτερο στοίχημα. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία και έχετε την επιλογή να ανεβάσετε την εικόνα ή να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό χειριστήριο GameCube ή Wiimote στο Dolphin

Σε αντίθεση με κάποια άλλα εργαλεία αναζήτησης, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ακριβείς αντιστοιχίσεις στην εικόνα που ανεβάσατε, θα λάβετε πολλές παρόμοιες (ή θεματικές) προτάσεις.

Λάβετε υπόψη ότι δεν θα έχετε την επιλογή να ανεβάσετε ή να επικολλήσετε διευθύνσεις URL εικόνων όταν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης για κινητά. Για να αποκτήσετε τη δυνατότητα, πρέπει να ζητήσετε τον ιστότοπο για υπολογιστές από το μενού του προγράμματος περιήγησής σας. Η Google μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο βελτιστοποίησης του ιστότοπου για χρήστες κινητών.

Bing Visual Search

Η πύλη αναζήτησης εικόνων του Bing είναι στο ίδιο επίπεδο με τις Εικόνες Google. Προσφέρει επίσης μια “λειτουργία κειμένου” όπου μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου στην εικόνα που ανεβάσατε για αναζήτηση για να εντοπίσετε τυχόν αποτελέσματα αναζήτησης αντίστροφης εικόνας.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μετατρέψετε εικόνες σε κείμενο, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι βολικό.

Έχετε κάποια πρόσθετα πλεονεκτήματα με τη λειτουργία κειμένου για να εντοπίζετε γρήγορα ορόσημα, αντικείμενα και άλλα. Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσετε!

Αναζήτηση εικόνων Yahoo

Αναζήτηση εικόνων Yahoo δεν υποστηρίζει τη μεταφόρτωση εικόνων. Επομένως, δεν είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο αναζήτησης αντίστροφης εικόνας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεταδεδομένα ή το όνομα αρχείου της αρχικής εικόνας για σάρωση μέσω της βάσης δεδομένων για να δείτε εάν ταιριάζει με κάτι το ίδιο.

Παρόλο που το Yahoo δεν είναι πλέον γίγαντας του Διαδικτύου, εξακολουθεί να ανιχνεύει ένα αξιοπρεπές κομμάτι ιστοσελίδων μαζί με τα δεδομένα για διάφορες εικόνες. Οπότε, αξίζει μια βολή.

Τελειώνοντας 😎

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία αντίστροφης αναζήτησης εικόνων. Ορισμένα είναι προσανατολισμένα σε επιχειρήσεις και μερικά προσφέρουν μια τεράστια συλλογή εικόνων χωρίς εγγραφή.

Οι επιλογές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχουν τον ίδιο σκοπό, αλλά με διαφορετική αποτελεσματικότητα και περιπτώσεις χρήσης. Εξερευνήστε και επιλέξτε το καλύτερο εργαλείο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.