Κορυφαία 12 εύχρηστα εργαλεία μετατροπής YAML σε JSON

Πολλά διαδικτυακά εργαλεία μετατρέπονται από τη μια γλώσσα στην άλλη χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για καμία. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για τη μετατροπή από YAML σε JSON και αντίστροφα.

Η YAML είναι μια αναγνώσιμη από τον άνθρωπο γλώσσα σειριοποίησης δεδομένων που χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση δομημένων δεδομένων σε μορφή κειμένου. Σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού, η YAML χρησιμοποιείται ως η προεπιλεγμένη γλώσσα σχήματος. Χρησιμοποιεί εσοχή αντί για σγουρά τιράντες και κενά αντί για ερωτηματικά.

Ένα υποσύνολο του YAML γνωστό ως JSON (JavaScript Object Notation) χρησιμοποιείται συνήθως για τη μετάδοση δομών δεδομένων μεταξύ προγραμμάτων. Ωστόσο, η YAML δεν υποστηρίζεται από κάθε γλώσσα προγραμματισμού και δεν μπορεί να αποθηκεύσει αντικείμενα σε πίνακες ή να εξαναγκάσει σειρές σε αριθμούς, για παράδειγμα.

Τι είναι η γλώσσα YAML;

Η YAML είναι μια γλώσσα σειριοποίησης δεδομένων που χρησιμοποιείται συνήθως για την εγγραφή αρχείων διαμόρφωσης. Είναι θέμα γνώμης, η YAML σημαίνει ακόμα μια γλώσσα σήμανσης ή η YAML δεν είναι γλώσσα σήμανσης. Τονίζει το γεγονός ότι η YAML είναι μια γλώσσα προσανατολισμένη στα δεδομένα και όχι σε έγγραφα.

Η YAML είναι μια πολύ γνωστή γλώσσα προγραμματισμού αφού είναι απλή στην κατανόηση και ευανάγνωστη από το ανθρώπινο μάτι. Είναι επίσης μια καλή επιλογή μαζί με άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Επειδή το YAML είναι ένα υπερσύνολο του JSON, μπορεί να αναλύσει το JSON χρησιμοποιώντας έναν αναλυτή YAML. Οι επεκτάσεις που αποτελούν μέρος του YAML περιλαμβάνουν .yaml καθώς και .yml. Οι προδιαγραφές YAML επιτρέπουν στους χρήστες να ορίζουν τους τύπους δεδομένων τους και τη συγκεκριμένη πληκτρολόγηση δεδομένων. Οι πιο δημοφιλείς τύποι δεδομένων που χρησιμοποιούνται στο YAML είναι αριθμοί, συμβολοσειρές, μηδενικές τιμές. Boolean, Ημερομηνίες και χρονικές σημάνσεις, Ακολουθίες και Ένθετες τιμές.

Τι είναι το JSON Format;

Η JSON (JavaScript Object Notation) είναι μια γλώσσα ανεξάρτητη, αναγνώσιμη από τον άνθρωπο, που χρησιμοποιείται για την απλότητά της και χρησιμοποιείται κυρίως σε εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό.

Το JSON περιλαμβάνει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να κωδικοποιεί έξι διαφορετικούς τύπους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων, πίνακα, συμβολοσειρών, null, αριθμών και Boolean. Το JSON είναι πολύ πιο εύκολο για τους υπολογιστές να το κατανοήσουν και είναι εξαιρετικά ευέλικτο σε σύγκριση με το YAML, το οποίο επιτρέπει την κωδικοποίηση δεδομένων Python, αλλά έχει τρωτά σημεία κατά την αποκωδικοποίηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η YAML είναι δύσκολη στην ερμηνεία.

Η πιο χρησιμοποιούμενη μορφή για τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ προγραμμάτων είναι το JSON. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για τη μετατροπή από YAML σε JSON και αντίστροφα.

Online Εργαλεία YAML

Μετατρέψτε γρήγορα μια άλλη γλώσσα σήμανσης σε JavaScript με Online Εργαλεία YAML. Εισαγάγετε το YAML στο πεδίο εισαγωγής στην αριστερή πλευρά και θα δείτε το JSON να εμφανίζεται στο πεδίο εξόδου στα δεξιά. Εισαγάγετε YAML, λάβετε JSON. Δεν υπάρχουν λήψεις ή διαφημίσεις και όλα λειτουργούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ένας μετατροπέας YAML μετατρέπει τις διαμορφώσεις και τα έγγραφα YAML σε διαμορφώσεις και αρχεία JSON. Δεν έχει πρόσθετες επιλογές διαμόρφωσης. Μόνο ένα πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε είναι η έξοδος του JSON. Έχετε τρεις επιλογές: εσοχή JSON χρησιμοποιώντας κενά ή εσοχή JSON χρησιμοποιώντας καρτέλες και μείωση εξόδου JSON.

  10 καλύτερες οθόνες προβολής για τη διοργάνωση αθλητικών και κινηματογραφικών βραδιών

Μορφοποιητής JSON

Μορφοποιητής JSON είναι ένας άλλος δωρεάν ιστότοπος που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το JSON σε YAML online χωρίς κόστος. Όπως όλοι οι άλλοι ιστότοποι σε αυτήν την ανάρτηση, μπορείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο YAML ή να αντιγράψετε τον κώδικα YAML σε αυτό. Μετά από αυτό, μετατρέπει την είσοδο YAML σε JSON και εμφανίζει την έξοδο.

Αφού λάβετε μια έξοδο μορφοποιημένη σε JSON, μπορείτε να επιλέξετε να την αποθηκεύσετε στο πρόχειρό σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την έξοδο JSON σε ένα αρχείο κειμένου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλα εργαλεία ή πρόσθετες λειτουργίες διαθέσιμες στον ιστότοπο για χρήση. Απλώς στείλτε το YAML και θα λάβετε την έξοδο JSON. Είναι τόσο εύκολο.

Επισκεφτείτε το κάνοντας κλικ στη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, αντιγράφοντας τα δεδομένα YAML στη διεπαφή του για πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τα δεδομένα YAML στο παράθυρο στα αριστερά σας. Όταν έχετε επικολλήσει τα δεδομένα εισόδου από το YAML, θα εμφανίσει αμέσως την έξοδο JSON, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τον κώδικα JSON και να τον εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε μέρος θέλετε.

Ομορφαίνει κώδικα

Ομορφαίνει κώδικα ο μετατροπέας μετατρέπει το κείμενο YAML σε πραγματικό αντικείμενο JSON. Αυτό επιτυγχάνεται παίρνοντας κάθε μέρος του αρχείου YAML και μεταφράζοντάς το σε μια έγκυρη ιδιότητα JSON.

JSON σε YAML

JSON σε YAML Το εργαλείο είναι εξοπλισμένο με δύο παράθυρα όπου μπορείτε να εισαγάγετε τα δεδομένα YAML στο ένα και να λάβετε το αποτέλεσμα σε JSON στο άλλο. Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις δύο μετατροπές: YAML σε JSON και JSON σε YAML. Για να εκτελέσετε αυτήν τη μετατροπή YAML σε JSON, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε τον κώδικα YAML στη διεπαφή του. Σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, θα λάβετε την έξοδο JSON.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο στο διαδίκτυο, επισκεφτείτε την αρχική σελίδα χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση URL. Μετά από αυτό, αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα YAML στο επάνω δεξιό τμήμα του παραθύρου. Μετά από αυτό, θα εμφανίσει αυτόματα ό,τι υπάρχει στις λεπτομέρειες JSON στο κάτω τμήμα του παραθύρου.

Μπορείτε να αντιγράψετε τα δεδομένα JSON και να τα αποθηκεύσετε σε μορφή αρχείου στον προσωπικό σας υπολογιστή. Υποστηρίζει και την αντίστροφη μετατροπή. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν θέλετε να αλλάξετε το YAML σε JSON και το JSON σε YAML, θα είναι σε θέση να το ολοκληρώσει γρήγορα.

Κωδικός Beautify

Κωδικός Beautify είναι ένας απλός ιστότοπος μετατροπής YAML σε JSON που μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς κόστος. Μπορεί να πάρει απευθείας τον κώδικα YAML ή μπορείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο YAML σε αυτόν. Μετά τη λήψη των εισόδων YAML, το πρόγραμμα θα επιστρέψει αμέσως την έξοδο JSON του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά αν έχετε ένα αρχείο YAML που είναι αποθηκευμένο αλλού, μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL αυτού του αρχείου για να ανακτήσετε τα δεδομένα YAML και να τα μετατρέψετε σε JSON. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε δεδομένα JSON ως αρχείο στον υπολογιστή σας και να εκτελέσετε ό,τι θέλετε.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, επισκεφτείτε τον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας τον παραπάνω σύνδεσμο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιγράψετε τον κώδικα YAML ή να ανεβάσετε ένα αρχείο YAML στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε μια διεύθυνση URL για το αρχείο σας “.yml” για την ανάκτηση των πληροφοριών YAML.

  Πώς να εκτελέσετε την ανάκτηση λογαριασμού Bethesda

Μετά την προδιαγραφή του αρχείου YAML, πατήστε “YAML σε JSON” ή το κουμπί “YAML σε JSON” για να ξεκινήσει η μετατροπή. Η μετατροπή θα εμφανίσει αμέσως την έξοδο JSON που μπορείτε να αποθηκεύσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. Είναι τόσο απλό.

ConvertJSON

ConvertJSON είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τα δεδομένα YAML σε JSON με μια μόλις αναλαμπή. Εξάγει το αρχείο “.yml” από εσάς και εξάγει τα δεδομένα σε μορφή JSON. Είναι δυνατή η απευθείας εισαγωγή του κώδικα YAML στη διεπαφή του και η έξοδος JSON.

Εκτός από την αλλαγή YAML σε JSON, θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε εναλλακτικές. Σας επιτρέπει να καθορίσετε ποια άκρα γραμμής θα θέλατε να συμπεριληφθούν στο αρχείο JSON σας.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το YAML σε JSON μέσω αυτού του ιστότοπου για πρόσβαση στο εργαλείο, μεταβείτε στην παραπάνω διεύθυνση URL. Μόλις το αποκτήσετε, μπορείτε είτε να ανεβάσετε το αρχείο YAML στον υπολογιστή σας είτε να αντιγράψετε τον κώδικα YAML στο παράθυρο στα αριστερά. Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο των τελειωμάτων γραμμής στο κάτω μέρος στο επόμενο παράθυρο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τη μετατροπή.

ConvertSimple

ConvertSimple είναι ένα άλλο διαδικτυακό εργαλείο που σας επιτρέπει να μετατρέψετε εύκολα το YAML σε JSON. Απλώς πρέπει να αντιγράψετε την καταχώρισή σας YAML στο πλαίσιο εισόδου στα αριστερά και θα τη μετατρέψει σε JSON. Η έξοδος JSON βρίσκεται στο πλαίσιο στα αριστερά.

Εάν υπάρχει πρόβλημα στο αρχείο YAML και ο μετατροπέας δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη μετατροπή, το μήνυμα σφάλματος θα εμφανιστεί στο πλαίσιο εξόδου, ενημερώνοντάς σας πού εντοπίστηκε το σφάλμα μέσα στο YAML. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου για να επιλέξετε τις επιλογές που αλλάζουν τη μετατροπή.

Τα δεδομένα YAML προστατεύονται. Ο μετατροπέας του ConvertSimple δεν στέλνει κανένα από τα στοιχεία YAML σας στους διακομιστές που χρησιμοποιούν για τη μετατροπή. Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μετατροπέας του ConvertSimple είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός μετατροπέας που διατίθεται.

WTools

WTools διευκολύνουν τη μετατροπή εγγράφων YAML στο διαδίκτυο στην κατάλληλη μορφή JSON. Το εργαλείο μπορεί να μετατρέψει έγγραφα YAML The Ain’t Markup Language (YAML) σε έγγραφα JSON (JavaScript Obj Notation) και είναι μια εντελώς δωρεάν μετατροπή. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό για μετατροπή.

Πώς λειτουργεί?

Επικολλήστε το YAML σας στην παραπάνω περιοχή κειμένου. Κάντε κλικ στο «Μετατροπή» και θα έχετε πρόσβαση στα δεδομένα JSON στην ακόλουθη περιοχή κειμένου. Μετά τη μετατροπή, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το JSON στην εφαρμογή σας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Περιήγηση

Με Περιήγηση, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο YAML ή να επικολλήσετε τον κώδικα YAML σε αυτό. Μετά από αυτό, μετατρέπει την είσοδο YAML σε JSON και σας εμφανίζει την έξοδο.

Μόλις λάβετε το αποτέλεσμα ως JSON, μπορείτε να το αντιγράψετε στο πρόχειρό σας. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε την έξοδο JSON σε αρχείο κειμένου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλα εργαλεία ή πρόσθετες λειτουργίες διαθέσιμες στον ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Υποβάλετε το YAML και θα λάβετε μια έξοδο JSON. Είναι τόσο εύκολο.

  6 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης εύρους ζώνης και επισκεψιμότητας

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο, αποκτήστε πρόσβαση κάνοντας κλικ στη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, αντιγράφοντας τα δεδομένα YAML στη διεπαφή του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει τα δεδομένα YAML στο κάτω αριστερό παράθυρο. Όταν έχετε επικολλήσει τα δεδομένα εισόδου στη μορφή YAML, θα σας δώσει την έξοδο JSON, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο του κώδικα JSON και να τον εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε μέρος θέλετε.

Εργαλεία μετατροπής είναι ένας ακόμη μετατροπέας YAML σε JSON. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία προγραμμάτων και να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του ακόμη και χωρίς καμία εγγραφή. Προσφέρει επίσης ανάπτυξη προσαρμοσμένου μετατροπέα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη μετατροπή αρχείων και την επεξεργασία δεδομένων.

Εδώ είναι τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο-

  • Επιλέξτε τις επιλογές σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Εκτέλεση μετατροπής”.
  • Σύρετε και αποθέστε το αρχείο στο κουμπί “Αναζήτηση” ή κάντε κλικ στο “Αναζήτηση” για να επιλέξετε το αρχείο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μόνο αρχείο ή αρχείο (zip 7z, rar, zip, το xz) για να μετατρέψετε τη δέσμη.
  • Επιλέξτε τον αριθμό των διαστημάτων που θα δημιουργηθούν σε εσοχή.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσει η μετατροπή.
  • Εκτέλεση μετατροπής.

Υπάρχουν περιορισμοί που έχουν τεθεί σχετικά με τον αριθμό των μετατροπών που μπορούν να πραγματοποιηθούν και το μέγεθος του αρχείου για κάθε μετατροπή. Το πρόγραμμα μετατροπής καθορίζει τα όρια που επιλέγετε. Για χρήστες που δεν είναι εγγεγραμμένοι, υπάρχει όριο 10 μετατροπών την ημέρα, 10 MB ανά μεταφορτωμένο αρχείο—απλώς εγγραφείτε και αναβαθμίστε δωρεάν.

Φροντιστήρια

Φροντιστήρια είναι ένα δωρεάν εργαλείο για τη μετατροπή αρχείων YAML σε JSON. Όλο το YAML που εισάγετε εδώ δεν μεταδίδεται στον διακομιστή ούτε αποθηκεύεται ανά πάσα στιγμή. Τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται.

Αντιγράψτε το YAML που θέλετε να μετατρέψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή. Θα λάβετε την επιθυμητή έξοδο στο κάτω πεδίο.

Aconvert

Aconvert είναι επίσης ένα εξαιρετικό και ασφαλές μέρος για να μετατρέψετε την είσοδο YAML σε έξοδο JSON. Εδώ είναι τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο-

  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείων” για να επιλέξετε πολλά αρχεία από τον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε ένα διαδικτυακό αρχείο από διευθύνσεις URL, Google Drive ή Dropbox.
  • Επιλέξτε μια μορφή εγγράφου-στόχου. Η μορφή προορισμού για έγγραφα μπορεί να είναι PDF ή DOC ή DOCX και XLS. Άλλες μορφές περιλαμβάνουν XLS, PPT HTML, PPTX, HTML CSV, TXT RTF, ODT, ODS, ODP, XPS ή OXPS. Η επιλογή μιας μορφής για τον στόχο θα δείξει ποιες μορφές από την πηγή μπορούν να μετατραπούν στη μορφή προορισμού.
  • Κάντε κλικ στο “Μετατροπή τώρα!” κουμπί για να ξεκινήσει η μετατροπή παρτίδας. Τα αρχεία που έχουν μετατραπεί εμφανίζονται στην ενότητα “Αποτελέσματα μετατροπής” στην ενότητα “Αποτελέσματα μετατροπής”. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εμφανίσετε τον κωδικό QR για το αρχείο ή αποθηκεύστε τα αρχεία σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης.

συμπέρασμα

Το JSON είναι μια ελαφριά, βασισμένη σε κείμενο μορφή ανταλλαγής δεδομένων που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η YAML είναι μια γλώσσα σήμανσης που χρησιμοποιείται σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και άλλη ανάπτυξη λογισμικού για την περιγραφή δεδομένων. Η μετατροπή YAML σε JSON μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και πόρους.

Μπορείτε τώρα να δείτε μια εισαγωγή στο YAML στην Python για αρχάριους και τα εργαλεία JSON για ανάλυση, μορφοποίηση και επικύρωση. Θέλετε να μετατρέψετε το JSON σε Excel; Δοκιμάστε αυτά τα εργαλεία.