Κορυφαία 11 καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε βάθος για ανώνυμη περιήγηση

Η χρήση του Διαδικτύου έχει αυξηθεί πάρα πολύ με τα χρόνια. Βασιζόμαστε σε διάφορες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, για να βρούμε πληροφορίες για διάφορα θέματα. Αλλά ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων δεν γνωρίζει το γεγονός ότι μόνο το 4% έως 5% του συνόλου του Διαδικτύου είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Αυτό το εύκολα προσβάσιμο επίπεδο του Διαδικτύου ονομάζεται Surface Web. Το Διαδίκτυο χωρίζεται σε τρία επίπεδα: το ανώτερο στρώμα είναι το Surface Web, το μεσαίο είναι το Deep Web και το τρίτο και το κάτω στρώμα ονομάζεται Dark Web. Χρειάζεστε ειδικά προγράμματα περιήγησης, γνωστά και ως προγράμματα περιήγησης Deep Web, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο του Διαδικτύου. Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε για τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε βάθος ιστού για βαθιά σύνδεση στον ιστό και σερφάρισμα.

Κορυφαία 11 καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε βάθος για ανώνυμη περιήγηση

Θα γνωρίσετε τα καλύτερα βαθιά προγράμματα περιήγησης ιστού περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Σημείωση: Οι πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω είναι μόνο για ενημερωτικούς/εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ιστότοπους/προγράμματα περιήγησης ιστού και/ή τυχόν επακόλουθη χρήση.

Τι είναι τα Deep Web Browsers;

Το δεύτερο επίπεδο του διαδικτύου, γνωστό και ως Deep Web, υπάρχει ακριβώς κάτω από το Surface Web. Ο ιστός σε βάθος περιέχει κανονικούς ιστότοπους στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες. Ο βαθύς ιστός είναι κρυμμένος από κοινή θέα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Τα τείχη προστασίας προστατεύουν το περιεχόμενο που υπάρχει στο Deep Web. Απαιτούνται εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης σε βάθος ιστού για την πρόσβαση στον ιστό σε βάθος, καθώς οι κανονικές μηχανές αναζήτησης και προγράμματα περιήγησης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε αυτόν. Περιέχει πληροφορίες όπως κρατικά ιδιωτικά δεδομένα, τραπεζικά δεδομένα, ιδιωτικά δίκτυα, κωδικούς πρόσβασης δικτύου τραπεζών, ιατρικά αρχεία, ερευνητικές εργασίες κ.λπ.

Είναι παράνομη η πρόσβαση στο Deep Web;

Όχι. Η πρόσβαση ή η επίσκεψη στον ιστό σε βάθος δεν είναι παράνομη, υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε μόνο για νόμιμους σκοπούς. Η διενέργεια παράνομων πράξεων στο deep μπορεί να προσελκύσει νομική αγωγή εναντίον σας.

  Αναβαθμίστε τις δεξιότητες των εργαζομένων σας με αυτά τα 6 εργαλεία μάθησης και ανάπτυξης

Τι μπορούμε να βρούμε στο Deep Web;

Ο βαθύς ιστός περιέχει ιδιωτικό περιεχόμενο σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα συνομιλίας, τραπεζικά αρχεία, αρχεία υγείας, κρυφές ερευνητικές εργασίες κ.λπ.

Μπορείτε να παρακολουθείτε στο Deep Web;

Ναί. Τα βαθιά προγράμματα περιήγησης ιστού προσφέρουν επεκτάσεις απορρήτου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παρακολουθείτε. Εάν χρησιμοποιείτε προσωπικούς λογαριασμούς για να συνδεθείτε σε ιστότοπους σε βάθος, ενδέχεται να παρακολουθείτε εσείς και η δραστηριότητά σας στον ιστό.

Είναι το Deep Web και το Dark Web το ίδιο πράγμα;

Ο βαθύς ιστός είναι το δεύτερο στρώμα του Διαδικτύου στο οποίο βρίσκεται ο σκοτεινός ιστός. Σημαίνει ότι, όπως και ο επιφανειακός ιστός, ο σκοτεινός ιστός αποτελεί περίπου το 4%-5% του συνόλου του Διαδικτύου. Ο σκοτεινός ιστός μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό μέρος του βαθύ ιστού, το οποίο χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες.

Ποια είναι η λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε βάθος Web;

Ο βαθύς ιστός θεωρείται το underground ολόκληρου του ιστού και η πρόσβαση σε αυτόν δεν είναι δύσκολη. Πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα για να διατηρήσετε την ασφάλεια και το απόρρητό σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό σε βάθος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης σύνδεσης σε βάθος ιστού που κρύβει και προστατεύει την ταυτότητά σας. Τα VPN είναι απαραίτητα εάν δεν θέλετε να αποκαλύψετε την ακριβή τοποθεσία σας. Η ακόλουθη λίστα περιέχει μερικά προγράμματα περιήγησης σε βάθος ιστού τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στον ιστό σε βάθος:

1. Τορ

ο Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για πρόσβαση στο βαθύ web. Σας προσφέρει το καλύτερο επίπεδο ανωνυμίας και ασφάλειας. Αρχικά, το πρόγραμμα περιήγησης δημιουργήθηκε για τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για ασφαλή επικοινωνία. Το Tor Browser είναι συμβατό με Windows, Mac, Linux και Android.

2. I2P: Invisible Internet Project

I2P χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διατηρεί τον χρήστη ανώνυμο. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα κρυπτογράφησης. μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον επιφανειακό ιστό και στον βαθύ ιστό μέσω της πολυεπίπεδης ροής. Το I2P είναι ένα δίκτυο που βασίζεται σε μηνύματα που στέλνει την κίνηση του χρήστη μέσω 55000 κατανεμημένων κόμβων καθιστώντας τον χρήστη μη ανιχνεύσιμο.

3. Freenet

Freenet χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνική δρομολόγησης των δεδομένων μέσω διαφορετικών κόμβων. Είναι μια πλατφόρμα peer-to-peer που κρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν κοινοποιηθούν. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ένα κατανεμημένο δίκτυο καθιστώντας τον χρήστη εντελώς αδύνατον να πραγματοποιήσει βαθιά σύνδεση στο web και σερφάρισμα.

  Πώς να μάθετε αν κάποιος είναι παντρεμένος

4. Ουρές

Ουρές, που σημαίνει The Amnesic Incognito Live System, είναι διαφορετικό από άλλα προγράμματα περιήγησης σε βάθος ιστού, επειδή μπορείτε να το εκκινήσετε απευθείας από μια μονάδα flash χωρίς προηγούμενη εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Tails από Windows, Linux και macOS. Οι ουρές δεν εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας.

5. Υπογράφημα Λ.Σ

Το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Tor σάς βοηθά να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς. Υπογράφημα ΛΣ αποτρέπει επιθέσεις στο λειτουργικό σας σύστημα και χρησιμοποιεί δοχεία Sandbox για προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό στοχεύει μια εφαρμογή, το κοντέινερ Sandbox ενεργοποιείται. Το Subgraph χρησιμοποιεί ενσωμάτωση Tor και έχει τον ίδιο πηγαίο κώδικα.

6. Mozilla Firefox

Παρόλο Mozilla Firefox είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για σερφάρισμα σε βάθος. Το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να δρομολογηθεί για να συνδεθεί μέσω του δικτύου Tor για να παρέχει ανώνυμη βαθιά περιήγηση στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση διακομιστή μεσολάβησης πρέπει να ρυθμιστεί με μη αυτόματο τρόπο.

7. Waterfox

Είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στον Firefox και σας επιτρέπει να σερφάρετε στο βαθύ web. Waterfox είναι συμβατό με όλες τις συσκευές 64-bit Windows, Linux, macOS και Android. Το πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το Mozilla για να το προστατεύει από ανεπιθύμητα κακόβουλα πρόσθετα. Αφού ολοκληρώσετε τη βαθιά περιήγηση στον ιστό, διαγράφει όλο το ιστορικό περιήγησης, τα cookies, τους κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.

8. Whonix

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Tor χρησιμοποιείται συνήθως για ανώνυμη περιήγηση και συνοδεύεται από προεγκατεστημένο Qubes για επιπλέον απόρρητο. Με Whonix, οι χρήστες προστατεύονται από διαρροές IP, χρονικές επιθέσεις κ.λπ. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι συμβατό με Mac, Windows και Linux. Είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτει αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού σε βάθος που διατίθενται στην αγορά.

9. GNUnet

GNUnet Το πρόγραμμα περιήγησης παρέχει peer-to-peer επικοινωνία που γίνεται μέσω HTTPS, HTTP, WLAN και Bluetooth. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν ποιους χρήστες μπορούν να εμπιστευτούν και ποιοι χρήστες είναι επιβλαβείς, προστατεύοντας έτσι τους νόμιμους χρήστες από επιθέσεις και εισβολές. Η προστασία ευαίσθητων πληροφοριών είναι η πρωταρχική εστίαση.

10. ZeroNet

ZeroNet είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας peer-to-peer που χρησιμοποιεί το δίκτυο BitTorrent και το Bitcoin Cryptography και χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση ιστοτόπων και την κοινή χρήση αρχείων. Οι τοποθεσίες αναγνωρίζονται από το Δημόσιο Κλειδί παρά από τη διεύθυνση IP. Είναι μια εντελώς ανώνυμη πλατφόρμα δικτύωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

11. Όπερα

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόγραμμα περιήγησης για πρόσβαση στον ιστό σε βάθος επίσης με σύνδεση σε βάθος ιστού. Η τελευταία έκδοση έχει μια ενσωματωμένη δυνατότητα VPN που παρέχει επιπλέον ασφάλεια. Το πρόγραμμα περιήγησης φημίζεται για τη μεγάλη βάση χρηστών και τη γρήγορη φόρτωσή του. Πολλά προσβάσιμα πρόσθετα μπορούν να δώσουν μια καταπληκτική εμπειρία στους χρήστες.

  Ποιοι είναι οι κωδικοί για το RPG Simulator;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Deep Web browsers;

Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προγραμμάτων περιήγησης σε βάθος ιστού για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη κατανόηση αυτών των τύπων προγραμμάτων περιήγησης.

Α. Υπέρ

  • Ανωνυμία: Η ανωνυμία που προσφέρεται από προγράμματα περιήγησης είναι ιδανική για την απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητας ενός ατόμου. Η ελευθερία πρόσβασης στον βαθύ ιστό προέρχεται από την ανωνυμία. Τα προγράμματα περιήγησης είναι ασφαλισμένα και χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στη βαθιά σύνδεση στο web, διασφαλίζοντας ότι η IP σας παραμένει μη ανιχνεύσιμη. Η ανωνυμία γίνεται η πηγή εγκληματικής δραστηριότητας και στον Ιστό.

  • Γνώση: Ο βαθύς ιστός είναι μια δεξαμενή γεμάτη ιδιωτική γνώση. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει τις πιο βαθιές πληροφορίες με την πρόσβαση στον βαθύ ιστό. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό και μόνο λίγα άτομα μπορούν πραγματικά να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή στις επικρατούσες κοινωνίες εάν αποκαλυφθούν στο επιφανειακό στρώμα του διαδικτύου.

  • Ελευθερία του λόγου: Πολλές χώρες ασκούν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αλλά αυτό το δικαίωμα έχει κάποιες κρυφές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσετε εάν εκφραστείτε ελεύθερα. Ο βαθύς ιστός σάς επιτρέπει να εκφράζεστε ελεύθερα χωρίς να φοβάστε κανένα κυβερνητικό ή μη κυβερνητικό φορέα, καθώς όλη η επικοινωνία είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο και οι διευθύνσεις IP είναι κρυμμένες.

  • Πολιτικός ακτιβισμός: Το Deep web βοηθά στην πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι από καταπιεστικά πολιτικά κόμματα. Τα πολιτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τον έλεγχο των πληροφοριών ως εργαλείο για να κρύψουν τις παρανομίες τους. Και οι δραστηριότητες των πολιτών παρακολουθούνται από τέτοιες καταπιεστικές κυβερνήσεις.

Φωτογραφία του Tima Miroshnichenko στο Pexels

Β. Κον

  • Παιδική πορνογραφία: Η παιδική πορνογραφία ανταλλάσσεται σε μεγάλη κλίμακα στον βαθύ ιστό. Και καλό είναι να μην επισκέπτεστε τέτοιους ιστότοπους στους οποίους επικρατεί τέτοιο αηδιαστικό περιεχόμενο.

  • Εμπορία όπλων: Το Deep Web έχει βοηθήσει την τρομοκρατία να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Ο βαθύς ιστός χρησιμοποιείται για παράνομα όπλα και εμπόριο εκρηκτικών. Μπορείτε ακόμη να προσλάβετε Hitmen και συμβόλαιο δολοφόνους στο Deep Web. Αυτή η δραστηριότητα δολοφονίας συμβάσεων συνεχίζεται ακίνδυνα.

  • Ναρκωτικά: Ο δρόμος του μεταξιού είναι ένα καυτό θέμα όταν μιλάμε για το deep web. Ο δρόμος του μεταξιού είναι ο κόμβος για όλες τις παράνομες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο, από το εμπόριο ναρκωτικών μέχρι το εμπόριο όπλων.

Φωτογραφία από Specna Arms on Pexels

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο για τα βαθιά προγράμματα περιήγησης ιστού σας βοήθησε παρέχοντας μια μακρά λίστα επιλογών που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο του διαδικτύου, δηλαδή στο Deep Web. Ενημερώστε μας ποιο από τα προαναφερθέντα προγράμματα περιήγησης ήταν καλύτερο για εσάς. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.