Κορυφαία οφέλη από τη χρήση του φιλτραρίσματος DNS για επιχειρήσεις

Οι λύσεις φιλτραρίσματος DNS είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν υπηρεσίες Διαδικτύου, συσκευές IoT και υπολογιστικό νέφος, η επιφάνεια επίθεσης έχει αυξηθεί.

Επιπλέον, η απομακρυσμένη εργασία ανθίζει και δεν ξέρετε πόσο ασφαλή είναι το δίκτυο και οι συσκευές των υπαλλήλων και των εργολάβων σας.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει πιο προηγμένοι και αναπτύσσουν καινοτόμους τρόπους διείσδυσης σε δίκτυα, συστήματα και δεδομένα. Ακόμη και τεχνολογίες όπως τα τείχη προστασίας και το λογισμικό προστασίας από ιούς αποτυγχάνουν πριν από αυτά.

Εδώ είναι όπου οι υπηρεσίες φιλτραρίσματος DNS όπως π.χ SafeDNS μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ανώτερης προστασίας σε όλα τα δίκτυα, τα δεδομένα, τις συσκευές και το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα καταλάβουμε τι είναι το φιλτράρισμα DNS και τα οφέλη του.

Ας αρχίσουμε!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ένα DNS;

Το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) χρησιμοποιείται για την αντιστοίχιση ενός ονόματος τομέα όπως το grtechpc.org.com με μια διεύθυνση IP.

Οι διευθύνσεις IP είναι μια μεγάλη και μοναδική σειρά αριθμών και χαρακτήρων που μπορούν να αναγνωρίσουν μια συσκευή σε ένα δίκτυο. Αυτή η διεύθυνση όπως 192.0.2.1, 2001:db8:0:1:1234:0:567:8:1, κ.λπ., μπορεί να είναι πολύπλοκη για να θυμάστε.

Το DNS το κάνει πιο απλό αντιστοιχίζοντας ένα όνομα τομέα ιστού με τη διεύθυνση IP του, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιστότοπους στο Διαδίκτυο.

Αντί να απομνημονεύει σύνθετες διευθύνσεις IP, λειτουργεί όπως ένας τηλεφωνικός κατάλογος ή η λίστα επαφών ενός smartphone. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους αριθμούς τηλεφώνου επαφών σας στο smartphone σας και να τους καλέσετε με ένα πάτημα αντί να καλέσετε κάθε αριθμό χειροκίνητα.

Μόλις πληκτρολογήσετε το όνομα τομέα ενός ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησής σας, η συσκευή σας θα δημιουργήσει ένα ερώτημα DNS. Θα στείλει αυτό το ερώτημα σε έναν ειδικό διακομιστή ιστού γνωστό ως αναλυτής DNS για να αντιστοιχίσει το όνομα τομέα που ζητήθηκε με μια διεύθυνση IP ελέγχοντας την προσωρινή μνήμη ή ερωτώντας άλλους διακομιστές DNS.

Ο διακομιστής DNS στέλνει τώρα τη σωστή διεύθυνση IP ως απάντηση στη συσκευή σας, γνωστή ως “επίλυση τομέα”. Τέλος, η συσκευή σας μπορεί να επικοινωνήσει με τον διακομιστή που σχετίζεται με τη διεύθυνση IP.

Αυτό θα βοηθήσει στην εκκίνηση της σύνδεσης και θα φορτωθεί το περιεχόμενο του ζητούμενου ιστότοπου. Αυτό μπορεί να ακούγεται χρονοβόρο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί μικροδευτερόλεπτα, ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε έναν ιστότοπο.

Τι είναι το φιλτράρισμα DNS;

Το φιλτράρισμα DNS αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου το DNS χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό ή τον περιορισμό κακόβουλων τοποθεσιών και κώδικα για το φιλτράρισμα ακατάλληλου ή επιβλαβούς περιεχομένου. Βοηθά στην προστασία των δεδομένων, του δικτύου και των περιουσιακών στοιχείων σας από κυβερνοεπιτιθέμενους.

Επιπλέον, το φιλτράρισμα DNS επιτρέπει καλύτερους ελέγχους πρόσβασης σε έναν οργανισμό και σας δίνει πιο ολοκληρωμένη ορατότητα σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση σε ποιο τύπο δεδομένων.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε πολλές λύσεις λογισμικού με δυνατότητες φιλτραρίσματος DNS. Είναι γνωστές ως υπηρεσίες ή λύσεις φιλτραρίσματος DNS, όπως π.χ SafeDNS.

Πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες φιλτραρίσματος DNS;

Κάθε ερώτημα DNS φτάνει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα επίλυσης DNS που λειτουργεί ως φίλτρο. Εάν εντοπίσει έναν ύποπτο τομέα, αρνείται να επιλύσει το ερώτημα και αποκλείει την πρόσβαση των χρηστών στους ιστότοπους που έχουν ζητήσει.

Για να αποφασίσουν εάν ένας χρήστης ή ένα όνομα τομέα φαίνεται ύποπτο ή όχι, οι επιλύτες DNS διατηρούν μια λίστα αποκλεισμού. Εάν ένας τομέας περιλαμβάνεται σε αυτήν, η λύση επίλυσης DNS θα αποκλείσει τον ιστότοπο και εάν δεν βρίσκεται στη λίστα, το αίτημα του ονόματος τομέα θα εγκριθεί για να ενεργοποιηθεί η πρόσβαση στον ιστότοπο.

Το φιλτράρισμα τομέα εξυπηρετεί αυτήν τη δυνατότητα και μπορούν επίσης να διατηρήσουν μια λίστα επιτρεπόμενων για να επιτρέψουν μόνο αυτούς τους τομείς που αναφέρονται στη λίστα επιτρεπόμενων ενώ αποκλείουν όλους τους άλλους. Η ενεργοποίηση μιας υπηρεσίας φιλτραρίσματος DNS στο δίκτυό σας θα αξιολογήσει όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο ασφαλούς κυκλοφορίας.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα RAID σκληρού δίσκου στο Open Media Vault

Αυτές οι υπηρεσίες φιλτράρουν την κυκλοφορία ιστού μεταξύ της ζητούμενης ιστοσελίδας και της διεύθυνσης IP που υποβάλλει το αίτημα. Θα φιλτράρει το αίτημα με βάση ορισμένες κατηγορίες, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κανάλια ειδήσεων, καμπάνιες ηλεκτρονικού ψαρέματος, κακόβουλους ιστότοπους, ακατάλληλους ιστότοπους κ.λπ. Στη συνέχεια, θα αποκλείσει αυτούς που φαίνονται ύποπτοι ή επιβλαβείς.

Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι έχετε αναπτύξει μια λύση φιλτραρίσματος DNS στο δίκτυο του οργανισμού σας. Εάν κάποιος υπάλληλος κάνει κλικ σε έναν επιβλαβή σύνδεσμο που λαμβάνεται μέσω αλληλογραφίας, το αίτημα θα μεταβεί πρώτα στο πρόγραμμα επίλυσης DNS χρησιμοποιώντας την υπηρεσία φιλτραρίσματος DNS αντί να μεταβεί απευθείας στον κακόβουλο ιστότοπο. Η επίλυση DNS θα αποκλείσει αυτό το αίτημα εάν εντοπίσει τον κακόβουλο ιστότοπο στη λίστα αποκλεισμού του, αποτρέποντας την επίθεση.

Γιατί χρειάζεστε φιλτράρισμα DNS;

Άτομα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και δικτυακό ransomware, οι εισβολείς μπορούν να ξεκινήσουν κακόβουλες καμπάνιες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Προσπαθούν να παραβιάσουν την ασφάλεια του οργανισμού σας για να κλέψουν πληροφορίες, να χακάρουν τους λογαριασμούς σας, να σας απειλήσουν για χρήματα και οτιδήποτε άλλο.

Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι πολλών τύπων:

  • Κακόβουλο λογισμικό: Μπορεί να περιλαμβάνει spyware, worms, ransomware, ιούς, trojans κ.λπ. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αξιοποιήσει μια αδυναμία παραβίασης της περιμέτρου ασφαλείας, όπως το κλικ σε έναν επιβλαβή σύνδεσμο και τη λήψη συνημμένων email.
  • Επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing): Είναι συνηθισμένες όταν οι εισβολείς στέλνουν μεγάλο αριθμό κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες, ενώ μεταμφιέζονται ως αξιόπιστη πηγή. Μπορεί να είναι spear-phishing σε εταιρείες και ιδιώτες, φαλαινοθηρία σε ενδιαφερόμενα μέρη και εργαζόμενους και pharming σε οποιονδήποτε χρήστη.
  • Επιθέσεις Man-in-the-Middle: Συμβαίνει όταν οι εισβολείς παρεμποδίζουν μια συναλλαγή μεταξύ δύο μερών για να χειραγωγήσουν ή να κλέψουν δεδομένα.
  • Επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας: Συμβαίνει πλημμυρίζοντας δίκτυα, συστήματα και διακομιστές με κίνηση στο διαδίκτυο για υπερφόρτωση εύρους ζώνης και πόρων. Ανοίγει το δρόμο για άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
  • Ενέσεις SQL: Συμβαίνει με την εισαγωγή κακόβουλου κώδικα σε ένα σύστημα ή διακομιστή μέσω γλώσσας SQL για να αναγκάσει τον διακομιστή να εγκαταλείψει τα ασφαλή δεδομένα.
  • Επιθέσεις Zero-Day: Εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια όταν ένα δίκτυο ή σύστημα ανακοινώνεται πρόσφατα και οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει.

Άλλες επιθέσεις μπορεί να είναι κλοπή κωδικού πρόσβασης, δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών, rootkits, επιθέσεις IoT και πολλά άλλα.

Επομένως, εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτές τις θανατηφόρες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι με αποτελεσματικά εργαλεία ασφαλείας για να τις αποτρέψετε. Και το φιλτράρισμα DNS είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχετε.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το SafeDNS;

Η χρήση μιας λύσης φιλτραρίσματος DNS, όπως το SafeDNS, είναι επωφελής για την επιχείρησή σας. Μπορεί να προστατεύσει τα συστήματα, τα δεδομένα και το δίκτυό σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ώστε να έχετε έναν ήσυχο ύπνο.

Το SafeDNS είναι μια λύση φιλτραρίσματος ιστού που βασίζεται σε σύννεφο για την προστασία της επιχείρησης και της οικογένειάς σας από απειλές στον κυβερνοχώρο και ακατάλληλο περιεχόμενο στον Ιστό. Αυτό το φιλτράρισμα ιστού έχει την εξαιρετική ποιότητα να φιλτράρει κακόβουλους ιστότοπους και περιεχόμενο με προηγμένες τεχνολογίες. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του για να καταλάβουμε πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Χαρακτηριστικά του SafeDNS

Ακολουθούν ορισμένες από τις δυνατότητες του SafeDNS, καθιστώντας το μια καινοτόμο και πολύτιμη υπηρεσία για την προστασία του δικτύου και των περιουσιακών σας στοιχείων.

Τεχνολογία φιλτραρίσματος με AI-Powered

Το SafeDNS αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML) για τη βάση δεδομένων κατηγοριοποίησης για ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων, που συλλέγονται μέσω της υπηρεσίας φιλτραρίσματος ιστού cloud και των ανιχνευτών ιστού.

Αυτή είναι μια αυτόματη, αποκλειστική κατηγοριοποίηση ιστού που είναι απλή αλλά περιεκτική και ακριβής. Αυτό σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο, ώστε να μην χρειάζεται να επανακατηγοριοποιήσετε ή να πέφτετε θύματα επιθέσεων. Μπορεί να πιάσει bots, να επεξεργαστεί 1+ δισεκατομμύρια αιτήματα DNS την ημέρα και να κατηγοριοποιήσει περίπου 400.000 αιτήματα την ημέρα.

Γονικός έλεγχος

Σήμερα, το Διαδίκτυο είναι προσβάσιμο σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να μελετήσουν, να παίξουν βιντεοπαιχνίδια και οτιδήποτε άλλο.

Προς το παρόν, πρέπει να φροντίσετε να τους προστατεύσετε από την πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο στο οποίο δεν προορίζονται να έχουν πρόσβαση.

Για αυτό, το SafeDNS παρέχει υπηρεσίες γονικού ελέγχου και φιλτραρίσματος ιστού για να προστατεύσει τα παιδιά σας από την πρόσβαση σε ακατάλληλο, ακατάλληλο και χονδροειδές περιεχόμενο. Θα σας παρέχει ηρεμία και διαβεβαίωση ότι τα παιδιά σας έχουν πρόσβαση σε ασφαλές περιεχόμενο.

Φιλτράρισμα επιπέδου DNS

Το φιλτράρισμα ιστού στο επίπεδο DNS είναι μια ολοκληρωμένη τεχνική φιλτραρίσματος Διαδικτύου που μπορεί να αποκλείσει ανεπιθύμητους ιστότοπους προτού οποιοσδήποτε χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτούς. Αποκλείει τόσο τοποθεσίες HTTPS όσο και HTTP για να σας παρέχει ανώτερη προστασία. Το φιλτράρισμα DNS είναι ευεργετικό καθώς το 90% του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιεί DNS για την ανάπτυξη απειλών.

  8 Εργαλεία Wake-On-LAN για απομακρυσμένη ενεργοποίηση υπολογιστών

Φιλτράρισμα βάσει κατηγορίας

Με το SafeDNS, μπορείτε να αποφασίσετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε διαφορετικές κατηγορίες περιεχομένου. Έχουν περισσότερες από 60 κατηγορίες για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε σε τι πρέπει να έχετε πρόσβαση εσείς ή οι υπάλληλοί σας και τι όχι.

Παρακολούθηση Ποιότητας Φιλτραρίσματος

Η ποιότητα του φιλτραρίσματος είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνετε τη μέγιστη προστασία. Η ομάδα του SafeDNS παρακολουθεί και βελτιώνει την ποιότητα φιλτραρίσματος καθημερινά. Προσθέτουν τακτικά νέες πηγές ιστού που διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό και άλλες επιβλαβείς προθέσεις, έτσι ώστε το φίλτρο να καλύπτει τους μέγιστους ιστότοπους και να σας παρέχει κορυφαία προστασία.

Προσαρμογή φιλτραρίσματος

Έχετε έξυπνες επιλογές προσαρμογής για να κάνετε το φιλτράρισμα εύκολο και με βάση τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε λίστες επιτρεπόμενων ή αποκλεισμών, ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, χρονικά όρια χρήσης ιστού και αποκλεισμό σελίδων για κάθε πολιτική φιλτραρίσματος.

Εξαιρετική Ποιότητα

Το φίλτρο ιστού του SafeDNS είναι υψηλής ποιότητας, που έχει αποδειχθεί πολλές φορές από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τρίτους. Η βάση δεδομένων του ενημερώνεται καθημερινά για να καλύπτει περισσότερες απειλές και να βελτιώνει την ικανότητα ανίχνευσης.

Το SafeDNS έχει βραβευτεί πέντε φορές για Προϊόν Γονικού Ελέγχου από κριτικές και δοκιμές από ένα παγκοσμίου φήμης εργαστήριο δοκιμών – AV-Comparatives. Εξετάστηκε επίσης από τρίτα μέρη της Αυστραλίας, αναφέροντας το SafeDNS ως έναν από τους καλύτερους παρόχους DNS για τον αποκλεισμό κακόβουλων απειλών και το φιλτράρισμα του περιεχομένου ιστού.

Υψηλή ακρίβεια

Το SafeDNS προσφέρει υψηλή ακρίβεια φιλτραρίσματος ιστού για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να εντοπίσει όλες τις απειλές και τους κινδύνους και να σας προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον Διαδικτύου.

Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 2020, το SafeDNS μπλοκάρει το 98,5% όλου του περιεχομένου για ενηλίκους αιτήματα, η οποία είναι σχεδόν τέλεια βαθμολογία. Το SafeDNS έδειξε μηδενικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές τα τελευταία πέντε χρόνια, γλιτώνοντάς σας από ζητήματα υπερβολικού αποκλεισμού.

Προστασία Botnet και κακόβουλου λογισμικού

Το SafeDNS προσφέρει μια προληπτική υπηρεσία προστασίας cloud που μπορεί να αποκλείσει αποτελεσματικά botnet, ransomware, phishing, εξόρυξη κρυπτογράφησης και κακόβουλο λογισμικό. Βοηθά στην αποτροπή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου από το να κλέψουν δεδομένα ή να μετατρέψουν τους υπολογιστές σας σε μηχανές ζόμπι που μπορούν να ελέγξουν πλήρως για να αυξήσουν τα botnet. Μπορεί επίσης να αποκλείσει επικίνδυνους ιστότοπους και περιεχόμενο κακόβουλου λογισμικού ακόμη και πριν το περιεχόμενο μεταφορτωθεί στο σύστημά σας.

Εξαιρετικό φιλτράρισμα περιεχομένου

Το SafeDNS μπορεί να φιλτράρει όλους τους ακατάλληλους, ανεπιθύμητους ή επιβλαβείς ιστότοπους όπως βία, πορνογραφία, ρατσισμός, μίσος, αλκοόλ, όπλα, τζόγος, ναρκωτικά και άλλες κατηγορίες που μπορούν να κάνουν τον κόσμο του Διαδικτύου ένα μη ασφαλές μέρος.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και να αποκλείσετε τύπους περιεχομένου. Η βάση δεδομένων τους έχει πληροφορίες από 109+ εκατομμύρια ιστότοπους που κατηγοριοποιούνται σε 61 ομάδες και αυτό γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο με τις προσπάθειες του SafeDNS.

Επιπλέον, το SafeDNS μπορεί να αποκλείσει και διαδικτυακές διαφημίσεις με διάφορες μορφές, όπως διαφημίσεις βίντεο, ηχητικές διαφημίσεις, διαφημίσεις με βάση το περιβάλλον, αναδυόμενα παράθυρα, banner κ.λπ. Θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε από χάκερ που εκμεταλλεύονται τα δίκτυα διαφημίσεων για να αναπτύξουν φορτία κακόβουλου λογισμικού για να μολύνουν Υπολογιστές.

Γιατί πρέπει να επιλέξετε SafeDNS;

Ακολουθούν ορισμένα από τα οφέλη της χρήσης SafeDNS για επιχειρήσεις, σπίτια και οργανισμούς.

Υλοποίηση μηδενικού κόστους

Δεδομένου ότι το SafeDNS βασίζεται σε σύννεφο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον λογισμικό ή υλικό στον διακομιστή ή στους υπολογιστές-πελάτες. Απλώς πρέπει να εγγραφείτε στο SafeDNS και να ρυθμίσετε αυτήν την υπηρεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να καθορίσετε τις προτιμώμενες ρυθμίσεις φιλτραρίσματος μέσω της διεπαφής του ιστότοπού του και να αφήσετε το SafeDNS να κάνει τη δουλειά του για να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον ιστού για εσάς. Για να αποκτήσετε την υπηρεσία, χρειάζεστε μόνο μια συνδρομή στο SafeDNS.

Ταχύτερο και αξιόπιστο Διαδίκτυο

Η διαθεσιμότητα DNS είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους περισσότερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Αλλά αν είστε με SafeDNS, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτό. Οι διακομιστές DNS τους μπορούν να φτάσουν παντού από την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή και την Αυστραλία.

Επομένως, από όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να απολαύσετε ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε μέρος της γης. Επιπλέον, οι διακομιστές του SafeDNS ακολουθούν το πρωτόκολλο BGP που επιτρέπει την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας και περιττή πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Εργασία εξ αποστάσεως

Η εξ αποστάσεως εργασία συνεχίζει να ανθεί, ειδικά μετά την πανδημία. Όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν την εξ αποστάσεως εργασία, η οποία επιτρέπει στους υπαλλήλους, τους εργολάβους και τους ελεύθερους επαγγελματίες τους να εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

  PSA: Προσέξτε για αυτή τη νέα απάτη παράδοσης πακέτου μηνυμάτων κειμένου

Ωστόσο, ενδέχεται να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους και τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο, όπως το δημόσιο wifi, το οποίο μπορεί να μην είναι ασφαλές. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων του οργανισμού σας. Ως εκ τούτου, η χρήση του SafeDNS θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε αυτούς τους κινδύνους. Θα προστατεύει τα δεδομένα σας ανεξάρτητα από το πού εργάζονται οι υπάλληλοί σας.

Η χρήση συσκευών IoT αυξάνεται παγκοσμίως, σε σπίτια και σε οργανισμούς. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές φυσικής κατάστασης, έξυπνα ρολόγια, βοηθούς φωνής κ.λπ., που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες.

Αυτό δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους εισβολείς στον κυβερνοχώρο να κλέψουν δεδομένα και να προκαλέσουν βλάβη. Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές έχουν λιγότερες δυνατότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας, η εγκατάσταση εφαρμογών κυβερνοασφάλειας, όπως προστασίας από ιούς και τείχη προστασίας, είναι δύσκολη.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε φίλτρα DNS, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για όλα αυτά, καθώς φιλτράρετε περιεχόμενο και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο επίπεδο DNS.

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μετακινούνται στο cloud για να κάνουν την εργασία τους ταχύτερη και ευκολότερη με οικονομική αποδοτικότητα και επεκτασιμότητα. Είναι επίσης ευεργετικό για απομακρυσμένη εργασία.

Αλλά πουθενά δεν είναι ασφαλές. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το cloud διευρύνονται. Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων είναι οι κύριες αιτίες παραβιάσεων ασφαλείας, παραβίασης λογαριασμού, μη ασφαλών διεπαφών και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φιλτράρισμα DNS στο cloud ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας. Έτσι, έχει γίνει ευκολότερο να προστατεύσετε τις συσκευές και τα δεδομένα σας από κινδύνους που σχετίζονται με το cloud.

Συμμόρφωση

Οι κίνδυνοι για το απόρρητο των δεδομένων έχουν πολλαπλασιαστεί με τα χρόνια, με τους χάκερ και τους απατεώνες να κλέβουν πληροφορίες για προσωπικά οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανονισμοί όπως το HIPAA και ο GDPR έχουν πλαισιώσει κανόνες που πρέπει να τηρεί κάθε οργανισμός.

Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες φιλτραρίσματος DNS, όπως το SafeDNS, μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα του οργανισμού και των πελατών σας από τυχόν παραβίαση. Ως αποτέλεσμα, είστε ασφαλείς από κινδύνους συμμόρφωσης και κυρώσεις.

Παραγωγικότητα Εργαζομένων

Μπορείτε να ενδυναμώσετε τους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργολάβους σας δίνοντάς τους τη δύναμη του φιλτραρίσματος DNS. Θα διατηρήσει το δίκτυο και τις συσκευές τους ασφαλή, διατηρώντας παράλληλα τα δεδομένα ασφαλή. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τους κινδύνους. Θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους αποτελεσματικά.

Υποστήριξη

Ενδέχεται να χρειαστείτε βοήθεια ανά πάσα στιγμή κατά τη χρήση μιας υπηρεσίας. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, ή να μην είστε σε θέση να καταλάβετε κάτι, και ούτω καθεξής. Και όσον αφορά την ασφάλεια, μια χείρα βοηθείας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βιώσιμη σε τέτοια σενάρια.

Όλοι αναζητούν υποστήριξη καλής ποιότητας από έναν πάροχο υπηρεσιών και το SafeDNS την καλύπτει. Διαθέτει μια επαγγελματική, έμπειρη, φιλική ομάδα για να υποστηρίξει τα ζητήματα και τις απορίες σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, email ή να δημιουργήσετε ένα εισιτήριο για να επιλύσετε τα προβλήματά σας.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις οδηγίες και τα ιστολόγιά τους για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το SafeDNS. Θα λύσει επίσης πολλά από τα μικρά σας μπερδέματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ SafeDNS για 15 ημέρες χωρίς πιστωτική κάρτα.

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις φίλτρων DNS

Συνεργάτες και Τηλεπικοινωνίες

Το φιλτράρισμα DNS θα προστατεύσει την ασφάλεια των πελατών και των συνεργατών σας στο διαδίκτυο με την προσαρμοσμένη λύση του. Θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της απόδοσης επένδυσης (ROI) της ασφάλειας και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων σας.

Επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις μπορούν να προστατεύσουν το οργανωτικό τους δίκτυο χρησιμοποιώντας λύσεις φιλτραρίσματος ιστού για προστασία από phishing, κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους. Θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και στην επιβολή πολιτικών χρήσης ιστού σε όλο το δίκτυο.

Σπίτια

Το φιλτράρισμα DNS μπορεί να προστατεύσει την οικογένειά σας από κινδύνους, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε ένα ασφαλές περιβάλλον Διαδικτύου στα παιδιά σας. Θα τους παρέχεται μόνο ασφαλές περιεχόμενο για να τους βοηθήσει να μάθουν και να αναπτυχθούν χωρίς κανέναν κίνδυνο.

Προμηθευτές λογισμικού και υλικού

Τα φίλτρα DNS, όπως η βάση δεδομένων κατηγοριοποίησης ιστού του SafeDNS, μπορούν να συμπληρώσουν την αξία και τη λειτουργικότητα των προϊόντων σας. Θα βοηθήσει τις ομαδικές αναζητήσεις στον ιστό με βάση τον τύπο του περιεχομένου.

Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες

Παρέχετε ασφαλέστερη εμπειρία περιήγησης σε όλα τα μέλη του προσωπικού και τους μαθητές εντός των εγκαταστάσεων, όπως πανεπιστήμια, νηπιαγωγεία και λύκεια.

Μη Κερδοσκοπικά

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SafeDNS για να αποκλείσουν προσβλητικό και επιβλαβές περιεχόμενο στα δίκτυά τους. Θα κάνει την περίμετρό σας φιλική προς τα παιδιά, κρατώντας παράλληλα τους επιτιθέμενους μακριά.

συμπέρασμα

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τους εισβολείς στον κυβερνοχώρο, αλλά πράγματι μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα και τα συστήματά σας αναπτύσσοντας ασφαλέστερα εργαλεία και τεχνολογίες ασφαλείας.

Λύση φιλτραρίσματος DNS όπως SafeDNS είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει αυτό. Θα σας προστατεύσει από κακόβουλο λογισμικό, phishing, κινδύνους που σχετίζονται με το cloud, κινδύνους που σχετίζονται με το IoT και πολλά άλλα, με αποδοτικότητα κόστους, επεκτασιμότητα και αξιοπιστία. Αυτό θα κάνει το Διαδίκτυο ασφαλέστερο για επιχειρήσεις, σπίτια και οργανισμούς.