Κατανόηση του UCaaS σε έναν συνδεδεμένο κόσμο [+6 Solutions for SMBs]

Η χρήση μιας αποτελεσματικής πλατφόρμας UCaaS για να ωφελήσει την επιχείρησή σας όχι μόνο στην παρούσα στιγμή, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα τα επόμενα χρόνια.

Λύσεις όπως το UCaaS έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες για την ευελιξία, την ευκολία, την επεκτασιμότητα, τη βελτιστοποίηση κόστους και άλλα οφέλη που προσφέρουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό.

Είναι αποδεδειγμένα απαραίτητα σε κρίσιμους καιρούς όπως η πρόσφατη πανδημία όπου οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η κατοχή προηγμένων εργαλείων και πόρων για το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό προσφέρει καλύτερη παραγωγικότητα, βελτιωμένη εργασία και επιτυχία.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω το UCaaS και τις καλύτερες πλατφόρμες UCaaS που μπορείτε να επιλέξετε για να βελτιστοποιήσετε την επικοινωνία στην επιχείρησή σας.

Τι είναι το UCaaS;

Το Unified Communications as a Service (UCaaS) είναι ένας μηχανισμός παράδοσης cloud που χρησιμοποιείται για επιχειρηματικές επικοινωνίες. Επιτρέπει ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες από το cloud για επιχειρήσεις, από επιχειρήσεις έως μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το UCaaS είναι ένας από τους όρους στο Anything-as-a-Service (XaaS), όπως SaaS, PaaS, IaaS, κ.λπ. Είναι επίσης μέρος των προσπαθειών ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθούν την υιοθέτηση υπηρεσιών cloud σε όλους τους κλάδους παγκοσμίως. Υποστηρίζει έξι κύριες λειτουργίες επικοινωνίας:

  • Εταιρική τηλεφωνία
  • Ενοποιημένη ανταλλαγή μηνυμάτων
  • Κινητικότητα
  • Άμεσα μηνύματα καθώς και παρουσία για ομάδες και άτομα
  • Λύσεις συσκέψεων, όπως βίντεο, ήχος και διαδικτυακή διάσκεψη
  • Διαδικασίες με δυνατότητα επικοινωνίας, όπως η συνεργασία ροής εργασίας, οι πλατφόρμες επικοινωνίας, τα κέντρα επικοινωνίας κ.λπ.

Δεδομένου ότι βασίζεται σε σύννεφο, οι επιχειρήσεις όλων των σχημάτων και μεγεθών μπορούν να το υιοθετήσουν εύκολα. Τους προσφέρει τα πλεονεκτήματα της εύκολης κλιμάκωσης, της εγκατάστασης χωρίς προβλήματα, της εξοικονόμησης κόστους και πολλά άλλα.

Πώς λειτουργεί το UCaaS;

Η υποδομή UCaaS που βασίζεται σε σύννεφο παραδίδεται, ανήκει, λειτουργεί και συντηρείται από έναν πάροχο υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, οι πελάτες δεν χρειάζεται να διαμορφώσουν ή να δημιουργήσουν οποιαδήποτε υποδομή μόνοι τους για να ξεκινήσουν. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Πολυμίσθωση, συμπεριλαμβανομένων χωρισμένων ενοικιαστών που κατοικούν σε κοινόχρηστη ενοποιημένη υποδομή επικοινωνιών, όπως κέντρα δεδομένων, υπολογιστές, rack, κοινός εξοπλισμός, δίκτυο και blades
  • Μια διαδικτυακή πύλη αυτοεξυπηρέτησης για την παροχή, διαχείριση και παρακολούθηση της χρήσης και της απόδοσης
  • Οι υπηρεσίες αδειοδοτούνται για επαναλαμβανόμενη, μηνιαία χρέωση ή χρέωση συνδρομής

Το UCaaS απλοποιεί τις υπηρεσίες και τις λύσεις επικοινωνίας σε μια επιχείρηση. Παρέχει συνομιλία, SMS, τηλεδιάσκεψη, κέντρο επικοινωνίας και πολλές άλλες δυνατότητες. Όλα συμβαίνουν στο διαδίκτυο. Επομένως, δεν θα χρειαστείτε επιπλέον υλικό VolP για να παρέχετε υπηρεσίες στους πελάτες σας. Οι πάροχοι υπηρεσιών UCaaS θα χειριστούν όλες τις ρυθμίσεις παραμέτρων υποστήριξης, την τηλεφωνία, τις λειτουργίες και την ασφάλεια.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη λειτουργία του UCaaS, είναι απαραίτητο να συζητήσετε το πρωτόκολλο VolP ή Voice-over-Internet, το οποίο τροφοδοτεί τη λειτουργία φωνής UCaaS. Το VoIP μετατρέπει τον ήχο σε πακέτα δεδομένων και τον μεταδίδει σε έναν πάροχο τηλεφωνικών υπηρεσιών που βασίζεται σε σύννεφο. Επίσης, οι ειδοποιήσεις τηλεφωνητή και οι αριθμοί τηλεφώνου λειτουργούν με τη βοήθεια του καθολικού πρωτοκόλλου έναρξης συνεδρίας (SIP).

Το UCaaS αξιοποιεί το VolP στο έπακρο χωρίς περιπλοκές. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα σας να πραγματοποιεί κλήσεις εύκολα και σε όλους να εργάζονται εξ αποστάσεως με εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στις κινητές συσκευές και τους υπολογιστές τους.

Επιπλέον, τα κέντρα δεδομένων UCaaS μπορούν να αντέξουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις υπερτάσεις και τις διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα την επιχειρηματική συνέχεια και την επεκτασιμότητα, η διαχείριση των οποίων είναι δύσκολη και δαπανηρή για τις επιχειρήσεις εάν δημιουργήσουν μια δική τους πλατφόρμα UCaaS.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες UC λειτουργούν πρακτικά με αβίαστη συνεργασία, ανταλλαγή μηνυμάτων και εφαρμογές βίντεο. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να μειώσουν την πολυπλοκότητα και να σας παρέχουν ομαλές, ενοποιημένες επικοινωνίες στον οργανισμό σας, είτε επί τόπου είτε εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά τα στοιχεία UCaaS

Το UCaaS φιλοξενεί διάφορα εργαλεία επικοινωνίας, ηχητική διάσκεψη και τηλεφωνία έως κοινή χρήση αρχείων, ανταλλαγή email και τηλεδιάσκεψη.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας MATE

Έτσι, μια καλή πλατφόρμα UCaaS πρέπει να προσφέρει όλες αυτές τις δυνατότητες μαζί με μια διαισθητική διεπαφή για αβίαστη πλοήγηση και καλύτερη παραγωγικότητα. Πρέπει επίσης να προσφέρει ένα ενσωματωμένο κέντρο επικοινωνίας, ενσωματωμένες επικοινωνίες, συνομιλία, βίντεο και φωνή.

Τα βασικά στοιχεία του UCaaS είναι:

Τηλέφωνο ή τηλεφωνικό σύστημα

Οι πλατφόρμες UCaaS διαθέτουν ένα ποιοτικό τηλεφωνικό σύστημα με βασικά χαρακτηριστικά, όπως προώθηση κλήσεων, δρομολόγηση, ηχογράφηση, αποκλεισμός ταυτότητας, αυτόματος συνοδός, φωνητικό ταχυδρομείο, διαχείριση κλήσεων κ.λπ. Χρησιμοποιεί cloud PBX και VolP για να επιτρέπει σε μια επιχείρηση να πραγματοποιεί/λαμβάνει κλήσεις σε το διαδίκτυο. Οι προηγμένες λύσεις μπορούν επίσης να κινητοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη απόδοση και πλούσιες πληροφορίες δεδομένων.

Τηλεδιάσκεψη

Η τηλεδιάσκεψη έχει γίνει πιο απαραίτητη για να ευδοκιμήσουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19. Οι υπάλληλοι μπορεί να εργάζονται από οπουδήποτε και αν θέλετε να συζητήσετε κάτι σημαντικό ή να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση, αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι εξαιρετικός, ανεξάρτητα από το από πού προέρχονται οι συμμετέχοντες.

Οι λύσεις UCaaS μπορούν να προσφέρουν τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις πολλαπλών συμμετεχόντων και ένας προς έναν για την υποστήριξη συναντήσεων γραφείου, διαδικτυακών σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συνομιλιών και πολλά άλλα. Αυτό ενισχύει τη συνεργασία, ανεξάρτητα από τον παράγοντα απόστασης.

Email και Instant Messaging

Με τα άμεσα μηνύματα, τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνομιλούν online εύκολα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι χρήσιμο για γρήγορες ενημερώσεις, υπενθυμίσεις και τακτικές επικοινωνίες. Είναι επίσης εξαιρετικό για την παροχή υποστήριξης πελατών, καθώς είναι βολικό, αποτελεσματικό και μη παρεμβατικό.

Ομοίως, το email είναι χρήσιμο για τις επιχειρήσεις και παραμένει αποτελεσματικό. Είναι ο πιο επαγγελματικός τρόπος επικοινωνίας και επίσης αποτελεσματικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παράλληλα με άλλα κανάλια επικοινωνίας για να βελτιώσετε τη ροή εργασίας και να δώσετε στους υπαλλήλους και τους πελάτες τον τρόπο επικοινωνίας που προτιμούν.

Εργαλεία Συνεργασίας

Οι πλατφόρμες UCaaS περιλαμβάνουν διάφορα εργαλεία συνεργασίας για την ενίσχυση της ομαδικής εργασίας και της επικοινωνίας. Προσφέρει δυνατότητες όπως γρήγορος προγραμματισμός, κοινή χρήση οθόνης, κοινή χρήση αρχείων, εγγραφή, καθοδήγηση, καθώς και διαχείριση έργων, πελατών και εργαζομένων.

Cloud και με βάση τον πελάτη

Το UCaaS βασίζεται σε σύννεφο, που σημαίνει ότι κάθε πλατφόρμα και υπηρεσία UCaaS φιλοξενείται στο cloud ή μέσω του διαδικτύου από τον πάροχο υπηρεσιών στα κέντρα δεδομένων του. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή και εργάζεστε εξ αποστάσεως.

Οφέλη του UCaaS για επιχειρήσεις και απομακρυσμένους εργαζόμενους

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το UCaaS έχει πολλά οφέλη, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων εργαζομένων. Μερικά από τα οφέλη είναι τα εξής:

Επεκτασιμότητα

Το UCaaS σάς επιτρέπει να κλιμακώνετε εύκολα το λογισμικό και τους πόρους της επιχείρησής σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω με βάση τις απαιτήσεις σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε/αφαιρέσετε χρήστες άμεσα χωρίς να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Αυτό είναι δύσκολο στις λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης, εάν θέλετε να κλιμακώσετε. Θα πρέπει να επενδύσετε τόσα πολλά στη στοίβα τεχνολογίας σας και να την επανεφεύρετε για να υποστηρίξετε μια τέτοια επεκτασιμότητα. Αλλά στο UCaaS, αυτό είναι δυνατό με ένα πάτημα ενός κουμπιού.

Ευελιξία και Προσβασιμότητα

Οι λύσεις UCaaS είναι εύκολα προσβάσιμες για οποιονδήποτε από οπουδήποτε. Αυτό παρέχει την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος επιθυμούν οι εργαζόμενοι, καθιστώντας το ιδανικό για απομακρυσμένους εργαζόμενους. Εφόσον οι εφαρμογές και οι λύσεις UCaaS αναπτύσσονται μέσω Διαδικτύου ή cloud, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία επικοινωνίας σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για smartphone, φορητό υπολογιστή, επιτραπέζιο υπολογιστή ή tablet.

Εξοικονόμηση κόστους

Το UCaaS παραδίδεται στους πελάτες ως λύση που βασίζεται σε συνδρομές. Απλώς πληρώστε ένα συγκεκριμένο ποσό σε καθορισμένο χρονικό διάστημα και αποκτήστε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία επικοινωνίας σε ένα μόνο μέρος χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε δαπανηρό υλικό ή λογισμικό ή να δαπανήσετε για τη συντήρησή του.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επενδύσετε στα συστήματά σας μαζί με ποιοτικό εύρος ζώνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις λύσεις UCaaS. Επιπλέον, όλες οι υπηρεσίες και οι δυνατότητες θα καθοριστούν για το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει και θα είστε ασφαλείς από απρόβλεπτα έξοδα επικοινωνίας ή διακυμάνσεις. Αυτό σας βοηθά να διαχειριστείτε τις επιχειρηματικές δαπάνες και ταυτόχρονα να βελτιώσετε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Με το UCaaS, μπορείτε να εξοικονομήσετε τηλεφωνικούς λογαριασμούς με σταθερή μηνιαία χρέωση για απεριόριστες κλήσεις και να μην απαιτήσετε προκαταβολικά έξοδα. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ενσωματωμένες προηγμένες λειτουργίες UCaaS, καθώς περιλαμβάνονται στη συνδρομή που έχετε επιλέξει. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε σε προσωπικό πληροφορικής για λόγους παρακολούθησης και συντήρησης, καθώς τα πάντα θα διεκπεραιώνονται από τον πάροχο υπηρεσιών.

  9 Καλύτερος διαδικτυακός πίνακας για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο

Εξοικονόμηση χρόνου

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει όταν εργάζεστε. Ενδιαφέρουσες ευκαιρίες μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα σας ανά πάσα στιγμή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι.

Τι γίνεται όμως αν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο και πόρους για την κατασκευή των πάντων από την αρχή στο εσωτερικό και στη συνέχεια για τη συντήρηση, την ασφάλεια, τη συμμόρφωση, τη λειτουργικότητά τους κ.λπ.;

Η βασική λειτουργικότητα και η επιχείρησή σας ενδέχεται να επηρεαστούν, ειδικά εάν δεν έχετε εργατικό δυναμικό ή προϋπολογισμό.

Αντίθετα, η επιλογή του UCaaS θα σας προσφέρει υπηρεσίες μείον όλους τους πονοκεφάλους διαχείρισης και συντήρησης. μπορείτε να αφήσετε τα πάντα στον πάροχο υπηρεσιών.

Συνεργασία και Παραγωγικότητα

Τα ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας που παρέχονται στο cloud βοηθούν όλους τους υπαλλήλους σας, ειδικά τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, να συνεργάζονται αποτελεσματικά. Προωθεί μια υγιή εργασιακή κουλτούρα με όλους όσους συνδέονται και μοιράζονται γνώσεις και βρίσκονται στην ίδια σελίδα, είτε οι εργαζόμενοι είναι από το ίδιο τμήμα είτε διαφορετικοί.

Ομοίως, το UCaaS συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων καθιστώντας τις πληροφορίες προσβάσιμες στα χέρια τους μέσω μιας λύσης cloud και αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών σας.

Σύμφωνα με τη Ciscoτο 75% των χρηστών παρουσίασαν βελτιωμένη παραγωγικότητα χρησιμοποιώντας το UCaaS ενώ εργάζονταν σε πολλούς ιστότοπους σε μια επιχείρηση.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η χρήση πλατφορμών UCaaS προσφέρει και άλλα οφέλη, όπως:

  • Ενσωματωμένος πλεονασμός λύσεων φωνής για καλύτερη αξιοπιστία
  • Εύκολη διαχείριση και αναφορά χρήσης
  • Βελτιωμένη εμπειρία εργαζομένων και χρηστών με υπάρχοντα εργαλεία
  • Ενιαίο σημείο επαφής για την αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω του παρόχου UCaaS
  • Ασφάλεια και συμμόρφωση με κανονισμούς όπως HIPAA, PCI-DSS, SOC κ.λπ.

Μερικοί σημαντικοί όροι UCaaS

Τηλεργασία

Η τηλεργασία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο και σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται για τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί, ανεξάρτητα από το πόσο απλές ή περίπλοκες είναι, εκτός ενός παραδοσιακού χώρου εργασίας όπως ένα γραφείο. Οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας εργαλεία τηλεπικοινωνιών, όπως τηλεφωνικές κλήσεις, τηλεδιάσκεψη κ.λπ., και να συνεργαστούν από οπουδήποτε στον κόσμο, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εικονικό γραφείο

Ένα εικονικό γραφείο είναι μια ρύθμιση για ένα άτομο για να ολοκληρώσει τις εργασίες του εξ αποστάσεως. Διαθέτει τη συσκευή (smartphone, iOS, επιτραπέζιο υπολογιστή κ.λπ.) που χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε όλους τους πόρους, τους ιστότοπους, τα αρχεία του γραφείου και άλλα εργαλεία. Μπορεί να μοιάζει με το γραφείο σας στο γραφείο και μπορείτε να το σχεδιάσετε ώστε να φαίνεται επαγγελματικό και μοντέρνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άνετη καρέκλα για να καθίσετε, να εργαστείτε, να χαλαρώσετε και να επαναλάβετε μαζί με ένα τραπέζι και άλλα σημαντικά πράγματα που χρειάζεστε ενώ εργάζεστε.

Συνεργατικό Χώρο Εργασίας

Ένας συνεργατικός χώρος εργασίας είναι ένα τέτοιο περιβάλλον χώρου εργασίας που εστιάζει στη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων σε έναν οργανισμό. Αυτό γίνεται για να μειωθούν οι πολυπλοκότητες, να κλείσουν τα κενά επικοινωνίας και να προωθηθεί ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Σε έναν συνεργατικό χώρο εργασίας, οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι ανήκουν στον οργανισμό και ενθαρρύνονται να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είτε εργάζονται από το γραφείο είτε από απόσταση.

Έτσι, αν ψάχνετε για την καλύτερη πλατφόρμα UCaaS, εδώ είναι μερικές προτάσεις για εσάς.

Vonage

Αποκτήστε ενοποιημένες επικοινωνίες με μία μόνο εφαρμογή – Vonage για μηνύματα, φωνή, κοινωνικά μέσα, φαξ και βίντεο. Προσφέρει 50+ χαρακτηριστικά και άλλες ολοκληρωμένες λύσεις, επεκτασιμότητα και παγκόσμια παρουσία, αυξημένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα, 99,999% χρόνο λειτουργίας και ποιότητα εξυπηρέτησης (QoS).

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Vonage συσκέψεις, ένα διαισθητικό εργαλείο συνεργασίας βίντεο για χρήση σε ολόκληρο τον οργανισμό σας
  • Πύλη διαχειριστή για τη διαχείριση τηλεφωνικών συστημάτων
  • Εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές για να διατηρείτε συνδεδεμένα τα εργαλεία και τις ομάδες σας
  • Εισερχόμενα επιχείρησης για να καταγράψετε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας SMS, Facebook Messenger και MMS
  • Ένας εικονικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει αυτοεξυπηρέτηση πελατών με δυνατότητα φωνής
  • App Center για ενσωμάτωση εφαρμογών υψηλής αξίας για βελτίωση της παραγωγικότητας και της εμπειρίας χρήστη
  • Αποκλεισμός αναγνώρισης κλήσης
  • Busy Lamp Field για να προσδιορίσετε ποια τηλέφωνα χρησιμοποιούνται
  • Καλέστε την Ανακοίνωση για να μάθετε τον λόγο κλήσης και να καλέσετε τη διάσκεψη

Το Vonage είναι εύκολο να ρυθμιστεί, να κλιμακωθεί γρήγορα και να υιοθετηθεί εύκολα. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες και μεταξύ τους σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.

  Επεξήγηση συχνοτήτων και ρυθμίσεων ισοσταθμιστή σε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής

Ανίπταμαι διαγωνίως

Ενοποιήστε τις συναντήσεις, τη συνομιλία και τη φωνή σας με μια ενιαία λύση – Ανίπταμαι διαγωνίως που προσφέρει ευελιξία στην επικοινωνία και διευκολύνει τη συνεργασία.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Συναντήσεις: Ασφαλής ήχος και βίντεο HD, ενσωματωμένες λύσεις συνεργασίας και ενσωμάτωση ημερολογίου
  • Συνομιλία: Άμεση σύνδεση με πελάτες και απλοποίηση άλλων υπαλλήλων, προγραμματισμός και διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων και ad-hoc συναντήσεων, παρακολούθηση εργασιών και κοινή χρήση αρχείων
  • Τηλέφωνο: Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο Zoom, μετατρέψτε μια κλήση σε βίντεο και χρησιμοποιήστε τηλέφωνα VolP στο cloud από φορητό υπολογιστή, κινητό, επιτραπέζιο υπολογιστή και tablet
  • Διαδικτυακά σεμινάρια βίντεο: Διαδικτυακά σεμινάρια με ζουμ που μπορούν να προσεγγίσουν έως και 50 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 συμμετεχόντων σε πάνελ βίντεο με κορυφαία ποιότητα βίντεο και ήχου και δυνατότητα προσαρμογής της ρύθμισης, της ζωντανής ροής και της εγγραφής
  • Zoom Rooms: Μια αίθουσα συνεδριάσεων για συνεργασία εξ αποστάσεως ή από το γραφείο
  • Ασφάλεια: Κρυπτογράφηση 256-bit AES-GCM και άλλες δυνατότητες ασφαλείας κατά τη συνάντηση
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: macOS, Windows, Linux, Android OS και iOS

Χρησιμοποιώντας το Zoom, λαμβάνετε σαφή ποσότητα κλήσεων, κρυπτογραφημένες και ασφαλείς επικοινωνίες στο cloud, γρήγορη ανταλλαγή μηνυμάτων και μια απλοποιημένη στοίβα τεχνολογίας.

Nextiva

Nextiva διευκολύνει την επικοινωνία επιτρέποντάς σας να συνδέετε τηλεφωνικά συστήματα με επιχειρηματικές εφαρμογές, αυτοματισμούς και τεχνητή νοημοσύνη σε μία ενιαία πλατφόρμα για να σας βοηθήσει να διευθύνετε καλά την επιχείρησή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Αυτοματοποίηση για να κάνετε επαναλαμβανόμενες επικοινωνιακές δραστηριότητες όπως αυτόματες απαντήσεις, αποστολή email, διεξαγωγή ερευνών κ.λπ., και εξοικονόμηση χρόνου
  • Analytics για να αποκτήσετε βαθιά επιχειρηματική ευφυΐα και ευφυΐα πελατών
  • Ισχυρά ενσωματωμένα εργαλεία για την προώθηση των ομάδων εξυπηρέτησης και των πωλήσεων
  • Cloud PBX με δρομολόγηση κλήσεων
  • Τηλεφωνικές κλήσεις HD
  • Κοινή χρήση οθόνης
  • Ενσωματώσεις CRM
  • Στις προηγμένες λειτουργίες περιλαμβάνονται η καταγραφή κλήσεων, η εγγραφή, οι ουρές, οι μεταφορές, η προώθηση, η ταυτότητα, η μουσική σε αναμονή, οι αυτόματες συνοδοί κ.λπ.

Το Nextiva σάς δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με πελάτες και υπαλλήλους σε πολλαπλές πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο, email, βίντεο, κείμενο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ομάδες της Microsoft

Χρησιμοποιήστε τη δημοφιλή πλατφόρμα Ομάδες της Microsoft για να συνδεθείτε με ανθρώπους στη δουλειά, στο σπίτι και στο σχολείο.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Υποστηρίζει όλες τις συσκευές από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές έως smartphone και tablet
  • Κρυπτογράφηση δεδομένων για αρχεία, κλήσεις, συνομιλίες και συσκέψεις
  • Κοινή χρήση αρχείων, δημοσκόπηση και αυτοματοποίηση εργασιών
  • Αποθήκευση στο σύννεφο
  • Φιλοξενία διαδικτυακών σεμιναρίων, εγγραφές, ραντεβού πελατών κ.λπ.
  • Εργαλεία αναφοράς
  • Ενσωμάτωση με εργαλεία όπως Outlook, Word, PowerPoint, Excel, OneDrive, SharePoint κ.λπ.

Το Teams σας συνδέει με τους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά σας και έχετε πρόσβαση σε κοινόχρηστους πόρους οπουδήποτε για να μάθετε και να καινοτομείτε μέσω κλήσεων, κοινής χρήσης βίντεο και συνομιλιών.

DialPad

Μιλήστε, συναντηθείτε και στείλτε μήνυμα στους πελάτες και τους υπαλλήλους σας χρησιμοποιώντας Πληκτρολόγιο κλήσης, το οποίο παρέχει έναν όμορφο χώρο εργασίας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι ομάδες και οι πελάτες σας, σας πηγαίνει παντού, ενοποιώντας τις επικοινωνίες.

Προσφέρει υπέροχες δυνατότητες και ενσωματώσεις και συνεχίζει να καινοτομεί για να προσφέρει καλύτερες λύσεις.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Βιντεοσυσκέψεις με τεχνητή νοημοσύνη, ενημέρωση πωλήσεων και κέντρο επικοινωνίας
  • Επεκτείνεται σε 70+ χώρες με δωρεάν και τοπικά #
  • Σχεδόν 100% uptime SLA
  • Δυνατότητα συλλογής CSAT σε όλες τις κλήσεις πελατών
  • Ενσωματωμένη αναγνώριση ομιλίας καθώς και επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP)
  • 74+ ενσωματώσεις διαθέσιμες
  • ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή για 14 ημέρες

Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν την εταιρική πλατφόρμα για όλες τις επικοινωνιακές σας ανάγκες, ανεξάρτητα από τον τύπο και το μέγεθος της επιχείρησής σας.

Παω σε

Μείνετε συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους, τους πελάτες και τα άτομα που έχουν σημασία χρησιμοποιώντας μια απλή λύση – Παω σε. Αυτό το τηλεφωνικό σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο είναι ασφαλές και έχει σχεδιαστεί για απομακρυσμένη και ευέλικτη εργασία.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ένα οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης για εύκολη διαμόρφωση
  • Cloud PBX και διεθνείς κλήσεις
  • Δρομολόγηση κλήσεων, τηλεδιάσκεψη HD, αυτόματος συνοδός, τηλεφωνικός κατάλογος δέντρου κ.λπ.
  • Μεταφορά τρεχόντων αριθμών ή προσθήκη αριθμού χωρίς χρέωση
  • Προσαρμόσιμα σχέδια κλήσης και δρομολόγηση κλήσεων
  • Βελτιωμένη ροή εργασίας κέντρου επαφής
  • 99,999% χρόνο λειτουργίας, κατανεμημένη αρχιτεκτονική cloud και χαμηλή χρήση εύρους ζώνης

Το GoTo υποστηρίζει όλες τις συσκευές και είναι εύκολο να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών επιτραπέζιου υπολογιστή, του επιτραπέζιου τηλεφώνου ή της εφαρμογής για κινητά.

Συμπέρασμα: Γιατί το UCaaS είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον;

Η επένδυση στη σωστή πλατφόρμα UCaaS θα προσφέρει καλύτερη επικοινωνία στον οργανισμό σας – μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών σας. Θα προσφέρει επίσης καλύτερη επεκτασιμότητα, αξιοπιστία, ευελιξία και απόδοση επένδυσης (ROI).

Σύμφωνα με α Έκθεση 2012 από την IDC, η αγορά UCaaS έφτασε τα 47,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Εξετάζοντας την ανάπτυξή της και την αυξημένη χρήση της με τα χρόνια, αναμένεται να παραμείνει για πολλά χρόνια. Επιλέξτε λοιπόν την καλύτερη πλατφόρμα UCaaS και απολαύστε τα οφέλη της για την επιχείρησή σας.