Κατανόηση του δανεισμού και του δανεισμού κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

Οι επενδυτές κρυπτογράφησης συχνά επενδύουν με την ιδέα να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πορτοφόλια τους μέχρι να δουν την τιμή να αυξάνεται. Πιστεύετε ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική;

Λοιπόν, θα διαφωνήσω γιατί υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σχετικά με τις επενδύσεις σας. Αντί να κρατάτε απλώς όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία στην τράπεζά σας για κάποια χαμηλά επιτόκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους για να αναπτύξετε το κρυπτονομισμα σας.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η έννοια του crypto δανεισμού. Δεν είναι εκπληκτικό αν μπορείτε να κερδίσετε τόκους για το ποσό που επενδύετε σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum κ.λπ.; Εκτός από τον επιπλέον τόκο, οι δανειολήπτες μπορούν επίσης να διατηρήσουν αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση για τη λήψη δανείου.

Μια σημαντική πρόοδος είναι ορατή στην τεχνολογία blockchain και μεγάλο μέρος της είναι ορατή στον τομέα fintech. Έτσι, εάν αναρωτιέστε επίσης πώς μπορείτε να κερδίσετε τόκο για τις επενδύσεις σας, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε περαιτέρω.

Το κρυπτονόμισμα γίνεται μια διαδεδομένη επιλογή για πληρωμές. Δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για επενδύσεις. Εάν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία, μπορείτε να κερδίσετε μεγαλύτερη αξία για τα περιουσιακά σας στοιχεία με τον δανεισμό κρυπτογράφησης.

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε με την κατανόηση της έννοιας του crypto δανεισμού.

Τι είναι ο Crypto Lending;

Ο δανεισμός κρυπτογράφησης είναι παρόμοιος με την έννοια του παραδοσιακού δανεισμού. Η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι θα δανείζετε διαφορετικά κρυπτονομίσματα στους δανειολήπτες αντί για χαρτονομίσματα. Όταν οι επενδυτές δανείζουν την κρυπτογράφηση τους σε δανειολήπτες σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα, λαμβάνουν πληρωμές τόκων σε αντάλλαγμα. Αυτές οι πληρωμές ονομάζονται επίσης «κρυπτομερίσματα». Πολλές πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες όχι μόνο να δανείζουν κρυπτονομίσματα αλλά και να αποδέχονται σταθερά νομίσματα.

Ας το καταλάβουμε καλύτερα με ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι κρατάτε πέντε bitcoin. Τώρα, μπορείτε να δανείσετε αυτά τα bitcoin σε μια πλατφόρμα δανεισμού κρυπτογράφησης για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα. Πρέπει μόνο να δανείσετε την κρυπτογράφηση και να λάβετε εβδομαδιαίο ή μηνιαίο τόκο σε αντάλλαγμα. Τα επιτόκια θα εξαρτηθούν από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να είναι 3% έως 7%, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να φτάσει έως και 15-17%.

Ο δανεισμός κρυπτογράφησης είναι επίσης χρήσιμος επειδή οι δανειολήπτες μπορούν να ποντάρουν τα κρυπτογραφικά τους στοιχεία ως εγγύηση για την αποπληρωμή δανείων. Εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο, οι επενδυτές μπορούν να πουλήσουν αυτά τα κρυπτογραφικά στοιχεία και να ανακτήσουν την ζημία τους.

Τώρα, ας καταλάβουμε τη διαδικασία του δανεισμού κρυπτονομισμάτων.

Πώς λειτουργεί ο Crypto Lending;

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας δανεισμού και δανεισμού. Οι δανειστές και οι δανειολήπτες συνδέονται μέσω μιας πλατφόρμας δανεισμού κρυπτογράφησης που λειτουργεί ως τρίτο μέρος.

Τώρα, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία βήμα προς βήμα που περιλαμβάνει ο δανεισμός και ο δανεισμός μεταξύ αυτών των τριών μερών.

  • Πρώτον, ο δανειολήπτης πηγαίνει σε μια πλατφόρμα δανεισμού για να ζητήσει δάνειο κρυπτογράφησης.
  • Ο δανειολήπτης θα ποντάρει κάποια κρυπτογράφηση ως εγγύηση τη στιγμή που η πλατφόρμα δανεισμού αποδεχτεί το αίτημά του για δάνειο. Δεν μπορούν να πάρουν πίσω το πονταρισμένο κρυπτό μέχρι να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό του δανείου στην πλατφόρμα.
  • Οι επενδυτές χρηματοδοτούν το δάνειο, αλλά δεν θα γνωρίζουν τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο back-end της πλατφόρμας.
  • Οι επενδυτές λαμβάνουν το μερίδιό τους από τις πληρωμές τόκων τακτικά σύμφωνα με τα καθορισμένα χρονικά διαστήματα.
  • Ο δανειολήπτης μπορεί να πάρει πίσω το διακυβευόμενο crypto μόνο αφού πληρώσει ολόκληρο το ποσό του δανείου.
  Πώς να αποκτήσετε εικονικό αριθμό τηλεφώνου για την επιχείρησή σας;

Κάθε πλατφόρμα δανεισμού έχει διαφορετικούς κανόνες και επιτόκια, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια σε κάθε πλατφόρμα δανεισμού.

Επένδυση σε Crypto Lending

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε την κατάλληλη πλατφόρμα για να αρχίσετε να επενδύετε σε δανεισμό κρυπτογράφησης. Υπάρχουν δύο τύποι πλατφορμών δανεισμού – κεντρικές και αποκεντρωμένες. Πρέπει να επιλέξετε είτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Όπως συζητήθηκε, οι κεντρικές πλατφόρμες θα εμπλέκουν ένα τρίτο μέρος για τη διαχείριση της μεταφοράς ποσών δανείων και τη διαχείρισή της. Από την άλλη πλευρά, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα θα εξαλείψει το τρίτο μέρος και τα έξυπνα συμβόλαια θα χειριστούν τα πάντα.

Πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μη αυτόματη και μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα δανεισμού. Ένα αυτοματοποιημένο είναι μια καλύτερη επιλογή, επειδή όλα είναι απλοποιημένα σε αυτές τις πλατφόρμες. Εδώ, τα περιουσιακά σας στοιχεία δεν θα καταλήξουν χωρίς επίβλεψη και θα παράγουν κέρδη με συνέπεια.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η πλατφόρμα που επιλέγετε για δανεισμό είναι ασφαλής και νόμιμη. Προτού δανείσετε την κρυπτογράφηση σας, θα πρέπει να διαβάσετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σε αυτήν την πλατφόρμα και να ελέγξετε τα επιτόκια. Με αυτόν τον τρόπο, θα γλιτώσετε τη λύπη του να βρείτε μια πλατφόρμα που να προσφέρει καλύτερες τιμές σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Τύποι κρυπτοδάνειων

Τα κρυπτοδάνεια μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Θεματοφυλακή Crypto (CeFi) Δάνεια

Όταν πρόκειται για δάνεια Κεντρικής Χρηματοδότησης (CeFi), μια κεντρική αρχή αναλαμβάνει τον έλεγχο των εξασφαλίσεων. Τα δάνεια CeFi είναι θεματοφυλακής, όπου ο έμπορος δεν έχει πρόσβαση στα εξασφαλίσεις περιουσιακών στοιχείων επειδή ο δανειστής έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά των περιουσιακών στοιχείων που έχουν εξασφαλίσει.

Εάν συγκρίνετε τα δάνεια φύλαξης κρυπτονομισμάτων με τα παραδοσιακά δάνεια, θα παρατηρήσετε ότι είναι προσιτά και εύκολα προσβάσιμα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι θα υπήρχε μια κεντρική αρχή για να καθορίσει όλους τους όρους του δανείου. Επί του παρόντος, περισσότερο από το 80% των δανείων κρυπτογράφησης είναι θεματοφύλακα, αλλά με την εξέλιξη των αποκεντρωμένων πλατφορμών, αυτή η αναλογία αλλάζει δραστικά.

Κρυπτοδάνεια χωρίς θεματοφυλακή (DeFi).

Δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να ελέγχει τους όρους των δανείων της Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi), τα οποία δεν είναι δεσμευτικά. Όλοι οι όροι βρίσκονται υπό τον έλεγχο των έξυπνων συμβολαίων. Εάν ένας έμπορος λαμβάνει ένα δάνειο κρυπτογράφησης DeFi, θα μπορεί να έχει τον έλεγχο του ιδιωτικού κλειδιού των περιουσιακών του στοιχείων, εκτός εάν αθετήσει το κρυπτοδάνειό του.

Δεν μπορείτε να λάβετε δάνειο για οποιοδήποτε νόμισμα fiat σε πλατφόρμες DeFi. Μπορείτε να λάβετε δάνεια μόνο σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα ή ακόμα και να λάβετε δάνειο stablecoin που μπορεί να ανταλλάσσεται με μετρητά. Τα επιτόκια στα δάνεια DeFi είναι υψηλά σε σύγκριση με τα δάνεια κρυπτογράφησης με φύλαξη.

Όλα τα πρωτόκολλα είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε, καθώς τοποθετούνται στο blockchain, όπου όλα είναι διαφανή. Δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε καμία διαδικασία επαλήθευσης στις πλατφόρμες DeFi και ακόμη και τα επιτόκια θα είναι μικρότερα από τις πλατφόρμες CeFi.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ακόμα κι αν βρίσκεστε στο πλευρό του δανειστή σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα. Τα έξυπνα συμβόλαια διασφαλίζουν την αποπληρωμή του δανείου.

Είτε σκέφτεστε να πάρετε ένα δάνειο κρυπτοφυλάκισης είτε μη θεματοφυλακής, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κινδύνους που ενέχουν τα κρυπτοδάνεια προτού πάρετε ένα.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο CBS All Access

Κίνδυνοι που εμπλέκονται στα Κρυπτοδάνεια

Αν κοιτάξετε τα περιουσιακά στοιχεία των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υπάρχει πάντα ομοσπονδιακή ασφάλιση για κάθε εκδήλωση ανταλλαγής. Επίσης, δεν υπάρχει ομοσπονδιακή ασφάλιση για κανένα από τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία. Εάν παρουσιαστεί οποιαδήποτε αποτυχία κατά τη διαδικασία ανταλλαγής, τότε δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κανέναν. Υπάρχουν τρεις κύριοι κίνδυνοι που εμπλέκονται στα δάνεια κρυπτογράφησης που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Τεχνικοί κίνδυνοι

Τα πάντα στον κόσμο των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων συμβαίνουν στον ψηφιακό κόσμο. Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος στο πρωτόκολλο ή οποιοσδήποτε χάκερ αναλάβει τον έλεγχο του πρωτοκόλλου. Δεδομένου ότι όλες οι δραστηριότητες στο DeFi διέπονται μόνο μέσω αλγορίθμων, ο κίνδυνος αυξάνεται σε δάνεια χωρίς φύλαξη. Εκτός από αυτό, εάν υπάρχει πρόβλημα με το έξυπνο συμβόλαιο, ολόκληρη η πλατφόρμα μπορεί να αποτύχει και να οδηγήσει σε απώλεια περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Κίνδυνοι αντισυμβαλλομένου

Όσον αφορά τις παραδοσιακές τράπεζες, υπάρχει ένας κανόνας διατήρησης ενός συγκεκριμένου επιπέδου ρευστότητας. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει στον κόσμο των κρυπτογράφησης. Οι επενδυτές που παρέχουν δάνεια κρυπτογράφησης στους δανειολήπτες δεν υπόκεινται σε αυτήν την απαίτηση.

Εάν τυχαία υπάρξει κατάρρευση της αγοράς, τότε θα υπάρξει σημαντικός αριθμός πελατών που θα αθετήσουν τα δάνειά τους. Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση σεναρίου εκμετάλλευσης πλατφόρμας ή θραύσης, δεν θα υπήρχε διαθέσιμη ρευστότητα για την επιστροφή της εξασφάλισης που διακυβεύεται από τον δανειολήπτη.

Αναγκαστικές εκκαθαρίσεις

Για να αποφευχθεί το ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας κατά τη διάρκεια μιας κατάρρευσης ή πτώσης της αγοράς, οι πλατφόρμες δανεισμού εκδίδουν αναγκαστικές εκκαθαρίσεις ή απαιτήσεις περιθωρίου. Ας υποθέσουμε ότι η αξία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης πέφτει σε ένα ορισμένο σημείο όταν ένα σημαντικό ποσό των LTV του δανειολήπτη (δάνειο προς αξία) είναι πολύ υψηλό για να διατηρήσει η πλατφόρμα δανεισμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα δώσουν εντολή στον δανειολήπτη να αυξήσει την αξία των διακυβευόμενων εξασφαλίσεών του, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί ρευστοποίηση.

Εάν ο δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί σε αυτό το περιθώριο κέρδους, τότε η πλατφόρμα θα ρευστοποιήσει αρκετές εξασφαλίσεις ώστε το LTV του δανειολήπτη να επανέλθει στο μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο σενάριο τόσο για τον έμπορο όσο και για τον δανειολήπτη.

Ποια είναι τα ποσοστά δανεισμού κρυπτογράφησης;

Κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικά επιτόκια δανεισμού για κρυπτονομίσματα. Έτσι, οι επιστροφές σας θα εξαρτώνται πλήρως από την πλατφόρμα που θα επιλέξετε. Κάθε πλατφόρμα δανεισμού κρυπτογράφησης έχει μια συγκεκριμένη απόδοση επένδυσης (ROI) και ορισμένοι κίνδυνοι συνδέονται επίσης με αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε πολλαπλές πλατφόρμες δανεισμού για να μειώσετε τον κίνδυνο και επίσης να έχετε κάποια ποικιλομορφία στις επενδύσεις σας.

Θα βρείτε διαφορετικά επιτόκια δανεισμού για διαφορετικά κρυπτονομίσματα σε διάφορες πλατφόρμες. Συνήθως, τα επιτόκια δανεισμού για κρυπτονομίσματα είναι από 3% έως 8%, ενώ τα επιτόκια για τα stablecoin ποικίλλουν από 10% έως 18%. Έτσι, η καλύτερη στρατηγική είναι να διορθώσετε μια πλατφόρμα για οποιοδήποτε συγκεκριμένο νόμισμα συγκρίνοντας τις αποδόσεις σε διαφορετικές πλατφόρμες για το συγκεκριμένο νόμισμα. Με αυτήν τη στρατηγική, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις αποδόσεις σας και να έχετε καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Τώρα, ίσως αναρωτιέστε τι είναι τα stablecoins. Ας πάρουμε μια ιδέα για αυτό.

Τι είναι τα Stablecoins;

Όλοι θα συμφωνήσουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Για να μειωθεί ο κίνδυνος και να προσφερθεί επίσης σταθερότητα τιμών, εισάγονται τα stablecoins. Αυτά τα νομίσματα υποστηρίζονται με αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία. Τώρα, τι σημαίνει αυτό;

Η αξία ενός stablecoin συνδέεται με την αξία ενός μη κρυπτογραφικού περιουσιακού στοιχείου. Μπορεί ακόμη και να συνδεθεί με την αξία οποιουδήποτε νομίσματος fiat όπως δολάρια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό προσθέτει σταθερότητα ακόμη και στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, επειδή η αξία ενός δολαρίου ή οποιουδήποτε άλλου νομίσματος fiat δεν είναι ιδιαίτερα ασταθής, όπως ακριβώς τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

  Διορθώστε το σφάλμα Forza Horizon FH5 0x803FB107

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα stablecoins κέρδισαν τεράστια έλξη είναι επειδή παρέχουν σταθερότητα όπως τα νομίσματα fiat και άμεση επεξεργασία, το απόρρητο των πληρωμών και ασφάλεια όπως τα κρυπτονομίσματα. Έτσι, είναι σαν το καλύτερο νόμισμα για να συνδυάσετε και τους δύο κόσμους.

Πώς λειτουργούν τα δάνεια κρυπτογράφησης χωρίς εξασφαλίσεις;

Μια άλλη επιλογή είναι να περάσετε από μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα για δανεισμό κρυπτογράφησης. Τα κρυπτοδάνεια χωρίς εξασφαλίσεις είναι επίσης γνωστά ως μη εξασφαλισμένα κρυπτοδάνεια. Ο δανειολήπτης μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμη ρευστότητα και να αποπληρώσει το ποσό του δανείου σε κρυπτονόμισμα ή νόμισμα fiat.

Εδώ, η ιδέα είναι να δανειστείτε το ποσό του δανείου απευθείας από έναν δανειστή διατηρώντας τα κρυπτονομίσματα ως εξασφάλιση αντί να ποντάρετε άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ή χρυσό στο ποντάρισμα. Τα δάνεια flash είναι επί του παρόντος τα πιο δημοφιλή μη εξασφαλισμένα δάνεια στον χώρο DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση), όπου δεν χρειάζεται να ποντάρετε τίποτα για εξασφαλίσεις. Το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να προσέχετε είναι να έχετε αρκετές γνώσεις σχετικά με την κρυπτογράφηση και το DeFi πριν πάρετε ένα δάνειο flash.

Τα δάνεια flash είναι στιγμιαία που ελέγχονται απευθείας από έξυπνα συμβόλαια. Θα πρέπει να κάνετε ενδελεχή έρευνα προτού προχωρήσετε σε οποιοδήποτε ακάλυπτο δάνειο.

Τι χρειάζεστε για να πάρετε ένα δάνειο κρυπτογράφησης;

Δεν χρειάζεται να περάσετε από μια μακρά διαδικασία όπως πρέπει να περάσετε κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού δανείου. Κανείς δεν θα ελέγξει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας ή το δελτίο εισοδήματός σας όταν παίρνετε ένα δάνειο κρυπτογράφησης. Το μόνο που έχει σημασία εδώ είναι ότι το ποσό του δανείου που θα λάβετε θα εξαρτηθεί από το ποσό της ασφάλειας που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε.

Ισχύει ο λόγος δανείου προς αξία (LTV). Είναι η αναλογία μεταξύ του εγκεκριμένου ποσού του δανείου και της αξίας των εξασφαλίσεων. Καθώς οι αγορές κρυπτογράφησης είναι εξαιρετικά ασταθείς, οι αναλογίες LTV είναι συνήθως χαμηλές στα κρυπτονομίσματα. Έτσι, εάν βάζετε κρυπτογράφηση αξίας 5.000 $ ως εγγύηση και λαμβάνετε δάνειο 3.000 $, τότε η αναλογία LTV σας είναι 60%.

Έτσι, δεν χρειάζεστε πραγματικά έγγραφα για να λάβετε ένα δάνειο κρυπτογράφησης. Χρειάζεται μόνο να έχετε επαρκή περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης για να τα ποντάρετε ως εγγύηση.

Ας δούμε τώρα μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του δανεισμού κρυπτονομισμάτων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του δανεισμού σε κρυπτονομίσματα

Πλεονεκτήματα 👍

  • Τα δάνεια κρυπτογράφησης είναι προσβάσιμα σε κάθε άτομο χωρίς να εξετάσει τυχόν δελτία εισοδήματος ή να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα.
  • Συνήθως, οι δανειολήπτες μπορούν να λάβουν το δάνειο μέσα σε λίγες ώρες.
  • Ο δανεισμός κρυπτογράφησης είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή σε σύγκριση με την επιλογή δανεισμού P2P. Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται ως ασφάλεια στον δανεισμό κρυπτογράφησης είναι υψηλής ρευστότητας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένες πλατφόρμες δανεισμού, η απόκτηση παθητικού εισοδήματος μέσω μερισμάτων κρυπτογράφησης είναι εύκολη.
  • Τα επιτόκια δανεισμού είναι αρκετά χαμηλά στις πλατφόρμες δανεισμού σε σύγκριση με άλλα τραπεζικά δάνεια.

Μειονεκτήματα 👎

  • Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι εξαιρετικά ασταθή. Μπορείτε να δανείσετε stablecoins σε διαφορετικές πλατφόρμες για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.
  • Για να λάβετε μέρος σε δραστηριότητες δανεισμού κρυπτογράφησης, πρέπει να τοποθετήσετε το κρυπτογραφικό σας σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι λιγότερο ασφαλή από ένα φυσικό πορτοφόλι όπως το Ledger.
  • Η ασφάλεια μιας πλατφόρμας γίνεται τεράστια ανησυχία με την αύξηση των περιπτώσεων κλοπών κρυπτογράφησης.
  • Συγκεκριμένες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να ποντάρετε την κρυπτογράφηση σας μόνο για μια καθορισμένη περίοδο. Πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα που δεν έχει συνθήκες σταθερής περιόδου.

συμπέρασμα

Εάν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε με τον δανεισμό κρυπτογράφησης, τότε μπορείτε να ελέγξετε διάφορες πλατφόρμες όπως ΚελσίουBlockFi, Youhodler, κι αλλα. Αυτές οι πλατφόρμες θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Η σωστή πλατφόρμα μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και επίσης να αυξήσει τις αποδόσεις της επένδυσής σας στο επόμενο επίπεδο.

Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε οποιαδήποτε πλατφόρμα δανεισμού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε: Καλύτερες πλατφόρμες για δανεισμό κρυπτονομισμάτων