Κατανόηση Συμμόρφωσης SOC 1 vs SOC 2 vs SOC 3

Η συμμόρφωση είναι μια κρίσιμη πτυχή της ανάπτυξης του οργανισμού σας.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να διευθύνετε μια επιχείρηση SaaS και να στοχεύετε πελάτες μεσαίας αγοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συμμορφώνεστε με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς και να διατηρείτε μια ισχυρότερη στάση ασφαλείας για την εταιρεία σας.

Πολλοί οργανισμοί προσπαθούν να παρακάμψουν αυτές τις απαιτήσεις εφαρμόζοντας ερωτηματολόγια ασφαλείας.

Έτσι, όταν ένας πελάτης ή ένας πελάτης απαιτεί πιστοποιητικό SOC, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς.

Η συμμόρφωση με τον Έλεγχο Οργανισμού Υπηρεσιών (SOC) αναφέρεται σε έναν τύπο πιστοποίησης κατά την οποία ένας οργανισμός ολοκληρώνει έναν έλεγχο τρίτου μέρους που δείχνει ορισμένα στοιχεία ελέγχου που διαθέτει ο οργανισμός σας. Η συμμόρφωση με το SOC ισχύει επίσης για την αλυσίδα εφοδιασμού και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο SOC.

Τον Απρίλιο του 2010, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών (AICPA) ανακοίνωσε την αλλαγή του SAS 70. Το εκλεπτυσμένο και νέο ελεγκτικό πρότυπο ονομάζεται Statement on Standards for Attestation Engagements (SSAE 16).

Μαζί με τον έλεγχο SSAE 16, έχουν επίσης καταρτιστεί τρεις άλλες εκθέσεις για την εξέταση των ελέγχων ενός οργανισμού παροχής υπηρεσιών. Αυτές ονομάζονται αναφορές SOC που περιέχουν τρεις εκθέσεις – εκθέσεις SOC 1, SOC 2 και SOC 3 που έχουν διαφορετικούς στόχους.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρω κάθε αναφορά SOC και πού να τις εφαρμόσω και πώς ταιριάζουν στην ασφάλεια πληροφορικής.

Ορίστε!

Τι ακριβώς είναι μια έκθεση SOC;

Οι αναφορές SOC μπορούν να θεωρηθούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ωφελεί έναν οργανισμό από άποψη χρημάτων και χρόνου. Χρησιμοποιεί τρίτους και ανεξάρτητους ελεγκτές για να εξετάσουν διαφορετικές πτυχές ενός οργανισμού, όπως:

  • Διαθεσιμότητα
  • Εμπιστευτικότητα
  • Μυστικότητα
  • Ακεραιότητα επεξεργασίας
  • Ασφάλεια
  • Έλεγχοι που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
  • Έλεγχοι που σχετίζονται με την οικονομική πληροφόρηση

Οι αναφορές SOC επιτρέπουν σε μια εταιρεία να αισθάνεται σίγουρη ότι οι πιθανοί πάροχοι υπηρεσιών λειτουργούν με συμμόρφωση και ηθική. Αν και οι έλεγχοι μπορεί να είναι δύσκολοι, μπορούν να προσφέρουν τεράστια ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Οι αναφορές SOC συμβάλλουν στη διαπίστωση της αξιοπιστίας και της αξιοπιστίας ενός παρόχου υπηρεσιών.

Επιπλέον, οι αναφορές SOC είναι χρήσιμες για:

  • Προγράμματα διαχείρισης προμηθευτών
  • Επίβλεψη του οργανισμού
  • Ρυθμιστική εποπτεία
  • Διαδικασία διαχείρισης κινδύνων και εσωτερική εταιρική διακυβέρνηση

Γιατί είναι απαραίτητη μια έκθεση SOC;

Αρκετοί οργανισμοί υπηρεσιών, όπως εταιρείες κέντρων δεδομένων, πάροχοι SaaS, υπηρεσίες εξυπηρέτησης δανείων και διεκπεραιωτές απαιτήσεων, χρειάζονται για να υποβληθούν σε εξέταση SOC. Αυτοί οι οργανισμοί πρέπει να αποθηκεύουν οικονομικά δεδομένα ή ευαίσθητα δεδομένα πελατών ή οντοτήτων χρηστών.

Έτσι, κάθε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε άλλες εταιρείες ή χρήστες μπορεί να τύχει της εξέτασης SOC. Μια αναφορά SOC όχι μόνο ενημερώνει τους πιθανούς πελάτες σας ότι η εταιρεία είναι νόμιμη, αλλά αποκαλύπτει επίσης μπροστά σας τα ελαττώματα και τις αδυναμίες των ελέγχων ή των πελατών σας μέσω διαδικασιών αξιολόγησης.

Τι μπορείτε να περιμένετε από μια αξιολόγηση SOC;

Πριν προχωρήσετε σε μια διαδικασία αξιολόγησης SOC, πρέπει να καθορίσετε ποιον τύπο αναφοράς SOC χρειάζεστε που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο στον οργανισμό σας. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει επίσημη διαδικασία με την αξιολόγηση της ετοιμότητας.

Οι οργανισμοί υπηρεσιών προετοιμάζονται για την εξέταση εντοπίζοντας πιθανές κόκκινες σημαίες, κενά, ελλείψεις και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί να κατανοήσει τις διαθέσιμες επιλογές για την επιδιόρθωση αυτών των ελαττωμάτων και αδυναμιών.

Ποιος μπορεί να εκτελέσει έλεγχο SOC;

Οι έλεγχοι SOC διενεργούνται από ανεξάρτητους Ορκωτούς Λογιστές (CPA) ή λογιστικές εταιρείες.

  Τι είναι καλύτερο μεταξύ Romer G εναντίον Cherry MX;

Η AICPA θεσπίζει επαγγελματικά πρότυπα που προορίζονται να ρυθμίσουν το έργο των ελεγκτών SOC. Επιπλέον, ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εκτέλεση, τον προγραμματισμό και την επίβλεψη πρέπει να ακολουθούνται από τους οργανισμούς.

Στη συνέχεια, κάθε έλεγχος AICPA υποβάλλεται σε αξιολόγηση από ομοτίμους. Οργανισμοί ή εταιρείες CPA προσλαμβάνουν επίσης επαγγελματίες που δεν είναι CPA με δεξιότητες τεχνολογίας πληροφοριών και ασφάλειας για να προετοιμαστούν για έλεγχο SOC. Ωστόσο, η τελική έκθεση πρέπει να ελεγχθεί και να αποκαλυφθεί από την CPA.

Ας εξετάσουμε κάθε αναφορά ξεχωριστά για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν.

Τι είναι το SOC 1;

Ο κύριος στόχος του SOC 1 είναι ο έλεγχος των στόχων εντός των εγγράφων SOC 1 και η επεξεργασία περιοχών εσωτερικών ελέγχων που σχετίζονται με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της οντότητας χρήστη.

Με απλά λόγια, σας ενημερώνει πότε οι υπηρεσίες του οργανισμού επηρεάζουν τις οικονομικές αναφορές μιας οντότητας χρήστη.

Τι είναι η αναφορά SOC 1;

Μια αναφορά SOC 1 καθορίζει τον έλεγχο του οργανισμού υπηρεσίας που ισχύει για τον έλεγχο της οικονομικής οντότητας χρήστη επί της χρηματοοικονομικής αναφοράς. Έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οντοτήτων χρηστών. Σε αυτό, οι λογιστές αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων του οργανισμού παροχής υπηρεσιών.

Υπάρχουν δύο τύποι αναφορών SOC 1:

  • SOC 1 Τύπος 1: Αυτή η αναφορά γενικά επικεντρώνεται στο σύστημα ενός οργανισμού παροχής υπηρεσιών και ελέγχει την καταλληλότητα των ελέγχων συστήματος για την επίτευξη των στόχων ελέγχου μαζί με την περιγραφή την καθορισμένη ημερομηνία.

Οι αναφορές τύπου 1 SOC 1 περιορίζονται μόνο σε ελεγκτές, διαχειριστές και οντότητες χρηστών. Συνήθως, οι πάροχοι υπηρεσιών ανήκουν σε οποιονδήποτε οργανισμό παροχής υπηρεσιών. Ένας ελεγκτής υπηρεσιών καθορίζει την έκθεση που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του SSAE 16.

  • SOC 1 Type 2: Αυτή η έκθεση έχει παρόμοιες απόψεις και αναλύσεις όπως στην έκθεση SOC 1 Type 1. Ωστόσο, περιλαμβάνει απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προκαθορισμένων ελέγχων που έχουν σχεδιαστεί για την επίτευξη όλων των στόχων ελέγχου για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Σε μια έκθεση SOC 1 Τύπου 2, οι στόχοι ελέγχου οδηγούν σε πιθανούς κινδύνους που ο εσωτερικός έλεγχος θέλει να μετριάσει. Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει σχετικούς τομείς ελέγχου και προσφέρει εύλογες διασφαλίσεις. Λέει επίσης ότι υπάρχει όριο στην εκτέλεση μόνο εξουσιοδοτημένων και κατάλληλων ενεργειών.

Ποιος είναι ο σκοπός του SOC 1;

Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, το SOC 1 είναι το πρώτο μέρος της σειράς Service Organization Control που ασχολείται με τους εσωτερικούς ελέγχους στις οικονομικές αναφορές. Ισχύει για επιχειρήσεις που αλληλεπιδρούν άμεσα με οικονομικά δεδομένα για συνεργάτες και πελάτες.

Έτσι, διασφαλίζει την αλληλεπίδραση ενός οργανισμού, αποθηκεύοντας τις οικονομικές καταστάσεις των χρηστών και διαβιβάζοντάς τις. Ωστόσο, η έκθεση SOC 1 βοηθά τους επενδυτές, τους πελάτες, τους ελεγκτές και τη διοίκηση να αξιολογήσουν τους εσωτερικούς ελέγχους γύρω από την οικονομική αναφορά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της AICPA.

Πώς να διατηρήσετε τη συμμόρφωση με το SOC 1;

Η συμμόρφωση με το SOC 1 ορίζει τη διαδικασία διαχείρισης όλων των στοιχείων ελέγχου SOC 1 που προστίθενται στην αναφορά SOC 1 για μια καθορισμένη περίοδο. Εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των κανόνων SOC 1.

Οι έλεγχοι είναι γενικά έλεγχοι πληροφορικής, έλεγχοι επιχειρησιακών διαδικασιών κ.λπ., που χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν μια εύλογη διασφάλιση με βάση τους στόχους ελέγχου.

Τι είναι το SOC 2;

Το SOC 2, που αναπτύχθηκε από την AICPA, περιγράφει τα κριτήρια για τον έλεγχο ή τη διαχείριση των πληροφοριών πελατών με βάση 5 αρχές για την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών: Αυτές οι αρχές είναι:

  • Η διαθεσιμότητα περιλαμβάνει ανάκτηση καταστροφών, χειρισμό συμβάντων ασφαλείας και παρακολούθηση απόδοσης.
  • Απόρρητο: Περιλαμβάνει κρυπτογράφηση, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και έλεγχο πρόσβασης.
  • Ασφάλεια: Περιλαμβάνει ανίχνευση εισβολής, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και τείχη προστασίας δικτύου ή εφαρμογών.
  • Εμπιστευτικότητα: Περιλαμβάνει στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, κρυπτογράφηση και τείχη προστασίας εφαρμογών.
  • Ακεραιότητα επεξεργασίας: Περιλαμβάνει την παρακολούθηση της επεξεργασίας και τη διασφάλιση ποιότητας.

Το SOC 2 είναι μοναδικό για κάθε οργανισμό λόγω των άκαμπτων απαιτήσεών του, σε αντίθεση με το PCI DSS. Με συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρακτικές, κάθε σχέδιο έχει τον έλεγχό του ώστε να συμμορφώνεται με πολλαπλές αρχές εμπιστοσύνης.

Τι είναι η αναφορά SOC 2;

Μια αναφορά SOC 2 επιτρέπει στους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών να λαμβάνουν και να μοιράζονται μια αναφορά με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να περιγράψουν γενικά. Στοιχεία ελέγχου πληροφορικής που είναι ασφαλή στη θέση τους.

  7 καλύτερες αυτο-φιλοξενούμενες λύσεις Wiki για μικρές και επιχειρήσεις

Υπάρχουν δύο τύποι αναφορών SOC 2:

  • SOC 2 Τύπος 1: Περιγράφει τα συστήματα του πωλητή και λέει εάν ο σχεδιασμός του πωλητή είναι κατάλληλος για να πληροί τις αρχές εμπιστοσύνης.
  • SOC 2 Type 2: Μοιράζεται τις λεπτομέρειες της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των συστημάτων του πωλητή.

Το SOC 2 διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό όσον αφορά τα πλαίσια και τα πρότυπα ασφάλειας πληροφοριών καθώς δεν υπάρχουν καθορισμένες απαιτήσεις. Η AICPA παρέχει κριτήρια που επιλέγει ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών για να επιδείξει τους ελέγχους που διαθέτει για τη διαφύλαξη των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ποιος είναι ο σκοπός του SOC 2;

Η συμμόρφωση με το SOC 2 υποδεικνύει ότι ο οργανισμός ελέγχει και διατηρεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας πληροφοριών. Η αυστηρή συμμόρφωση επιτρέπει στους οργανισμούς να διασφαλίζουν ότι οι κρίσιμες πληροφορίες τους είναι ασφαλείς.

Με τη συμμόρφωση με το SOC 2, θα λάβετε:

  • Βελτιωμένες πρακτικές ασφάλειας δεδομένων όπου ο οργανισμός αμύνεται από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και παραβιάσεις ασφάλειας.
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς οι πελάτες θέλουν να συνεργαστούν με παρόχους υπηρεσιών με σταθερές πρακτικές ασφάλειας δεδομένων, ειδικά για υπηρεσίες cloud και πληροφορικής.

Περιορίζει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται ένας οργανισμός. Οι αρχές ασφαλείας απαιτούν από τους οργανισμούς να προσθέτουν στοιχεία ελέγχου πρόσβασης για την προστασία δεδομένων από κακόβουλες επιθέσεις, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή τροποποίηση εταιρικών πληροφοριών και μη εξουσιοδοτημένη διαγραφή δεδομένων.

Πώς να διατηρήσετε τη συμμόρφωση με το SOC 2;

Η συμμόρφωση με το SOC 2 είναι ένα εθελοντικό πρότυπο που αναπτύχθηκε από την AICPA και προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο ένας οργανισμός διαχειρίζεται τις πληροφορίες των πελατών του. Το πρότυπο περιγράφεται με πέντε Κριτήρια Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης, δηλαδή ασφάλεια, ακεραιότητα επεξεργασίας, εμπιστευτικότητα, απόρρητο και διαθεσιμότητα.

Η συμμόρφωση με το SOC είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οργανισμού. Ανάλογα με τις επιχειρηματικές πρακτικές, ένας οργανισμός μπορεί να επιλέξει στοιχεία ελέγχου σχεδιασμού που θα πρέπει να ακολουθούν μία ή περισσότερες Αρχές Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης. Επεκτείνεται σε όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας DDoS, της εξισορρόπησης φορτίου, της ανάλυσης επιθέσεων, της ασφάλειας εφαρμογών ιστού, της παράδοσης περιεχομένου μέσω CDN και άλλων.

Με απλά λόγια, η συμμόρφωση με το SOC 2 δεν είναι μια περιγραφική λίστα εργαλείων, διαδικασιών ή ελέγχων. Αντίθετα, αναφέρει την ανάγκη για κριτήρια ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας των πληροφοριών. Αυτό επιτρέπει σε κάθε οργανισμό να υιοθετήσει τις καλύτερες διαδικασίες και πρακτικές που σχετίζονται με τις λειτουργίες και τους στόχους του.

Ακολουθεί η λίστα ελέγχου της βασικής συμμόρφωσης με το SOC 2:

  • Έλεγχοι πρόσβασης
  • Λειτουργίες συστήματος
  • Μετριασμός κινδύνου
  • Διαχείριση αλλαγών

Τι είναι το SOC 3;

Το SOC 3 είναι μια διαδικασία ελέγχου που αναπτύσσει η AICPA για να καθορίσει την ισχύ του εσωτερικού ελέγχου ενός οργανισμού παροχής υπηρεσιών στα κέντρα δεδομένων και την ασφάλεια του cloud. Ένα πλαίσιο SOC 3 βασίζεται επίσης σε Κριτήρια Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης που περιλαμβάνουν:

  • Ασφάλεια: Τα συστήματα και οι πληροφορίες είναι ασφαλή από μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και ζημιά στα συστήματα.
  • Ακεραιότητα διαδικασίας: Η επεξεργασία του συστήματος είναι έγκυρη, ακριβής, εξουσιοδοτημένη, έγκαιρη και πλήρης για την κάλυψη των απαιτήσεων της οντότητας.
  • Διαθεσιμότητα: Τα συστήματα και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμα για χρήση και λειτουργία για την κάλυψη των απαιτήσεων της οντότητας.
  • Απόρρητο: Οι προσωπικές πληροφορίες χρησιμοποιούνται, αποκαλύπτονται, διατίθενται, διατηρούνται και συλλέγονται για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της οντότητας.
  • Εμπιστευτικότητα: Οι πληροφορίες που χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες προστατεύονται για να πληρούν τις απαιτήσεις της οντότητας.

Με τη βοήθεια του SOC 3, οι οργανισμοί παροχής υπηρεσιών καθορίζουν ποια από αυτά τα κριτήρια των Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης ισχύουν για την υπηρεσία που προσφέρουν στους πελάτες. Θα βρείτε επίσης πρόσθετες αναφορές, απαιτήσεις απόδοσης και οδηγίες εφαρμογής στις Δηλώσεις για τα Πρότυπα.

Τι είναι η αναφορά SOC 3;

Οι αναφορές του SOC 3 έχουν τις ίδιες πληροφορίες με το SOC 2 αλλά διαφέρουν ως προς το κοινό. Μια αναφορά SOC 3 προορίζεται μόνο για το γενικό κοινό. Αυτές οι αναφορές είναι σύντομες και δεν περιλαμβάνουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα με μια αναφορά SOC 2. Είναι κατασκευασμένα κατάλληλα για ενδιαφερόμενα μέρη και ενημερωμένο κοινό.

  Τι είναι το «Fake HDR» και πρέπει να αγοράσετε HDR Blu-ray;

Δεδομένου ότι μια αναφορά SOC 3 είναι πιο γενική, μπορεί να κοινοποιηθεί γρήγορα και ανοιχτά στον ιστότοπο μιας εταιρείας, μαζί με μια σφραγίδα που περιγράφει τη συμμόρφωσή της. Βοηθά στο να συμβαδίζει με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Για παράδειγμα, το AWS επιτρέπει δημόσιες λήψεις της αναφοράς SOC 3.

Ποιος είναι ο σκοπός του SOC 3;

Οι εταιρείες, ειδικά οι μικρές ή οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, συνήθως δεν έχουν αρκετούς πόρους για τον έλεγχο ή τη διατήρηση ορισμένων βασικών υπηρεσιών εσωτερικά. Επομένως, αυτές οι εταιρείες συχνά αναθέτουν τις υπηρεσίες σε τρίτους παρόχους αντί να επενδύσουν επιπλέον προσπάθεια ή χρήματα για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος για αυτές τις υπηρεσίες.

Έτσι, η εξωτερική ανάθεση είναι μια καλύτερη επιλογή, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ο λόγος είναι ότι ένας οργανισμός μοιράζεται δεδομένα πελατών ή ευαίσθητες πληροφορίες με τρίτους παρόχους ανάλογα με τις υπηρεσίες που επιλέγει να αναθέσει σε τρίτους.

Ωστόσο, οι οργανισμοί πρέπει να συνεργάζονται μόνο με προμηθευτές που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση με το SOC 3.

Η συμμόρφωση με το SOC 3 βασίζεται στην Ενότητα 205 AT-C και στην Ενότητα 105 AT-C του SSAE 18. Περιλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες της περιγραφής της ανεξάρτητης διοίκησης και της έκθεσης ελεγκτή. Ισχύει για όλους τους παρόχους υπηρεσιών που αποθηκεύουν πληροφορίες πελατών στο cloud, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων PaaS, IaaS και SaaS.

Πώς να διατηρήσετε τη συμμόρφωση με το SOC 3;

Το SOC 3 είναι η επόμενη έκδοση του SOC 2, επομένως η διαδικασία ελέγχου είναι η ίδια. Οι ελεγκτές υπηρεσιών αναζητούν τις ακόλουθες πολιτικές και ελέγχους:

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο ελεγκτής δημιουργεί μια έκθεση με βάση τα ευρήματα. Αλλά μια έκθεση SOC 3 είναι πολύ λιγότερο λεπτομερής, καθώς μοιράζεται μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για το κοινό. Ο οργανισμός παροχής υπηρεσιών κοινοποιεί ελεύθερα τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση του τελικού ελέγχου για σκοπούς μάρκετινγκ. Σας λέει σε τι πρέπει να εστιάσετε για να περάσετε τον έλεγχο. Έτσι, ο οργανισμός υπηρεσιών συμβουλεύεται να:

  • Επιλέξτε προσεκτικά τα χειριστήρια.
  • Διεξαγωγή αξιολόγησης για τον εντοπισμό κενών στους ελέγχους
  • Υπολογίστε την τακτική δραστηριότητα
  • Περιγράψτε τα επόμενα βήματα για την ειδοποίηση συμβάντων
  • Αναζητήστε έναν εξειδικευμένο ελεγκτή υπηρεσιών για να εκτελέσει την τελική εξέταση

Τώρα που έχετε κάποια ιδέα για κάθε τύπο συμμόρφωσης, ας κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των τριών για να μάθουμε πώς βοηθούν κάθε εταιρεία να σταθεί στην αγορά.

SOC 1 vs SOC 2 vs SOC 3: Διαφορές

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει τους σκοπούς και τα οφέλη κάθε έκθεσης SOC.

SOC 1SOC 2SOC 3Δίνει απόψεις σχετικά με το σχεδιασμό ή τη λειτουργία τύπου 1 και τύπου 2, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών δοκιμών και των αποτελεσμάτων. Ένα μεμονωμένο παραδοτέο για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων των εταίρων για τις λειτουργίες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και των διαδικασιών. Παρόμοιο με τη συμμόρφωση με το SOC 2, αλλά περιέχει λιγότερες πληροφορίες . Δεν περιλαμβάνει διαδικασίες δοκιμών, αποτελέσματα ή ελέγχους. Ελέγχει τις απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για τους εσωτερικούς ελέγχους γύρω από τη χρηματοοικονομική αναφορά. Οι μη χρηματοοικονομικοί έλεγχοι αξιολογούνται με τις πέντε αρχές εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητες για το αντικείμενο. Εξαρτάται επίσης από τις πέντε Υπηρεσίες εμπιστοσύνης Κριτήρια.Περιορισμένη διανομή σε πελάτες και ελεγκτές Περιορισμένες ρυθμιστικές αρχές διανομής, πελάτες και ελεγκτές θα καθοριστούν στην αναφορά. Βοηθήστε στο μάρκετινγκ πελατών. Απεριόριστη διανομή Διατηρεί τη διαφάνεια στην περιγραφή, τον έλεγχο, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα του συστήματος. Παρέχει επίπεδο διαφάνειας ακριβώς παρόμοιο με το SOC 1Γενική διανομή των αναφορών για οφέλη μάρκετινγκ. Επικεντρώνεται στους οικονομικούς ελέγχους.Εστιάζει σε λειτουργικούς ελέγχους.Είναι παρόμοιο με το SOC 2 αλλά με λιγότερες πληροφορίες.Περιγράφει τα συστήματα του οργανισμού παροχής υπηρεσιών.Περιγράφει επίσης τα συστήματα του οργανισμού παροχής υπηρεσιών.Περιγράφει τη γνώμη της CPA σχετικά με τους επαρκείς ελέγχους της οντότητας επί του σύστημα.Αναφέρει εσωτερικούς ελέγχους.Αναφέρει τη διαθεσιμότητα, το απόρρητο, την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα επεξεργασίας και τους ελέγχους ασφαλείας. Παρόμοια με το γραφείο του ελεγκτή SOC 2Users και ο ελεγκτής χρήστη χρησιμοποιούν το SOC 1. Είναι κοινόχρηστο σύμφωνα με το NDA από ρυθμιστικές αρχές, τη διοίκηση και άλλους. Είναι διαθέσιμο στο κοινό. Οι περισσότεροι ελεγκτές είναι “Need to Know”. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι και πελάτες “Need to Know” .”Γενικό κοινόΠαράδειγμα: επεξεργαστές ιατρικών αξιώσεων. Παράδειγμα: εταιρεία αποθήκευσης cloud. Παράδειγμα: δημόσια επιχείρηση.

συμπέρασμα

Για να αποφασίσετε ποια συμμόρφωση με το SOC θα είναι η καταλληλότερη για τον οργανισμό σας απαιτεί να οπτικοποιήσετε τον τύπο των πληροφοριών με τις οποίες ασχολείστε, είτε πρόκειται για δεδομένα των πελατών σας είτε για δικά σας.

Εάν προσφέρετε υπηρεσίες επεξεργασίας μισθοδοσίας, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το SOC 1. Εάν επεξεργάζεστε ή φιλοξενείτε δεδομένα πελατών, ίσως χρειαστείτε μια αναφορά SOC 2. Ομοίως, εάν χρειάζεστε λιγότερη επίσημη συμμόρφωση, η οποία είναι καλύτερη για σκοπούς μάρκετινγκ, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε μια αναφορά SOC 3.