Κατανόηση διαφορετικών τύπων δοκιμών εφαρμογών

Η δοκιμή για απόδοση, λειτουργικότητα και άλλες πτυχές σάς βοηθά να κατανοήσετε διάφορα ελαττώματα στην εφαρμογή σας και να βελτιστοποιήσετε τη χρηστικότητα, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την απόδοση και τη λειτουργία της.

Ως αποτέλεσμα του γρήγορου εντοπισμού των προβλημάτων, μπορείτε να εκτελέσετε γρήγορες επιδιορθώσεις για να διασφαλίσετε ότι η ποιότητα της εφαρμογής είναι εξαιρετική.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναπτύξετε εφαρμογές υψηλής ποιότητας για τον πελάτη ή τους χρήστες που θα ήθελαν να τις χρησιμοποιήσουν χωρίς να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Και όταν το κάνουν, η παράδοση της αίτησής σας μπορεί να είναι επιτυχής και όλες οι προσπάθειές σας στον ιδεασμό, τον προγραμματισμό, την εκτέλεση και την ανάπτυξη θα αποδώσουν τελικά.

Αλλά η δοκιμή μιας εφαρμογής είναι ένας ευρύς τομέας, επειδή υπάρχουν διάφορες πτυχές μιας εφαρμογής που πρέπει να εξετάσετε για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν μια χαρά. Πρέπει να ελέγξετε εάν οι λειτουργίες λειτουργούν καλά, πώς είναι η διεπαφή, τι γίνεται με την απόδοσή της και ούτω καθεξής.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν διάφοροι τύποι δοκιμών εφαρμογών που πρέπει να γνωρίζετε.

Και είμαστε εδώ για να καλύψουμε ακριβώς αυτό!

Λοιπόν, ας κατανοήσουμε ορισμένα βασικά προτού εμβαθύνουμε στους τύπους δοκιμών εφαρμογών.

Τι είναι η δοκιμή εφαρμογών;

Η δοκιμή εφαρμογών είναι δοκιμή λογισμικού που εκτελείται με τη χρήση σεναρίων για την εύρεση σφαλμάτων σε μια εφαρμογή και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της λειτουργίας, της σταθερότητας και άλλων πτυχών της.

Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της εφαρμογής, ενώ μεγιστοποιεί την απόδοση επένδυσης (ROI) και εξοικονομεί προσπάθεια ανάπτυξης, χρόνο και κόστος. Διασφαλίζει ότι όλα τα μέρη μιας εφαρμογής αποδίδουν και λειτουργούν βέλτιστα για να προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία χρήστη.

Η δοκιμή εφαρμογών ελέγχει μια ολόκληρη εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης κάθε ενότητας, κώδικα, χαρακτηριστικών και εξαρτημάτων για ελαττώματα. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους δοκιμών εφαρμογών, όπως δοκιμή απόδοσης, δοκιμή λειτουργικότητας, δοκιμή φόρτωσης, δοκιμή διεπαφής χρήστη κ.λπ.

Διάφοροι επαγγελματίες εμπλέκονται στη δοκιμή εφαρμογών, όπως δοκιμαστές, διαχειριστές, προγραμματιστές και τελικοί χρήστες. Επιπλέον, ένας κύκλος ζωής δοκιμής εφαρμογής περιλαμβάνει φάσεις, όπως:

  • Ανάλυση απαιτήσεων δοκιμής
  • Σχεδιασμός και σχεδιασμός δοκιμών
  • Εκτέλεση
  • Ανάλυση κειμένου
  • Αναφορά σφαλμάτων

Διαφορετικοί τύποι δοκιμών εφαρμογών

Οι δοκιμές εφαρμογών κατηγοριοποιούνται ευρέως σε δύο τύπους:

  • Λειτουργική δοκιμή
  • Μη λειτουργική δοκιμή

Ας κατανοήσουμε λεπτομερώς καθένα από αυτά και τα είδη τους.

Λειτουργικός Έλεγχος

Λειτουργική δοκιμή σημαίνει δοκιμή μιας εφαρμογής για τις λειτουργικές της πτυχές. Ελέγχει κάθε λειτουργικότητα της εφαρμογής για να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν όπως υποτίθεται. Μπορείτε να εκτελέσετε λειτουργικές δοκιμές είτε με τη βοήθεια εργαλείων αυτοματισμού είτε χειροκίνητα.

Οι διάφοροι τύποι λειτουργικών δοκιμών είναι:

#1. Δοκιμή μονάδας

Ο έλεγχος κάθε μονάδας ή στοιχείου μιας εφαρμογής για να ελεγχθεί εάν αποδίδει όπως επιθυμείτε ονομάζεται δοκιμή μονάδας. Απαιτεί γνώση γλωσσών προγραμματισμού. Έτσι, οι προγραμματιστές εκτελούν αυτήν τη δοκιμή και όχι οι δοκιμαστές. Αυτή η δοκιμή είναι αυστηρή καθώς πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά κάθε ενότητα και τον κώδικά της και ίσως χρειαστεί επίσης να αναπτύξετε προγράμματα οδήγησης δοκιμών για αυτό.

Οι δοκιμές μονάδας γίνονται τόσο με το χέρι όσο και με εργαλεία, αλλά τα τελευταία θα παρέχουν μέγιστη κάλυψη και απόδοση δοκιμής. Τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δοκιμή μονάδας είναι Μονάδα, JUnit, Μονάδα PHPU, TestNGκι αλλα.

#2. Έλεγχος ολοκλήρωσης

Μόλις ενσωματώσετε τις μονάδες, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν λειτουργούν σωστά ως συνδυασμένες μονάδες. Είναι επειδή η ενσωμάτωση πολλών λειτουργικών μονάδων μπορεί να δημιουργήσει σφάλματα. Έτσι, η δοκιμή κάθε ενσωματωμένης μονάδας μιας εφαρμογής για τον έλεγχο της συνδυασμένης λειτουργικότητάς της ονομάζεται δοκιμή ενοποίησης.

Η δοκιμή ενσωμάτωσης ελέγχει τις λειτουργικές μονάδες που είναι γενικά εφαρμογές ή λειτουργικές μονάδες κώδικα σε ένα δεδομένο δίκτυο. Γίνεται κυρίως για κατανεμημένα συστήματα και εφαρμογές πελάτη ή διακομιστή. Αυτό απαιτεί λιγότερο αριθμό δοκιμών σε σύγκριση με τη δοκιμή μονάδας και μπορεί να ακολουθήσει διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω, σάντουιτς και από κάτω προς τα πάνω.

Τα εργαλεία για τη δοκιμή ολοκλήρωσης είναι Σελήνιο, Μοιρογνωμόνιο, IBM Rational Functional Testerκαι τα λοιπά.

#3. Δοκιμή συστήματος

Πραγματοποιείται δοκιμή συστήματος για να ελεγχθεί ολόκληρο το σύστημα για τη λειτουργικότητά του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Καλύπτει όλα τα μέρη του συστήματος συνολικά, με στόχο την παραγωγή μιας εφαρμογής με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

  Παραδώστε το περιεχόμενο της εφαρμογής σας πιο γρήγορα στους χρήστες με το G-Core Labs CDN

Η δοκιμή συστήματος είναι ένα είδος δοκιμής μαύρου κουτιού και ονομάζεται επίσης δοκιμή σεναρίου από άκρο σε άκρο που μπορείτε να κάνετε σε μια πλήρως ενσωματωμένη εφαρμογή ή σύστημα. Ελέγχει διεξοδικά κάθε είσοδο για να βεβαιωθεί ότι λαμβάνετε την επιθυμητή έξοδο.

Μερικά από τα εργαλεία για τη δοκιμή συστήματος είναι Αγγούρι, Κάρμα, Γιασεμίκαι τα λοιπά.

#4. Έλεγχος υγιεινής

Η δοκιμή υγιεινής καθορίζει εάν μια νέα έκδοση εφαρμογής λειτουργεί σωστά ή όχι για να γίνει αποδεκτή για σημαντικές δοκιμές. Εκτελείται σε σταθερές εφαρμογές για να διασφαλιστεί ότι καμία αλλαγή ή επιδιόρθωση ελαττώματος δεν μπορεί να σπάσει τη βασική λειτουργικότητα της εφαρμογής μετά από δοκιμή παλινδρόμησης.

Εάν η εφαρμογή σας αποτύχει στην αρχική της χρήση, σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν είναι αρκετά σταθερή για να εκτελέσει περαιτέρω δοκιμές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να διορθώσετε την εφαρμογή και να την κάνετε σταθερή για περαιτέρω δοκιμή.

Ο έλεγχος υγιεινής γίνεται χειροκίνητα αναλύοντας τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής μετά την πραγματοποίηση αλλαγών σε ένα συγκεκριμένο μέρος της εφαρμογής σας.

#5. Δοκιμή καπνού

Όταν η ομάδα ανάπτυξης παρέχει μια νέα έκδοση εφαρμογής, η ομάδα δοκιμών επαληθεύει την έκδοση για να διασφαλίσει ότι δεν παραμένουν μεγάλα προβλήματα και ότι η εφαρμογή είναι σταθερή για τη διεξαγωγή λεπτομερών δοκιμών.

Εάν η ομάδα δοκιμών εντοπίσει ότι η βασική λειτουργικότητα της εφαρμογής είναι κατά κάποιο τρόπο σπασμένη στην αρχική φάση, μπορεί να απορρίψει τη νέα έκδοση, ενημερώνοντας την ομάδα ανάπτυξης. Εκτελείται πριν από μια λεπτομερή παλινδρόμηση ή λειτουργική δοκιμή στο build για την απόρριψη σπασμένων εφαρμογών και την εξοικονόμηση χρόνου της ομάδας QA για τη δοκιμή και την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Ο έλεγχος καπνού πραγματοποιείται τόσο χειροκίνητα όσο και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αυτοματισμού όπως π.χ Σελήνιο.

#6. Δοκιμή διεπαφής

Ο τρόπος με τον οποίο διαφορετικά στοιχεία μιας εφαρμογής, όπως η βάση δεδομένων, ο διακομιστής, κ.λπ., επικοινωνούν μεταξύ τους μπορεί να επηρεάσει τη συνολική απόδοσή της και, ως εκ τούτου, η διεπαφή πρέπει να ελεγχθεί.

Έτσι, η δοκιμή μιας εφαρμογής για να ελεγχθεί εάν τα στοιχεία της εφαρμογής επικοινωνούν καλά και ανταλλάσσουν δεδομένα σωστά ονομάζεται δοκιμή διεπαφής. Ελέγχει επίσης τον χειρισμό σφαλμάτων για να διασφαλίσει ότι κάθε στοιχείο λειτουργεί ομαλά και συμπεριφέρεται σωστά με άλλα εξαρτήματα.

Επιπλέον, η δοκιμή διεπαφής επικυρώνει εάν έχετε δοκιμάσει όλο το υποστηριζόμενο λογισμικό και υλικό και εάν τα συνδεδεμένα έγγραφα υποστηρίζουν διαφορετικές πλατφόρμες ή όχι. Ελέγχει επίσης εάν η ασφάλεια διατηρείται κατά την αλληλεπίδραση των στοιχείων και πόσο αποτελεσματικά η εφαρμογή διαχειρίζεται τις αστοχίες δικτύου.

Ορισμένα εργαλεία δοκιμής διεπαφής είναι Βιολιτζής, Μείνε ήσυχος, Ταχυδρόμοςκαι τα λοιπά.

#7. Δοκιμή παλινδρόμησης

Η δοκιμή μιας πλήρους εφαρμογής για να ελέγξετε πώς λειτουργεί μετά την τροποποίηση οποιασδήποτε λειτουργικότητας, στοιχείου ή μονάδας είναι γνωστή ως δοκιμή παλινδρόμησης. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι οι υπάρχουσες λειτουργίες της εφαρμογής παραμένουν ανεπηρέαστες μετά από νέες τροποποιήσεις.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία δοκιμών παλινδρόμησης διαθέσιμα στην αγορά, όπως π.χ Θέμα 7, TestSigma, Μαρτυρία, Ολοκληρώθηκε η δοκιμήκι αλλα.

#8. Alpha Testing

Η δοκιμή Alpha εντοπίζει όλα τα ελαττώματα, τα σφάλματα και τα προβλήματα σε μια εφαρμογή πριν κυκλοφορήσει στην αγορά για τους καταναλωτές ή τον πελάτη. Αυτή η δοκιμή διασφαλίζει ότι οι χρήστες λαμβάνουν μια εφαρμογή χωρίς σφάλματα και σφάλματα, αξιολογώντας την ποιότητά της και την ετοιμότητά της για δοκιμές Beta.

Η δοκιμή Alpha πραγματοποιείται στον ιστότοπο του προγραμματιστή ή στο εσωτερικό του σε εικονικό περιβάλλον, μιμούμενο ένα πραγματικό περιβάλλον χρήστη. Γίνεται προς το τέλος της ανάπτυξης εφαρμογών πριν από τη δοκιμή Beta.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το QA Mentor, SoapUIκ.λπ., για άλφα δοκιμή.

#9. Δοκιμή beta

Η δοκιμή beta εκτελείται από τον πελάτη ή από περιορισμένο αριθμό χρηστών στο πραγματικό περιβάλλον για να ελέγξει τη συνολική λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα και την απόδοση μιας εφαρμογής πριν την αποδεσμεύσει για πραγματική χρήση. Γίνεται μετά από άλφα δοκιμή.

Η δοκιμή beta ελέγχει εάν η εφαρμογή έχει σφάλματα ή σφάλματα, λειτουργεί ομαλά, αποδίδει βέλτιστα και είναι φιλική προς το χρήστη. Η ομάδα ανάπτυξης συλλέγει σχόλια από τους χρήστες για να βελτιώσει τις περιοχές όπου λείπουν. Ως εκ τούτου, μπορούν εύκολα να κάνουν αλλαγές για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, την απόδοση, την ασφάλεια και τη χρηστικότητά του.

Ίσως έχετε ακούσει για τις εκδόσεις beta ορισμένων εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή βρίσκεται υπό δοκιμή Beta. Όταν ολοκληρωθεί η δοκιμή και βελτιωθεί η εφαρμογή, κυκλοφορεί για χρήση. Τα εργαλεία για τη δοκιμή Beta είναι TestRail, UberTesters, TestFairy, Ζέφυροςκαι τα λοιπά.

Μη λειτουργικός έλεγχος

Μη λειτουργικός έλεγχος σημαίνει έλεγχος των μη λειτουργικών πτυχών μιας εφαρμογής, όπως η χρηστικότητα, η απόδοση, η ασφάλεια κ.λπ. Γίνονται μετά από λειτουργικές δοκιμές.

  Παρακολουθήστε συνήθειες όπως θερμίδες για να τις αναπτύξετε και να τις ενισχύσετε [Giveaway]

Οι μη λειτουργικές δοκιμές στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας μιας εφαρμογής για να διασφαλιστεί ότι εκτελείται καλά και παρέχει μια βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Γενικά, δεν εκτελούνται χειροκίνητα. χρειάζεστε εργαλεία αυτοματοποίησης για αυτό.

Ας δούμε μερικούς τύπους μη λειτουργικών δοκιμών για τις εφαρμογές σας.

#1. Δοκιμή απόδοσης

Η δοκιμή απόδοσης ελέγχει εάν μια εφαρμογή λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Σας ενημερώνει εάν η απόδοση της εφαρμογής έχει προβλήματα που την επιβραδύνουν ή την εμποδίζουν να αποδώσει τη βέλτιστη.

Κατανοώντας τα ζητήματα απόδοσης με αυτόν τον τύπο δοκιμών, θα καταλάβετε πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα της εφαρμογής σας, τον χρόνο απόκρισης, τη χρήση πόρων, την απόδοση κ.λπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία δοκιμών απόδοσης όπως Ελεγκτής ορθολογικής απόδοσης, Apache JMeter, LoadNinjaκ.λπ., για να δοκιμάσετε την απόδοση της εφαρμογής σας.

#2. Δοκιμή φορτίου

Η δοκιμή φόρτωσης είναι ένα υποσύνολο δοκιμών απόδοσης που ελέγχει πόσο φορτίο μπορεί να αντέξει μια εφαρμογή πριν αρχίσει να υποβαθμίζεται η απόδοσή της.

Αυτή η δοκιμή γίνεται εκτελώντας διάφορες δοκιμές φορτίου για να γνωρίζουμε τη μέγιστη χωρητικότητα της εφαρμογής κάτω από ένα δεδομένο φορτίο. Ελέγχει επίσης για ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν υποβάθμιση της απόδοσης της εφαρμογής.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία δοκιμής φορτίου όπως π.χ WebLOAD, LoadRunnerκ.λπ., βοηθούν στον προσδιορισμό της χωρητικότητας φόρτωσης της εφαρμογής σας.

#3. Stress Testing

Εάν ένα σύστημα ή μια εφαρμογή καταπονείται πέρα ​​από τις δυνατότητές του, πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πότε και πώς διακόπτεται. Αυτός ο τύπος δοκιμής ονομάζεται δοκιμή συστήματος. Εκτελείται υπό τεράστια φορτία, όπως η ώθηση της εφαρμογής πέρα ​​από την αποθηκευτική της ικανότητα, μεγάλα φορτία βάσης δεδομένων, συνεχής παροχή εισόδων κ.λπ.

Το stress test στοχεύει στην επαλήθευση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας μιας εφαρμογής, έτσι ώστε να δείχνει ανθεκτικότητα ακόμη και κατά τη χρήση αιχμής. Μετρά την ικανότητα διαχείρισης σφαλμάτων και την ισχύ της εφαρμογής κάτω από μεγάλα φορτία, διασφαλίζοντας ότι δεν συντρίβεται υπό τέτοιες συνθήκες.

Εργαλεία όπως NeoLoad, JMeter, LoadView, Stress Stimulusκ.λπ., είναι χρήσιμα για τεστ αντοχής.

#4. Δοκιμή όγκου

Ο έλεγχος όγκου είναι ένας τύπος δοκιμής απόδοσης όπου μια εφαρμογή τοποθετείται σε μεγάλους όγκους δεδομένων για να ελεγχθεί ο χρόνος απόκρισης και η συμπεριφορά της. Δίνονται μεγάλοι όγκοι δεδομένων στη βάση δεδομένων μιας εφαρμογής επειδή επηρεάζουν την ταχύτητα επεξεργασίας και τους χρόνους απόκρισης. Ονομάζεται επίσης δοκιμή πλημμύρας.

Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε πόσο αποτελεσματική είναι η εφαρμογή όσον αφορά τους μεγάλους όγκους δεδομένων, ενώ εντοπίζετε ζητήματα που μειώνουν την απόδοση της εφαρμογής. Η εύρεση των προβλημάτων σάς βοηθά να τα διορθώσετε γρήγορα και να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή τους.

Οι ομάδες δοκιμών απόδοσης πραγματοποιούν δοκιμές όγκου. Και τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι DbFit, NoSQLMap, HammerDbκι αλλα.

#5. Δοκιμές Ασφαλείας

Η δοκιμή μιας εφαρμογής για να ελέγξει πόσο ασφαλής είναι έναντι εξωτερικών και εσωτερικών απειλών ονομάζεται δοκιμή ασφαλείας. Εδώ, οι απειλές μπορεί να είναι κακόβουλα προγράμματα, επιθέσεις DDoS, ιοί και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο από εσωτερικούς πράκτορες ενός οργανισμού ή εξωτερικούς εισβολείς.

Η εκτέλεση δοκιμών ασφαλείας δείχνει επίσης για τις δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας και εξουσιοδότησης μιας εφαρμογής και εάν είναι αρκετά ασφαλείς ή όχι. Σας βοηθά να βρείτε τρωτά σημεία και κενά ασφαλείας από όπου οι απειλές μπορούν να διεισδύσουν στην εφαρμογή σας. Έτσι, μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα και να κλείσετε τα κενά για να διασφαλίσετε την ασφάλεια της εφαρμογής σας.

Επιπλέον, οι δοκιμές ασφαλείας σάς βοηθούν να κατανοήσετε τη συμπεριφορά της εφαρμογής υπό επίθεση ή κακόβουλα προγράμματα και την ικανότητά της να ανακτά από μια επίθεση και τη συντήρησή της μετά.

Οι δοκιμές ασφαλείας συνήθως γίνονται από μια ειδική ομάδα δοκιμών όπου οποιαδήποτε μορφή εισβολής εγχέεται στην εφαρμογή για να ελεγχθεί η ασφάλειά της. Εργαλεία όπως ImmuniWeb, Είδος ελάφου της Αμερικής, Acunetix, Google Nogotofailκ.λπ., μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δοκιμές ασφαλείας.

#6. Δοκιμή συμβατότητας

Οι χρήστες χρησιμοποιούν πλέον διάφορες πλατφόρμες όπως iOS, Android, Mac, PC, Linux κ.λπ., προγράμματα περιήγησης και διαμορφώσεις. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη συμβατότητα της εφαρμογής σας με άλλες πλατφόρμες.

Ο τύπος δοκιμής που αξιολογεί τον τρόπο εκτέλεσης και συμπεριφοράς μιας εφαρμογής σε διαφορετικές πλατφόρμες, διακομιστές ιστού, περιβάλλοντα δικτύου και διαμορφώσεις υλικού ονομάζεται δοκιμή συμβατότητας. Διασφαλίζει ότι μια εφαρμογή εκτελείται ομαλά με βέλτιστη απόδοση σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, διαμορφώσεις, βάσεις δεδομένων και εκδόσεις λογισμικού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως π.χ Περιστροφή της κεφαλής που σας επιτρέπει να εκτελείτε εξ αποστάσεως δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης σε χιλιάδες πραγματικές συσκευές στο cloud. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δοκιμάσουν την ανταπόκριση της εφαρμογής ή του ιστότοπού τους για κινητά και ακόμη και να δοκιμάσουν ζωτικής σημασίας επιδόσεις, όπως τη δοκιμή φόρτωσης σε πραγματικά περιβάλλοντα, για 100% ακριβή αποτελέσματα.

  Γιατί να κάνετε έναν έλεγχο ιστορικού στον εαυτό σας; Εδώ είναι τι θα μάθετε

Πλεονεκτήματα

  • Δοκιμή σε χιλιάδες πραγματικές συσκευές για 100% ακρίβεια
  • Σημειώστε και μοιραστείτε σφάλματα με ενσωματώσεις όπως JIRA, Slack, Trello
  • Ελέγξτε και μετρήστε την ποιότητα ήχου παγκοσμίως για εφαρμογές με δυνατότητα ομιλίας και ροή ήχου. Κάντε προεπισκόπηση εφαρμογών και παρακολουθήστε την εμπειρία ήχου σε πραγματικό χρόνο.

Μερικά άλλα εργαλεία είναι CrossBrowserTestingLambdaTest, και Έμπειρος.

#7. Δοκιμή Αξιοπιστίας

Ο έλεγχος αξιοπιστίας αναφέρεται στη διαδικασία δοκιμής μιας εφαρμογής για να ελεγχθεί εάν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αποτυχία για μια συγκεκριμένη περίοδο σε ένα δεδομένο περιβάλλον. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή είναι αρκετά αξιόπιστη και χωρίς σφάλματα ώστε να εκτελεί το σκοπό της απρόσκοπτα.

Αυτή η δοκιμή θα σας πει εάν μπορείτε να βασιστείτε στην εφαρμογή σας για να εκτελέσετε την επιθυμητή έξοδο κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, έλεγχος της πιθανότητας ότι ένας υπολογιστής μπορεί να λειτουργεί για επτά ώρες χωρίς να κολλήσει.

Η δοκιμή αξιοπιστίας θα ανιχνεύσει επαναλαμβανόμενες βλάβες, τη συχνότητα της αστοχίας σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις αιτίες αστοχίας, ώστε να μπορείτε να τις διορθώσετε εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να περιλαμβάνει δοκιμή φόρτωσης εφαρμογής, δοκιμή παλινδρόμησης και δοκιμή χαρακτηριστικών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως RCM, Weibull++, SOFTRELκ.λπ., για έλεγχο παλινδρόμησης.

#8. Δοκιμή χρηστικότητας

Δοκιμή χρηστικότητας σημαίνει δοκιμή πόσο φιλική προς το χρήστη είναι μια εφαρμογή. Ελέγχει πόσο εύκολα ένας χρήστης μπορεί να κατανοήσει και να εργαστεί με την εφαρμογή σας χωρίς προβλήματα ή προβλήματα. Και αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση της εφαρμογής, θα πρέπει να το τεκμηριώσετε.

Γενικά, η δοκιμή ευχρηστίας ελέγχει την πλοήγηση της εφαρμογής για να βεβαιωθεί ότι ο χρήστης φτάνει στον επιθυμητό προορισμό του εύκολα στην εφαρμογή και εκτελεί τις εργασίες του απρόσκοπτα.

Για τη δοκιμή χρηστικότητας, ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών ή ο πελάτης καλείται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Σε αυτό το σημείο, θα εξετάσετε πώς λειτουργούν με την αίτησή σας και εάν χρειάζονται βοήθεια. Η τεκμηρίωση των σχολίων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη.

Μερικά εργαλεία δοκιμής χρηστικότητας είναι Crazy Egg, Βελτιστοποιώντας, TryMyUIκαι τα λοιπά.

#9. Δοκιμή Αποδοχής

Η δοκιμή αποδοχής είναι η τελευταία δοκιμή εφαρμογής στη φάση της δοκιμής. Εκτελείται από τον τελικό χρήστη ή τον πελάτη για να επικυρωθεί εάν η εφαρμογή πληροί όλα τα καθορισμένα κριτήρια όπως προτιμήσεις και απαιτήσεις.

Ο πελάτης σας θα αποδεχτεί την εφαρμογή που έχετε αναπτύξει εάν τα χαρακτηριστικά, οι λειτουργίες, η χρηστικότητα και η απόδοσή της είναι σύμφωνα με τις ανάγκες του. Εάν ναι, η αίτηση εγκρίνεται για παραγωγή. Αλλά αν ο πελάτης σας δεν του αρέσει κάτι ή πιστεύει ότι κάτι πρέπει να βελτιωθεί, μπορεί να σας ζητήσει να το τροποποιήσετε ανάλογα.

Γιατί χρειάζεστε διαφορετικούς τύπους Δοκιμών Εφαρμογών;

Οι εφαρμογές λογισμικού έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Χρειάζεστε εφαρμογές για ηλεκτρονικές αγορές, τραπεζικές συναλλαγές, ψυχαγωγία, μελέτη, εργασία από το σπίτι, τηλεδιάσκεψη με την ομάδα σας και τι όχι.

Έτσι, οι χρήστες αναζητούν πλήρως λειτουργικές εφαρμογές που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή τους και να προσφέρουν κορυφαία απόδοση, χρηστικότητα και λειτουργικότητα, ώστε να μπορούν να εκτελούν τις επιθυμητές ενέργειες με ταχύτητα, ακρίβεια και ευκολία.

Αυτή η απαίτηση σας χρειάζεται να αναπτύξετε εφαρμογές που μπορούν να σημειώσουν όλα αυτά τα πλαίσια για να ευχαριστήσουν τους τελικούς χρήστες και να οδηγήσουν την επιχείρησή σας. Και η δοκιμή μιας εφαρμογής απαιτεί να εξετάσετε διάφορες πτυχές ενός συστήματος, όπως χαρακτηριστικά, λειτουργικότητα, απόδοση, ευκολία στη χρήση, διεπαφή, αξιοπιστία κ.λπ.

Επομένως, υπάρχουν εκατοντάδες τύποι δοκιμών εφαρμογών που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Και η γνώση σχετικά με διαφορετικούς τύπους δοκιμών θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την αίτησή σας ακριβώς για τις απαιτούμενες παραμέτρους.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να βρείτε την απόδοση της εφαρμογής σας στο Android, πρέπει να πραγματοποιήσετε δοκιμή συμβατότητας. Αλλά αν δεν ξέρετε αν υπάρχει κάτι τέτοιο, πώς θα μπορέσετε να το κάνετε;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το νόημα.

Και όταν εκτελείτε τον ιδανικό τύπο δοκιμής εφαρμογής, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την εφαρμογή σας ακριβώς για αυτήν την παράμετρο. Ομοίως, μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές για κάθε είδους προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Έτσι, θα σας βοηθήσει:

  • Βελτιώστε τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα της εφαρμογής
  • Εξαλείψτε τα σφάλματα εύκολα
  • Βελτιώστε την απόδοση της εφαρμογής
  • Εξασφαλίστε την ασφάλεια της εφαρμογής
  • Κάντε το συμβατό με διάφορες πλατφόρμες, διαμορφώσεις υλικού και περιβάλλοντα.
  • Μειώστε τα περιττά έξοδα
  • Βελτιώστε τη φιλικότητα προς τον χρήστη
  • Αυξήστε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα της εφαρμογής
  • Βελτιστοποιήστε τη συνολική ποιότητα της εφαρμογής σας

συμπέρασμα

Για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή υψηλής ποιότητας, πρέπει να ελέγξετε τις διάφορες πτυχές της, όπως απόδοση, λειτουργικότητα, χρηστικότητα, σταθερότητα, αξιοπιστία και άλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκμάθηση για διαφορετικούς τύπους δοκιμών εφαρμογών είναι απαραίτητη.

Οι παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τους τύπους δοκιμών εφαρμογών θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πού ισχύουν για να βρείτε ελαττώματα στις εφαρμογές σας και να τα διορθώσετε αμέσως για να παραδώσετε μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή με κορυφαία ποιότητα που αγαπούν οι χρήστες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικά από τα εργαλεία αυτοματισμού δοκιμής εφαρμογών.