Κατακτήστε την εγγραφή και την επεξεργασία βίντεο με το QuickTime

Για κάθε μία από τις ανάγκες σας, υπάρχει ένα εργαλείο εκεί έξω που μπορεί να σας βοηθήσει να την εκπληρώσετε. Η ικανότητα αυτών των εργαλείων εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και των τιμών. Για τέτοια εργαλεία, οι συναρτήσεις του χρόνου και του κόστους είναι αντιστρόφως ανάλογες (με όλη την τεχνολογία πραγματικά). Η εύρεση εργαλείων για λήψη, επεξεργασία και απόδοση βίντεο δωρεάν χωρίς ενοχλητικό υδατογράφημα ή όριο ανάλυσης ήταν ένα μακρινό όνειρο πριν από 5 χρόνια, τώρα μπορείτε να το κάνετε αυτό από το πρόγραμμα αναπαραγωγής Quicktime και να μην χάσετε μια μικρή ποιότητα. Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα το Quicktime X.

Οι έμπειροι χρήστες Mac μπορεί να έχουν παρατηρήσει ότι αν αναζητήσετε το Quicktime, στην πραγματικότητα εμφανίζονται δύο εικονίδια στο Launchpad, και τα δύο λένε Quicktime Player. Το ένα είναι ένα γαλάζιο εικονίδιο με το όνομα Quicktime Player 7, το άλλο είναι το Quicktime Player X. Θέλετε το πιο σκούρο χρώμα Quicktime Player X. Το Quicktime player 7 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής, με λειτουργίες αναβάθμισης επί πληρωμή, αυτές δεν θα είναι απαραίτητες όπως το Quicktime X τείνουν στις βασικές σας ανάγκες. Πρόκειται για συσκευή αναπαραγωγής ήχου και συσκευή εγγραφής, λύση λήψης οθόνης, συσκευή εγγραφής βίντεο, πρόγραμμα επεξεργασίας και απόδοσης, όλα σε ένα.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Τρόπος εγγραφής

Εάν διαθέτετε μια εξωτερική κάμερα που δεν είναι συνδεδεμένη στο Mac σας, θα χρειαστείτε ειδικά προγράμματα οδήγησης (μια αναζήτηση Google μακριά) για να ενεργοποιήσετε την εγγραφή με αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, απλώς μεταβείτε στο μενού αρχείο και κάντε κλικ στο New Movie Recording. Θα εμφανιστεί ένα μενού με ένα κόκκινο κουμπί εγγραφής, θα του δώσει ένα δευτερόλεπτο για να προετοιμάσει την κάμερα, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή όταν η συσκευή εγγραφής ξεκινήσει τη ροή βίντεο από την κάμερά σας.

  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ακρόασης εικονικής ομάδας στο Spotify

Μπορείτε να έχετε τις ίδιες αρχές για την εγγραφή ήχου, απλώς κάντε κλικ στο New Audio Recording και πατήστε εγγραφή.

Τέλος, μπορείτε να πατήσετε Νέα Εγγραφή οθόνης και να εγγράψετε μια εκπομπή οθόνης για όσο διάστημα το επιτρέπει ο αποθηκευτικός σας χώρος. Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή, θα παρατηρήσετε ένα κουμπί εγγραφής στη γραμμή μενού. Θα δείτε μια οδηγία στην οθόνη, βασικά, εάν κάνετε κλικ οπουδήποτε στην οθόνη, θα καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη. Ωστόσο, εάν θέλετε να εγγράψετε ένα μέρος της οθόνης σας, σύρετε το ποντίκι σας σε αυτήν την περιοχή και κάντε εγγραφή. Για να σταματήσετε, πατήστε το κουμπί διακοπής στη γραμμή μενού και θα σταματήσει και θα ξεκινήσει το βίντεο στο Quicktime. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Screen Replay που είναι εξίσου ισχυρό και εξίσου ελαφρύ, αν και η επιλογή οθόνης δεν περιλαμβάνεται σε αυτό.

Και στα τρία σενάρια, το κλείσιμο της εγγραφής θα ξεκινήσει μια επιλογή παραθύρου αποθήκευσης. Η ποιότητα του ήχου είναι τόσο καλή όσο και ο εξοπλισμός ηχογράφησης (εσωτερικός/εξωτερικός) στον οποίο, εκτός και αν είστε επαγγελματίας στον κλάδο, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι λάθος.

  Πώς να προσθέσετε Google DNS στο iPhone σας

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι έχετε πολλές ηχογραφήσεις που θέλετε να συρράψετε σε μια μεγάλη εγγραφή ή που θέλετε να χωρίσετε σε κομμάτια. Αυτό είναι δυνατό μέσω της λειτουργίας επεξεργασίας.

Τρόπος επεξεργασίας

Ας ξεκινήσουμε με την επεξεργασία βίντεο. Ανοίξτε το βίντεο-στόχο σας όπως θα κάνατε συνήθως, στο Quicktime. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία στη γραμμή μενού και κάντε κλικ στο Περικοπή. Θα δείτε μια κίτρινη γραμμή που επισημαίνει ολόκληρο το βίντεο, σύρετε την κίτρινη περιοχή στην περιοχή που θέλετε να διατηρήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή Περικοπή. Τώρα, η περιοχή έξω από την κίτρινη γραμμή θα διαγραφεί.

Εάν θέλετε να χωρίσετε το βίντεο σε πολλά κλιπ, μεταβείτε στην Επεξεργασία και κάντε κλικ στο Διαχωρισμός κλιπ (ή ⌘+Y). Εδώ μπορείτε να το χωρίσετε σε όσα κομμάτια θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περικόψετε μέρη του κλιπ που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε ακόμη και να αναδιατάξετε μέρη ενός κλιπ εδώ αν θέλετε. Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα κλιπ, είτε μεταβείτε στην επεξεργασία και κάντε κλικ στο Εισαγωγή κλιπ μετά την επιλογή ή απλώς σύρετε ένα κλιπ στο παράθυρο. Είναι τόσο απλό. Υπάρχει μια επιλογή για αντιγραφή. Μπορεί να μην είναι μια κομψή λύση, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης χρησιμοποιώντας το.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις ολοκληρωμένες υπενθυμίσεις ταυτόχρονα σε iPhone και iPad

Τώρα για τον ήχο. όλα είναι ακριβώς ίδια με το βίντεο με τη μόνη διαφορά ότι θα δείτε το κλιπ σε κυματομορφή. Μπορείτε να διαχωρίσετε τον ήχο, μπορείτε να περικόψετε τον ήχο και μπορείτε να προσθέσετε άλλα κλιπ. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε μία από τις δημοφιλείς μορφές που αναφέρονται. Έχετε ακόμη και την επιλογή κοινής χρήσης με επιλεγμένες υπηρεσίες online.

Τώρα, έχετε υπόψη σας ότι αυτή δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση για όλες τις ανάγκες επεξεργασίας, αλλά βοηθάει πολύ στην ταξινόμηση μικρών προβλημάτων και είναι σίγουρα μια πιο ευέλικτη εναλλακτική λύση στο Movie Maker των Windows. Το μειονέκτημα σε σύγκριση με λύσεις επί πληρωμή, είναι ότι δεν μπορείτε ακόμη να χειριστείτε ταυτόχρονα ήχο και βίντεο ή να συγχρονίσετε εξωτερικά εγγεγραμμένο ήχο. Υπάρχει επίσης ένας περιορισμός ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε απευθείας ένα κλιπ εικόνας. Η λύση είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα βίντεο της εικόνας χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο και να χρησιμοποιήσετε την εγγραφή της εικόνας που προκύπτει ως ένθετο στο βίντεό σας, όχι μια κομψή λύση, αλλά μια κατάλληλη δουλειά.

Εάν είστε blogger βίντεο που εκτελείτε εκπομπές οθόνης, αυτό θα βοηθήσει πολύ στο να μεταδώσετε το μήνυμά σας στο κοινό σας.