Καλύτερη φιλοξενία WordPress σε 2024 (Απρίλιος)

Αν ψάχνετε για το καλύτερο πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress για εσάς, ξεκινήστε εδώ…

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να ξεκινήσετε με τη φιλοξενία ιστού WordPress, ένα βασικό είναι ότι είναι φθηνό επειδή το ίδιο το WordPress είναι δωρεάν (και ανοιχτού κώδικα).

Ακόμη και το φθηνότερο πρόγραμμα κοινόχρηστης φιλοξενίας συνήθως συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ, επιτρέποντας στους αρχάριους που ασχολούνται με το blogging να έχουν έτοιμη την πρώτη τους ανάρτηση σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα (στην πραγματικότητα το χρονομετρήσαμε).

Στο μέλλον, ωστόσο, η διαχείριση ενός ιστολογίου με την πάροδο του χρόνου είναι πολύ πιο δύσκολη. Θα χρειαστεί να βρείτε τα δικά σας θέματα και πρόσθετα, για να μην αναφέρουμε ότι τα διατηρείτε ενημερωμένα, καθώς και το ίδιο το WordPress (αν και μπορείτε να το κάνετε αυτό αυτόματα).

Τα ιστολόγια συχνά στοχοποιούνται από κακόβουλο λογισμικό, επομένως είναι σημαντικό να έχετε κάποιον τρόπο να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν απειλές και θα θέλετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για να βοηθήσετε να λειτουργήσει ξανά ένα κατεστραμμένο ιστολόγιο.

Υπάρχει μια μακρά λίστα εταιρειών φιλοξενίας που προσφέρουν πακέτα WordPress, αλλά έχουμε επιλέξει τέσσερις από τις καλύτερες για να σας υποδείξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είτε είστε χρήστης για πρώτη φορά είτε μεγάλη επιχείρηση, υπάρχει κάτι για εσάς εδώ, και με τιμές που ξεκινούν από πολύ φθηνά επίπεδα, ακόμη και εκείνοι με τον πιο περιορισμένο προϋπολογισμό θα βρουν κάτι που να ταιριάζει.

Τι είναι η φιλοξενία WordPress;

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS) που εξουσιοδοτεί πάνω από το 30% του Διαδικτύου. Το WordPress διευκολύνει τη δημιουργία, την επεξεργασία και τη διαχείριση ιστοτόπων για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες.

Επιλέγοντας έναν επαγγελματία πάροχο φιλοξενίας WordPress, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επενδύσουν σε μια ισχυρή και ασφαλή υποδομή διακομιστή, αλλά μπορούν να νοικιάσουν έναν. Η φιλοξενία WordPress είναι βελτιστοποιημένη για όλα τα είδη των έργων ιστού WordPress, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση, γρήγορους χρόνους φόρτωσης και την υψηλότερη ασφάλεια.

Κατασκευασμένο από μια κοινότητα παγκόσμιων προγραμματιστών, το WordPress βελτιώνεται και βελτιώνεται συνεχώς για να παρέχει την καλύτερη λειτουργικότητα και απόδοση στους χρήστες του.

Αυτή η προσέγγιση ανοιχτού κώδικα έχει κάνει το WordPress την ιδανική πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης ιστοτόπων για νέους και ειδικευμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας είτε να ξεκινήσετε ένα blog, το WordPress έχει όλα τα εργαλεία και τους πόρους για να μεταφέρει τον ιστότοπό σας από μια ιδέα σε ένα εφικτό όνειρο στο διαδίκτυο.

Αυτές είναι οι καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress 2024

1. BlueHost – Καλύτερη φιλοξενία WordPress συνολικά

Η οικονομική φιλοξενία WordPress μπορεί να έχει μεγάλη απήχηση, αλλά συνήθως δεν προσφέρει τις δυνατότητες, την απόδοση ή την αξιοπιστία που χρειάζονται πραγματικά οι ιστότοποι υψηλής επισκεψιμότητας. Εάν είστε ο απαιτητικός τύπος, ή μάλλον ο ιστότοπός σας, η επιλογή ενός premium προγράμματος φιλοξενίας θα σας δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

  Πώς να μεταβείτε σε μια σελίδα στο Word στο Microsoft 365

Η Bluehost έχει δημιουργήσει τη δική της αρχιτεκτονική που βασίζεται σε VPS για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση του WordPress μέσω NGINX, μιας προσαρμοσμένης ρύθμισης PHP-FPM και έξυπνα κατανεμημένων πόρων μέσω του υπερεπόπτη KVM. (Εάν δεν είστε λάτρης της φιλοξενίας, αυτό σημαίνει απλώς ότι η Bluehost αφιέρωσε χρόνο για να βελτιστοποιήσει τη ρύθμιση χαμηλού επιπέδου της πλατφόρμας της για το WordPress, αντί να κάνει απλώς μια τυπική διαμόρφωση.)

Η εταιρεία δεν χάνει χρόνο προσποιούμενος ότι προσφέρει «απεριόριστους» πόρους, και αντ’ αυτού σας λέει ακριβώς τι πρόκειται να πάρετε. Για το Βασικό πρόγραμμα που ξεκινά από 2,75 $ ανά μήνα για την πρώτη περίοδο (ανανέωση στα 8,99 $), αυτό σημαίνει 50 GB αποθηκευτικού χώρου SSD, έναν μόνο ιστότοπο και έναν δωρεάν τομέα για ένα χρόνο.

Οι πρόσθετες δυνατότητες για όλα τα προγράμματα περιλαμβάνουν δωρεάν SSL, MySQL DB χωρίς μετρήσεις, πίνακα εργαλείων αναλυτικών στοιχείων ιστότοπου, καθώς και απεριόριστους σταθμευμένους/υποτομείς. Υπάρχει επίσης το Bluehost Marketplace όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε premium θέματα και πρόσθετα σε αποκλειστικές τιμές. Οι νέοι λογαριασμοί Bluehost θα λάβουν επίσης μια δωρεάν υπηρεσία που ονομάζεται Blue Spark, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους νεοεισερχόμενους με οτιδήποτε σχετίζεται με το WordPress, καθώς και μια δωρεάν υπηρεσία μετεγκατάστασης ιστότοπου. Επίσης, με το πρόσθετο μετανάστευσης WordPress μπορείτε να μετακινήσετε τους ιστότοπούς σας με ευκολία.

Το πρόγραμμα Plus, το οποίο ξεκινά από 5,45 $ το μήνα για την πρώτη περίοδο (ανανέωση στα 11,99 $) προσθέτει απεριόριστους ιστότοπους και χώρο ιστότοπου και πρόσθετες λειτουργίες όπως προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, δωρεάν CDN και περιβάλλον σταδίου WP. Το πρόγραμμα Choice Plus κοστίζει 5,45 $ ανά μήνα για την πρώτη περίοδο (ανανέωση στα 16,99 $) και προσθέτει ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι η Bluehost προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, εάν πιστεύετε ότι η υπηρεσία αποτυγχάνει να παραδοθεί.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ, η Bluehost προσφέρει Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress που έχει βελτιστοποιηθεί για ιστότοπους WordPress, με τιμές που ξεκινούν από 9,95 $ ανά μήνα. Αυτά τα σχέδια έχουν πολλές πρόσθετες δυνατότητες, όπως ανίχνευση και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, αναλυτικά στοιχεία ιστότοπου JetPack, εργαλεία αξιολόγησης επιχειρήσεων και πολλά άλλα (μαζί με απεριόριστα τα πάντα), καθιστώντας τα συναρπαστικές προσφορές.

Οι δυνατότητες για όλα τα προγράμματα περιλαμβάνουν επίσης απόρρητο και προστασία τομέα, καθημερινά προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας και δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του email της Microsoft.

2. Hostinger – Η καλύτερη φιλοξενία WordPress για πρόσθετη ασφάλεια

Το Hostinger παρέχει τέσσερα διαφορετικά αποκλειστικά προγράμματα για φιλοξενία ειδικά για το WordPress και το πρόγραμμα εκκίνησης του WordPress είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για όποιον θέλει να έχει έναν ιστότοπο WordPress να λειτουργεί γρήγορα και να λειτουργεί γρήγορα.

Για 3,99 $/μήνα, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έως και 100 ιστότοπους. Θα λάβετε επίσης 100 GB αποθηκευτικού χώρου SSD και απεριόριστο εύρος ζώνης.

Η Hostinger προσφέρει επίσης προγράμματα Business WordPress (6,99 $/μήνα) και WordPress Pro (11,59 $/μήνα) για επαγγελματίες ιστού, προσφέροντας λειτουργίες διαχείρισης ειδικά για προγραμματιστές για όλους, από έναν εντελώς αρχάριο στο blogging έως έναν πιο έμπειρο βετεράνο προγραμματιστή ιστού.

  Πώς να ομαδοποιήσετε φύλλα εργασίας στο Excel

Ανεξάρτητα από τα σχέδια που θα επιλέξετε, η ρύθμιση είναι γρήγορη και απλή και η Hostinger προσφέρει μια δυνατότητα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ με όλες τις προσφορές της. Μόλις συνδεθείτε, υπάρχουν πολλά φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία, προσθήκες και δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν περαιτέρω στη διαδικασία εγκατάστασης και τη συνολική προσαρμογή του ιστότοπού σας.

Φυσικά, μπορείτε απλά να βουτήξετε και να τροποποιήσετε τα πράγματα μόνοι σας. Επίσης, ο πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων της Hostinger, hPanel, προσφέρει μια ισχυρή λύση για αρχάριους και επαγγελματίες.

Στις υπηρεσίες της Hostinger, παρέχουν επίσης κορυφαίες δυνατότητες ασφαλείας για την ενίσχυση των ιστότοπων από πιθανές απειλές ασφαλείας. Η Hostinger προσφέρει τη μηχανή κρυφής μνήμης LiteSpeed ​​– η οποία είναι μια αξιόπιστη λύση μεταξύ των ομοτίμων της, όπως η προστασία Apache, NGINX ή Cloudflare.

Θα λάβετε έναν δωρεάν τομέα της επιλογής σας, ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL και η λύση σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 100 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται σε τομέα χωρίς επιπλέον κόστος. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες επιτάχυνσης του WordPress και είναι ειδικά ρυθμισμένες για ταχύτερη απόδοση του WordPress.

Αν ποτέ αντιμετωπίσετε προβλήματα, η Hostinger έχει μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης πελατών WordPress διαθέσιμη 24/7.

3. HostGator – Καλύτερη φιλοξενία WordPress για ολόπλευρες δυνατότητες

Η επιλογή του καλύτερου πακέτου φιλοξενίας WordPress μπορεί να φαίνεται σαν ναρκοπέδιο όταν πρόκειται για αποφάσεις σχετικά με λεπτομέρειες χαμηλού επιπέδου και άλλες αποχρώσεις ορισμένων από τις προσφορές εκεί έξω.

Ωστόσο, μπορεί να μην χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο, και έτσι, χωρίς ιδιαίτερες ειδικές απαιτήσεις κατά νου, μπορείτε απλώς να επιλέξετε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού με ικανά προϊόντα μεσαίας κατηγορίας που μπορεί να χειριστεί όλα όσα χρειάζονται οι περισσότεροι.

Το HostGator παρέχει ισχυρά προγράμματα φιλοξενίας σε δίκαιη τιμή, γενικά, και η διαχειριζόμενη γκάμα του WordPress δεν αποτελεί εξαίρεση. Το βασικό προϊόν μπορεί να κοστίζει μόνο 5,95 $ (ή 3,98 $ με τον κωδικό προσφοράς μας) το μήνα για τρία χρόνια και 9,95 $ στη συνέχεια, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε δωρεάν μετεγκατάσταση ιστότοπου, πιστοποιητικό SSL, αυτόματο εντοπισμό και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, απεριόριστες διευθύνσεις email και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και το εύρος ζώνης, καθώς μπορεί να χειριστεί έως και 100.000 επισκέψεις το μήνα.

Η ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου υψηλής ποιότητας σάς προσφέρει περισσότερη ισχύ CPU, υποστήριξη για έως και τρεις τοποθεσίες και 500.000 επισκέψεις το μήνα, ωστόσο εξακολουθεί να κοστίζει μόνο 9,95 $ (9,18 $ με τον κωδικό προσφοράς μας) το μήνα για τα πρώτα τρία χρόνια και στη συνέχεια 22,95 $ μηνιαίως έπειτα.

Η έξυπνη προσωρινή αποθήκευση και ένα CDN είναι διαθέσιμα για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπού σας, η υποστήριξη 24/7 βοηθά να διατηρείται ο ιστότοπός σας σε λειτουργία και οι δυνατότητες έκπληξης μπόνους περιλαμβάνουν δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο τομέα για προστασία από κλοπή ταυτότητας και μείωση των ενοχλητικών ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Είχαμε καλές εμπειρίες με την υπηρεσία του HostGator, αλλά αν δεν είστε τόσο τυχεροί, υπάρχει μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών ως δίχτυ ασφαλείας. Όπως και με άλλες εταιρείες φιλοξενίας, αυτό δεν θα καλύψει τυχόν τέλη εγγραφής τομέα, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλύτερη συμφωνία από ό,τι θα βρείτε συχνά αλλού.

Πώς δοκιμάζουμε κάθε πάροχο φιλοξενίας WordPress

Οι αναθεωρητές μας λαμβάνουν την πλήρη εμπειρία κάθε υπηρεσίας φιλοξενίας WordPress με την εγγραφή, τη δημιουργία λογαριασμού και τον έλεγχο του τι κάνει κάθε πάροχος για να βοηθήσει τους νέους χρήστες. Στη λίστα ελέγχου, εξετάζουμε την ευκολία χρήσης, τις δυνατότητες και το τι προσφέρει κάθε υπηρεσία φιλοξενίας WordPress για τα σχέδια τιμών της.

  Πώς να βρείτε και να αντικαταστήσετε κείμενο και αριθμούς στο Excel

Ζυγίζουμε τις λεπτομέρειες του τι λαμβάνετε και τι δεν λαμβάνετε και κατατάσσουμε κάθε πάροχο φιλοξενίας WordPress με βάση την ποιότητα των δυνατοτήτων του και τον τρόπο απόδοσής του.

Οι αναθεωρητές μας διενεργούν δοκιμές σχετικά με την ταχύτητα, το χρόνο λειτουργίας και την αξιοπιστία σε κάθε πάροχο φιλοξενίας WordPress που αναφέρεται παραπάνω, γεγονός που δημιούργησε τη βάση στην οποία βασίστηκε αυτή η λίστα.

Με τη φιλοξενία WordPress, καθώς είναι μια μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων βελτιστοποιημένη για την εκτέλεση ιστοσελίδων WordPress, δοκιμάζουμε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που είναι ειδικά προσαρμοσμένες σε ιστότοπους WordPress για να διαλέξουμε τα καλύτερα από τα καλύτερα.

Λειτουργίες όπως η δωρεάν μετεγκατάσταση ιστότοπου, το SSL και ο δωρεάν τομέας και φυσικά η υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, είναι μερικές από τις κύριες προσφορές που αναζητούν οι αναθεωρητές μας για να συντάξουν τη λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας WordPress.

Για λόγους διαφάνειας, οι αναθεωρητές μας αναζήτησαν επίσης τα θετικά και τα αρνητικά κάθε πάροχου φιλοξενίας WordPress, ώστε να έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του τι να περιμένετε.

Πώς πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας WordPress;

Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή την τεχνική εμπειρία για να χειριστείτε όλα τα τεχνικά στοιχεία της λειτουργίας του WordPress, ίσως προτιμήσετε να αγοράσετε ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress και να ζητήσετε από την εταιρεία φιλοξενίας να χειριστεί τα πράγματα για εσάς.

Ο κεντρικός υπολογιστής θα εισάγει συχνά το προηγούμενο ιστολόγιό σας στο WordPress, εάν έχετε. Συνήθως θα λάβετε κάποια προεγκατεστημένα θέματα και πρόσθετα για να απλοποιήσετε την προσαρμογή.

Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια επιλογή αυτόματης ενημέρωσης του ιστότοπου, μια υπηρεσία ασφαλείας όπως το SiteLock θα είναι διαθέσιμη για να διατηρεί το ιστολόγιό σας χωρίς κακόβουλο λογισμικό και θα περιμέναμε υποστήριξη 24/7 από μια ομάδα με πραγματικές γνώσεις WordPress.

Οι καλύτεροι οικοδεσπότες προχωρούν ακόμη περισσότερο, βελτιστοποιώντας τους διακομιστές τους για να ενισχύσουν την απόδοση του WordPress και μερικές φορές ρίχνουν πρόσθετα όπως ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) για να προσφέρουν εξαιρετικές ταχύτητες παγκοσμίως (ή αυτή είναι η ιδέα, τέλος πάντων).

Ποια είναι τα οφέλη της φιλοξενίας WordPress;

Η φιλοξενία WordPress κάνει το WordPress πιο γρήγορο, ευκολότερο και πιο ασφαλές.

Για να διατηρήσετε έναν ιστότοπο ασφαλή και να έχει την καλύτερη απόδοση, πρέπει να τον ενημερώνετε τακτικά. Η επιλογή Managed WordPress Hosting διευκολύνει τις αυτόματες ενημερώσεις για πρόσθετα, θέματα, την έκδοση PHP και το ίδιο το WordPress για να βοηθήσει τα έργα να εκτελούνται πιο ομαλά. Το WordPress Pro είναι επίσης διαθέσιμο για επαγγελματίες πελάτες, όπως προγραμματιστές, σχεδιαστές και εταιρείες με υψηλότερες απαιτήσεις απόδοσης – παρέχει την ταχύτερη δυνατή ρύθμιση σε αποκλειστική υποδομή cloud.

Αξίζει η φιλοξενία WordPress;

Οπωσδηποτε. Ένας ιστότοπος WordPress είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για πολλές επιχειρήσεις και χρήστες, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να είναι όσο το δυνατόν βελτιστοποιημένος, ασφαλής και να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Το WordPress Hosting παρέχει όλα όσα χρειάζονται για έναν ιστότοπο WordPress χωρίς προβλήματα. Αφαιρεί το άγχος της εγκατάστασης και της συντήρησης, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία – τη λειτουργία της επιχείρησής τους ή τη δημιουργία περιεχομένου για τον ιστότοπό τους – ενώ ο πάροχος φιλοξενίας WordPress φροντίζει για οτιδήποτε άλλο.