Θα λειτουργούν οι αγαπημένες σας εφαρμογές iPhone στο iPad;

Ο καθένας έχει τις αγαπημένες του εφαρμογές. Αν και πολλά από αυτά θα λειτουργούν σε iPhone και iPad, δεν εκμεταλλεύονται όλα τη μεγαλύτερη οθόνη του iPad. Θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να πείτε ποιες εφαρμογές θα πρέπει να λειτουργούν καλά πριν τις κατεβάσετε.

Οι διαφορετικοί τύποι εφαρμογών

Το App Store φιλοξενεί εκατομμύρια εφαρμογές, αλλά δεν δημιουργούνται όλες ίσες. Για να προσδιορίσετε εάν μια εφαρμογή iPhone θα λειτουργεί στο iPad σας, πρέπει να γνωρίζετε λίγα πράγματα για το πώς λειτουργούν οι εφαρμογές και το App Store.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι εφαρμογών που μπορεί να δημιουργήσει ένας προγραμματιστής:

Μόνο για iPhone: Αυτές οι εφαρμογές είναι κατασκευασμένες για iPhone και δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου σε iPad. Ο αριθμός των εφαρμογών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι μικρός και είναι συνήθως εκείνες που απαιτούν υλικό που δεν υπάρχει σε ένα iPad.
Ειδικά για iPhone: Αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε iPhone. Είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την οθόνη του iPhone με τις διεπαφές να κλιμακώνονται ανάλογα. Ωστόσο, θα λειτουργούν σε λειτουργία συμβατότητας iPhone όταν εγκατασταθούν σε iPad. Όταν εκτελούνται σε λειτουργία συμβατότητας iPhone, οι εφαρμογές εμφανίζονται στην οθόνη ενός iPad όπως ακριβώς θα εμφανίζονταν σε ένα iPhone. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εμφανίζονται στο ίδιο μέγεθος με την οθόνη του smartphone ή να αυξάνονται και να τεντώνονται ώστε να γεμίζουν τη μεγαλύτερη οθόνη του tablet.
Μόνο για iPad: Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν μόνο σε iPad. Λίγα και πολλά, αυτά είναι συνήθως παιχνίδια ή εφαρμογές σχεδίασης που δεν είναι κατάλληλες για μικρότερη οθόνη.
Καθολική: Αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν εξίσου καλά σε iPhone και iPad. Όταν εγκατασταθεί σε iPhone, η εφαρμογή εμφανίζει μια διεπαφή συγκεκριμένη για smartphone. Όταν εγκατασταθεί σε ένα iPad, η διεπαφή της εφαρμογής αλλάζει σε μια πιο κατάλληλη για τη μεγαλύτερη οθόνη και δυνητικά λειτουργεί με αξεσουάρ όπως το Apple Pencil. Αυτά είναι τα είδη εφαρμογών που η Apple ωθεί τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν.

  Πώς να βρείτε την έκδοση του BIOS και να την ενημερώσετε στα Windows 10

Οι καλύτερες εφαρμογές για κατόχους iPad

Λοιπόν, θα λειτουργήσει η αγαπημένη σας εφαρμογή iPhone στο iPad σας; Εάν είναι καθολικό ή συγκεκριμένο για iPhone, η απάντηση είναι ναι. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε μια καθολική εφαρμογή, ειδικά αν χρησιμοποιείτε επίσης iPhone. Θα λάβετε δύο εφαρμογές σε μία και οι δύο θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές στις οποίες είναι εγκατεστημένες. Ωστόσο, μια εφαρμογή μόνο για iPad θα είναι αρκετή αν δεν χρησιμοποιείτε iPhone.

Η τελευταία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για iPhone. Θα εκτελείται στο iPad σας σε λειτουργία συμβατότητας iPhone. Δεν θα είναι εύκολο για τα μάτια, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα αν είστε σε μια πρέζα. Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή και να ρωτήσετε εάν μια καθολική εφαρμογή είναι στα σκαριά.

  Πώς να αποκρύψετε τα ονόματα των φακέλων της εφαρμογής σας στο iPhone ή το iPad

Οι εφαρμογές μόνο για iPhone δεν μπορούν να εγκατασταθούν καθόλου σε iPad, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λήψη μιας κατά λάθος. Απλώς δεν εμφανίζονται στο App Store σε ένα iPad.

Πώς να αναγνωρίσετε τις καθολικές εφαρμογές σε ένα iPad

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναγνωρίσετε μια καθολική εφαρμογή από το iPad σας είναι να δείτε τα στιγμιότυπα οθόνης στο App Store. Εάν βλέπετε στιγμιότυπα οθόνης iPad, είστε εντάξει—η εφαρμογή είναι είτε καθολική είτε μόνο για iPad. Δεν θα μείνετε με μια ανεπτυγμένη διεπαφή iPhone σε καμία περίπτωση.

Θα δείτε επίσης μια λίστα με τις επίσημα υποστηριζόμενες συσκευές κάτω από τα στιγμιότυπα οθόνης. Οι καθολικές εφαρμογές θα εμφανίζουν τη συμβατότητα του iPhone όταν η καταχώριση προβάλλεται σε ένα iPad.

  Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο PS4 ή Xbox στο iPhone ή το iPad σας

Πώς να αναγνωρίσετε τις καθολικές εφαρμογές σε ένα iPhone

Η ίδια σημείωση είναι ορατή στο App Store σε ένα iPhone. Εάν μια έκδοση iPad είναι σημαντική για εσάς, ελέγξτε ότι μια εφαρμογή είναι καθολική—θα πει ότι προσφέρει μια εφαρμογή iPad, εάν είναι— πριν τη κατεβάσετε.

Οι εφαρμογές που αναφέρονται ως “Συμβατές με iPhone” στην ενότητα Πληροφορίες (στο κάτω μέρος της καταχώρισης του App Store) είναι μόνο για iPhone. Αυτά που λένε “Συμβατό με iPhone, iPad και iPod Touch” είναι ειδικά για iPhone, εκτός εάν αναφέρεται μια έκδοση iPad κάτω από τα στιγμιότυπα οθόνης.

Εάν η εφαρμογή είναι συγκεκριμένη για iPhone ή μόνο για iPhone, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε μια εναλλακτική.

Οι περισσότερες εφαρμογές υψηλής ποιότητας —εκτός από το Instagram— είναι πιθανώς καθολικές και θα πρέπει να λειτουργούν εξίσου καλά στο iPad σας όπως και στο iPhone σας. Οι προγραμματιστές έχουν προχωρήσει στη δημιουργία καθολικών εφαρμογών τα τελευταία χρόνια, και υπάρχουν τόνοι περισσότεροι από ό,τι παλιά.