Θα ερωτευτούμε τη Siri και την Cortana;

Για χρόνια οι άνθρωποι γοητεύονται με την τεχνητή νοημοσύνη ως το απόλυτο τεχνολογικό επίτευγμα.

Από τον πρώτο «σύγχρονο» προγραμματιζόμενο υπολογιστή το 1936, όταν τέθηκε το έδαφος από τη Μηχανή Turing του Alan Turing, οι άνθρωποι βρίσκουν νέους τρόπους βελτίωσης της μηχανής που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εμάς και να επεξεργάζονται δεδομένα αντί για εμάς.

Η ανθρωπότητα (ή ορισμένοι έξυπνοι άνθρωποι) έχουν φτάσει πολύ μακριά από τότε, αλλά εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το διανοητικό Perpetua mobile που θα μπορεί να μαθαίνει αντί να προγραμματίζεται.

Ενώ ελπίζουμε ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την τεχνητή νοημοσύνη, είμαστε κοντά στο να φτάσουμε στο επίπεδο όπου θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που περπατά και μιλάει όπως το AI, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακόμα τόσο έξυπνο.

Ελπίζω να το είπα νωρίτερα καθώς γενιές κινηματογραφιστών με έπεισαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι ελεήμων προς τον δημιουργό της, οπότε όσο πρακτικό και εκπληκτικό είναι, δεν μπορώ να καταπολεμήσω τον φόβο ότι θα μας απασχολήσει.

Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα μια τηλεοπτική εκπομπή στη δεκαετία του ’90 που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με τίτλο The Many Dream Journeys of Meme όπου προέβλεπαν έναν φουτουριστικό κόσμο όπου οι άνθρωποι θα χτυπούσαν τα ψυγεία τους και θα παρήγγειλαν παντοπωλεία στα σπίτια τους, θα οδηγούσαν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα ( ίσως ακόμη και να πετάξουν) και να μιλήσουν στους υπολογιστές τους.

Τι είναι η φωνητική αναζήτηση Google;

Φωνητική αναζήτηση Google είναι μια επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε μια αναζήτηση χωρίς να πληκτρολογήσετε, αλλά να μιλήσετε στο τηλέφωνό σας. Οι άνθρωποι του μάρκετινγκ έχουν μια έκρηξη με αυτό.

Το βλέπουν ως μια τεράστια ευκαιρία καθώς εκτιμάται από την ComScore ότι περίπου το 50% όλων των αναζητήσεων μέχρι το 2020 θα είναι φωνητικές αναζητήσεις και άλλοι φαίνεται να συμφωνούν με αυτό.

Το πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή είναι ότι η Google πρέπει να βρει έναν τρόπο διαφοροποίησης μεταξύ των δύο τύπων αναζητήσεων και να παράγει αναφορές με βάση αυτό. Με τις αναφορές, θα είναι ευκολότερο για τις εταιρείες μάρκετινγκ να στοχεύσουν το κοινό τους.

Ένα άλλο θέμα που έχουν είναι η πρόταση. Χρησιμοποίησα στην πρώτη μου πρόταση της προηγούμενης παραγράφου. Πρέπει να κάνουν την αναζήτηση χωρίς οθόνη.

  9 Super Cool εφαρμογές για επένδυση σε αμερικανικές μετοχές και ETF

Σε αυτό το σημείο, λέτε κάτι, πληκτρολογείται στην αναζήτηση Google και εμφανίζετε τα αποτελέσματά σας στη λίστα. Για να το θέσω απλά, τώρα χρειαζόμαστε έναν βοηθό για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Αν έχετε δει την πρόσφατη ταινία Γιατί αυτός; , υπάρχει ένας χαρακτήρας που ονομάζεται «Justine» που είναι, στην πραγματικότητα, ένας υπολογιστής που επιβλέπει ολόκληρο το σπίτι και επικοινωνεί με όλους ως βοηθός τους. Αυτό αναζητούμε.

Επίσης, μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλητικό εάν δεν είστε μητρικός ομιλητής της γλώσσας-στόχου ή εάν έχετε πρόβλημα ομιλίας, καθώς συνεχίζει να σας “παρεξηγεί έξυπνα”.

Ας συμβουλευτούμε τη Siri

Siri είναι προϊόν της Apple, μια εφαρμογή διαθέσιμη σε iPhone και iPad. Είναι προσωπικός βοηθός καθώς και φωνητική αναζήτηση. Δημιουργήθηκε από το iOS, αγοράστηκε από την Apple το 2010 και επομένως εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Apple.

Αυτό που μπορεί να κάνει το Siri για εσάς είναι να κάνει αναζήτηση στον Ιστό και να διαχειρίζεται ολόκληρη τη συσκευή σας με βάση τα αιτήματά σας. Είναι η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φωνητική αναζήτηση/προσωπικός βοηθός δίπλα στην Google.

Αν έχετε δει την ταινία Her, έχετε μια πρόχειρη ιδέα για το τι είναι το Siri και πώς λειτουργεί. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταινία, η πραγματική Siri δεν είναι τόσο ευαίσθητη και συναισθηματική.

Η ομάδα της Apple έχει εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσει μια προσωπικότητα για τη Siri. Έτσι έχουν μια λίστα με προτάσεις ερωτήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γνωρίσετε καλύτερα τη Siri.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει τη Siri αν είναι όντως η «Her» από την ταινία και η Apple έχει βρει κάποια πνευματώδεις απαντήσεις για να απολαύσει τους χρήστες του.

Τι θα λέγατε για την Cortana;

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από το heightervisibility.com, η Cortana είναι ο πιο ακριβής προσωπικός βοηθός που υπάρχει, παρόλο που από τους 2000 χρήστες κινητών που συμμετείχαν στη μελέτη, μόνο το 5,1% τον είχε στο τηλέφωνό του.

Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι ότι όλοι οι βοηθοί είναι σχεδόν ίδιοι όσον αφορά την ακρίβεια, κρίνεται από τους χρήστες τους, με το Siri να μένει λίγο πίσω.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της, τη Microsoft, η Cortana είναι ψηφιακός πράκτορας. Όπως και άλλοι προσωπικοί βοηθοί, μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στον Ιστό αλλά και να διαχειριστείτε τις σημειώσεις, τις υπενθυμίσεις, τους τηλεφωνικούς καταλόγους και να διαχειριστείτε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφώνου σας.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα βίντεο αναμνήσεων στο iPhone

Βασίστηκε στο βιντεοπαιχνίδι Halo της Microsoft και στον αφηγητή της AI που οδηγεί τους παίκτες στο παιχνίδι.

Ευκαιρίες μάρκετινγκ

Στις εταιρείες αρέσει ήδη η διαφήμιση στο διαδίκτυο, για να μην αναφέρουμε ότι έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα. Μια διαδικτυακή διαφήμιση διευρύνει το κοινό-στόχο σας, καθώς μπορείτε πλέον να σας δει όλος ο κόσμος και όχι μόνο η τοπική κοινότητα.

Έχοντας ηλεκτρονικό κατάστημα πιθανώς αυξάνει το κόστος για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση του ιστότοπού σας, αλλά μειώνει το κόστος ενοικίασης ακινήτων, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και προσωπικού. Αυτό εξηγεί γιατί τα καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις για τους online αγοραστές ή γιατί οι τιμές τους είναι αρχικά σημαντικά χαμηλότερες.

Μπορούν να προσφέρουν καλύτερες τιμές και να αυξήσουν ακόμα τα περιθώρια κέρδους τους. Η τιμολόγηση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την καταπολέμηση του ανταγωνισμού. Φανταστείτε αν δεν χρειαζόταν να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να αγοράσετε και είχατε έναν προσωπικό βοηθό για να σας βοηθήσει να ψωνίσετε;

Δεν θα ένιωθες διασημότητα και δεν θα το χρησιμοποιούσες συνέχεια; Περισσότεροι πελάτες σημαίνουν περισσότερα κέρδη, το μόνο πρόβλημα που θα είχαν είναι να μάθουν πώς να γίνονται οι πρώτες απαντήσεις ή η πρώτη προσφορά που λαμβάνετε από τον βοηθό σας.

Οφέλη για τα κοινωνικά δίκτυα

Με τον κόσμο της τεχνολογίας στον οποίο ζούμε σήμερα και την έλλειψη χρόνου για κοινωνικοποίηση, τα κοινωνικά δίκτυα ευδοκιμούν ως έχουν.

Οι άνθρωποι βρίσκουν πολύ πιο βολικό να συνομιλούν στο διαδίκτυο με τους φίλους και την οικογένειά τους, καθώς και με νέα άτομα που συναντούν με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Είναι ακόμα πιο εύκολο από το να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όταν είστε συνδεδεμένοι. μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες και να κάνετε άλλα πράγματα, να μιλήσετε με πολλά άτομα ταυτόχρονα ή να περιηγηθείτε στον Ιστό χωρίς να χάσετε την εστίαση ή να απομακρυνθείτε από τη συνομιλία.

Το να μην χρειάζεται να κάνετε τίποτα από αυτά, να καθίσετε μπροστά από μια οθόνη ή να πληκτρολογήσετε, θα κάνει ακόμα και αυτήν την εργασία πολύ πιο εύκολη. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε λεπτομέρειες από τη ζωή, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας με ευκολία, απλώς δίνοντας εντολή στον βοηθό να το κάνει.

Αυτό θα αύξανε τον αριθμό των ενεργών χρηστών και οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα θα είμαστε συνδεδεμένοι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Περισσότεροι χρήστες θα οδηγούσαν σε περισσότερες ευκαιρίες μάρκετινγκ και περισσότερα χρήματα βασικά, ενώ η εμπειρία δικτύωσης θα βελτιωνόταν σημαντικά.

  Πώς να κλειδώσετε τα κελιά του Excel με τύπους για να αποτρέψετε την επεξεργασία

Προκλήσεις SEO

Λοιπόν, η πρώτη πρόκληση SEO βασίζεται στο περιεχόμενο που παρέχεται στους ιστότοπους.

Μόλις ξεκινήσει πλήρως η εποχή των προσωπικών βοηθών, το περιεχόμενο θα διαβάζεται κυρίως από τους βοηθούς που είναι υπολογιστές και όχι από τους πραγματικούς χρήστες. Θα πρέπει να προσαρμοστεί, ώστε οι εφαρμογές να το «καταλάβουν» και να το παρουσιάσουν.

Οι στρατηγικές SEO θα πρέπει να εστιάζονται στο να μπουν με κάποιο τρόπο στο πλαίσιο απαντήσεων της Google. Είναι η πρώτη και πιο απλή απάντηση σε ένα ερώτημα, ακολουθούμενη από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Το κλειδί για το περιεχόμενο είναι να σκεφτόμαστε τις ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που είναι και να δίνονται απαντήσεις, και πάλι όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Υπάρχουν εύκολα λευκό καπέλο SEO στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν βελτιστοποίηση για πλαίσια απαντήσεων; απλά πρέπει να καταβάλετε λίγη προσπάθεια για να βρείτε το μοτίβο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την Google.

Συναισθηματική Σύνδεση

Δεν είμαι σίγουρος αν το έχετε προσέξει σε όλα όσα έγραψα παραπάνω, αλλά τα περισσότερα από αυτά αφορούν την παροχή άνεσης και άνεσης χρήστη για το άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση κερδών.

Οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι δημιουργούν κάτι για να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να κερδίσουν κέρδη για τους ίδιους και πολλούς επιχειρηματίες που συμμετέχουν. Να το έχετε υπόψη σας πριν αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί.

Ο προσωπικός βοηθός όπως ελπίζουν να είναι και οι τόνοι των παιχνιδιών προσομοίωσης που διαθέτουμε σήμερα, δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αποξενωθούν από την πραγματικότητα.

Είμαι βέβαιος ότι το να έχεις κάποιον που ξέρει πώς να ακούει και ξέρει απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις, ακόμα και για τον εαυτό σου και την προσωπική σου ζωή, μπορεί να είναι ένας λόγος για κάποιον να δημιουργήσει μια σύνδεση, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε πολύ μακριά από τη δημιουργία μιας πραγματική «Αυτή» ή «Αυτός».

Μπορεί να κάνω λάθος, όμως, είχαμε μια ολόκληρη γενιά παιδιών που ήταν ερωτευμένα με τα κατοικίδια ζώα τους «Tamagotchi» και τα φρόντιζαν όπως θα έκαναν για ένα πραγματικό ζώο.

Αυτό είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με το Nintendo Wii και πόσο σοκαρίστηκα που «Μπορεί να με δει!», μου πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι δεν μπορεί να «με δει» τόσο καλά.

Τελικά, υπάρχουν πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο. Έχω έναν φίλο που μου υπενθυμίζει συνεχώς ότι το Terminator είναι η πιο ακριβής ταινία εκεί έξω, με το Google να είναι το Skynet και «αυτοί» βλέπουν τα πάντα.