Θέλετε να διαβάσετε δημοφιλή βιβλία, αλλά δεν έχετε χρόνο; Δοκιμάστε το Blinkist

Θυμάστε την τελευταία φορά που διαβάσατε κάποιο βιβλίο; Ήταν μόλις χθες ή δεν θυμάσαι καν την ώρα;

Επί του παρόντος, η ζωή κάθε ατόμου περιστρέφεται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εργασία. Οι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους. Πώς μπορεί κάποιος να αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει ένα βιβλίο περίπου 250-300 σελίδων! Δεν ακούγεται σωστά;

Λοιπόν, θα μπορούσε να είναι σωστό ως ένα βαθμό. Αλλά, μπορείτε να αναλάβετε τη ζωή σας και να αποφασίσετε πώς θέλετε να ζήσετε. Δεν πρόκειται μόνο για την ανάγνωση ενός βιβλίου, αλλά μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για πολλά άλλα πράγματα, εάν θέλετε να το πραγματοποιήσετε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε ένα πλάνο εργασίας και να προγραμματίσετε τις καθημερινές σας ρουτίνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο χρόνο χάνετε πραγματικά σε περιττά πράγματα και επίσης πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε αυτόν τον χρόνο.

Αυτό αφορούσε τον προγραμματισμό, αλλά τώρα θα μιλήσουμε για την ανάγνωση βιβλίων.

Αμέτρητοι άνθρωποι παίρνουν το ψήφισμα του νέου έτους να διαβάσουν περισσότερα βιβλία φέτος. Ίσως το έκανες και αυτό κάποια στιγμή. Μπόρεσες όμως να κρατήσεις αυτή την υπόσχεση;

Αν όχι, τότε σίγουρα χάνεις πολλά πράγματα. Υπάρχουν πολλά οφέλη από το καθημερινό διάβασμα που δεν θα είχατε καν σκεφτεί.

Πριν φτάσουμε στη λύση της ανάγνωσης περισσότερων βιβλίων ακόμη και με λιγότερο χρόνο, ας καταλάβουμε πρώτα τη σημασία και τα οφέλη της ανάγνωσής τους.

Ποια είναι η σημασία της ανάγνωσης;

Η ανάγνωση βιβλίων ή οτιδήποτε άλλο θα κρατήσει το μυαλό σας ενεργό και θα αναπτύξει τις σκέψεις σας. Τα βιβλία μπορούν να σας δώσουν κάθε είδους πληροφορίες, από ιστορίες και συναισθήματα μέχρι πολύτιμα μαθήματα και βιογραφίες. Μόλις ξεκινήσετε με οποιοδήποτε βιβλίο, θα δείτε το μυαλό σας να αναπτύσσεται με τον καιρό.

Το διάβασμα είναι μια διαχρονική μορφή μάθησης αλλά και ψυχαγωγίας. Δεν πρόκειται μόνο για την ανάγνωση βιβλίων αυτοβοήθειας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με βιβλία μυθοπλασίας και να αναπτύξετε έναν συνδυασμό διαφορετικών ειδών για να εξισορροπήσετε την ψυχαγωγία και τις αξίες.

Αν κοιτάξετε τα οφέλη του διαβάσματος καθημερινά ή σε τακτική βάση, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Δεν αφορά μόνο την πνευματική ανάπτυξη, αλλά θα δείτε και διάφορες αλλαγές στην καθημερινότητά σας μέσα από αυτήν.

Ποια είναι τα οφέλη της ανάγνωσης;

Τα οφέλη της ανάγνωσης είναι αμέτρητα. Εδώ, θα μιλήσουμε για μερικά από τα πιο κρίσιμα που επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων.

Μείωση του στρες

Οι άνθρωποι αγχώνονται για διάφορους λόγους όπως η δουλειά, οι προσωπικές σχέσεις, η πανδημία ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση στη ζωή τους. Ακόμα κι αν έχετε μια δύσκολη μέρα, έχει φανεί ότι οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν τα πάντα όταν αρχίζουν να διαβάζουν ένα βιβλίο και χάνονται σε αυτό.

Μια εξαιρετική ιστορία μπορεί να σας ταξιδέψει σε διαφορετικούς κόσμους ενώ κάθεστε στο κρεβάτι σας. Ομοίως, ένα καλό βιβλίο αυτοβοήθειας μπορεί να σχετίζεται με το παρόν σας και να σας επιτρέψει να χαλαρώσετε.

  Χρησιμοποιήστε την ημερομηνία ή την ώρα με κανόνες τροποποίησης για να ορίσετε ένα δυναμικό PIN

Αύξηση Γνώσης

Αυτό είναι το πιο προφανές αλλά και το πιο σημαντικό όφελος της τακτικής ανάγνωσης. Γεμίζετε το μυαλό σας με νέες πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες κάποια στιγμή στη ζωή. Όσο περισσότερο διαβάζεις, τόσο περισσότερη γνώση αποκτάς. Και όσο περισσότερη γνώση αποκτήσετε, τόσο καλύτερα είναι τα σενάρια για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης στη ζωή.

Ακόμα και όταν υπάρχουν καταστάσεις που χάνεις τα πάντα στη ζωή, η γνώση σου θα μείνει μαζί σου. Εάν έχετε αποκτήσει γνώση κάποιας έννοιας, μπορείτε να την εφαρμόσετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής.

Ισχυρότερες Αναλυτικές Δεξιότητες Σκέψης

Όταν διαβάζετε ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, μπορεί να είχε συμβεί να λύσετε το μυστήριο ακόμη και πριν ολοκληρώσετε το βιβλίο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε διαβάσει κάθε λεπτομέρεια με έντονο ενδιαφέρον και έχετε εφαρμόσει τις αναλυτικές σας ικανότητες.

Αυτή η ικανότητα ανάλυσης πραγμάτων θα είναι χρήσιμη και σε πραγματικά σενάρια. Θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε οποιαδήποτε κατάσταση και να αναλύσετε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα με τις λεπτομέρειες που έχετε στα χέρια σας σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον, εάν έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε το βιβλίο με κάποιον άλλο, θα μπορείτε να εκφράσετε όλες τις απόψεις σας πιο ξεκάθαρα. Αυτό θα βελτιώσει τις δεξιότητες συζήτησης και την ικανότητά σας να εκτιμάτε διαφορετικές απόψεις.

Επέκταση λεξιλογίου

Όσο περισσότερα βιβλία διαβάζετε, τόσο περισσότερες νέες λέξεις αποκτάτε έκθεση. Θα εξετάσετε τη σημασία αυτών των λέξεων για να κατανοήσετε τη συνάφειά τους. Τώρα, κάποια μέρα ή την άλλη, αυτές οι λέξεις θα μπουν ακόμη και στο καθημερινό σας λεξιλόγιο.

Είναι απαραίτητο να έχετε καλύτερες δεξιότητες ομιλίας σε κάθε τομέα. Όταν μάθετε περισσότερο λεξιλόγιο, θα είναι εύκολο για εσάς να τοποθετήσετε αυτές τις λέξεις στη σωστή θέση σε προτάσεις.

Εκτός από αυτό, η ανάγνωση περισσότερων βιβλίων είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθετε νέες γλώσσες. Θα είστε σε θέση να εξοικειωθείτε με τη χρήση λέξεων σε άλλες γλώσσες καθώς και με το περιεχόμενό τους.

Βελτιωμένες δεξιότητες γραφής

Αυτό συμβαδίζει με τη διεύρυνση του λεξιλογίου. Καθώς διαβάζετε περισσότερα βιβλία, εκτίθεστε σε διαφορετικά στυλ γραφής. Αυτό θα επηρεάσει και το γράψιμό σας. Θα δείτε μια τεράστια διαφορά στη γραφή σας όταν διαβάσετε περισσότερα βιβλία γιατί θα υιοθετήσετε το στυλ οποιουδήποτε συγγραφέα σας επηρέασε περισσότερο.

Ανύψωση Δεξιοτήτων Ζωής

Αυτό είναι το τελευταίο και το πιο κρίσιμο όφελος από το να διαβάζεις όσα περισσότερα βιβλία μπορείς. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που αναφέρονται σε κάθε βιβλίο. Θα μάθετε πολλές νέες δεξιότητες ζωής από ένα μόνο βιβλίο και όταν εφαρμόσετε αυτές τις έννοιες στη ζωή σας, θα δείτε μια σημαντική διαφορά στον τρόπο ζωής σας.

Για παράδειγμα, εάν διαβάζετε περισσότερα βιβλία που σχετίζονται με τα οικονομικά, θα δείτε τις γνώσεις σας να αυξάνονται σε αυτόν τον τομέα. Τώρα, θα πάρετε καλύτερες και πιο ενημερωμένες αποφάσεις όσον αφορά τα προσωπικά σας οικονομικά και τις επενδύσεις σας. Παρόμοια επίδραση είναι ορατή σε κάθε τομέα.

Όλα αυτά αφορούσαν τα οφέλη της ανάγνωσης περισσότερων βιβλίων.

Όμως, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα για να διαβάζεις βιβλία. Επιπλέον, είναι επίσης δύσκολο να επιλέξετε το σωστό βιβλίο. Υπάρχουν πολλές επιλογές και δεν θα βρείτε την τέλεια κάθε φορά που σας ταιριάζει.

Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια μιας εφαρμογής για να αποφασίσετε το σωστό βιβλίο, περνώντας από μερικές πληροφορίες από αυτήν. Αυτό θα σας πάρει μόνο 10-15 λεπτά το πολύ.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια εικόνα στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας σας

Δεν ακούγεται καταπληκτικό;

Επιτρέψτε μας, λοιπόν, να σας παρουσιάσουμε αυτή τη φανταστική εφαρμογή, το Blinkist.

Τι είναι το Blinkist;

Το Blinkist είναι μια τέλεια εφαρμογή για περίεργους και πολυάσχολους ανθρώπους που είναι πολύ ενθουσιώδεις με την ανάγνωση και τη μάθηση. Αυτά τα άτομα μπορεί να θέλουν να διαβάζουν πιο συχνά, αλλά δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να το πραγματοποιήσουν. Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι που δεν είναι στο διάβασμα θα βρουν επίσης αυτή την εφαρμογή πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Το Blinkist θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε οποιοδήποτε βιβλίο ή podcast σε λιγότερο από 15 λεπτά. Μπορείτε να διαβάσετε ή ακόμα και να ακούσετε τις βασικές ιδέες οποιουδήποτε μη λογοτεχνικού βιβλίου μέσα σε λίγα λεπτά. Με αυτό, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε γρήγορα αν αυτό το βιβλίο αξίζει τον χρόνο σας ή όχι.

Πώς μπορεί το Blinkist να σας βοηθήσει να διαβάσετε περισσότερα;

Το Blinkist θα καταγράψει όλες τις βασικές πληροφορίες από οποιοδήποτε βιβλίο και θα τις παρουσιάσει μπροστά σας. Η εφαρμογή αναφέρεται σε αυτές τις πληροφορίες ως “Αναβοσβήνει”. Εάν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να επαληθεύσετε την ποιότητα αυτών των Αναβοσβήνει διαβάζοντας τις περιλήψεις των βιβλίων που έχετε ήδη διαβάσει. Αυτό θα σας δώσει μια σαφή ιδέα για την ποιότητα αυτών των Αναβοσβήνει και θα ξέρετε αν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά ή όχι.

Το καλύτερο πράγμα για το Blinkist είναι ότι μπορείτε να ακούσετε τον ήχο Αναβοσβήνει ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο. Την επόμενη φορά που θα μπορείτε να ανοίξετε το Blinkist αντί να κάνετε άσκοπη κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ περιμένετε ένα λεωφορείο ή τρένο.

Τώρα, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα – το Blinkist δεν αντικαθιστά τα βιβλία. Το Blinkist είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο που συμπληρώνει τα βιβλία. Ένα άτομο θα διαβάσει οποιοδήποτε βιβλίο αν τα Blinks είναι πολύτιμα. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να καταλάβετε εκτός από τα Blinks, τότε μπορείτε να προχωρήσετε προς την ανάγνωση ολόκληρου του βιβλίου.

Έτσι, δεν χρειάζεται να σπαταλάτε το χρόνο σας περνώντας από εκατοντάδες κριτικές για να μάθετε αν ένα βιβλίο αξίζει ή όχι. Το Blinkist μόλις απλοποίησε τα πάντα για εσάς.

Χαρακτηριστικά Blinkist

Με το Blinkist, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε 5000+ βιβλία μη λογοτεχνίας και podcast. Έτσι, μπορείτε να επεκτείνετε τις ιδέες σας και να μεταφέρετε τις γνώσεις σας στο επόμενο επίπεδο με ολόκληρη αυτή τη συλλογή.

Το Blinkist έχει συνεργαστεί με δημιουργούς podcast για να προσφέρει όλες τις βασικές πληροφορίες από οποιοδήποτε podcast σε λιγότερο από 15 λεπτά. Έτσι, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας με γνώσεις ακόμα και όταν οδηγείτε, κάνετε κάποιες δουλειές του σπιτιού ή ακόμα και όταν χαλαρώνετε στο κρεβάτι.

Το Blinkist έχει μια μινιμαλιστική και εύχρηστη διεπαφή. Εστιάζεται περισσότερο στον κομψό σχεδιασμό και τα αποδοτικά χαρακτηριστικά του. Μπορείτε ακόμη να κάνετε λήψη των περιλήψεων κειμένου και ήχου οποιουδήποτε βιβλίου για ανάγνωση και ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Επί του παρόντος, το Blinkist είναι η φθηνότερη εφαρμογή που παρέχει σύνοψη βιβλίων στην αγορά. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό εάν θέλετε να αναπτύξετε τη συνήθεια να διαβάζετε περισσότερο.

Διεπαφή Blinkist

Το Blinkist είναι διαθέσιμο και στα δύο Android και iOS πλατφόρμες. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, μπορείτε να λάβετε μια συνδρομή για το ίδιο με λιγότερο από 3,5 $/μήνα. Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, θα λάβετε ένα σύντομο σεμινάριο για να κατανοήσετε καλύτερα την εφαρμογή.

  Δημιουργήστε μοναδικό όνομα επιχείρησης με αυτά τα 10 εργαλεία

Η διεπαφή της εφαρμογής χωρίζεται σε τρεις καρτέλες:

  • Καρτέλα Εξερεύνηση – Μπορείτε να εξερευνήσετε τη βιβλιοθήκη βιβλίων εδώ.
  • Η βιβλιοθήκη μου – Αποκτήστε πρόσβαση στους αποθηκευμένους, ολοκληρωμένους και ληφθέντες τίτλους βιβλίων σας.
  • Καρτέλα For You – Προτάσεις διαφορετικών τίτλων βιβλίων με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε όλες τις καρτέλες.

Καρτέλα Εξερεύνηση

Μπορείτε να βρείτε νέους τίτλους βιβλίων με διαφορετικές μεθόδους μέσω της καρτέλας Εξερεύνηση. Εάν είστε συγκεκριμένοι για οποιοδήποτε βιβλίο, μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας τον συγκεκριμένο τίτλο. Αν θέλετε κάποιες επιλογές, μπορείτε να περάσετε από διάφορες κατηγορίες και να επιλέξετε αυτή που σας ενδιαφέρει.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να βρείτε νέους τίτλους βιβλίων μέσω διαφορετικών επιλογών με βάση τις πιο πρόσφατες προσθήκες, τις τάσεις και τις συλλογές.

Καρτέλα Η βιβλιοθήκη μου

Εδώ, θα βρείτε όλα τα αποθηκευμένα, ολοκληρωμένα και ληφθέντα βιβλία. Εάν θέλετε να διαβάσετε κάποια βιβλία αργότερα, μπορείτε να τα προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας και θα παραμείνουν στην ενότητα Αποθηκευμένα.

Αφού διαβάσετε οποιαδήποτε περίληψη βιβλίου, θα μπει στην ενότητα “Τέλος”. Εάν έχετε κατεβάσει κείμενο ή ηχητική περίληψη οποιουδήποτε βιβλίου, θα το βρείτε στην ενότητα Λήψεις.

Καρτέλα For You

Θα βρείτε πολλές προτάσεις βιβλίων σε αυτήν την καρτέλα. Όλες οι συστάσεις βασίζονται στα ενδιαφέροντα και τις αναγνώσεις σας. Εάν υπάρχουν συστάσεις από ειδικούς, θα τις βρείτε στην καρτέλα For You.

Εκτός από αυτό, θα βρείτε επίσης το «Δωρεάν αναλαμπή της ημέρας» σε αυτήν την ενότητα. Στο τέλος, θα βρείτε επίσης διαφορετικές συλλογές με βάση τις προηγούμενες προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας.

Τι υπέροχο έχει το Blinkist; 👍

  • Χωρίς περιττές πληροφορίες – Αυτή είναι μια τέλεια εφαρμογή για βιβλία που έχουν μόνο μερικά καλά σημεία που πρέπει να θυμάστε. Μπορείτε να αποφύγετε όλη την άλλη ορολογία από το βιβλίο.
  • Μάθετε περισσότερα για διαφορετικά θέματα πιο γρήγορα – Δεν χρειάζεται να μείνετε κολλημένοι με ένα μόνο βιβλίο για μήνες. Μπορείτε να πάρετε απευθείας αξία από ένα βιβλίο διαβάζοντας τη σύνοψή του και να μεταβείτε στο επόμενο βιβλίο από οποιοδήποτε άλλο θέμα.
  • Δυνατότητα να θυμάστε περισσότερα ακόμη και χωρίς σημειώσεις – Οι περιλήψεις βιβλίων είναι πολύ ακριβείς και κάνουν κύκλους γύρω από ό,τι είναι σημαντικό. Έτσι, δεν θα έχετε πολλές πληροφορίες για να θυμάστε από μια περίληψη βιβλίου ανά πάσα στιγμή.

Μερικά πιθανά μειονεκτήματα 👎

  • Απώλεια ιστορίας και χιούμορ – Η ανάγνωση είναι διασκεδαστική όταν περνάτε από την ιστορία και το λεπτό χιούμορ της. Όταν διαβάζετε μόνο περιλήψεις βιβλίων, δεν θα έχετε καμία έκθεση στο χιούμορ ή ακόμη και θα δυσκολευτείτε να κατανοήσετε την ιστορία σε ορισμένα σημεία.
  • Πιθανότητες να χάσετε αυθόρμητες ιδέες – Είναι πρακτικά αδύνατο να μεταφέρετε όλη τη γνώση από ένα βιβλίο στην περίληψή του. Έτσι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χάσετε κρίσιμες πληροφορίες.
  • Έλλειψη πλαισίου – Καθώς δεν έχετε ιδέα για ολόκληρη την ιστορία, μπορεί να καταλήξετε να παρερμηνεύσετε τα γεγονότα που αναφέρονται στην περίληψη του βιβλίου.

Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν και καλές και κακές πλευρές σε μια περίληψη βιβλίου. Το Blinkist είναι μια εξαιρετική εφαρμογή εάν κατανοείτε τον σωστό τρόπο χρήσης και τη γνώση από αυτήν.

Συμπέρασμα 📚

Αν ανυπομονείτε να αναπτύξετε τη συνήθεια να διαβάζετε περισσότερα βιβλία, τότε το Blinkist θα είναι ο καλύτερος σύντροφός σας. Όχι μόνο θα μπορείτε να παραλάβετε τα σωστά βιβλία, αλλά θα βρείτε και την ανάγνωση βιβλίων πιο διασκεδαστική. Ακόμα κι αν δεν ασχολείστε περισσότερο με το διάβασμα, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Blinkit και να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε αυτή τη χρήσιμη συνήθεια.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτές τις εφαρμογές για να μάθετε κάτι νέο κάθε μέρα.