Η Google σκοτώνει το Cloud Print στα τέλη του 2020

Το Google Cloud Print είναι η επόμενη υπηρεσία Google που θα καταργηθεί. Μετά από μια δεκαετία σε έκδοση beta, η Google ανακοίνωσε ότι το Cloud Print «δεν θα υποστηρίζεται πλέον» μετά το 2020. Η Google λέει ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί από το Cloud Print.

Η υπηρεσία cloud printing της Google σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε από οπουδήποτε—ακόμα και μέσω Διαδικτύου. Όταν εκτυπώνετε σε έναν εκτυπωτή Cloud Print, οι εργασίες εκτύπωσης αποθηκεύονται σε μια ουρά στον λογαριασμό σας Google. Στη συνέχεια αποστέλλονται σε έναν εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό σας. Ορισμένοι εκτυπωτές είχαν εγγενή υποστήριξη Cloud Print, αλλά η Google έκανε επίσης διαθέσιμο το Cloud Print στο Google Chrome. Θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε το Google Chrome σε έναν υπολογιστή, να ενεργοποιήσετε το Cloud Print στις ρυθμίσεις του και, στη συνέχεια, να εκτυπώσετε σε έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο σε αυτόν τον υπολογιστή μέσω Διαδικτύου.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 11

Το Cloud Print ήταν κάποτε ζωτικής σημασίας για την Google, επειδή τα Chromebook δεν είχαν υποστήριξη εγγενούς εκτύπωσης—χρειάζονταν το Cloud Print για εκτύπωση. Οι καιροί έχουν αλλάξει και το Chrome OS έχει πλέον αλλάξει υποστήριξη εγγενούς εκτύπωσης. Το Google Cloud Print δεν είναι πλέον κρίσιμο για το Chrome OS. Φαίνεται ότι δεν είναι πλέον κρίσιμο για την Google ως εταιρεία.

Η ανακοίνωση αυτή θάφτηκε σε α Έγγραφο υποστήριξης της Google:

Το Cloud Print, η λύση εκτύπωσης που βασίζεται σε cloud της Google που βρίσκεται σε έκδοση beta από το 2010, δεν θα υποστηρίζεται πλέον από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι συσκευές σε όλα τα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούν πλέον να εκτυπώνουν χρησιμοποιώντας το Google Cloud Τυπώνω. Συνιστούμε τον επόμενο χρόνο να εντοπίσετε μια εναλλακτική λύση και να εφαρμόσετε μια στρατηγική μετάβασης.

  Πώς να κλείσετε το Slide To Shutdown στα Windows 10

Οι εναλλακτικές προτάσεις της Google εδώ προορίζονται για εταιρικούς χρήστες με συσκευές Chrome OS. Οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν Chrome Enterpriseκονσόλα διαχειριστή για τη διαχείριση χιλιάδων εκτυπωτών σε έναν οργανισμό. Οι διαχειριστές θα μπορούν επίσης να διαμορφώνουν εξωτερικούς διακομιστές εκτύπωσης CUPS, έτσι ώστε οι οργανισμοί που πρέπει να δρομολογούν εργασίες εκτύπωσης από τα Chromebook έχουν επιλογές.

Τι γίνεται όμως με τις συσκευές που δεν είναι Chromebook; Οι προτάσεις της Google δεν βοηθούν πολύ:

Για περιβάλλοντα εκτός από το Chrome OS ή σε σενάρια πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την εγγενή υποδομή εκτύπωσης της αντίστοιχης πλατφόρμας ή/και να συνεργαστείτε με έναν πάροχο λύσεων εκτύπωσης.

  Κάθε θόρυβος ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ακούτε μουσική από κάθε είδος που υπάρχει

Για οικιακούς χρήστες, η Google δεν παρέχει πραγματικές προτάσεις εδώ. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Cloud Print για εκτύπωση μέσω Διαδικτύου—καλά, ίσως μπορέσετε να βρείτε έναν αντικαταστάτη τον επόμενο χρόνο. Για εκτύπωση εντός του σπιτιού σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εκτυπωτής σας με δυνατότητα Cloud Print να μπορεί να λειτουργεί ως τυπικός εκτυπωτής δικτύου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, τόσο οι οργανισμοί όσο και οι οικιακοί χρήστες έχουν ακόμη έναν χρόνο μπροστά τους. Το Cloud Print θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2020. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, ωστόσο, το Cloud Print θα σταματήσει να λειτουργεί.