Η συσκότιση VPN εξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό που πρέπει να ζητήσετε όταν αγοράζετε VPN είναι η συσκότιση του διακομιστή. Ας το μάθουμε γρήγορα και ας δούμε τι σημαίνει για εσάς η απουσία του.

Τα VPN δεν είναι πλέον εξειδικευμένα προϊόντα. Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν προσωπικά και για τις επιχειρήσεις τους για πολλούς λόγους, όπως το απόρρητο, η γεωγραφική απεμπλοκή, η ασφάλεια, η ψυχαγωγία κ.λπ.

Ωστόσο, όλα τα VPN δεν είναι τόσο φιλικά προς το απόρρητο όσο διαφημίζονται και ορισμένα δωρεάν είναι μια απόλυτη καταστροφή για την ανωνυμία των χρηστών.

Και ενώ τα περισσότερα VPN μοιράζονται ένα παρόμοιο φύλλο προδιαγραφών, η συσκότιση του διακομιστή είναι μερικά μπροστά από τα υπόλοιπα.

Συσκότιση διακομιστή VPN

Θυμάστε γιατί χρησιμοποιούμε VPN;

Για να κρυφτεί – από κυβερνήσεις, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εγκληματίες στον κυβερνοχώρο κ.λπ. Ένας χρήστης VPN θέλει να μείνει μόνος του χωρίς καμία προσπάθεια κατασκοπείας από τους προαναφερθέντες παράγοντες.

Και τα VPN «προσπαθούν» να εξασφαλίσουν τέτοια μέτρα απορρήτου με τις κρυπτογραφήσεις τους. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση δεδομένων με μερικά πρωτόκολλα VPN δίνει ορισμένα μοτίβα που τα διαφοροποιούν από την κανονική κίνηση στο Διαδίκτυο.

Κατά συνέπεια, αποκαλύπτει τη χρήση του VPN, καταστρέφοντας την πρόθεση ενός χρήστη να είναι ανώνυμος. Όταν εκτίθενται, αυτοί οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν περιττό έλεγχο, μειωμένες ταχύτητες, αποκλεισμούς ή ακόμα και νομικά προβλήματα, εάν η χώρα τους έχει συμπεριλάβει τη χρήση VPN στη μαύρη λίστα.

Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα εάν έχετε συσκότιση διακομιστή.

Πώς λειτουργεί?

Σκεφτείτε τη συσκότιση VPN ως ένα επίπεδο κρυπτογράφησης που κρύβει την πραγματική κρυπτογράφηση VPN. Ρυθμίζει τυχαία την κίνηση στο Διαδίκτυο ώστε να εμφανίζεται ως «τυπική» για να τη βοηθήσει να περάσει μέσα από τα τείχη προστασίας VPN.

Αυτό είναι.

Πιο τεχνικά, ένας κατασκοπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει βαθιά επιθεώρηση πακέτων χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Wireshark για να γνωρίζει το πρωτόκολλο VPN που υποστηρίζει τη σύνδεση. Αυτό τους βοηθά να επιβεβαιώσουν τη χρήση VPN.

  Proxy εναντίον VPN: Ποιες είναι οι διαφορές;

Αλλά όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκότιση VPN μαζί με την «τυπική» σύνδεση VPN, ανακατεύει τα μεταδεδομένα της σύνδεσης και τα βοηθά να περάσουν όπως η κανονική κυκλοφορία, συνήθως χρησιμοποιώντας πολλά πρωτόκολλα (HTTPS, UDP, TCP, κ.λπ.) ταυτόχρονα.

Αυτά τα γενικευμένα μοτίβα καλύπτουν το υποκείμενο VPN, δίνοντας αληθινή ανωνυμία.

Η συσκότιση του διακομιστή επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους, μερικές από τις οποίες είναι:

  • Shadow Socks
  • Stunnel
  • XOR Scramble
  • Obfsproxy

#1. Shadow Socks

Αρχικά αναπτύχθηκε από έναν Κινέζο προγραμματιστή για να παρακάμψει το Μεγάλο Τείχος προστασίας, το Shadowsocks είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να παραποιήσετε τη γεωγραφική σας τοποθεσία. Είναι ένα web proxy που βασίζεται στο πρωτόκολλο SOCKS5.

Όταν συνδυάζεται με κρυπτογράφηση VPN, εξαλείφει τα συνηθισμένα μειονεκτήματα που σχετίζονται με τους τυπικούς διακομιστές μεσολάβησης και γίνεται μια από τις καλύτερες λύσεις για τη συσκότιση, συγκαλύπτοντας την κυκλοφορία VPN ως κανονικά πακέτα δεδομένων HTTPS.

#2. Stunnel

Το Stunnel είναι μια υλοποίηση διακομιστή μεσολάβησης που χρησιμοποιεί την κρυπτογραφική βιβλιοθήκη OpenSSL και είναι συμβατό με οποιονδήποτε αλγόριθμο που χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα.

Συνεπώς, το Stunnel μπορεί να εργαστεί χέρι-χέρι με το OpenVPN, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο VPN, για να κρύψει την τυπική κίνηση VPN με κρυπτογράφηση TLS.

#3. XOR Scramble

Αυτή η μέθοδος συσκότισης χρησιμοποιεί ένα κλειδί XOR μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης κώδικα 3ου κατασκευαστή και αναπτύσσεται σε συνδυασμό με το OpenVPN για κρυφή πρόσβαση σε μπλοκ VPN.

Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές του OpenVPN συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα XOR, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη αυστηρών δοκιμών. Ωστόσο, ορισμένοι πάροχοι VPN εξακολουθούν να το κάνουν ούτως ή άλλως με τις δικές τους τροποποιήσεις, επικαλούμενοι την ευκολία εφαρμογής.

#4. Obfsproxy

Το Obfsproxy έχει αναπτυχθεί από την κοινότητα Tor και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από άλλα πρωτόκολλα VPN, συμπεριλαμβανομένου του OpenVPN.

Αν και αυτό λειτουργεί για αυτόν τον σκοπό, μπορεί να υποφέρει από υπερβολικά τυχαιοποιημένα δεδομένα που παγιδεύονται στην πράξη. Ωστόσο, αυτό είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα και μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να συγχέεται τόσο ώστε να αποφεύγονται τυχόν δοκιμές ανίχνευσης.

  Τα καλύτερα VPN για Mac 2024 (Μάρτιος)

Έτσι, αυτές ήταν μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι πάροχοι VPN για την εφαρμογή της συσκότισης διακομιστή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συσκότιση δεν είναι εγγυημένη ότι λειτουργεί 10 στις 10 φορές.

Ωστόσο, αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας ενάντια στα περιβόητα τείχη προστασίας. Ας ελέγξουμε αν μερικοί πάροχοι VPN έχουν αυτήν την premium λειτουργικότητα.

Λάβετε υπόψη ότι δεν θα επαναλάβω μερικά χαρακτηριστικά του κλάδου, όπως η κρυπτογράφηση AES-256-bit, η διαίρεση της σήραγγας κ.λπ. Ωστόσο, θα ειδοποιηθείτε για αξιόλογες ειδικότητες ή για οποιαδήποτε σημαντική έλλειψη.

NordVPN

Το NordVPN είναι ένα VPN με κορυφαία βαθμολογία που σας επιτρέπει να αποκρύπτετε τα εμπόδια στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα επιλέγοντας πρωτόκολλο OpenVPN και, στη συνέχεια, επιλέγοντας οποιονδήποτε ασαφή διακομιστή.

Αν και μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους χρήστες, καθώς η συσκότιση δεν είναι διαθέσιμη σε κάθε διακομιστή, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών του NordVPN, όπως και οι περισσότεροι άλλοι πάροχοι VPN, είναι εκεί για να σώσει.

Εξάλλου, το NordVPN είναι μια γεμάτη δύναμη επιλογή με τεράστια βάση χρηστών και συχνά επαινείται για τον ξεμπλοκάρισμα των πλατφορμών ροής.

Σας επιτρέπει να συνδέετε έξι συσκευές ανά συνδρομή και διαθέτει επίσης προηγμένες λειτουργίες όπως Tor μέσω VPN, ιδιωτικό DNS κ.λπ.

ProtonVPN

Το ProtonVPN είναι το προσωπικό μου αγαπημένο, με μια όμορφη διεπαφή χρήστη, μια για πάντα δωρεάν έκδοση, εκπληκτικές γρήγορες ταχύτητες και έναν τόνο χαρακτηριστικών που σέβονται το απόρρητο. Επιπλέον, έχει ιδρυθεί από μερικούς από τους καλύτερους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής.

Σήμερα, παρουσιάζουμε το Stealth, το νέο μας προσαρμοσμένο πρωτόκολλο κατά της λογοκρισίας για το Proton VPN. Καθώς η επιτήρηση σε όλο τον κόσμο έχει αυξηθεί, έχουμε δημιουργήσει ένα εντελώς νέο πρωτόκολλο ικανό να παρακάμψει τη λογοκρισία του Διαδικτύου σε αυταρχικά καθεστώτα: https://t.co/VY1Bl5x2qW pic.twitter.com/QL09UJozZA

  Τα καλύτερα VPN στο Chrome 2024 (Μάρτιος)

— Proton VPN (@ProtonVPN) 11 Οκτωβρίου 2022

Το ProtonVPN έχει αναπτύξει το πρωτόκολλό του, Stealth, για την καταπολέμηση της λογοκρισίας. Έτσι, αυτό είναι εξαιρετικά απλό και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε Stealth στην ενότητα πρωτοκόλλου.

Εκτός από τις ασάφειες, το ProtonVPN έρχεται φορτωμένο με Tor μέσω VPN, διπλό VPN, εγγενή αποκλεισμό διαφημίσεων, ιδιωτικό DNS και πολλά άλλα, καθιστώντας το κορυφαίο υποψήφιο σε ολόκληρη τη βιομηχανία VPN.

Τέλος, το ProtonVPN προσφέρει ένα γενναιόδωρο όριο 10 συσκευών ανά συνδρομή.

Ελέγξτε τη λεπτομερή κριτική μας για το ProtonVPN.

Surfshark

Το Surfshark έχει συγχωνεύσει τη λύση συσκότισης με το πρωτόκολλο OpenVPN και οι χρήστες του μπορούν να επωφεληθούν απλώς μεταβαίνοντας σε αυτό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι ο εγγενής αποκλεισμός διαφημίσεων και οι τελικές απεριόριστες συσκευές ανά πολιτική συνδρομής.

Αν και μπορείτε να εγγραφείτε μόνο σε αυτό το VPN, υπάρχει ένα πακέτο Surfshark One, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μια μηχανή αναζήτησης και την οθόνη ειδοποίησης hack.

ExpressVPN

Το βαρύ για ψυχαγωγία ExpressVPN είναι πιο μυστικό σχετικά με τη συσκότισή του από αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό συνοδεύεται από προεπιλεγμένες δυνατότητες συσκότισης και μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξή του εάν δεν σας βολεύει.

Το ExpressVPN είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ταχύτητες, την ανδρεία του γεωγραφικού ξεμπλοκαρίσματος και την κορυφαία τιμή του στον κλάδο.

Ναι, είναι ένα από τα πιο ακριβά VPN στην αγορά. Ωστόσο, οι άνθρωποι επιλέγουν το ExpressVPN για την απόλυτη ρευστότητά του και το σύνολο χαρακτηριστικών που λειτουργεί πιο συχνά.

Προσφέρει μια αξιοπρεπή σύνδεση πέντε συσκευών ανά συνδρομή.

Μπορείτε να το ρίξετε μια βαθιά ματιά με τη λεπτομερή αναθεώρηση ExpressVPN.

Η ανάγκη της ώρας!

Αν και ήταν φανταχτερό να μιλάμε για αρκετό καιρό πίσω, η συσκότιση θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος όλων των VPN.

Δεν είναι όμως έτσι. Ωστόσο, αρκετοί σας δίνουν αυτό το πλεονέκτημα να είστε πραγματικά ανώνυμοι. Εκτός από τα αναφερόμενα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Astrill VPN για συσκότιση διακομιστή.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένα αξιόπιστα VPN για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.