Η συντόμευση του Microsoft Edge συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας: Τρόπος επιδιόρθωσης

Ενώ η Microsoft κάνει τρομερή δουλειά στον Edge, είναι επίσης αλήθεια ότι η εταιρεία ήταν εξίσου ανοδική στην προσέγγισή της να κάνει τους χρήστες να μεταβούν στο Edge. Στο πρόσφατο έπος της Microsoft ως Microsoft, οι χρήστες αναφέρουν ότι η συντόμευση του προγράμματος περιήγησης Edge εξακολουθεί να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 11. Όσες φορές κι αν την αφαιρέσετε, η συντόμευση Edge συνεχίζει να επιστρέφει μετά από μια νέα ενημέρωση των Windows ή του Edge. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας και μάθετε πώς να εμποδίσετε τον Edge να δημιουργήσει μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας στα Windows 11.

Εμφανίζεται η συντόμευση Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας; Πώς να διορθώσετε (2023)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε συμπεριλάβει πολλούς τρόπους για να αποτρέψουμε την αυτόματη προσθήκη της συντόμευσης του Edge στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Αναπτύξτε τον παρακάτω πίνακα και μετακινηθείτε σε οποιαδήποτε ενότητα θέλετε.

Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να αποτρέψετε το Edge από τη δημιουργία συντόμευσης στα Windows 11

Αναφέραμε δύο μεθόδους Μητρώου για να σταματήσει ο Edge να δημιουργεί μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Η πρώτη μέθοδος είναι απλή, η οποία απαιτεί να δημιουργήσετε ένα αρχείο Μητρώου, ενώ η άλλη απαιτεί να αλλάξετε μη αυτόματα τις τιμές στον Επεξεργαστή Μητρώου. Μπορείτε να επιλέξετε όποια μέθοδο θέλετε καθώς επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα. Τούτου λεχθέντος, ας δούμε πώς λειτουργεί:

Χρήση αρχείου μητρώου

1. Εάν η συντόμευση του Microsoft Edge εξακολουθεί να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας, μην ανησυχείτε. Αρχικά, ανοίξτε ένα αρχείο Σημειωματάριο ή κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Νέο -> Έγγραφο κειμένου.

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διανομή Ubuntu με το Distroshare Ubuntu Imager

2. Στη συνέχεια, επικολλήστε το παρακάτω περιεχόμενο στο αρχείο Σημειωματάριο.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftEdgeUpdate]
"CreateDesktopShortcutDefault"=dword:00000000
"RemoveDesktopShortcutDefault"=dword:00000001

3. Τώρα, κάντε κλικ στο «Αρχείο» στο επάνω μενού και επιλέξτε «Αποθήκευση ως».

4. Μετά από αυτό, αλλάξτε το “Save as type” σε “All files” από το αναπτυσσόμενο μενού και μετονομάστε το αρχείο σε edge.reg. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε όνομα, αλλά φροντίστε να προσθέσετε .reg. Τώρα, αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας για ευκολία.

5. Αφού δημιουργήσετε το αρχείο Μητρώου (.reg) για να απενεργοποιήσετε τη συντόμευση Edge στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11, κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να προσθέσετε τις τιμές Μητρώου. Επιλέξτε «Ναι» όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο.

6. Τώρα, η συντόμευση του Microsoft Edge θα αφαιρεθεί από την επιφάνεια εργασίας και θα εμποδίσει τον Edge να δημιουργήσει μια νέα συντόμευση επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Εάν δεν βλέπετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Χρήση της χειροκίνητης μεθόδου

Στην παραπάνω μέθοδο, έχουμε αυτοματοποιήσει πολλά χειροκίνητα βήματα με ένα αρχείο Μητρώου. Ωστόσο, σε αυτήν την ενότητα, θα μάθουμε πώς να δημιουργείτε το κλειδί μητρώου με μη αυτόματο τρόπο και να εφαρμόζετε τις αλλαγές. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows μία φορά και αναζητήστε “μητρώο”. Τώρα, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

2. Τώρα, επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου και πατήστε Enter. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στο κλειδί της Microsoft.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoft

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο «Microsoft» και επιλέξτε Νέο -> Κλειδί.

4. Μετονομάστε το κλειδί σε EdgeUpdate.

5. Τώρα, ανοίξτε το “EdgeUpdate” και στον κενό χώρο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Νέο -> Τιμή DWORD (32-bit).

6. Μετονομάστε το CreateDesktopShortcutDefault και ορίστε τα δεδομένα τιμής σε “0”.

7. Ομοίως, δημιουργήστε μια άλλη τιμή DWORD (32-bit) και αλλάξτε το όνομα σε RemoveDesktopShortcutDefault. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής του σε “1”.

8. Τώρα, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Η συντόμευση Edge θα πρέπει να αφαιρεθεί από την επιφάνεια εργασίας των Windows 11 και θα αποτραπεί η δημιουργία μιας νέας συντόμευσης.

9. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τις αλλαγές που έγιναν στο Μητρώο, κάντε δεξί κλικ στο “EdgeUpdate” και διαγράψτε το. Τελείωσες.

  Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα της μονάδας USB σας

Απενεργοποιήστε το Microsoft Edge από την εκτέλεση κατά την εκκίνηση

Εκτός από την παραπάνω μέθοδο, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση του Microsoft Edge κατά την εκκίνηση. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το Edge δεν εκτελούνται μετά τη σύνδεση, εμποδίζοντας τον Microsoft Edge να δημιουργήσει μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 “Ctrl + Shift + Esc” για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών στα Windows 11. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα “Εφαρμογές εκκίνησης” από το αριστερό μενού.

2. Εδώ, επιλέξτε “msedge.exe” και κάντε κλικ στο “Απενεργοποίηση” στην επάνω δεξιά γωνία. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για άλλες εργασίες που σχετίζονται με το Edge σε αυτήν τη λίστα.

Καταργήστε τον Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Εάν διατηρήσετε το Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, αποκτά πολλά δικαιώματα συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση πολλών εργασιών και υπηρεσιών στο παρασκήνιο. Ως αποτέλεσμα, ο Microsoft Edge μπορεί να προσθέσει ξανά μια νέα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας. Επομένως, είναι καλύτερο να καταργήσετε το Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας και να μετακινηθείτε σε άλλο ικανό πρόγραμμα περιήγησης Windows.

1. Πατήστε “Windows +I” για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows. Εδώ, μεταβείτε στην ενότητα “Εφαρμογές” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και ανοίξτε τις “Προεπιλεγμένες εφαρμογές” στο δεξί παράθυρο.

2. Μόλις βρεθείτε εδώ, αναζητήστε το πρόγραμμα που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και ανοίξτε το. Εδώ, για παράδειγμα, θα ορίσω το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο «Ορισμός προεπιλογής» στην επάνω δεξιά γωνία και τελειώσατε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows 11 για λεπτομερείς οδηγίες.

Ο Microsoft Edge εκτελεί πολλές από τις προγραμματισμένες εργασίες μετά τη σύνδεση για να ελέγξει για ενημερώσεις και άλλες εργασίες. Σε αυτή τη διαδικασία, προσθέτει επίσης μια νέα συντόμευση Edge στην επιφάνεια εργασίας. Επομένως, για να αποφύγετε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτέλεσης του Edge στο παρασκήνιο, πρέπει να απενεργοποιήσετε τις προγραμματισμένες εργασίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  Δημιουργήστε μαθήματα που βασίζονται σε κοόρτη σε αυτές τις 11 πλατφόρμες

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows μία φορά και πληκτρολογήστε “Task Scheduler”. Τώρα, ανοίξτε το “Task Scheduler” από το αποτέλεσμα αναζήτησης.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το μενού “Task Scheduler (Local)” στην επάνω αριστερή γωνία και μετά μεταβείτε στη “Task Scheduler Library”.

3. Στο κέντρο, κάντε δεξί κλικ στο “MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore” και απενεργοποιήστε το αμέσως.

4. Ομοίως, απενεργοποιήστε το “MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν εκτελούνται προγραμματισμένες εργασίες στο παρασκήνιο για την ενημέρωση του Edge ή των υπηρεσιών του.

Αλλαγή της πολιτικής ομάδας του Microsoft Edge

Για να αποτρέψουμε την εκτέλεση του Microsoft Edge από μόνο του, μπορούμε επίσης να εκμεταλλευτούμε την Πολιτική ομάδας. Καθορίζει κανόνες για τα προγράμματα και τα στοιχεία του συστήματος που πρέπει να ακολουθούνται. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, πατήστε το πλήκτρο Windows μία φορά και αναζητήστε “gpedit”. Τώρα, ανοίξτε την “Επεξεργασία πολιτικής ομάδας”.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το αριστερό μενού: Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components.

3. Τώρα, αναπτύξτε περαιτέρω τα “Windows Components” και μετακινηθείτε στο “Microsoft Edge”.

4. Μόλις βρεθείτε εδώ, στη δεξιά πλευρά, αναζητήστε “Να επιτρέπεται στον Microsoft Edge να προεκκινήσει κατά την εκκίνηση των Windows, όταν το σύστημα είναι αδρανές και κάθε φορά που ο Microsoft Edge είναι κλειστός”.

5. Κάντε διπλό κλικ για να το ανοίξετε. Εδώ, επιλέξτε “Disabled” και κάντε κλικ στο Apply -> OK.

6. Ομοίως, αναζητήστε “Να επιτρέπεται στον Microsoft Edge να ξεκινά και να φορτώνει τη σελίδα Έναρξη και Νέα καρτέλα κατά την εκκίνηση των Windows και κάθε φορά που κλείνει ο Microsoft Edge”. Απενεργοποιήστε το με τον ίδιο τρόπο. Τελείωσες. Τώρα, το Edge δεν θα εκτελείται στο παρασκήνιο ακόμα και όταν είναι κλειστό και δεν θα προσθέσει νέα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

Αποτρέψτε τον Microsoft Edge από τη δημιουργία συντόμευσης επιφάνειας εργασίας

Επομένως, εάν η συντόμευση του προγράμματος περιήγησης Edge εξακολουθεί να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να την αποτρέψετε από το να ενεργοποιήσει την ενέργεια. Βασικά, έχουμε απενεργοποιήσει την ενέργεια μέσω του ίδιου του Μητρώου, επομένως καμία υπηρεσία ή προγραμματισμένη εργασία δεν μπορεί να εκτελεστεί και να δημιουργήσει τη συντόμευση Edge στην επιφάνεια εργασίας. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης στον Microsoft Edge, ακολουθήστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας. Και για να προσαρμόσετε περαιτέρω το Edge για μια καθαρή εμπειρία περιήγησης, μεταβείτε στη λίστα μας με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα του Microsoft Edge. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.