Η εφαρμογή του προγράμματος επεξεργασίας HTML εντός των εφαρμογών σας είναι εύκολη με το Froala – Επεξεργαστής WYSIWYG επόμενης γενιάς

Οι προγραμματιστές συχνά δυσκολεύονται να επεξεργαστούν HTML. Αντί να χρησιμοποιεί γενικούς επεξεργαστές HTML, ο επεξεργαστής WYSIWYG επόμενης γενιάς Froala μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές με τις ανάγκες επεξεργασίας τους.

Το Froala είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ιστού WYSIWYG Javascript που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση για προγραμματιστές. Αυξάνει τη συνολική παραγωγικότητα της ομάδας προσφέροντάς τους μια εξαιρετική εμπειρία επεξεργασίας. Το πρόγραμμα επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να παρέχει στους χρήστες τις καλύτερες δυνατότητες μέσω μιας καθαρής διεπαφής.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος επεξεργασίας και πώς θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Τι είναι το Froala;

Φροάλα είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου WYSIWYG που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των προγραμματιστών που εργάζονται σε κάθε κλάδο. Αυτό το εκπληκτικό γρήγορο πρόγραμμα επεξεργασίας Javascript μπορεί να προετοιμαστεί γρήγορα και να αντέξει κάθε αυστηρή δοκιμή.

Το Froala είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές πρόγραμμα επεξεργασίας που διαθέτει έναν ισχυρό αμυντικό μηχανισμό για προστασία από XSS και άλλες επιθέσεις hacking. Επιπλέον, η καλά δομημένη αρχιτεκτονική του το καθιστά έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επεξεργαστές εμπλουτισμένου κειμένου.

Παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου της Froala.

Ατελείωτη μορφοποίηση και στυλ

Με το Froala, οι προγραμματιστές μπορούν να εκτελέσουν αμέτρητες μορφοποιήσεις περιεχομένου χρησιμοποιώντας το εργαλείο επεξεργασίας του. Ο ενσωματωμένος κύριος κώδικας της Froala περιλαμβάνει βασικό στυλ όπως Έντονη και Πλάγια γραφή. Όσοι χρειάζονται προηγμένα χαρακτηριστικά στυλ μπορούν να τα συμπεριλάβουν Τα πολλά πρόσθετα της Froala.

Σε αντίθεση με τους κοινούς επεξεργαστές εμπλουτισμένου κειμένου, δεν χρησιμοποιεί την ετικέτα . Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές οικογένειες γραμματοσειρών από την εξατομικευμένη λίστα των διαθέσιμων γραμματοσειρών. Όταν υπάρχει ανάγκη να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, το Froala σάς επιτρέπει να το κάνετε με ακρίβεια pixel.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν κατηγορίες στυλ με αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που μπορούν να εφαρμοστούν για παραγράφους, κελιά πίνακα, εικόνες και συνδέσμους. Εδώ, μπορούν επίσης να επιλέξουν χρώματα κειμένου και φόντου από την αγαπημένη τους παλέτα χρωμάτων. Υποστηρίζει επίσης εύκολη μορφοποίηση παραγράφων και σας επιτρέπει να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε τα πράγματα όπως θέλετε.

Επιλέγοντας μια ενότητα, μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για τη μορφή παραγράφου, το μέγεθος γραμματοσειράς και τον τύπο γραμματοσειράς από τη γραμμή εργαλείων. Το Froala υποστηρίζει δείκτες και εκθέτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βασική επεξεργασία μαθηματικών.

  Sanity Returns: Πώς τα νέα λογότυπα του USB4 θα απλοποιήσουν τις αγορές

Χρησιμοποιώντας το Line Breaker Plugin, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν μια νέα γραμμή μετά από έναν πίνακα, ακόμη και όταν είναι το τελευταίο στοιχείο του περιεχομένου. Είναι επίσης δυνατή η χρήση συντομεύσεων κώδικα για τη μορφοποίηση του περιεχομένου μέσω της σύνταξης σήμανσης.

Χαρακτηριστικά εστιασμένα στην απόδοση

Το Froala χρειάζεται <40ms για να αρχικοποιήσει και έτσι τροφοδοτεί την απόδοση της ομάδας προγραμματιστών. Το ίδιο το πρόγραμμα επεξεργασίας είναι αρκετά ελαφρύ για να εξασφαλίσει μια απίστευτη εμπειρία επεξεργασίας σε απίστευτες ταχύτητες. Έρχεται με μια αρθρωτή δομή που βασίζεται σε πρόσθετα που καθιστά εύκολη την κατανόηση, τη χρήση, την επέκταση και την προσαρμογή.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG υποστηρίζει την ύπαρξη πολλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου στην ίδια σελίδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να τους ρυθμίσουν ώστε να αρχικοποιούνται όταν κάνουν κλικ. Είναι επίσης συμβατό με πρότυπα HTML 5 και CSS 3.

Άφθονες επιλογές προσαρμογής

Δεδομένου ότι ο επεξεργαστής Froala HTML στοχεύει να απευθύνεται σε όλους τους προγραμματιστές, προσφέρει αμέτρητες επιλογές προσαρμογής στους χρήστες του τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο πιο αναλυτικό επίπεδο. Αν και το πρόγραμμα επεξεργασίας χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα εικονίδια SVG για κάθε ενέργεια, οι προγραμματιστές μπορούν να τα αλλάξουν και να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα για να αυξήσουν την ευκολία τους.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο κουμπί γρήγορης εισαγωγής για ενέργειες που χρησιμοποιούνται συχνά και να το προσθέσουν στο μενού όπου βρίσκονται άλλα κουμπιά γρήγορης εισαγωγής. Υπάρχουν επίσης επιλογές για τη δημιουργία κουμπιών για τη γραμμή εργαλείων και διάφορα αναδυόμενα παράθυρα.

Εκτός από τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου αναπτυσσόμενου μενού με διάφορες επιλογές, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους αναδυόμενα παράθυρα και να ορίσουν τη διάταξη, τα κουμπιά και το πότε θα εμφανίζονται ή θα κρυφτούν.

Ορισμένα άλλα πράγματα που μπορούν να προσαρμόσουν οι χρήστες του Froala περιλαμβάνουν προσθήκες, συντομεύσεις, γραμματοσειρές, επιλογές επιλογής χρωμάτων, emoticons, στυλ παραγράφου, ύψος γραμμής, ενσωματωμένο στυλ, ενσωματωμένες κλάσεις, στυλ εικόνας, στυλ συνδέσμων και στυλ εικόνας.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές απολαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο της γραμμής εργαλείων. Μπορούν να προσαρμόσουν τη διαθεσιμότητα κουμπιών, τη σειρά κουμπιών και την ομάδα κουμπιών. Μπορούν επίσης να τροποποιήσουν τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Επίσης, είναι εφικτό να ρυθμίσετε τη θέση της γραμμής εργαλείων ως επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας ή να την κάνετε κολλώδη.

Για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις χρήσης, ο επεξεργαστής Froala είναι διαθέσιμο σε διάφορους τρόπους λειτουργίας, όπως Πλήρης σελίδα, Πλήρεις δυνατότητες, Έτοιμο έγγραφο, Ενσωματωμένο, iframe ή Επεξεργασία σε αναδυόμενο παράθυρο. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση για να αποκτήσετε την τέλεια εμφάνιση του επεξεργαστή στην εφαρμογή σας.

Εξελιγμένη διεπαφή

Κάθε προγραμματιστής θέλει να εργαστεί σε μια διεπαφή χωρίς προβλήματα. Ως εκ τούτου, η Froala προσφέρει έναν μοντέρνο και διαισθητικό σχεδιασμό διεπαφής που οι προγραμματιστές θα θεωρούσαν φυσικό. Ακόμη και τα αναδυόμενα παράθυρα του προγράμματος επεξεργασίας φαίνονται κομψά.

Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου WYSIWYG έτοιμο για αμφιβληστροειδή διαθέτει πιο ευκρινείς γραμματοσειρές και καλύτερη αισθητική. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα θέμα ανοιχτής ή σκοτεινής λειτουργίας για αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

  Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις Rotten Tomatoes για να βρείτε ταινίες στο Netflix

Ιδιότητες που υποστηρίζονται από SEO

Ο ισχυρός αλγόριθμος της Froala προσφέρει αυτόματα μια καθαρή έξοδο HTML που εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά το SEO. Το εναλλακτικό ή εναλλακτικό κείμενο εικόνας παίζει σημαντικό ρόλο στο SEO. Οι χρήστες του Froala μπορούν να το ορίσουν απευθείας μέσω του αναδυόμενου παραθύρου επεξεργασίας εικόνας και να δουν την ιστοσελίδα να κατατάσσεται καλύτερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο τίτλος του συνδέσμου είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορούν να ορίσουν οι χρήστες στο αναδυόμενο παράθυρο συνδέσμου. Αν και έχει μικρότερη σημασία στο SEO, κάνει την πλοήγηση στον ιστότοπο απρόσκοπτη για τους επισκέπτες.

Αποκριτικός επεξεργαστής φιλικός προς κινητά

Το Froala είναι ένα εξαιρετικά βελτιστοποιημένο πρόγραμμα επεξεργασίας για κινητές συσκευές. Και οι χρήστες Android και iOS μπορούν να εκτελούν αυτό το εργαλείο επεξεργασίας στα smartphone τους. Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου υποστηρίζει την αλλαγή μεγέθους εικόνας χρησιμοποιώντας ποσοστά. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους βίντεο που θα λειτουργεί και σε κινητά.

Στην πραγματικότητα, είναι το πρώτο εργαλείο επεξεργασίας που επιτρέπει την προσαρμογή της γραμμής εργαλείων για όλα τα μεγέθη οθόνης. Επιπλέον, όλο το επεξεργάσιμο περιεχόμενο θα αποκρίνεται, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το επεξεργάζονται εύκολα στη συσκευή που προτιμούν, ακόμη και σε μια μικρή οθόνη ενός smartphone.

Δυνατότητες προσβασιμότητας

Εκτός από τη συμμόρφωση με το Πρόγραμμα Προσβασιμότητας Ενότητα 508, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας συμμορφώνεται με τις Οδηγίες προσβασιμότητας περιεχομένου Ιστού 2.0. Επιπλέον, διευκολύνει την εύκολη πλοήγηση στη σελίδα επιτρέποντας τη φυσική συμπεριφορά του πλήκτρου Tab.

Ο επεξεργαστής HTML WYSIWYG της Froala μπορεί να πλοηγηθεί μόνο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, χάρη στο διαισθητικές συντομεύσεις. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται γρήγορα χωρίς να χρησιμοποιούν το ποντίκι τους.

Ισχυρό API

Η Froala προσφέρει ένα ισχυρό Javascript API. Βοηθά τους χρήστες να προσαρμόσουν εύκολα τον επεξεργαστή και να αλληλεπιδράσουν μαζί του. Η τεκμηρίωση API της Froala λειτουργεί επίσης ως χρήσιμος πόρος για εξοικείωση με συμβάντα, μεθόδους και επιλογές API.

SDK διακομιστή

Το πρόγραμμα επεξεργασίας Javascript Froala κάνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης του επεξεργαστή με τον διακομιστή χρησιμοποιώντας SDK διακομιστή. Τα SDK υποστηρίζουν πολλές γλώσσες όπως Java, PHP, .NET και Python.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τις βιβλιοθήκες SDK και να τις συμπεριλάβουν στα έργα για τη διαχείριση εργασιών όπως η μεταφόρτωση, η επικύρωση ή η διαγραφή αρχείων, εικόνων ή βίντεο.

Ενοποίηση με πολλαπλά πλαίσια

Ο επεξεργαστής Froala μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλά πλαίσια όπως Angular, Django, Rails, Node.js React, WordPress κ.λπ. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τον επεξεργαστή Froala σε μια εφαρμογή Node.js όπως εξηγείται στο παρακάτω βίντεο.

Για να λάβετε τις συγκεκριμένες οδηγίες εγκατάστασης για κάθε πλατφόρμα, επισκεφτείτε το σελίδα τεκμηρίωσης.

Υποστήριξη για αρχικοποίηση

Ο επεξεργαστής του Froala μπορεί να εκκινηθεί σε οποιοδήποτε στοιχείο της HTML. Αν και το Textarea είναι το πιο κοινό στοιχείο HTML για την προετοιμασία του Froala, οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να αρχικοποιήσουν μόνο ένα κουμπί, έναν σύνδεσμο ή μια εικόνα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens σε iPhone ή iPad [2022]

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με κλικ για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της σελίδας. Ειδικά αν μια σελίδα περιέχει πολλούς επεξεργαστές εμπλουτισμένου κειμένου, χρησιμοποιώντας initOnClick συνιστάται ιδιαίτερα.

Ένταξη για την παραγωγικότητα

Η Froala προσφέρει μια δέσμη χρήσιμων λειτουργιών για την προώθηση της μέγιστης παραγωγικότητας από τους προγραμματιστές. Υποστηρίζει μια δυνατότητα επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε ακόμα κι αν πολλοί προγραμματιστές εργάζονται σε ένα έγγραφο ταυτόχρονα, όλοι μπορούν να δουν τις αλλαγές αμέσως.

Οι αλλαγές παρακολούθησης επιτρέπουν στους προγραμματιστές να εντοπίζουν γρήγορα την προσθήκη και τη διαγραφή κειμένου στο πρόγραμμα επεξεργασίας και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές στο κείμενο, τους πίνακες και τις εικόνες. Οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν @ για να λάβουν μια λίστα αυτόματης συμπλήρωσης.

Υποστηρίζει επίσης γραμματικούς και ορθογραφικούς ελέγχους με το WProofreader, ενσωμάτωση περιεχομένου κοινωνικών μέσων με το Embed.ly και επεξεργασία εικόνας με HTML5 Canvas.

Υποστήριξη email 24/7

Εάν οι χρήστες πρέπει να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Froala, μπορούν να το κάνουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η Froala προσφέρει υποστήριξη μέσω email επτά ημέρες την εβδομάδα και συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας.

Λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Froala WYSIWYG

1. Φιλικό προς τους προγραμματιστές

Το Froala είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας HTML WYSIWYG που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη ζωή των προγραμματιστών. Χρησιμοποιώντας το ισχυρό API και την τεκμηρίωσή του, οι προγραμματιστές μπορούν να συνδέσουν το Froala στην υπάρχουσα εφαρμογή τους και να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν μέσα σε λίγα λεπτά.

2. Προσαρμόσιμο

Το πρόγραμμα επεξεργασίας Froala έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε όλους τους ιστότοπους. Κάποιος μπορεί να το εξατομικεύσει χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα θέματα ή ακόμα και δημιουργώντας ένα νέο θέμα χρησιμοποιώντας το αρχείο θέματος LESS.

3. Πρόσθετα Out of the Box

Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου προσφέρει 30+ out-of-the-box προσθήκες. Οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους από τη λίστα και να τα χρησιμοποιήσουν στα έργα.

4. Υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης σε επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet και smartphone. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει περιορισμός πλατφόρμας, βελτιώνει την αποδοτικότητα της εργασίας. Το Froala μπορεί να εκτελεστεί σε όλα τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome, το Safari και ο Internet Explorer.

5. Εύκολες συντομεύσεις

Δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ποντικιού και πληκτρολογίου ξανά και ξανά. Οι συντομεύσεις του προγράμματος επεξεργασίας Froala βάζουν όλες τις λειτουργίες στα χέρια σας. Οι συντομεύσεις σάς επιτρέπουν να ενεργοποιείτε συγκεκριμένες εντολές χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

6. Απλό αλλά ισχυρό

Η Froala πιστεύει ότι μια συγχώνευση πολλών χαρακτηριστικών δεν χρειάζεται να είναι συντριπτική. Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τις 100+ λειτουργίες του από τη γραμμή εργαλείων του προγράμματος επεξεργασίας και, ωστόσο, να μην αισθάνονται ότι η διεπαφή φαίνεται ακατάστατη.

Καταληκτικές λέξεις

Η ζήτηση για συντάκτες WYSIWYG αυξάνεται στην αγορά καθώς επιτρέπει στους προγραμματιστές να οπτικοποιήσουν το περιεχόμενο όπως θα εμφανιζόταν στο τελικό προϊόν.

Εκτός από ένα έξυπνο, πλούσιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, το Froala προσφέρει επίσης μια όμορφη διεπαφή που εγγυάται μια κορυφαία εμπειρία χρήστη για τους προγραμματιστές.

Φροάλα στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας της ομάδας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προσβασιμότητα σε όλους. Οι εταιρείες θα επωφεληθούν ιδιαίτερα αν συμπεριλάβουν αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας HTML στις εφαρμογές τους.