Η επεξεργασία μισθοδοσίας είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε με το Rippling grtechpc.org

Είστε ιδιοκτήτης μικρής, μεσαίας ή νεοσύστατης επιχείρησης που θέλει να επεξεργαστεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων με οικονομικά αποδοτικό τρόπο; Πρέπει να ελέγξετε αυτήν την τελική αναθεώρηση για το Rippling Payroll.

Η επεξεργασία μισθοδοσίας είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να πληρώνετε στους υπαλλήλους σας τον σωστό μισθό ενώ παρακρατείτε φόρους σύμφωνα με την τοπική ή διεθνή φορολογική νομοθεσία. Πολλά διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης εργαλεία μισθοδοσίας στην αγορά μετριάζουν ορισμένες προκλήσεις.

Ωστόσο, κάθε εφαρμογή μισθοδοσίας έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν πρέπει να επιλέξετε τυφλά μόνο ένα από αυτά και να το αντιμετωπίσετε. Αντίθετα, το εργαλείο μισθοδοσίας πρέπει να ευθυγραμμίζεται αυτόματα με την επιχείρησή σας. Το εργαλείο επεξεργασίας μισθοδοσίας της Rippling είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ευέλικτου επεξεργαστή μισθοδοσίας.

Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς εξετάζουμε το λογισμικό Rippling Payroll σε αυτό το άρθρο. Στο τέλος, θα έχετε μια σαφή ιδέα για το αν το εργαλείο είναι για την επιχείρησή σας ή όχι.

Τι είναι το λογισμικό μισθοδοσίας;

Οι εφαρμογές μισθοδοσίας όπως το Rippling βοηθούν τους εργοδότες να πληρώνουν έγκαιρα τους υπαλλήλους τους χωρίς ανθρώπινα λάθη. Τα εργαλεία συνοδεύονται από τους πιο πρόσφατους τοπικούς και παγκόσμιους φορολογικούς κανόνες, οδηγίες παρακράτησης, πληροφορίες προγράμματος παροχών εργαζομένων κ.λπ.

Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε απλώς να εισαγάγετε το φύλλο χρόνου και την κλίμακα μισθοδοσίας των εργαζομένων στην εφαρμογή και να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να εκτελέσετε τη μισθοδοσία. Το εργαλείο υπολογίζει όλα τα μπόνους, τις εφάπαξ πληρωμές, τις κρατήσεις, τα οφέλη και τους φόρους.

Αυτά τα εργαλεία σάς βοηθούν επίσης να στέλνετε πληρωμές μέσω διαδικτυακών και εκτός σύνδεσης καταστάσεων. Για να μην αναφέρουμε την υποβολή φορολογικών εντύπων και την πληρωμή ποσών φόρων για λογαριασμό των εργαζομένων στην IRS, το HMRC ή άλλες αρμόδιες αρχές.

Rippling ως διαδικτυακό λογισμικό μισθοδοσίας

Το Rippling είναι ένα σύγχρονο λογισμικό επεξεργασίας μισθοδοσίας με άλλες δυνατότητες όπως χρηματοδότηση, πληροφορική και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Μπορείτε είτε να αποκτήσετε την πλήρη λύση Rippling για την επιχείρησή σας είτε να εγγραφείτε στη λύση μισθοδοσίας.

Όταν λάβετε την πλήρη λύση, η ενότητα μισθοδοσίας εισάγει αυτόματα δεδομένα εργαζομένων, πωλητών και εργολάβων από τη μονάδα HRMS. Εάν μόλις αγοράσατε τη λύση Rippling Payroll, μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο με άλλες εφαρμογές HRMS, ERP, φύλλου χρόνου και λογισμικό λογιστικής για σκοπούς μισθοδοσίας.

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε πλήρως το εργαλείο για να υποβάλετε έγκαιρα ένα ή περισσότερα φορολογικά έντυπα στις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ενημερώσετε τη βάση δεδομένων των εργαζομένων με τις κατάλληλες λεπτομέρειες όπως μισθολογικό κλίμα, παροχές, φορολογικές πλάκες κ.λπ.

Εκπλήσσει τους υπαλλήλους σας με εορταστικά έργα τέχνης όταν ενημερώνει την εκταμίευση των μισθών στους λογαριασμούς τους.

Χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Rippling Unity

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά διαχείρισης και αυτοματισμού της πλατφόρμας Rippling Payroll προτού εμβαθύνουμε στις λειτουργίες μισθοδοσίας.

Οι ακόλουθες δυνατότητες θα βοηθήσουν έναν διαχειριστή ανθρώπινου δυναμικού να ελέγξει το συνολικό εργαλείο και τον τρόπο πρόσβασης των υφισταμένων του σε αυτό:

  Πού να κάνετε ροή HGTV αφού κόψετε το καλώδιο

Αυτοματισμός ροής εργασιών

Τα εργαλεία αυτοματισμού ροής εργασιών σάς βοηθούν να εκτελέσετε αυτόματα διαφορετικές φάσεις της διαδικασίας μισθοδοσίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε αυτόματα δεδομένα τρίτων, εσωτερικά δεδομένα ανθρώπινου δυναμικού και τύπους για να δημιουργήσετε μισθοδοσίες σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μόλις η μισθοδοσία είναι έτοιμη, η εφαρμογή θα σας στείλει μια ειδοποίηση για να δείτε τη μισθοδοσία και να την εγκρίνετε. Στη συνέχεια, το Rippling Payroll θα εκταμιεύσει τις πληρωμές σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Παρόμοιος αυτοματισμός είναι επίσης δυνατός για φορολογικές δηλώσεις και συμμόρφωση.

Μηχανή Διαχείρισης Πολιτικής

Ο καθορισμός πολύπλοκων πολιτικών μισθοδοσίας σε ολόκληρο τον οργανισμό είναι ένα δύσκολο έργο. Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία σε λιγότερο από μία ημέρα με το Rippling. Τα περισσότερα από τα καθήκοντα χάραξης πολιτικής και επιβολής είναι αυτόματα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ποιες πολιτικές ισχύουν για ποιον υπάλληλο μισθοδοσίας ή ομάδας HR. Η δυνατότητα επιβολής πολιτικής είναι μια δυναμική λειτουργικότητα. Όταν προάγετε έναν υπάλληλο HR ή μισθοδοσίας, το προφίλ του ευθυγραμμίζεται αυτόματα με τις αποτελεσματικές πολιτικές για αυτόν τον ρόλο εργασίας.

Οργανωμένα και ολοκληρωμένα δεδομένα ανθρώπινου δυναμικού

Η μισθοδοσία δεν αφορά μόνο την πληρωμή των εργαζομένων και την υποβολή φόρων. Έχει επίσης να κάνει με την ανάλυση των εξόδων του οργανισμού σας και να τα κάνετε πιο αποτελεσματικά το επόμενο οικονομικό έτος. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισχυρή δύναμη ανάκτησης δεδομένων της πλατφόρμας Rippling.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τη μισθοδοσία από διαφορετικά τμήματα, όπως HR, οικονομικά, IT, λογιστικά, προμηθευτές κ.λπ., σε μία οθόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε τύπους, εργαλεία χαρτογράφησης κ.λπ., για να δημιουργήσετε ενημερωτικές αναφορές.

Διαχείριση εγκρίσεων και αδειών

Δεν μπορείτε απλώς να επιτρέψετε σε όλους από την ομάδα HR, διαχειριστή, χρηματοοικονομικών, μισθοδοσίας και λογαριασμών να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις πληρωμές των εργαζομένων. Η συμμόρφωση του οργανισμού σας εξαρτάται από τον σωστό χειρισμό των δεδομένων των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, χρειάζεστε το εργαλείο διαχείρισης αδειών και εγκρίσεων από το Rippling. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε δικαιώματα βασισμένα σε ρόλους. Ωστόσο, το εργαλείο είναι εξαιρετικά ευέλικτο και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ad hoc τροποποιήσεις, όπως να δίνετε σε έναν διευθυντή γρήγορη πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα μισθοδοσίας για μια ώρα και να εμποδίζετε την πρόσβαση όταν τελειώσει ο χρόνος.

Βασικά χαρακτηριστικά μισθοδοσίας

Βρείτε παρακάτω τις λειτουργίες επεξεργασίας μισθοδοσίας που προσφέρει το εργαλείο Rippling Payroll:

Ταχύτερη υπηρεσία μισθοδοσίας

Η επιλογή του Rippling σημαίνει γρήγορη εκτέλεση και έλεγχος μισθοδοσίας, χωρίς κανένα σφάλμα.

Το λογισμικό συγχρονίζει όλα τα δεδομένα ανθρώπινου δυναμικού με τη μισθοδοσία και σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τη μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων ή υπολογισμούς, όπως ώρες και κρατήσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση και το εργαλείο θα δημιουργήσει τη μισθοδοσία σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Εκτέλεση μισθοδοσίας από πρότυπα

Εδώ, οι χρήστες λαμβάνουν πολλά πρότυπα που σχετίζονται με τη μισθοδοσία που τους σώζουν από τη δημιουργία αναφορών από την αρχή. Για παράδειγμα, το πρότυπο αναφοράς ημερολογίου μισθοδοσίας σάς επιτρέπει να προβάλετε μια λεπτομερή ανάλυση της εκτέλεσης των αμοιβών.

Από την άλλη πλευρά, το πρότυπο αναφοράς μισθοδοσίας εμφανίζει τις πληροφορίες μισθοδοσίας των υπαλλήλων σας. Εκτός από αυτά, το Rippling προσφέρει άλλα πρότυπα για αυτοματοποίηση ροής εργασιών.

Συμμόρφωση

Το Rippling συνοδεύεται από τα περισσότερα έντυπα κανονισμών φορολογίας και εργατικού δυναμικού για όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτές οι φόρμες συμμόρφωσης περιλαμβάνουν 941s, W-3s, W-2s, 1094-C, 1095-Cs, 1099s και ούτω καθεξής. Έτσι, δεν χρειάζεται να προσλάβετε επιπλέον προσωπικό για την προμήθεια και τη συμπλήρωση των εντύπων συμμόρφωσης.

  20 Online Εργαλεία επεξεργασίας, ανάλυσης και μορφοποίησης JSON

Φορολογική Κατάθεση

Αυτή η εφαρμογή μισθοδοσίας περιλαμβάνει επίσης όλους τους κανονικούς τύπους μισθών, φόρους και κρατήσεις για παροχές εργαζομένων.

Εκτός από τους τυπικούς φόρους στις ΗΠΑ, μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένους φορολογικούς κανόνες για υπαλλήλους offshore. Ως εκ τούτου, εάν πρέπει να συμπεριλάβετε ΦΠΑ ή ΦΠΑ και να αφαιρέσετε αυτά από τους μισθούς των εργαζομένων, το Rippling μπορεί να σας βοηθήσει.

Διεθνείς Πληρωμές

Το Rippling κάνει τις διεθνείς πληρωμές μια απρόσκοπτη διαδικασία. Η εταιρεία σας μπορεί να έχει υπαλλήλους και εργολάβους που ζουν σε διαφορετικές χώρες, αλλά δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή για να τους πληρώσετε. Η υπηρεσία μισθοδοσίας αυτού του εργαλείου σας επιτρέπει να τα πληρώνετε μέσα σε λίγα λεπτά, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

PTO και Leave Tracking

Οι επιχειρήσεις μπορούν να απαλλαγούν από την ταλαιπωρία της μη αυτόματης παρακολούθησης του PTO και των αδειών των υπαλλήλων τους αφήνοντας την Rippling να κάνει αυτή τη δουλειά. Το λογισμικό σάς δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την πολιτική PTO και να ελέγξετε τα αιτήματα χρόνου απενεργοποίησης με ένα κλικ. Επιπλέον, ο PTO και οι εγκεκριμένες ώρες εργασίας συγχρονίζονται αυτόματα με τη μισθοδοσία.

Εκθέσεις Μισθοδοσίας

Οι αναφορές μισθοδοσίας σάς βοηθούν να κάνετε την επιχείρησή σας πιο οικονομικά αποδοτική στο μέλλον. Η ηγετική ομάδα ζητά πάντα αναφορές μισθοδοσίας από την ομάδα μισθοδοσίας. Το προσωπικό μισθοδοσίας πρέπει να περάσει μέσα από κρίκους για να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα σε ένα μέρος και να τα μορφοποιήσει σε πίνακες.

Με το Rippling, το προσωπικό μισθοδοσίας σας μπορεί να δημιουργήσει επαγγελματικές και εξαιρετικές αναφορές με λίγα μόνο κλικ. Οι αναφορές μπορούν να περιλαμβάνουν προηγμένα γραφήματα όπως στοιβαγμένες γραμμές, στήλες, ντόνατς, πίτες, γραμμές κ.λπ., για εύκολη οπτικοποίηση.

Κωδικοί Εργασίας

Οι Κωδικοί Εργασίας είναι ένα έξυπνο και εξελιγμένο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής. Χρησιμοποιώντας το, οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν μια σαφή ιδέα για το πώς περνούν το χρόνο τους οι εργαζόμενοι και τι τους κοστίζει. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτούς τους κωδικούς εργασίας — τοποθεσία, πελάτη και εργασία.

Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να αλλάξουν το ποσοστό πληρωμής των υπαλλήλων τους καθώς αλλάζουν από δουλειά σε δουλειά και όλα θα ενσωματωθούν αυτόματα στη μισθοδοσία.

Υποστηρίζει όλες τις Η.Π.Α

Το Rippling είναι ένα αναγνωρισμένο λογισμικό μισθοδοσίας που λειτουργεί και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Έτσι, εάν είστε από τις ΗΠΑ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε το εργατικό δυναμικό σας που κατοικεί οπουδήποτε στις ΗΠΑ.

Άμεσες πληρωμές

Η λειτουργικότητα πληρωμών εργαζομένων και φόρων σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον σωστό τρόπο εκταμίευσης πληρωμών για την επιχείρησή σας. Εάν προτιμάτε απευθείας μεταφορές μέσω πιστωτικής κάρτας, χρεωστικής κάρτας, ACH, τραπεζικών εμβασμάτων κ.λπ., μπορείτε να ρυθμίσετε τη μισθοδοσία σας με αυτόν τον τρόπο.

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να στείλετε πληρωμές μέσω επιταγής. Το εργαλείο Rippling Payroll σάς παρέχει επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε επιταγές.

Εφαρμογές για κινητά

Το Rippling payroll είναι διαθέσιμο για smartphone και tablet από το φάσμα iOS και Android. Επίσης, υπάρχουν ξεχωριστές διεπαφές για τους διευθυντές μισθοδοσίας και τους μεμονωμένους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητά για να διασταυρώσουν τους PTO, τις απρογραμμάτιστες άδειες, τις άδειες χωρίς πληρωμή, τα μπόνους, την κλίμακα μισθοδοσίας, την παρακράτηση φόρου κ.λπ. Το προσωπικό σας μπορεί επίσης να δει τα 1099 και W-2 τους.

  Λάβετε μια ειδοποίηση όταν ένα παιχνίδι Nintendo Switch είναι σε προσφορά

Ως διαχειριστής, μπορείτε να ελέγξετε τις μισθοδοσίες μεμονωμένων υπαλλήλων εν κινήσει. Εάν εντοπίσετε σφάλματα, μπορείτε να κάνετε σημειώσεις για να τα διορθώσετε αργότερα από την εφαρμογή φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Δεδομένου ότι το Rippling Payroll είναι επίσης διαθέσιμο ως εφαρμογή ιστού, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες λειτουργίες από ένα κινητό τηλέφωνο που μπορεί να τρέξει το Chrome ή το Mozilla.

Ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων

Οι εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν μια ποικιλία μισθοδοσίας και άλλες εφαρμογές στο Rippling. Human Interest, Guideline, One Medical, TimeDoctor, Harvest, QuickBooks Time, Toggl, Clockify, Workers’ Comp, Betterment, Vanguard, Tapcheck, BlueStar, Money Intelligence και ForUsAll είναι μερικές υποστηριζόμενες εφαρμογές για ενσωματώσεις.

Επιχειρήσεις-στόχοι

Το Rippling payroll είναι το πλέον κατάλληλο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το εργαλείο είναι κατάλληλο για οργανισμούς που πρέπει να εκτελούν μισθοδοσία για έως και 1.000 υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργολάβους.

Εάν το εργατικό δυναμικό σας έχει μεγάλη διαφοροποίηση και προέρχεται από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, μην ανησυχείτε. Το Rippling θα είναι επίσης σε θέση να χειριστεί τη μισθοδοσία για ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό, καθώς υποστηρίζει πολλαπλούς τρόπους πληρωμής, όπως τραπεζικά εμβάσματα, διεθνείς πληρωμές και πληρωμές με επιταγές.

Μιλώντας για τις βιομηχανίες-στόχους για το Rippling, η επίσημη ιστοσελίδα της λέει ότι η εφαρμογή είναι κατάλληλη για τις ακόλουθες επιχειρήσεις:

  • Τεχνολογία
  • Φροντίδα υγείας
  • Λιανεμποριο
  • Βιομηχανοποίηση
  • Εμπορία
  • Μη Κερδοσκοπικά
  • Επαγγελματικές υπηρεσίες
  • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Εστιατόρια

Ωστόσο, αν κοιτάξετε τις συντριπτικές δυνατότητες και τις επιλογές προσαρμογής, η μισθοδοσία του Rippling είναι κατάλληλη για κάθε επιχείρηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια προκατασκευασμένη βάση δεδομένων υπαλλήλων για την επεξεργασία πληρωμών. Ως εκ τούτου, είναι μια εξαιρετική απόφαση εάν εγγραφείτε σε ολόκληρο το λογισμικό Rippling.

Τιμολόγηση

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Rippling, θα σας χρεώνει 8 $ το μήνα ανά χρήστη. Ωστόσο, δεν αναφέρει χρεώσεις πλατφόρμας ή μεμονωμένων μονάδων για HR, μισθοδοσία, πληροφορική κ.λπ.

Σε μια άλλη ενότητα του ιστότοπου, η Rippling αναφέρει ότι μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληρώσετε για τη λειτουργία Μισθοδοσίας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εγγραφείτε στην πλατφόρμα Rippling Unity για να λειτουργήσετε τις λειτουργίες Μισθοδοσίας. Οι χρεώσεις για την πλατφόρμα Rippling Unity θα είναι επιπλέον.

Δεδομένου ότι το εργαλείο δεν αποκαλύπτει καμία λεπτομερή δομή τιμολόγησης, μπορείτε να λάβετε μια προσαρμοσμένη προσφορά απευθείας από το Rippling υποβάλλοντας τη φόρμα Λήψη δωρεάν προσφοράς.

Εναλλακτικές

Βρείτε παρακάτω μερικές εναλλακτικές για να συγκρίνετε το Rippling με τους ανταγωνιστές του:

ADP

Η ADP προσφέρει μια ευέλικτη και επεκτάσιμη λύση μισθοδοσίας για διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, μισθοδοσία μικρών επιχειρήσεων για 1 έως 49 υπαλλήλους και μισθοδοσία σε επίπεδο επιχείρησης για 50+ υπαλλήλους.

Το εργαλείο περιλαμβάνει τη μισθοδοσία, τη φορολογία και την ομοσπονδιακή και πολιτειακή συμμόρφωση. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε την εφαρμογή με εργαλεία HR, χρηματοδότησης και λογιστικής.

Μισθοδοσία Zoho

Η λειτουργικότητα μισθοδοσίας της Zoho σάς βοηθά να εκτελείτε αυτόματα τη μισθοδοσία, ενώ μπορείτε να εστιάσετε σε εργασίες που αποφέρουν έσοδα, όπως οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Τα κρίσιμα χαρακτηριστικά μισθοδοσίας του είναι η μισθοδοσία του κλάδου, τα μπόνους εργαζομένων, οι πληρωμές με ένα κλικ, οι προσαρμοσμένες κρατήσεις, οι πληρωμές στο διαδίκτυο/εκτός σύνδεσης, η διαχείριση δανείων κ.λπ.

Τελικές Λέξεις

Οι σημερινοί υβριδικοί και απομακρυσμένοι οργανισμοί εργασίας χρειάζονται ισχυρό λογισμικό μισθοδοσίας για την αυτοματοποίηση των περισσότερων φάσεων της διαδικασίας μισθοδοσίας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το εργαλείο πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τις κρατικές φορολογικές συμμορφώσεις στις ΗΠΑ, να λαμβάνει υπόψη τους διεθνείς φορολογικούς νόμους, να βοηθά με παροχές σε εργαζόμενους και πολλά άλλα.

Το Rippling είναι μια εφαρμογή διαχείρισης επιχειρήσεων με πλήρεις υπηρεσίες που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό, την πληροφορική και τα οικονομικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την εφαρμογή ή την υπηρεσία Μισθοδοσίας για να επεξεργαστείτε τη μισθοδοσία της εταιρείας σας χωρίς κόπο. Ξεχωρίζει ως μια ολοκληρωμένη εφαρμογή λύσης μισθοδοσίας που βασίζεται σε πολλά επιχειρηματικά πρότυπα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα μαθήματα προετοιμασίας πιστοποίησης SHRM.