Η ενημέρωση του Facebook Messenger προσθέτει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσης VoIP

Μέσα σε λίγες μέρες από την εισαγωγή της ομαδικής συνομιλίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του, το Facebook κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το Messenger. Αυτή η νέα ενημέρωση φέρνει μια δυνατότητα δωρεάν κλήσης που σας επιτρέπει να καλείτε φίλους που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Messenger στο τηλέφωνό τους. Οι κλήσεις είναι δωρεάν μέσω Wi-Fi, αλλά οι χρεώσεις δεδομένων θα ισχύουν εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε σύνδεση Wi-Fi. Όταν ενημερωθεί, η εφαρμογή θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στο μικρόφωνο και θα σας προειδοποιήσει επίσης ότι οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας θα χρεώνονται με την τυπική σας χρέωση δεδομένων. Τόσο οι εφαρμογές iPhone όσο και Android έχουν λάβει την ενημέρωση.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον σε ένα άλμπουμ στο Facebook

Πως δουλεύει

Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση, ξεκινήστε την εφαρμογή και πατήστε την καρτέλα “Άτομα”. Επιλέξτε τον φίλο που θέλετε να καλέσετε και πατήστε το κουμπί τηλεφώνου. Επειδή η κλήση πραγματοποιείται μέσω Wi-Fi, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη σύνδεση της κλήσης, αλλά εάν πραγματοποιείτε κλήσεις χρησιμοποιώντας Skype ή Viber στο τηλέφωνό σας, θα γνωρίζετε ότι η καθυστέρηση δεν είναι ούτε ασυνήθιστη ούτε ενδεικτική αργής ή κακής απόδοσης εφαρμογή.

Ο παραλήπτης σας θα ειδοποιηθεί για την εισερχόμενη κλήση μόνο εάν έχει ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για το Messenger.

Οι λειτουργίες κατά την κλήση σάς επιτρέπουν να δρομολογείτε τον εισερχόμενο ήχο στο ηχείο του τηλεφώνου σας, να θέσετε σε σίγαση το μικρόφωνό σας και να ελαχιστοποιήσετε την κλήση, ώστε να συνεχίσετε να συνομιλείτε με τους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε μια διαφορετική εφαρμογή κατά τη διάρκεια της κλήσης και να επιστρέψετε σε αυτήν αμέσως πατώντας τη γραμμή κατάστασης που θα υποδεικνύει ότι η κλήση είναι ακόμα συνδεδεμένη. Όταν τελειώσει η κλήση, το Messenger σάς ζητά σχόλια σχετικά με την ποιότητα της κλήσης, σχεδόν όπως το Skype.

  Ο λογαριασμός μου στο Facebook παραβιάστηκε και διαγράφηκε - Τι πρέπει να κάνω;

Η διεπαφή

Το Messenger έχει ενσωματώσει εξαιρετικά καλά τη λειτουργία κλήσης. το κουμπί κλήσης δεν είναι το σημαντικό εδώ γιατί είναι ενσωματωμένο λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο όπως το κουμπί κλήσης στο iMessages. Είναι ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή χρησιμοποιεί το προφίλ μιας επαφής και τις φωτογραφίες εξωφύλλου. Η εικόνα προφίλ βρίσκεται στο επίκεντρο και η εικόνα του εξωφύλλου είναι θολή στο φόντο.

Επιφυλάξεις

Οι φίλοι του Facebook που δεν έχουν εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη εφαρμογή Messenger δεν θα μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις. Το κουμπί κλήσης για αυτές τις επαφές θα είναι γκρι για να υποδείξει ότι δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση κλήσης. Δεν είναι δυνατή η λήψη κλήσεων από την επιφάνεια εργασίας σας εάν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook.

  Πώς να περιορίσετε αυτό που βλέπουν οι άλλοι στο Facebook