Η εκτέλεση μισθοδοσίας για την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας είναι εύκολη με το Zoho Payroll

Θεωρείτε τη διαχείριση μισθοδοσίας το πιο δύσκολο κομμάτι της αναπτυσσόμενης επιχείρησής σας; Μην ψάχνετε άλλο και δοκιμάστε το έξυπνο σύστημα πληρωμής και επεξεργασίας φόρων Zoho Payroll.

Δεδομένου ότι η επίβλεψη των πληρωμών των εργαζομένων, των παροχών, των αυξήσεων και της παρακράτησης φόρου είναι πολύπλοκες εργασίες, οι επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους χρησιμοποιούν λογισμικό για να ολοκληρώσουν όλες αυτές τις εργασίες με ένα κεντρικό εργαλείο. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ευρέως γνωστό ως εφαρμογή επεξεργασίας μισθοδοσίας.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αναφέρουν ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές μισθοδοσίας είναι πολύ περίπλοκες. Μερικές φορές οι εταιρείες χρειάζονται μια ομάδα αφοσιωμένων λογιστών και στελεχών ανθρώπινου δυναμικού (HR) μόνο για να λειτουργήσουν το εργαλείο.

Όμως, η μισθοδοσία δεν πρέπει να είναι τόσο περίπλοκη. Είναι μια μη παραγωγική λειτουργία για οποιαδήποτε εταιρεία αλλά χρειάζεται τη μέγιστη εστίαση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τον οικονομικό διευθυντή (CFO).

Τι θα λέγατε για μια πραγματικά απλή εφαρμογή που μπορεί να λειτουργήσει ένα μόνο στέλεχος μισθοδοσίας και να χειριστεί χιλιάδες υπαλλήλους; Μάθετε πώς η εφαρμογή Zoho Payroll βγαίνει από αυτήν την πρόκληση καθώς εξετάζουμε αυτό το καινοτόμο χρηματοοικονομικό εργαλείο της Zoho.

Τι είναι το Zoho Payroll;

Μισθοδοσία Zoho είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας μισθοδοσίας στο cloud. Η εφαρμογή Ιστού έχει ενσωματωθεί στην πλατφόρμα επεξεργασίας λογαριασμών Zoho Books. Η Zoho σχεδίασε αυτήν την εφαρμογή πληρωμών και φορολογικού σχεδιασμού εργαζομένων με τη νομοθεσία των ΗΠΑ για τη φορολογία και το εργατικό δυναμικό στο πεδίο εφαρμογής της. Ως εκ τούτου, επιτρέπει την ευκολότερη επεξεργασία μισθοδοσίας μέσω αυτοματοποιημένων λειτουργιών χωρίς να μπαίνει σε νόμιμα νερά.

Το εργαλείο προσφέρει αυτόματους υπολογισμούς μισθοδοσίας, δημιουργία δελτίων μισθοδοσίας των εργαζομένων και επίσης πληρώνει το προσωπικό εγκαίρως για να τους κρατήσει αφοσιωμένους. Έρχεται επίσης με μια θεσμική ενότητα συμμόρφωσης για να σας βοηθήσει να συμμορφωθείτε με την επιχείρησή σας με τους ομοσπονδιακούς νόμους. Για να μην αναφέρουμε την αναδιάρθρωση των μισθών για τον υπολογισμό πολλαπλών μισθολογικών ρυθμίσεων για διαφορετικό προσωπικό.

Επιπλέον, δίνει στους υπαλλήλους σας πρόσβαση σε μια πύλη αυτοεξυπηρέτησης για λήψη εντύπων και αποκόμματα πληρωμής ή ανέβασμα δηλώσεων επένδυσης για λόγους εξοικονόμησης φόρων. Η πλατφόρμα αυτοεξυπηρέτησης σάς βοηθά να εκφορτώνετε τα περιττά βάρη στο προσωπικό μισθοδοσίας, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε εργασίες που έχουν σημασία.

  10 Λογισμικό διαχείρισης διευθύνσεων IP για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ενσωματώνει αβίαστα τις λειτουργίες HRMS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Zoho People. Επίσης, συγχρονίζει τις λογιστικές διαδικασίες του Zoho Books με το Zoho Payroll. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να επιβιβάζετε τους υπαλλήλους πιο γρήγορα και να τους πληρώνετε πιο γρήγορα.

Το Zoho Payroll είναι κατάλληλο για startups, μικρές επιχειρήσεις, μεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και μεγάλες εταιρείες. Προς το παρόν, το εργαλείο περιλαμβάνει ομοσπονδιακούς φορολογικούς κανόνες και κανόνες εργατικού δυναμικού από τις ακόλουθες πολιτείες: Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Τέξας, Φλόριντα, Ιλινόις και Κάνσας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης ζητήστε έγκαιρη πρόσβαση για άλλες πολιτείες αφού η Zoho εργάζεται για να συμπεριλάβει περισσότερες περιοχές.

Χαρακτηριστικά Zoho Μισθοδοσίας

#1. Διοίκηση Εργαζομένων

Η διαχείριση των εργαζομένων σε ένα σύστημα HR και η επεξεργασία της μισθοδοσίας τους από ένα λογιστικό εργαλείο δεν φαίνεται λογική. Επομένως, η Zoho υλοποίησε μια ενότητα διαχείρισης εργαζομένων απευθείας στην αγαπημένη σας εφαρμογή Zoho Payroll.

Η λειτουργικότητα παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, όπως επιβίβαση προσωπικού, γραφειοκρατία χωρίς χαρτιά και διαχείριση εξόδου εργαζομένων. Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε ιστορικά δεδομένα μισθοδοσίας των εργαζομένων και να ξεκινήσετε από εκεί, ακόμα κι αν έχετε προχωρήσει στη μισθοδοσία για το τρέχον οικονομικό έτος.

#2. Επεξεργασία Μισθοδοσίας

Το Zoho Payroll συνοδεύεται από μια διαισθητική ενότητα επεξεργασίας μισθοδοσίας που κάνει τη διαχείριση μισθοδοσίας ένα κέικ. Το προσωπικό ελάχιστης μισθοδοσίας μπορεί να προετοιμάσει τις εργασίες πληρωμής της εταιρείας, να εξουσιοδοτήσει τις εισροές μισθοδοσίας και να ολοκληρώσει ομαλά τις πληρωμές.

Η λειτουργία μισθοδοσίας συνοδεύεται από μερικές δευτερεύουσες δυνατότητες, όπως υπολογισμός ακαθάριστου σε καθαρό, έλεγχος εγκεκριμένου μισθολογίου, προγραμματισμός ημέρας πληρωμής (εβδομαδιαία/διεβδομαδιαία/μηνιαία) και ηλεκτρονική πληρωμή απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στελεχώνετε τόσο μισθωτούς όσο και ωρομίσθιους ελεύθερους επαγγελματίες; Δεν υπάρχει πρόβλημα με την επεξεργασία των πληρωμών τους σύμφωνα με τα συμβόλαιά τους, καθώς το εργαλείο προσφέρει λειτουργίες τύπων πληρωμών και χρεώσεων. Επιπλέον, οι πληρωμές μπόνους γίνονται εύκολα με την εφαρμογή, καθώς υπολογίζει αυτόματα τα οφέλη και τις παρακρατήσεις φόρων.

#3. Παροχές Μισθοδοσίας & Λογιστική

Η ενότητα παροχών μισθοδοσίας και λογιστικής σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε ασφάλιση υγείας, παροχές συνταξιοδότησης και φορολογητέα οφέλη με ένα πακέτο αποδοχών εργαζομένων. Η βιβλιοθήκη Zoho Payroll έχει διάφορα πακέτα παροχών, από συνταξιοδοτικά προγράμματα 401(k) έως ασφάλιση υγείας. Απλά πρέπει να επιλέξετε τα εξαρτήματα που θέλετε από μια εξαντλητική λίστα.

Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε άδειες μετ’ αποδοχών, άδειες ασθενείας και πολιτικές διακοπών όταν χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα εργαλεία αυτής της έξυπνης εφαρμογής μισθοδοσίας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιτρέψετε σε υπαλλήλους με πλεονάζον υπόλοιπο άδειας να εξαργυρώσουν τους PTO τους όταν εγκαταλείψουν την εταιρεία.

#4. Φόροι και Έντυπα

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε στο διαδίκτυο για διευκρινίσεις φορολογικών κανόνων ή έντυπα μισθοδοσίας. Η ενότητα Taxes and Forms του Zoho Payroll διαθέτει όλα τα συστήματα σε συμμόρφωση με τις υποστηριζόμενες πολιτείες των ΗΠΑ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο πολιτειακό και ομοσπονδιακό φόρο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία κατάθεσης.

  Διορθώστε το My Wifi Extender συνεχίζει να αποσυνδέεται

Για παράδειγμα, επιλέξτε Έντυπο 944 για να δημιουργήσετε μια αυτόματη αναφορά των ετήσιων φορολογικών υποχρεώσεων της επιχείρησής σας για παρακρατούμενους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, Κοινωνική Ασφάλιση και Medicare. Ομοίως, επιλέξτε Έντυπο 941 για να λάβετε την τριμηνιαία κατάσταση για τις φορολογικές δηλώσεις των συνολικών φορολογικών καταθέσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της παρακράτησης φόρου από τους μισθούς των εργαζομένων.

#5. Μετρήσεις μισθοδοσίας

Η ανάλυση δεδομένων μισθοδοσίας είναι μια σημαντική αναφορά που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε την εταιρεία σας και να μειώσετε τα περιττά έξοδα. Θα μπορείτε να λαμβάνετε τέτοιες πληροφορίες δεδομένων από το Zoho Payroll χάρη στη λειτουργία Μετρήσεις Μισθοδοσίας.

Δημιουργεί μια σύνοψη δαπανών που περιγράφει όλους τους επικεφαλής δαπανών, όπως μισθούς προσωπικού, εισφορές, παροχές, κρατικούς φόρους και ομοσπονδιακούς φόρους. Μπορείτε να εξάγετε τέτοιες αναφορές σε άλλα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας για εκτενή ανάλυση.

#6. Διοίκηση Μισθοδοσίας

Η διαχείριση μισθοδοσίας είναι ένα ζωτικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε τυπικού λογισμικού μισθοδοσίας. Πρώτον, σας επιτρέπει να ελέγχετε την πρόσβαση σε εφαρμογές για συνεργάτες μισθοδοσίας, στελέχη και διευθυντές.

Δεύτερον, εάν διαχειρίζεστε ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό όπου εργαζόμενοι ή εργολάβοι είναι εγκατεστημένοι στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό, η Διαχείριση Μισθοδοσίας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικές τοποθεσίες εργασίας για εύκολη παρακολούθηση των πληρωμών των εργαζομένων.

Zoho Μισθοδοσία: Οφέλη για τους εργαζόμενους

  • Πληρώνεστε έγκαιρα για ακριβείς ώρες εργασίας χωρίς να προβάλετε αμφισβητήσεις.
  • Συμμορφωθείτε με τους ομοσπονδιακούς φόρους εύκολα και χωρίς κόπο.
  • Πληρωθείτε με ασφάλεια και άνεση μέσω τραπεζικών εμβασμάτων.
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε έγγραφα μισθοδοσίας όπως εκκαθαριστικά, φορολογικά έντυπα κ.λπ., από μια πλατφόρμα αυτοεξυπηρέτησης.

Zoho Payroll: Οφέλη για Startups

  • Έχετε τον έλεγχο των λειτουργιών μισθοδοσίας σας μέσω αδειών και πρόσβασης βάσει ρόλων.
  • Εστιάστε στο μάρκετινγκ προϊόντων/υπηρεσιών και στις σχέσεις με τους επενδυτές αυτοματοποιώντας ολόκληρο το σύστημα μισθοδοσίας για πληρωμές, φόρους, προνόμια κ.λπ.
  • Δημιουργεί ένα σύστημα αυτοεξυπηρέτησης για τη διανομή φορολογικών εντύπων, εντύπων αποδεικτικών επενδύσεων, στελέχη πληρωμής κ.λπ.
  • Μειώνει τις δαπάνες προσωπικού για το τμήμα μισθοδοσίας.

Zoho Μισθοδοσία: Οφέλη για μικρές επιχειρήσεις

  • Υπολογίζει με ακρίβεια τις πληρωμές των εργαζομένων και εξοικονομεί το ταμείο της επιχείρησής σας από περιττές απώλειες.
  • Υπολογίστε και προετοιμάστε τους φόρους με ευκολία, ενώ εξοικονομείτε πολύ χρόνο στη διαδικασία.
  • Αυτοματοποιημένες και εξασφαλισμένες πληρωμές μισθών μέσω Forte.
  • Συγχρονίζεται με το Zoho Books για λογιστικά δεδομένα μισθοδοσίας και κάνει την όλη διαδικασία απρόσκοπτη.

Εφαρμογή Zoho Payroll για κινητά

Η εφαρμογή για κινητά του Zoho Payroll λειτουργεί ως πύλη αυτοεξυπηρέτησης εν κινήσει για υπαλλήλους μαζί με το περίπτερο που βασίζεται στον ιστό. Οι υπάλληλοί σας μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από κατάστημα της Apple και Play Store για τα αντίστοιχα smartphone τους.

  Πώς να σταματήσετε το Safari από την εκκίνηση εφαρμογών σε iPhone και iPad

Οι εργαζόμενοι μπορούν να οπτικοποιήσουν τα στελέχη και τα δελτία πληρωμής τους από αυτήν την εφαρμογή για κινητά. Μπορούν επίσης να λάβουν μια λεπτομερή ανάλυση των σχεδίων αποζημίωσης από την ίδια εφαρμογή. Επιπλέον, το προσωπικό σας μπορεί να προγραμματίσει το ρεπό του ελέγχοντας τα υπόλοιπα PTO και τις πολιτικές από το εργαλείο.

Εναλλακτικές λύσεις μισθοδοσίας Zoho

OnPay

Το OnPay είναι ένα εργαλείο μισθοδοσίας που περιλαμβάνει επίσης παροχές ανθρώπινου δυναμικού και εργαζομένων. Είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ιστού, επομένως η πρόσβαση και ο χειρισμός του εργαλείου είναι εύκολη. Επιπλέον, έχει μια μακρά λίστα τύπων επιχειρήσεων για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε νεοφυείς επιχειρήσεις, επαγγελματίες επιχειρηματίες, γεωργία, οδοντιάτρους, εστιατόρια, ΜΚΟ, λογιστές κ.λπ.

Η εφαρμογή διευκολύνει τη γρήγορη και εύκολη ενσωμάτωση νέων υπαλλήλων, εργολάβων και πωλητών. Σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε και να οργανώσετε όλα τα έγγραφα και τα οικονομικά των εργαζομένων σε μία ασφαλή εφαρμογή. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο με άλλες οικονομικές εφαρμογές όπως το Xero και το QuickBooks.

Κυματισμός

Το Rippling είναι ένα πλήρες και πλήρως αυτοματοποιημένο εργαλείο επεξεργασίας πληρωμών για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις. Υποστηρίζει παρακράτηση φόρου, μισθοδοσία, παροχές και νομοθετική συμμόρφωση και για τις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να συναλλάσσεστε με διεθνείς υπαλλήλους και εργολάβους, καθώς το εργαλείο διαθέτει επίσης τις απαιτούμενες λειτουργίες.

Μαζί με την αυτόματη συμμόρφωση του εργατικού δυναμικού και τις φορολογικές δηλώσεις, η εφαρμογή προσφέρει επίσης άλλες βασικές λειτουργίες, όπως παρακολούθηση του χρόνου άδειας επί πληρωμή (PTO), παρακολούθηση ωρών εργασίας, καταγραφή εργάσιμων ημερών και αναλυτική αναφορά μισθοδοσίας. Επιπλέον, η λειτουργία κωδικού εργασίας σάς επιτρέπει να απεικονίσετε ποιος υπάλληλος σας κοστίζει τι για ποιον πελάτη και πώς να εξοικονομήσετε περισσότερα.

Λογισμικό Patriot

Το Patriot Software είναι ένα ακόμη δημοφιλές εργαλείο επεξεργασίας πληρωμών εργαζομένων. Μαζί με τη μονάδα μισθοδοσίας, συνοδεύεται επίσης από μια πλήρη λογιστική λειτουργία εάν επιλέξετε να εγγραφείτε. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι πλήρως διαδικτυακή και φιλική προς κινητά, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους και έμπειρες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να επεξεργαστούν τη μισθοδοσία.

Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησής σας και την πολυπλοκότητα της μισθοδοσίας σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ βασικών και πλήρους μισθοδοσίας. Μπορείτε να εκτελέσετε τη μισθοδοσία των εργαζομένων και να καταχωρήσετε φόρους μόνοι σας στο βασικό πρόγραμμα. Αντίθετα, εάν ασχολείστε ιδιαίτερα με εργασίες δημιουργίας εσόδων, μπορείτε να λάβετε το πρόγραμμα πλήρους εξυπηρέτησης όπου η ομάδα λογισμικού Patriot θα καταθέσει και θα καταθέσει ομοσπονδιακούς φόρους.

Τελικές Λέξεις

Η ανασκόπηση θα πρέπει να εξηγεί ξεκάθαρα τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά του Zoho Payroll. Το άρθρο σάς βοηθά επίσης να λαμβάνετε στρατηγικές αποφάσεις όταν πρέπει να επιλέξετε τη σωστή εφαρμογή διαχείρισης μισθοδοσίας για τις νεοφυείς, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης, καθώς προσφέρει μια ευέλικτη επιλογή κλιμάκωσης. Αποκτήστε μια δωρεάν δοκιμή της εφαρμογής τώρα για να γνωρίσετε τη διαφορά και τις δυνατότητες παραγωγικότητας που αναζητάτε.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις λύσεις ADP HR και Payroll.