Η διακυβέρνηση AI επεξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μεταμορφώνει τον τρόπο που ζούμε και εκτελούμε καθημερινές εργασίες.

Δεν υπάρχει κλάδος ή τομέας που να παραμένει ανέγγιχτος όσον αφορά τους αλγόριθμους AI. Μιλήστε για την υγειονομική περίθαλψη, τις τράπεζες, το λιανικό εμπόριο, τα οικονομικά, την ασφάλεια, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία—μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης παντού.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ενώ η παγκόσμια αγορά τεχνητής νοημοσύνης αξίζει 136,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να φτάσει τα 1,81 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστια υιοθέτηση μεταξύ των παγκόσμιων οργανισμών, πώς διασφαλίζει ότι οι αλγόριθμοί της είναι δίκαιοι και συμμορφώνονται με τις νομικές οδηγίες;

Εδώ παίζει ρόλο η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα βουτήξουμε βαθιά στη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης. Θα μάθουμε το νόημα, τις αρχές, τα πλεονεκτήματα, τη σημασία του και πολλά άλλα. Λοιπόν, ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η Διακυβέρνηση AI;

Η διακυβέρνηση τεχνητής νοημοσύνης ή διακυβέρνηση τεχνητής νοημοσύνης είναι η διαδικασία καθορισμού ενός συνόλου κανονισμών και πολιτικών για να διασφαλιστεί ότι οι αλγόριθμοι AI και Machine Learning (ML) αναπτύσσονται με στόχο τη δίκαιη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης για τους ανθρώπους.

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα που είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση της ηθικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας, της μεροληψίας, του απορρήτου, της λογοδοσίας και της ασφάλειας. Έτσι, τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την κακή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ή τις σπασμένες παραβιάσεις αντιμετωπίζονται από τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πρωταρχικός στόχος της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεται με τη δικαιοσύνη, την αυτονομία και την ποιότητα των δεδομένων. Επιπλέον, η αποτελεσματική διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων, όπως κυβερνητικοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, οργανώσεις του κλάδου και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Ο στόχος είναι η αντιμετώπιση της πρόσβασης και του ελέγχου σε προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με ηθικό τρόπο που βοηθά στη μεγιστοποίηση των κερδών και των πιθανών οφελών και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών, των παρανομιών και της αδικίας.

Το πλαίσιο διακυβέρνησης AI μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Ανάπτυξη κωδίκων δεοντολογίας και δεοντολογικών οδηγιών για προγραμματιστές
  • Δημιουργία μηχανισμών για την αξιολόγηση του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου της τεχνητής νοημοσύνης
  • Δημιουργία ρυθμιστικών πλαισίων για τη διασφάλιση της ασφαλούς και αξιόπιστης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης

Έτσι, όταν γίνεται σωστά, η διακυβέρνηση AI προωθεί και εξουσιοδοτεί τους οργανισμούς να λειτουργούν με απόλυτη εμπιστοσύνη και ευελιξία αντί να τους επιβραδύνει.

Βασικές Αρχές Διακυβέρνησης AI

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης στοχεύει στην προστασία των οργανισμών και των εταιρειών που χρησιμοποιούν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης σε αναδυόμενο λογισμικό και τεχνολογίες και τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Και αυτό το κάνει δημιουργώντας έναν οδηγό ή μια ρυθμιστική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι οργανισμοί για την προώθηση της χρήσης ηθικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθούν οι βασικές αρχές που διέπουν τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

#1. Να έχετε Ενσυναίσθηση

Είναι σημαντικό να σχεδιάζουμε την τεχνητή νοημοσύνη με τέτοιο τρόπο ώστε να κατανοεί τις κοινωνικές επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεται και να σέβεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και συναισθήματα.

Η μη θέσπιση σαφώς καθορισμένων ορίων και κανόνων για το τι είναι αποδεκτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενσυναίσθησης σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα bots, κάτι που μπορεί να βλάψει τα ανθρώπινα συναισθήματα και να επηρεάσει τη φήμη και την αξιοπιστία της εταιρείας.

#2. Παροχή Διαφάνειας

Ο σχεδιασμός συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και η πιστοποίηση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που εξηγούν με σαφήνεια τις λειτουργίες λήψης αποφάσεων είναι απαραίτητος για την αποφυγή της δυσαρέσκειας ή της απογοήτευσης των πελατών και για να καταστεί δυνατή η λογοδοσία και ο έλεγχος.

  Πώς να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό Chime

Έτσι, οι εταιρείες πρέπει να σχεδιάσουν αλγόριθμους που να επικοινωνούν τις πολιτικές τεχνητής νοημοσύνης με προκατάληψη και να προσφέρουν μια διαφανή εξήγηση για το πότε εμφανίζεται το πρόβλημα.

#3. Δικαιοσύνη και μη διάκριση

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να διαιωνίσουν τις υπάρχουσες διακρίσεις και προκαταλήψεις, ηθελημένα ή ακούσια. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, το φύλο, το φύλο, την αναπηρία ή τη φυλή είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους δίκαια και ισότιμα.

Έτσι, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η ανάπτυξη δίκαιων και αμερόληπτων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που διασφαλίζουν τη συμπερίληψη είναι απαραίτητη και μία από τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης.

#4. Μεροληψία ελέγχου

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης συνήθως λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις τους με βάση το χρυσωρυχείο των διαθέσιμων δεδομένων.

Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί πρέπει να ρυθμίζουν τα δεδομένα εκπαίδευσης στη Μηχανική Μάθηση (ML) και να αξιολογούν τον αντίκτυπό τους για να ανιχνεύσουν μεροληψία που ενδέχεται να υπάρχουν ακούσια ή να εισαχθούν στο σύστημα.

#5. Καθιέρωση λογοδοσίας

Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφείς γραμμές λογοδοσίας και ευθύνης για κάθε δυσμενές αποτέλεσμα που προκύπτει από τη χρήση τους.

Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να καθιερώσουν υπευθυνότητα εάν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα ή την ακρίβεια του αποτελέσματος που δημιουργείται από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τους.

#6. Εξασφαλίστε ασφάλεια και αξιοπιστία

Τα συστήματα AI μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ευημερία των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, η ενεργοποίηση ασφαλών και αξιόπιστων συστημάτων AI που δεν βλάπτουν τα άτομα ή την κοινωνία είναι απαραίτητη.

Οι οργανισμοί πρέπει να λάβουν υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας δεδομένων, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, των αλγορίθμων και πολλά άλλα είναι κρίσιμα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Γιατί έχει σημασία η Διακυβέρνηση AI;

Το AI συνοδεύεται από το δικό του σύνολο κινδύνων και περιορισμών, και τις περισσότερες φορές. Τα συστήματα AI δεν παίρνουν τις σωστές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι το μοντέλο έχει εκπαιδευτεί σωστά.

Για παράδειγμα, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εγείρει κρίσιμα κοινωνικά, νομικά και ηθικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί.

Επιπλέον, το 76% των CEO ανησυχούν για τις πιθανότητες λοξών προκαταλήψεων και την έλλειψη διαφάνειας στην παγκόσμια αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Εδώ η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης παίζει τεράστιο ρόλο στην παροχή ενός πλαισίου που παρακολουθεί και καταγράφει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και διασφαλίζει την ηθική και υπεύθυνη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η αποτελεσματική διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης συμβάλλει στη διασφάλιση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της λογοδοσίας στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που διασφαλίζουν το απόρρητο, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προάγουν την αξιοπιστία.

Επομένως, η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη για την πρόληψη της σκόπιμης ή ακούσιας εκμετάλλευσης της τεχνητής νοημοσύνης και την αποφυγή οικονομικών κινδύνων, φήμης και ρυθμιστικών κινδύνων.

Διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης AI

Η διάσπαση της διακυβέρνησης AI σε διαφορετικά επίπεδα μπορεί να ωφελήσει την απρόσκοπτη ανάπτυξη των κανόνων.

Ωστόσο, κανένα πρότυπο ή ενιαίο συμφωνημένο μοντέλο δεν καθορίζει τα επίπεδα διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς διαφορετικές εταιρείες και οργανισμοί ορίζουν διαφορετικά αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, εδώ είναι ένας κοινός τρόπος με τον οποίο πολλοί οργανισμοί ορίζουν τα επίπεδα διακυβέρνησης AI:

  • Νομικό και ρυθμιστικό επίπεδο: Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει τη δημιουργία, τον ιδεασμό και την επιβολή πολιτικών, προτύπων, νόμων και κανονισμών που διέπουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη χρήσης τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης τις κοινωνικές και ηθικές εκτιμήσεις που διαμορφώνουν την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.
  • Τεχνικό επίπεδο: Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει τον τεχνικό σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος AI, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η ποιότητα των δεδομένων και η αλγοριθμική δικαιοσύνη.
  • Οργανωτικό επίπεδο: Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει συνήθως την επίβλεψη και τη διαχείριση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εντός των οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης, της ανάπτυξης και της υλοποίησής τους. Επιπλέον, αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζει επίσης ζητήματα λογοδοσίας, διαχείρισης κινδύνου και διαφάνειας.
  • Διεθνές Επίπεδο: Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία και τον συντονισμό διαφορετικών χωρών και παγκόσμιων οργανισμών για την ανάπτυξη κοινών προτύπων, κανόνων και κανονισμών τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζει επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό και τις εντάσεις.
  • Κοινωνικό Επίπεδο: Περιλαμβάνει τον κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο και τη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ιδιωτικής ζωής, της ισότητας, των ζητημάτων απασχόλησης και της πρόσβασης σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
  Τι είναι η κρυπτανάλυση και πώς λειτουργεί;

Αν και αυτά τα επίπεδα δεν είναι απαραίτητα διαφορετικά, προσφέρουν μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει ενδιαφερόμενους από διαφορετικούς τομείς για να καταστεί δυνατή η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πώς να μετρήσετε τη διακυβέρνηση AI;

Η έλλειψη σωστής και ακριβούς μέτρησης AI και των συστημάτων της μπορεί να θέσει τους οργανισμούς σε τεράστιο κίνδυνο.

Για τη σωστή διαχείριση και μέτρηση της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης, είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να ορίζουν με σαφήνεια ποιος είναι υπεύθυνος και υπεύθυνος για τη διασφάλιση της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Εκτός από την εξέταση νόμων και κανονισμών που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, οι οργανισμοί πρέπει επίσης να λαμβάνουν μέτρα που βοηθούν στην υποστήριξη των στρατηγικών τους αποφάσεων και των καθημερινών λειτουργιών τους.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

Ασφάλεια: Τα δεδομένα τροφοδοτούνται γύρω από την ασφάλεια και τη χρήση του μοντέλου στο AI. Η κατανόηση της ακατάλληλης χρήσης και παραβίασης περιβαλλόντων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη.

Κανονιστική συμμόρφωση: Ένας άλλος τρόπος μέτρησης της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι οργανισμοί συμμορφώνονται με την κανονιστική συμμόρφωση, τα πρότυπα και τις απαιτήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση της τήρησης των κατευθυντήριων γραμμών ασφάλειας, απορρήτου και δεοντολογίας από έναν οργανισμό.

Μεροληψία: Στην τεχνητή νοημοσύνη, η μεροληψία αναφέρεται στις στρεβλώσεις και τα συστηματικά σφάλματα που μπορούν να προκύψουν κατά την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις. Η μέτρηση της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης μέσω προκατάληψης περιλαμβάνει την αξιολόγηση της δικαιοσύνης του αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης, την πρόσβαση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και την αξιολόγηση της ποιότητας και της αντιπροσωπευτικότητας των συνόλων δεδομένων εκπαίδευσης.

Διαφάνεια: Η διαφάνεια στην τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στο βαθμό στον οποίο οι εσωτερικές λειτουργίες και λειτουργίες του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι ανοιχτές και κατανοητές. Οι οργανισμοί μπορούν να μετρήσουν το επίπεδο διαφάνειας σε επίπεδο ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Έλεγχος: Στην τεχνητή νοημοσύνη, ο έλεγχος αναφέρεται στη συστηματική και ανεξάρτητη αναθεώρηση των συστημάτων, των περιβαλλόντων, των πολιτικών και των διαδικασιών τεχνητής νοημοσύνης ενός οργανισμού. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της διαχείρισης δεδομένων, του μετριασμού της μεροληψίας, της ανάπτυξης μοντέλων, της λήψης αλγοριθμικών αποφάσεων, της ιδιωτικότητας και της επανεξέτασης της δεοντολογικής τεκμηρίωσης και των δεοντολογικών διαδικασιών.

Λογοδοσία: Στην τεχνητή νοημοσύνη, η λογοδοσία αναφέρεται στο βαθμό στον οποίο οι χρήστες, οι προγραμματιστές και άλλοι ενδιαφερόμενοι θεωρούνται υπεύθυνοι και υπεύθυνοι για τις ενέργειες του συστήματος AI. Περιλαμβάνει διευκρίνιση της ευθύνης ενός ατόμου και του ρόλου του στη χρήση των συστημάτων AI. Οι μηχανισμοί για την αξιολόγηση της λογοδοσίας περιλαμβάνουν επιτροπές εποπτείας, πλαίσια ευθύνης και επιτροπές δεοντολογίας.

Η μέτρηση της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι πολύπλευρη, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, η λογοδοσία, η ασφάλεια, η μεροληψία και οι κανονισμοί συμμόρφωσης.

Όσο πιο γρήγορα τεθούν σε εφαρμογή αυτές οι πτυχές μέτρησης, οι οργανώσεις σνούκερ μπορούν να τις ενσωματώσουν στο λογισμικό και τόσο καλύτερα μπορούν να εξελιχθούν με τους στόχους της οργάνωσης.

Πλεονεκτήματα της Διακυβέρνησης AI

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους οργανισμούς να αξιοποιούν πλήρως τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους σχετικούς κινδύνους και το κόστος.

Ακολουθούν τα κρίσιμα οφέλη της διακυβέρνησης AI:

#1. Εξασφαλίζει την Υπεύθυνη χρήση της AI

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης διασφαλίζει ότι οι οργανισμοί αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με διαφανή, ηθικό και υπεύθυνο τρόπο. Αυτή η υπεύθυνη και ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης προωθεί την εμπιστοσύνη του κοινού στα συστήματα και τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και καταπολεμά τον αρνητικό αντίκτυπό της.

#2. Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα

Τα καλά διαχειριζόμενα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης συμβάλλουν στην προώθηση και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας αυτοματοποιώντας περιττές εργασίες, ενισχύοντας τη λήψη αποφάσεων και ελαχιστοποιώντας το εύρος των σφαλμάτων.

  PSA: Προσέξτε για αυτή τη νέα απάτη παράδοσης πακέτου μηνυμάτων κειμένου

#3. Βελτιωμένη ισότητα και λήψη αποφάσεων

Η καλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα στη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης συμβάλλει στην προώθηση της δικαιοσύνης και της ισότητας στη συλλογή δεδομένων, συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση ακριβών προβλέψεων και στην πρόληψη των κινδύνων μεροληπτικών αποτελεσμάτων.

#4. Προωθεί τη Συμμετοχή και τη Συνεργασία

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης διευκολύνει σημαντικά τη συμμετοχή και τη συνεργασία μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων, όπως η κυβέρνηση, η βιομηχανία, η κοινωνία των πολιτών και οι επαγγελματίες του ακαδημαϊκού χώρου. Βοηθά στην προώθηση μιας κοινής κατανόησης των πλεονεκτημάτων της τεχνητής νοημοσύνης και στην ανάπτυξη κοινών λύσεων για τους κινδύνους και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Προκλήσεις στη Διακυβέρνηση AI

Ενώ διασφαλίζει αποτελεσματικά συστήματα ηθικής τεχνητής νοημοσύνης, η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης για την επίτευξη μακροπρόθεσμων οφελών. Αυτές οι προκλήσεις είναι:

  • Διακρίσεις και μεροληψία: Εάν εκπαιδευτούν σε επιμέρους δεδομένα, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να γίνουν πολύ ευαίσθητα σε μεροληψία και διακρίσεις—αν σχεδιαστούν χωρίς να ληφθούν υπόψη διαφορετικές προοπτικές. Είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της μερικής λήψης αποφάσεων και μεροληψίας στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να αποφευχθούν διακρίσεις και άδικα αποτελέσματα.
  • Έλλειψη λογοδοσίας: Πολλά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι δύσκολο να κατανοηθούν, καθιστώντας τα υπεύθυνα για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις τους δύσκολα. Είναι σημαντικό τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να τηρούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία για να προωθηθεί η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων.
  • Περιορισμένοι πόροι και τεχνογνωσία: Η αποτελεσματική ανάπτυξη και εφαρμογή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης και των πολιτικών της απαιτεί σημαντική επαγγελματική τεχνογνωσία και πόρους, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για μικρότερες εταιρείες και οργανισμούς.
  • Τεχνολογίες που αλλάζουν ταχέως: Η ταχέως μεταβαλλόμενη τεχνολογία AI μπορεί να καταστήσει πρόκληση για τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης να διατηρήσει το ρυθμό με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες και να καταπολεμήσει τους αναδυόμενους κινδύνους.

Πόροι μάθησης

#1. Εισαγωγή στη Διακυβέρνηση AI

Αυτό το μάθημα Udemy για την Εισαγωγή στη Διακυβέρνηση AI είναι τέλειο εάν θέλετε να μάθετε τα βασικά και να μυηθείτε στις έννοιες διακυβέρνησης AI.

Περιλαμβάνει 1,5 ώρες βίντεο διαλέξεων κατ’ απαίτηση και οκτώ πόρους με δυνατότητα λήψης που σας βοηθούν να κατανοήσετε πώς να παρακολουθείτε, να μετράτε και να ελέγχετε τα μοντέλα του οργανισμού σας που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.

#2. Στρατηγική και Διακυβέρνηση AI

Αυτό το μάθημα για τη στρατηγική και τη διακυβέρνηση AI από την Coursera σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε διαφορετικές στρατηγικές τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό και διάφορα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τα εμπόδια στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Είναι ένα μάθημα φιλικό προς τους αρχάριους για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη διακυβέρνηση και τις στρατηγικές της τεχνητής νοημοσύνης από τους κορυφαίους εκπαιδευτές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

#3. Διακυβέρνηση και Κυβερνοασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Εάν τα μαθήματα δεν σας ενδιαφέρουν, αυτό το βιβλίο διακυβέρνησης AI και κυβερνοασφάλειας στο Amazon είναι ιδανικό για να μάθετε για τους μοναδικούς κινδύνους που δημιουργούνται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας ένα πλαίσιο διακυβέρνησης τεχνητής νοημοσύνης για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων και διαφορετικούς κινδύνους κυβερνοασφάλειας που σχετίζονται με συστήματα AI.

Διερευνά περαιτέρω συμβουλές για τη δημιουργία ενός πλαισίου κυβερνοασφάλειας για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των κινδύνων και των δεξιοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούνται για τη διενέργεια επισκόπησης ασφαλείας των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Δεν χρειάζεστε προηγμένες στατιστικές ή δεξιότητες προγραμματισμού για να μάθετε τις έννοιες αυτού του βιβλίου και να τις εφαρμόσετε εύκολα στα περιβάλλοντα AI του οργανισμού σας.

#4. Στρατηγική, Πολιτική, Πρακτική και Διακυβέρνηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Εάν επιδιώκετε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέλετε να μάθετε για τις έννοιες διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης και τις καλύτερες πρακτικές ασφάλειας και πολιτικής, αυτό το βιβλίο στο Amazon είναι το σωστό.

Καλύπτει θέματα όπως η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, η διοικητική ηγεσία μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η ενεργειακή απόδοση, μια εξαιρετική πηγή για επιστήμονες δεδομένων, επαγγελματίες πληροφορικής, ερευνητές και επαγγελματίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τελικές Λέξεις

Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης βοηθά τους οργανισμούς να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους και το σχετικό κόστος.

Η θέσπιση σαφών κατευθυντήριων γραμμών, δεοντολογικών πλαισίων και κανονισμών για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ασφάλειας στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό το ιστολόγιο σάς βοηθά να κατανοήσετε την έννοια της διακυβέρνησης AI, τη σημασία, τα οφέλη, τις εφαρμογές και τις προκλήσεις της.

Επομένως, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ηθικά, δίκαια και αμερόληπτα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, φροντίστε να εφαρμόσετε ένα πλαίσιο διακυβέρνησης AI στον οργανισμό σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται για τους επαγγελματίες τεχνητής νοημοσύνης.