Επιχειρηματικό μοντέλο Blockchain με λίγα λόγια

Είναι η εποχή της αναστάτωσης και τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα δέχονται επίθεση…. καλά, γιατί όχι; Οι τάσεις και οι εξελίξεις που έπληξαν τον επιχειρηματικό κόσμο τα τελευταία χρόνια κατέστησαν αναγκαία την επαναξιολόγηση των επιχειρηματικών μοντέλων και προτύπων.

Οι τράπεζες και οι εταιρείες Fintech είναι υπεύθυνες για τη συνεχιζόμενη τεχνολογική καμπύλη blockchain. Ωστόσο, οι περισσότερες παραδοσιακές επιχειρήσεις αναζητούν νέες τεχνολογίες για επιβίωση κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφιακής εποχής.

Ο συνεχιζόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιήσουν το Blockchain, την κορυφαία τεχνολογία που προκαλεί αναστάτωση στην αγορά. Αυτό τους επέτρεψε να εξορθολογίσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες, να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις και να εφαρμόζουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με το Blockchain και αν η τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής (DLT) έχει δυνατότητες, έχουμε την πλάτη σας. Το άρθρο μας θα εξετάσει τις δυνατότητες και τα οφέλη του Blockchain, τον αντίκτυπό του στα επιχειρηματικά μοντέλα και παραδείγματα εταιρειών που πειραματίζονται με επιχειρηματικά μοντέλα blockchain.

Η ανατρεπτική δύναμη του Blockchain στις επιχειρήσεις

Το Blockchain έχει αναστατώσει πολλούς κλάδους και έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις καινοτομούν, λειτουργούν και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες. Τα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται σε blockchain έχουν βοηθήσει τις εταιρείες να αλλάξουν τις στρατηγικές τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επιβίωσης σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται σε blockchain διακρίνονται από τις παραδοσιακές επιχειρήσεις υιοθετώντας τα τρία κρίσιμα χαρακτηριστικά του DLT, τα οποία είναι:

Αποκέντρωση: Τα δεδομένα και τα αρχεία των συναλλαγών αποθηκεύονται σε μια αλυσίδα μπλοκ και κοινοποιούνται σε όλα τα δίκτυα, έτσι ώστε καμία μεμονωμένη οντότητα να μην έχει το μονοπώλιο στις εγγραφές.

Αμετάβλητο: Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Blockchain, χάρη στην κρυπτογραφία που προωθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Διαφάνεια: Η ικανότητα του Blockchain να κρύβει την ταυτότητα ενός χρήστη μέσω της πολύπλοκης επιστήμης της κρυπτογραφίας, έτσι ώστε μια δημόσια διεύθυνση να τον αντιπροσωπεύει μόνο, βρίσκεται σε επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί. Ενώ η πραγματική ταυτότητα ενός χρήστη παραμένει ασαφής, όλες οι συναλλαγές που εισάγονται χρησιμοποιώντας τη δημόσια διεύθυνσή τους παραμένουν διαφανείς σε οποιονδήποτε εντός του δικτύου.

Τα τρία στρώματα του Blockchain

Το Blockchain συνδυάζει κρυπτογραφικούς αλγόριθμους, αλγόριθμους ασύμμετρου κλειδιού και συναρτήσεις κατακερματισμού. Η τεχνολογία αποτελείται από πολλά επίπεδα, δηλαδή το επίπεδο υποδομής υλικού, το επίπεδο δεδομένων, το επίπεδο δικτύου, το επίπεδο συναίνεσης και το επίπεδο εφαρμογής. Ας τα εξετάσουμε προσεκτικά:

#1. Στρώμα 0

Το επίπεδο 0 αναφέρεται στο αρχικό στάδιο του Blockchain, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργία πολλών λειτουργιών όπως το Bitcoin, το Ethereum και άλλες. Είναι το Layer 0 που παρέχει την υποκείμενη υποδομή του Blockchain καθώς και επικοινωνία διαλειτουργικότητας μεταξύ των αλυσίδων στα διάφορα επίπεδα.

#2. Στρώμα 1

Το επίπεδο 1 του Blockchain είναι μια εξέλιξη από το επίπεδο 0, όπου διατηρείται η λειτουργικότητα του δικτύου. Ονομάζεται επίσης επίπεδο υλοποίησης, υπάρχουν περιορισμοί όπως η επεκτασιμότητα σε αυτό το επίπεδο, ενώ οποιεσδήποτε αλλαγές συμβαίνουν σε οποιοδήποτε νέο πρωτόκολλο στο επίπεδο 0 επηρεάζουν άμεσα το επίπεδο 1. Τα Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα είναι παραδείγματα blockchain στο επίπεδο 1 .

#3. Στρώμα 2

Το επίπεδο 2 αναφέρεται στη λύση κλιμάκωσης από συγκεκριμένες πλατφόρμες που αλληλεπιδρούν με τρίτα μέρη για την άρση περιορισμών και προκλήσεων που αντιμετωπίζονται στο επίπεδο 1. Οι λύσεις του επιπέδου 2 είναι επί του παρόντος από τις πιο δημοφιλείς λύσεις που στοχεύουν στην επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από τη συναίνεση της απόδειξης εργασίας (PoW) μηχανισμός.

  Πώς να προσαρμόσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε iPhone και iPad

#4. Στρώμα 3

Το επίπεδο 3 του Blockchain είναι επίσης γνωστό ως το επίπεδο εφαρμογής και είναι αυτό που φιλοξενεί Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) και άλλα πρωτόκολλα που υποστηρίζουν διαφορετικές εφαρμογές. Το πρωτόκολλο blockchain στο επίπεδο 3 μπορεί να χωριστεί περαιτέρω σε δύο υποεπίπεδα: εφαρμογή και εκτέλεση.

Η πρόοδος των επιχειρηματικών μοντέλων blockchain συνέβη στο επίπεδο 3 και οι επιτυχίες του διευκολύνονται από την αυξανόμενη επεκτασιμότητα της τεχνολογίας με αποτέλεσμα αυξημένο φορτίο συναλλαγών και κόμβους σε διαφορετικά δίκτυα. Η βελτιωμένη επεκτασιμότητα επιτρέπει στα blockchain να χειρίζονται το τρίλημμα της ασφάλειας, της επεκτασιμότητας και της αποκέντρωσης για τη δημιουργία ταχύτερων και πιο ασφαλών δικτύων για να καταστήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις blockchain.

Το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο

Πρώτον, ένα επιχειρηματικό μοντέλο είναι οποιοδήποτε σχέδιο ή στρατηγική που εφαρμόζει μια επιχείρηση για να πουλήσει με επιτυχία μια υπηρεσία ή ένα προϊόν και να κερδίσει ένα κέρδος, ανάλογα με την αγορά-στόχο της. Το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο είναι συγκεντρωτικό και περιλαμβάνει ιδιοκτήτες ή μετόχους, μια εταιρεία, τους υπαλλήλους της και τους καταναλωτές.

Σε αυτό το μοντέλο, η επιχείρηση προσφέρει αγαθά ή υπηρεσίες μέσω των οποίων αποκομίζει κέρδη. Μόλις δημιουργήσουν τα προϊόντα τους, περιμένουν από τους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε μια συγκεκριμένη τιμή. Η τιμή θα έχει οριστεί για να καλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες, όπως μισθούς και όλα τα άλλα έξοδα που πραγματοποίησε η επιχείρηση για την παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται αυτό το μοντέλο χρησιμοποιούν κεντρικά μοντέλα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από τον έναν κλάδο στον άλλο, αλλά περιλαμβάνουν κατασκευαστές, διανομείς, λιανοπωλητές και δικαιοδόχους.

Το επιχειρηματικό μοντέλο Blockchain

Από την άλλη πλευρά, ένα επιχειρηματικό μοντέλο blockchain περιλαμβάνει τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain: αποκέντρωση, αμετάβλητο και διαφάνεια. Η φύση της επιχείρησης είναι κυρίως μέσω συναλλαγών peer-to-peer μέσα σε ένα αξιόπιστο και αξιόπιστο δίκτυο.

Η έννοια της αποκέντρωσης αλλάζει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Παράγοντες όπως ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται τα κέρδη και η ροή των συναλλαγών και οι οντότητες σχεδιάζονται διαφορετικά για να βοηθήσουν στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ωφελούνται οι επιχειρήσεις και ο τελικός χρήστης.

Το μοντέλο εισάγει αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) που μπορούν να εκτελέσουν απευθείας συναλλαγές peer-to-peer εξαλείφοντας τις κεντρικές αρχές και τους μεσάζοντες.

Η είσοδος των DApps στο μοντέλο εξαλείφει την ανάγκη για υπαλλήλους και μετόχους. Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι επικερδές επειδή οι χρήστες καταλήγουν να γίνονται ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, παρόλο που το Blockchain αλλάζει δραστικά τον αντίκτυπο και τους ρόλους τους. Η απομάκρυνση των μεσαζόντων μειώνει τον χρόνο και το κόστος που συνδέονται με τρίτα μέρη για την ενίσχυση του οικοσυστήματος και την αύξηση των κερδών για τους επενδυτές, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές για τους καταναλωτές.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο κερδίζουν τα κέρδη τους κρατώντας ένα μέρος των κουπονιών για τον εαυτό τους. Αρχικά, οι εταιρείες χρησιμοποίησαν Initial Coin Offerings (ICO), που ήταν το τσιτάτο γύρω στο 2017. Οι ιδρυτές δίνουν στα token μια προκαθορισμένη αξία και τα πωλούν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι πρώτοι που υιοθετούν αυτού του είδους το crowdfunding έχουν πάντα περισσότερες πιθανότητες να αποκομίσουν κέρδος, υπό την προϋπόθεση ότι τέτοια έργα γίνουν πραγματικότητα.

Τύποι επιχειρηματικών μοντέλων blockchain

Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την καθολική τεχνολογία του Blockchain είναι ότι, ενώ αρχικά την χρησιμοποιούσαν τράπεζες και οργανισμοί Fintech, μπορεί ακόμα να υιοθετηθεί από πολλούς τομείς και να εισαχθεί σε διαφορετικά κοινά. Αυτό εξηγεί τη συνεχή ανάπτυξη εφαρμογών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Όταν εισάγεται σε διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, η αποκεντρωμένη δομή της τεχνολογίας blockchain αναλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες, όπως επιχειρηματικές λειτουργίες, αποθήκευση δεδομένων, συλλογή κερδών και ανάπτυξη επιχειρήσεων. Το blockchain εγγυάται στους τελικούς χρήστες ότι μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλείς και διαφανείς επικοινωνίες peer-to-peer, διαχείριση δεδομένων και συναλλαγές. Επιπλέον, αποκαλύπτει οποιεσδήποτε απόπειρες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο προτού εκτελεστούν, στηρίζοντας έτσι το Blockchain ως εργαλείο που προσφέρει τα υψηλότερα πρότυπα κυβερνοασφάλειας.

Τα παρακάτω είναι από τα πιο κοινά επιχειρηματικά μοντέλα blockchain και μερικές από τις πρακτικές εφαρμογές τους.

  Πώς να αφαιρέσετε την πιστωτική κάρτα από το Apple ID

#1. Επιχειρηματικό μοντέλο P2P Blockchain

Το επιχειρηματικό μοντέλο P2P blockchain αναφέρεται σε επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το μοντέλο peer-to-peer που επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το μοντέλο P2P είναι μια θεμελιώδης αρχή για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε blockchain και χαρακτηρίζονται με διαφορετικούς τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω τελών συναλλαγών, διακριτικών και Baas.

Το σύστημα είναι ένα υβρίδιο μεταξύ μοντέλων Business to Consumer (B2C) και business-to-business (B2B). Το μοντέλο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα blockchain για να διαπραγματεύονται μεταξύ κατόχων DApps και καταναλωτών χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις. Το μοντέλο εισάγει τη μερική ιδιοκτησία για να αντικαταστήσει την πληρωμή όταν ένα άτομο αγοράζει ξανά ένα αντικείμενο που πούλησε νωρίτερα, αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί για οποιονδήποτε δεδομένο λόγο. Το Διαπλανητικό Σύστημα Αρχείων (IPFS) και το Filecoin είναι οι κορυφαίες πλατφόρμες αυτού του μοντέλου.

#2. Το Blockchain ως επιχειρηματικό μοντέλο υπηρεσιών (BaaS)

Το επιχειρηματικό μοντέλο Blockchain as a Service (BaaS) παρέχει προηγμένες υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας μηνιαίως. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και να φιλοξενήσουν τις αντίστοιχες εφαρμογές blockchain τους χωρίς να δημιουργήσουν τους κόμβους τους. Οι χρήστες του Blockchain μπορούν να απολαμβάνουν την εργασία σε ένα ασφαλές περιβάλλον πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στην τεχνική υποστήριξη και συχνές ενημερώσεις χρησιμοποιώντας αποκέντρωση και κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου.

Τα κύρια παραδείγματα του Baas περιλαμβάνουν το R3, ένα έργο που ενσωματώνει τραπεζικά ιδρύματα με την Corda, τη συνεργασία της Microsoft με την ConsenSys και το PayStand, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις ανεξάρτητες αλυσίδες μπλοκ τους, οι πλατφόρμες BaaS αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της υλοποίησης της κατανομής πόρων, της διαχείρισης εύρους ζώνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

#3. Token Economy – Utility Token Business Model

Το επιχειρηματικό μοντέλο του κουπονιού χρησιμότητας δημιουργεί μια οικονομία βασισμένη σε διακριτικά που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Αυτό το επιτυγχάνουν χρησιμοποιώντας διακριτικά χρησιμότητας blockchain που θα επέτρεπαν στους πελάτες να επωφεληθούν από την κατανομή εσόδων ή τα μπόνους που προέρχονται από πληρωμές που βασίζονται σε συναλλαγές μεταξύ ομοτίμων.

Το σύστημα διευκολύνει τη δημιουργία εσόδων με την εισαγωγή εφαρμογών που επιτρέπουν ευκαιρίες έξυπνων συμβάσεων σε συναλλαγές που χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα προγράμματα που βασίζονται σε λογισμικό διαθέσιμα σε αποκεντρωμένα προγράμματα περιήγησης. Το μοντέλο χρησιμοποιεί ένα σύστημα έξυπνων συμβάσεων για να μοιράζεται τα έσοδα μεταξύ πελατών και παρόχων.

Γνωστή και ως Tokenomics, οι επιχειρήσεις που εκτελούν αυτό το μοντέλο διατηρούν πολλά διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων ενώ απελευθερώνουν τα υπόλοιπα για να διευκολύνουν τη λειτουργικότητα του δικτύου. Οι εταιρείες πραγματοποιούν τα κέρδη τους κάθε φορά που η αξία των κουπονιών χρησιμότητας τους αυξάνεται. Οι χρήστες που αγοράζουν τα διακριτικά πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν επενδυτές ή ενεργό μέρος της αγοράς όπου μπορούν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες.

Μόλις αποκτήσουν διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διακριτικά τους για πρόσβαση σε υπηρεσίες και λειτουργίες από άλλους χρήστες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα διακριτικά τους για να λάβουν ψήφους σε αναδυόμενα ζητήματα στο δίκτυο, να ανταμείψουν τους συνομηλίκους τους στο δίκτυο ή να ανταλλάξουν με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

#4. Προϊόντα λογισμικού που βασίζονται σε blockchain

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain επιδιώκει να δημιουργήσει σχετικές περιπτώσεις χρήσης blockchain για διαφορετικά υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες. Το μοντέλο εμβαθύνει και στοχεύει στη βελτίωση διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών ιδιοτήτων, των φυσικών αγαθών ή οποιωνδήποτε άλλων που δεν έχουν ακόμη διαταραχθεί από την τεχνολογία.

Οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν τους προαναφερθέντες στόχους αγοράζοντας λύσεις blockchain και στη συνέχεια ενσωματώνοντάς τις στα συστήματά τους. Οι νεοσύστατες εταιρείες blockchain που εμφανίζονται προσφέρουν λύσεις που μπορούν αργότερα να πουλήσουν σε μεγαλύτερους οργανισμούς. Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι προγραμματιστές των συστημάτων πληρώνονται σχεδόν πάντα εκ των προτέρων και αργότερα όταν παρέχουν υποστήριξη χρήστη μετά τις υλοποιήσεις. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη τόσες πολλές δυνατότητες που η τεχνολογία blockchain δεν έχει ακόμη προσφέρει σε διαφορετικούς κλάδους.

  Πώς να αλλάξετε τις πληροφορίες στη γραμμή κατάστασης του Outlook

Η αγορά λύσεων λογισμικού που βασίζονται σε blockchain εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες, επειδή οι εταιρείες δεν είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στην απόκτηση του ταλέντου τους στο blockchain. Οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να πληρώνουν για έτοιμες λύσεις blockchain, εφόσον ανταποκρίνονται στις έμφυτες απαιτήσεις τους. Οι νεοσύστατες εταιρείες blockchain που προσφέρουν αυτό το μοντέλο ειδικεύονται στη δημιουργία λύσεων που λύνουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες και επίσης προχωρούν στην υποστήριξη της εφαρμογής τους.

#5. Πλατφόρμες ανάπτυξης

Οι νεοσύστατες εταιρείες blockchain που δημιουργούν DApps σε πλατφόρμες όπως το Ethereum συνήθως αποθαρρύνονται από την αρχική επένδυση που πρέπει να επενδύσουν, κάτι που αποθαρρύνει τους περισσότερους υποψήφιους επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, οι αναδυόμενες εταιρείες όπως η Monolith αναζητούν πλέον εναλλακτικές πλατφόρμες που μπορούν να επιτρέψουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις Εφαρμογές τους χωρίς να ανησυχούν για την επίδραση της αστάθειας των τιμών στις εξελίξεις τους.

Τέτοια μοντέλα στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να ξοδεύουν τα κερδισμένα αλλά περιορισμένα μετρητά τους για να επενδύσουν σε υλικό, λογισμικό ή ακόμα και να δημιουργήσουν μια ομάδα. Αντίθετα, επιτρέπουν στους μικρούς παίκτες να μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους απευθείας στις εταιρείες που έχουν ήδη δημιουργήσει τη βασική υποδομή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ταλαντούχοι μικρότεροι παίκτες βρίσκουν έναν εύκολο τρόπο να εκφράσουν τις δεξιότητές τους χωρίς να ανοίγουν τρύπες στο πορτοφόλι τους ή να χάνουν εντελώς την έλλειψη σημαντικών αρχικών πόρων. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί διάφορες μορφές επαγγελματικών υπηρεσιών blockchain, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου, της παροχής συμβουλών και της ανάπτυξης νομικών πλαισίων για υπηρεσίες που σχετίζονται με το blockchain.

Επιτυχημένες περιπτώσεις χρήσης επιχειρηματικού μοντέλου Blockchain

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε, τα παρακάτω είναι μερικές επιχειρήσεις που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain:

  • Ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων: Είναι ίσως οι πιο διάσημες και επιτυχημένες μέχρι στιγμής. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στήριξαν μόλις τα κρυπτονομίσματα έγιναν δημοφιλή και οι άνθρωποι χρειάζονταν έναν εύκολο τρόπο να ανταλλάξουν τα χαρτονομίσματα τους με ψηφιακά μετρητά και αντίστροφα. Οι ανταλλαγές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης και έχουν αποφέρει σημαντικά κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους.
  • Υλικό Blockchain: Υπάρχει μια εντελώς νέα θέση εταιρειών που παράγουν εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ή την εξόρυξη μπλοκ blockchain. Τα τσιπ που κατασκευάζουν μπορεί να είναι έως και 100 φορές ταχύτερα από την κανονική CPU σας, δημιουργώντας κατακερματισμούς POW που δημιουργούν τεράστια κέρδη για τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων.
  • Τυχερά παιχνίδια: Ο τζόγος έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας του Bitcoin, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετούν στοιχήματα χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση τους για μια ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα.
  • Παιχνίδια: Τα παιχνίδια Play-to-earn που βασίζονται σε Blockchain έχουν φέρει επανάσταση στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και προσελκύουν τεράστια απήχηση σε όλη τη σφαίρα κρυπτογράφησης. Οι παίκτες αντλούν αξία από το νόμισμα που κερδίζουν στις διάφορες πλατφόρμες. Ενώ κάθε παιχνίδι έχει το μοναδικό του μοντέλο, τα περισσότερα από αυτά έχουν εγγενή διακριτικά που χρησιμοποιούνται για συναλλαγές και αγορές εντός παιχνιδιού, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν με πραγματικά μετρητά.

Βολή χωρίστρα

Είτε στον τομέα του Fintech, των τραπεζών, των ακινήτων ή σχεδόν σε οποιαδήποτε επιχείρηση μπορείτε να ονομάσετε, το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain έχει απτά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάθε επιχείρηση. Ευτυχώς, η αξία που επωφελείται από αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο συγκεντρώνεται τόσο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και για τους τελικούς χρήστες.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να επωφεληθούν προσελκύοντας επενδυτές ή λαμβάνοντας πληρωμές από όλο τον κόσμο, ενώ εξαλείφουν τους μεσάζοντες και άλλες επενδύσεις σε ασφάλεια που αυξάνουν άσκοπα το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών τους.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες θα είναι βέβαιοι ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή και ότι μπορούν να βασίζονται σε αξιόπιστες συμφωνίες που προκύπτουν από έξυπνες συμβάσεις που εκτελούν μόνοι τους. Η αγορά του blockchain μπορεί να είναι ακόμη στα σπάργανα, αλλά συνεχίζει να δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που εξακολουθούν να ξετυλίγονται.

Είναι ανοιχτό μυστικό ότι το Blockchain έχει μια απάντηση στα περισσότερα από τα προβλήματά μας, είτε πρόκειται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είτε για διεθνείς πληρωμές. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να ανακαλυφθούν και είναι λογικό μόνο εάν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι καταναλωτές αγκαλιάσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα blockchain.