Επιδιόρθωση Android Ξεκινά τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής 1 από 1

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πάνω από το 70% των χρηστών Android. Αυτός ο τεράστιος αριθμός είναι αρκετός για να δηλώσει ότι το Android είναι όντως αφεντικό στο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές για θέματα βελτιστοποίησης της εφαρμογής 1 από 1 σε smartphone. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένας χρήστης Android κάνει επανεκκίνηση ενός smartphone, απαιτώντας περίπου 5–10 λεπτά για να πραγματοποιηθεί η βελτιστοποίηση των εφαρμογών. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης το ίδιο πρόβλημα και δεν γνωρίζετε τη βελτιστοποίηση της σημασίας της εφαρμογής, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να διορθώσετε το ζήτημα που ξεκινά η βελτιστοποίηση της εφαρμογής 1 από 1 του Android και τη σημασία της βελτιστοποίησης.

Πώς να διορθώσετε το Android Ξεκινά τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής 1 από 1

Εάν βλέπετε επανειλημμένα ενεργοποιημένο σφάλμα βελτιστοποίησης της εφαρμογής 1 από 1 Android, τότε θα θέλατε να μάθετε τη σημασία της εφαρμογής βελτιστοποίησης. Για να ξεκαθαρίσουμε τις αμφιβολίες σας, ας τις συζητήσουμε εν συντομία:

  • Η βελτιστοποίηση των εφαρμογών σημαίνει τη δημιουργία μιας καλύτερης και βελτιστοποιημένης έκδοσης εφαρμογών, ώστε να μπορούν να εκτελούνται και να λειτουργούν πιο γρήγορα.
  • Η βελτιστοποίηση των εφαρμογών βοηθά επίσης στην ταχύτερη εκκίνηση τους. Ενισχύει την αξιοπιστία, τη μακροζωία, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους συνολικά.
  • Η βελτιστοποίηση εφαρμογών παρέχει την καλύτερη δυνατή σχεδίαση για τις εφαρμογές στο smartphone σας.

Γιατί απαιτείται Βελτιστοποίηση;

Η ανάγκη για βελτιστοποίηση είναι ίσως η αμφιβολία κάθε χρήστη Android. Από το γιατί το χρειάζονται μέχρι τη διαφορά που κάνει στα smartphone και τις εφαρμογές τους, οι χρήστες θέλουν να τα γνωρίζουν όλα. Εάν αναρωτιέστε και εσείς για το ίδιο, επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε σχετικά με μερικά πλεονεκτήματα της βελτιστοποίησης της εφαρμογής 1 από 1.

  • Η βελτιστοποίηση των εφαρμογών σε τηλέφωνα Android αυξάνει την ταχύτητά τους. Βοηθά στην ταχύτερη εκκίνηση των εφαρμογών. Επίσης, η εκκίνηση και ο τερματισμός των εφαρμογών γίνεται πιο γρήγορος.
  • Η βελτιστοποίηση εφαρμογών επιταχύνει επίσης τη διαδικασία εκκίνησης του Android. Βοηθά το σύστημα να ανοίγει εφαρμογές. Ως εκ τούτου, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να γίνει αυτό.
  • Το πάγωμα των εφαρμογών σταματά μόλις βελτιστοποιηθούν, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση των εφαρμογών.
  • Η βελτιστοποίηση των εφαρμογών πριν από την εκκίνηση μειώνει το φορτίο RAM και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Η βελτιστοποίηση της σημασίας της εφαρμογής προτείνει επίσης εκκαθάριση της μνήμης RAM. Η μνήμη RAM λειτουργεί ως αποθήκευση αρχείων και η απόσταση της σημαίνει λιγότερο φορτίο στη συσκευή λόγω του ελεύθερου χώρου, γεγονός που οδηγεί στην ομαλή λειτουργία του smartphone.
  Ακολουθούν ορισμένες βελτιώσεις ασφαλείας στο Android 5.0 Lollipop

Λόγοι πίσω από το πρόβλημα της βελτιστοποίησης της εφαρμογής

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο φως στο γιατί το Android ξεκινά να βελτιστοποιεί την εφαρμογή 1 από 1 ζητήματα.

  • Το πρόβλημα παρουσιάζεται συνήθως όταν ενημερώνεται το Android. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές ενημερώνονται επίσης και όταν ξεκινούν όλες ταυτόχρονα κατά την επανεκκίνηση, μπορεί να προκύψει το ζήτημα της βελτιστοποίησης της εφαρμογής 1 από 1.
  • Οι εφαρμογές που δεν είναι κατάλληλες για τη συσκευή σας Android μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα βελτιστοποίησης της εφαρμογής κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

  • Ένας άλλος λόγος για το πρόβλημα είναι μια ημιτελής εγκατάσταση εφαρμογής ή ένα πρόβλημα με τη λήψη της εφαρμογής.
  • Μερικές φορές, η εφαρμογή μπορεί να σπάσει, με αποτέλεσμα η συσκευή Android να έχει πρόβλημα βελτιστοποίησης της εφαρμογής κατά την επανεκκίνηση.

Τα προβλήματα βελτιστοποίησης της εφαρμογής μπορούν να αντιμετωπιστούν σε οποιαδήποτε συσκευή Android, ανεξάρτητα από το μοντέλο τηλεφώνου της. Ως εκ τούτου, η γνώση των μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση αυτού του σφάλματος είναι σημαντική. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον απόλυτο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων smartphone Android για να διορθώσετε το σφάλμα. Επίσης, ας δούμε μερικές από τις νόμιμες μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω εκτελούνται στο Vivo 1920 με μια ενημερωμένη έκδοση Android.

Μέθοδος 1: Επανεκκίνηση χωρίς σύνδεση του φορτιστή

Εάν η συσκευή σας Android είναι συνδεδεμένη σε φορτιστή κατά την επανεκκίνηση, ενδέχεται να προκληθεί σφάλμα βελτιστοποίησης της εφαρμογής. Ως εκ τούτου, για να το αποφύγετε, συνιστάται να αποσυνδέσετε τη συσκευή πριν την επανεκκινήσετε ή την επανεκκινήσετε.

Μέθοδος 2: Απεγκατάσταση πρόσφατων εφαρμογών

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα βελτιστοποίησης της εφαρμογής τελευταία, αυτό μπορεί να οφείλεται στις εφαρμογές που κατεβάσατε πρόσφατα. Επομένως, εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή πριν από λίγο καιρό, προτείνεται να την απεγκαταστήσετε. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο smartphone σας.

2. Εντοπίστε και πατήστε Εφαρμογές και δικαιώματα.

3. Πατήστε στο App Manager.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή.

4. Τώρα, πατήστε στο Uninstall.

5. Επιβεβαιώστε το αναδυόμενο παράθυρο πατώντας στο OK.

Μέθοδος 3: Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SD

Εάν έχετε μια κάρτα SD στη συσκευή σας Android, τότε η αφαίρεσή της μπορεί να επιλύσει προβλήματα για το ζήτημα της βελτιστοποίησης της εφαρμογής. Η κάρτα SD στο τηλέφωνό σας μπορεί να έχει ένα σφάλμα που μπορεί να επηρεάσει το τηλέφωνό σας. Ως εκ τούτου, η αφαίρεσή του και στη συνέχεια η επανατοποθέτησή του μπορεί να είναι χρήσιμη.

1. Τραβήξτε την υποδοχή από μια από τις πλευρές του τηλεφώνου σας.

2. Βγάλτε την κάρτα SD από αυτήν.

3. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, τοποθετήστε το ξανά στην υποδοχή και σπρώξτε το ξανά στο τηλέφωνο.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Μέθοδος 4: Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου στη συσκευή σας μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα βελτιστοποίησης της εφαρμογής που αντιμετωπίζετε κάθε φορά κατά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Αυτή η μέθοδος επαναφέρει τις ρυθμίσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi και Bluetooth, κάτι που αποδεικνύεται ωφέλιμο για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

2. Εντοπίστε και πατήστε Διαχείριση συστήματος.

3. Πατήστε στο Backup & Reset σε αυτό.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων.

6. Τώρα, πατήστε ξανά Επαναφορά ρυθμίσεων στο κάτω μέρος για επιβεβαίωση.

Μέθοδος 5: Σκουπίστε το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης

Μια άλλη μέθοδος που επιλέγουν πολλοί χρήστες Android είναι να σκουπίσουν την προσωρινή μνήμη από τις συσκευές τους. Η κρυφή μνήμη περιέχει όλα τα δεδομένα που μπορεί να χρειαστείτε για μελλοντική χρήση. Η διαγραφή του καθαρίζει πολύ χώρο από τη συσκευή σας και βοηθά στην επίλυση του προβλήματος του Android ξεκινά η βελτιστοποίηση της εφαρμογής 1 από 1.

1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου σας και πατήστε Απενεργοποίηση.

2. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αύξησης της έντασης και λειτουργίας ταυτόχρονα.

3. Επιλέξτε Λειτουργία ανάκτησης χρησιμοποιώντας το κουμπί έντασης ήχου.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή δεδομένων από τις επιλογές στην οθόνη.

5. Πατήστε στην επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

6. Τέλος, πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε το αναδυόμενο παράθυρο.

Μέθοδος 6: Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Η επανεκκίνηση της συσκευής σας Android σε ασφαλή λειτουργία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη όταν πρόκειται για προβλήματα βελτιστοποίησης εφαρμογών κατά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Η ασφαλής λειτουργία επιτρέπει την επανεκκίνηση και επαναφέρει τις εφαρμογές τρίτων μόλις γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Ως εκ τούτου, είναι μια ασφαλής και ασφαλής μέθοδος.

1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στο smartphone σας και πατήστε Απενεργοποίηση.

2. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πατήστε παρατεταμένα την ένταση του ήχου και το κουμπί λειτουργίας μαζί.

3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση στην οθόνη που εμφανίζεται χρησιμοποιώντας το κουμπί έντασης ήχου.

4. Τώρα, ακολουθήστε τις οδηγίες στη Μέθοδο 2 για να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας θα σας δώσει ένα ολοκαίνουργιο τηλέφωνο Android. Διαγράφει όλα τα δεδομένα και το αρχείο από το smartphone σας και σας δίνει ένα τηλέφωνο χωρίς σφάλματα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας προτού εκτελέσετε τα βήματα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε Διαχείριση συστήματος.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

4. Πατήστε Διαγραφή όλων των δεδομένων.

5. Επιλέξτε Μορφοποίηση χώρου αποθήκευσης τηλεφώνου και πατήστε Εκκαθάριση τώρα στο κάτω μέρος.

6. Τώρα, πληκτρολογήστε το PIN ή τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν σας ζητηθεί.

7. Τέλος, πατήστε OK στο αναδυόμενο παράθυρο.

Μέθοδος 8: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Πελατών

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί για εσάς, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του smartphone σας ή να επισκεφτείτε το κέντρο εξυπηρέτησης κινητής τηλεφωνίας κοντά σας. Θα έβρισκαν μια λύση για να λύσουν το πρόβλημα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι εντάξει αν δεν βελτιστοποιήσω τις εφαρμογές στο τηλέφωνό μου Android;

Απ. Ναι, είναι απολύτως εντάξει αν δεν θέλετε να βελτιστοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Για να διατηρήσετε την απόδοση του Android σας εξαιρετική και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του, μπορείτε να το ενημερώσετε με τη νέα έκδοση. Είναι τόσο καλό όσο και η βελτιστοποίηση εφαρμογών.

Ε2. Μπορώ να απενεργοποιήσω τη βελτιστοποίηση εφαρμογών στο smartphone μου;

Απ. Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση εφαρμογών εάν θέλετε από την ενότητα μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Ε3. Γιατί είναι σημαντικό να βελτιστοποιούμε τις εφαρμογές;

Απ. Η βελτιστοποίηση εφαρμογών είναι απαραίτητη για την ομαλή και γρήγορη λειτουργία των εφαρμογών. Ενισχύει επίσης την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Ε4. Μπορώ να καθαρίσω τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό μου;

Απ. Ναι, μπορείτε να διαγράψετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Q5. Γιατί το τηλέφωνό μου είναι αργό και παγώνει όταν το χρησιμοποιώ;

Απ. Εάν βρίσκετε το τηλέφωνό σας αργό και παγώνει μερικές φορές, μπορεί να οφείλεται σε ανεπιθύμητη ενέργεια στη μνήμη RAM ή σε εφαρμογές που βρίσκονται σε διένεξη στο τηλέφωνό σας. Συνιστάται να διαγράψετε το τηλέφωνό σας διαγράφοντας εφαρμογές τρίτων ή εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη από το τηλέφωνό σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για την επίλυση αυτού του προβλήματος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το Android ξεκινά τη βελτιστοποίηση του ζητήματος της εφαρμογής 1 από 1. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.