Επιδιόρθωση συσκευής απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση στα Windows 10

Προσπαθήσατε ποτέ να αποκτήσετε πρόσβαση στις δευτερεύουσες συσκευές αποθήκευσης και λάβατε μηνύματα σφάλματος; Για να είμαστε συγκεκριμένοι, έχετε λάβει ένα μήνυμα ότι η συσκευή USB απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση; Εμφανίστηκε ένα παρόμοιο μήνυμα κατά τη χρήση σύνδεσης Bluetooth ως συσκευή Bluetooth που απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση; Εάν ναι, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αυτές τις ερωτήσεις περαιτέρω, καθώς αυτό το άρθρο παρέχει λύσεις για τη συσκευή που απαιτεί περαιτέρω σφάλματα εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το άρθρο εξηγούνται διάφορες μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις μεθόδους για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές με ευκολία.

Πώς να διορθώσετε τη συσκευή που απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση στα Windows 10

Πριν επιχειρήσετε να επιλύσετε το σφάλμα εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις πιθανές αιτίες αυτού του σφάλματος.

  • Μη ανάλυση του τελικού συμβάντος ή της χρονικής σφραγίδας: Πρέπει να κοιτάζατε το πρώτο συμβάν χρήσης του προγράμματος οδήγησης και μπορεί να μην αναλύετε την τελική χρονική σήμανση στη λίστα συμβάντων.

  • Κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής: Το πρόγραμμα οδήγησης για τη συσκευή μπορεί να είναι κατεστραμμένο ή να έχει ρυθμιστεί λάθος.

  • Ξεπερασμένα Windows στον υπολογιστή σας: Τα Windows στον υπολογιστή σας ενδέχεται να είναι παλιά και ενδέχεται να μην υποστηρίζουν τη συσκευή σας.

  • Μια ακατάλληλη έκδοση του προγράμματος οδήγησης συσκευής Intel PROSet: Το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής Intel PROSet που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας πρέπει να είναι μη συμβατής έκδοσης και ενδέχεται να μην υποστηρίζεται στον υπολογιστή σας.

Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Πριν δοκιμάσετε περίπλοκες μεθόδους για να διορθώσετε το σφάλμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις απλές μεθόδους που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα. Εάν το πρόβλημα προκαλείται λόγω στιγμιαίων δυσλειτουργιών, μπορεί να διορθωθεί εύκολα με αυτές τις μεθόδους.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή

Η πρώτη προκαταρκτική μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το πλήκτρο Windows, κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία στο μενού Έναρξη και επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση στη λίστα που εμφανίζεται.

2. Ενημερώστε τα Windows

Εάν χρησιμοποιείτε παλιά Windows, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Πρέπει να ενημερώσετε τα Windows για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα και, στη συνέχεια, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή χωρίς η συσκευή να απαιτεί περαιτέρω σφάλματα εγκατάστασης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

3. Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Εάν το σφάλμα είναι στον υπολογιστή σας, ίσως χρειαστεί να επιδιορθώσετε τα αρχεία και το λογισμικό στον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 1: Επαληθεύστε την τελική χρονική σήμανση

Εάν δεν έχετε παρατηρήσει την τελική χρονική σήμανση του προγράμματος οδήγησης συσκευής, ενδέχεται να μην μπορείτε να μάθετε εάν υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ή όχι. Αυτή η ενότητα θα αναφέρει τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελέγξετε την πιο πρόσφατη χρονική σήμανση του προγράμματος οδήγησης της συσκευής.

Επιλογή I: Σε συσκευή USB

Η μέθοδος ελέγχου για την πιο πρόσφατη χρονική σήμανση του προβληματικού προγράμματος οδήγησης συσκευής USB συζητείται εδώ.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Αναπτύξτε την επιλογή Ελεγκτές Universal Serial Bus στη λίστα και κάντε κλικ στη συσκευή USB που πρέπει να ελεγχθεί.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες στο μενού για να εκκινήσετε το μενού ιδιοτήτων της συσκευής.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβάντα και ελέγξτε για την πιο πρόσφατη χρονική σήμανση στη λίστα.

Σημείωση: Εάν η χρονική σήμανση της συσκευής αναφέρει ότι η συσκευή ξεκίνησε, η συσκευή είναι ιδανική για λειτουργία και δεν χρειάζεται περαιτέρω αλλαγές.

Επιλογή II: Σε συσκευή Bluetooth

Αυτή η ενότητα περιγράφει τη μέθοδο ανάλυσης της πιο πρόσφατης χρονικής σφραγίδας του προγράμματος οδήγησης συσκευής Bluetooth στον υπολογιστή σας για να επιδιορθώσετε τη συσκευή που απαιτεί περαιτέρω πρόβλημα εγκατάστασης.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών από την Αναζήτηση των Windows.

2. Αναπτύξτε την επιλογή Bluetooth στη λίστα και κάντε κλικ στη συσκευή Bluetooth που πρέπει να ελεγχθεί.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες στο μενού για να εκκινήσετε το μενού ιδιοτήτων της συσκευής.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβάντα και ελέγξτε για την πιο πρόσφατη χρονική σήμανση στη λίστα.

Σημείωση: Εάν η χρονική σήμανση της συσκευής αναφέρει ότι η συσκευή ξεκίνησε, η συσκευή είναι ιδανική για λειτουργία και δεν χρειάζεται περαιτέρω αλλαγές.

Μέθοδος 2: Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Εάν υπάρχουν ορισμένα κατεστραμμένα αρχεία στη μονάδα τοπικού δίσκου (C:), πρέπει να διαγράψετε όλα τα προσωρινά αρχεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη συσκευή που απαιτεί περαιτέρω μηνύματα σφάλματος εγκατάστασης.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε clearmgr.exe και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εκκινήσετε το παράθυρο επιλογής Disk Cleanup: Drive.

3. Επιλέξτε (C:) στο αναπτυσσόμενο μενού Drives και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

4. Στο παράθυρο Εκκαθάριση δίσκου, επιλέξτε τα αρχεία στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να διαγράψετε όλα τα αρχεία στη λίστα.

5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αφού διαγράψετε όλα τα αρχεία στη μονάδα δίσκου (C:) και θα μπορέσετε να διορθώσετε το σφάλμα εγκατάστασης που απαιτεί περαιτέρω συσκευή.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής

Η χρήση ενός παλιού προγράμματος οδήγησης συσκευής ενδέχεται να μην σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε την πλήρη λειτουργικότητα της συσκευής. Θα μάθετε τη μέθοδο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης της συσκευής σε αυτήν την ενότητα.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών, μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10.

Επιλογή I: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης USB

Η μέθοδος ενημέρωσης του επιλεγμένου προγράμματος οδήγησης συσκευής USB εξηγείται σε αυτήν την ενότητα.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών από την Αναζήτηση των Windows.

2. Αναπτύξτε την επιλογή Ελεγκτές Universal Serial Bus στη λίστα και κάντε κλικ στη συσκευή USB που πρέπει να ελεγχθεί.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης στο μενού για να ενημερώσετε το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής.

4. Στο παράθυρο ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης και περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου ο υπολογιστής σας ελέγξει για ενημερώσεις.

5. Τα Windows θα κάνουν αυτόματα λήψη και εγκατάσταση των διαθέσιμων ενημερώσεων.

Σημείωση: Εναλλακτικά, θα λάβετε ένα μήνυμα που θα αναφέρει ότι τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένα, εάν υπάρχουν τώρα διαθέσιμες ενημερώσεις.

Επιλογή II: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης Bluetooth

Αν ψάχνετε για μια μέθοδο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης συσκευής της συσκευής σας Bluetooth, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω. Μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης για τη συσκευή Bluetooth κατεβάζοντας το πρόγραμμα οδήγησης που αντιστοιχεί στην αρχιτεκτονική των Windows σας από τον επίσημο ιστότοπο της Intel.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος είναι αποκλειστικά κατάλληλη για την ενημέρωση του ενσωματωμένου προγράμματος οδήγησης συσκευής Bluetooth του υπολογιστή σας.

1. Αναζητήστε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης για τη συσκευή σας Bluetooth (π.χ. Intel) στη διαθέσιμη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη στη σελίδα.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ στο κουμπί και ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό εγκατάστασης για να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας.

3. Αφού γίνει λήψη του προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το αρχείο .exe και ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας χωρίς κανένα σφάλμα.

Μέθοδος 4: Απεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής

Εάν καμία από τις επιλογές δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής από τον υπολογιστή σας. Τα βήματα για την εκτέλεση της μεθόδου εξηγούνται σε αυτήν την ενότητα για να επιδιορθώσετε τη συσκευή που απαιτεί περαιτέρω πρόβλημα εγκατάστασης.

Επιλογή I: Απεγκατάσταση προγράμματος οδήγησης USB

Μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής USB ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε την επιλογή Ελεγκτές Universal Serial Bus στη λίστα και κάντε κλικ στη συσκευή USB που πρέπει να ελεγχθεί.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Απεγκατάσταση συσκευής στο μενού για να απεγκαταστήσετε το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής.

4. Στο παράθυρο Uninstall Device, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης στον υπολογιστή σας.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δείτε αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που λείπει εγκατεστημένο στη συσκευή σας.

Επιλογή II: Απεγκατάσταση προγράμματος οδήγησης Bluetooth

Απεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής Bluetooth εφαρμόζοντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα για να διορθώσετε το USB της συσκευής που απαιτεί περαιτέρω πρόβλημα εγκατάστασης.

1. Μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών.

2. Αναπτύξτε την επιλογή Bluetooth στη λίστα και κάντε κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Intel(R) Wireless Bluetooth(R).

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Απεγκατάσταση συσκευής στο μενού για να απεγκαταστήσετε το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής.

4. Στο παράθυρο Απεγκατάσταση συσκευής, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής από τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 5: Εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης Intel PROSet Wireless

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη εάν αντιμετωπίζετε το USB της συσκευής που απαιτεί περαιτέρω πρόβλημα εγκατάστασης κατά τη χρήση του προγράμματος οδήγησης Intel Dual Band Wireless στον υπολογιστή σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης μη αυτόματα στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα βήματα αυτής της ενότητας.

1. Ανοίξτε τη σελίδα Intel PROSet Wireless Driver και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη τώρα σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των Windows σας.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ στο κουμπί και ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό εγκατάστασης για να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας.

3. Αφού γίνει λήψη του προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το αρχείο .exe και ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας χωρίς κανένα σφάλμα.

***

Το άρθρο περιγράφει τις μεθόδους επιδιόρθωσης του σφάλματος εγκατάστασης της συσκευής στα Windows 10. Εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα κατά τη χρήση της συσκευής USB ή Bluetooth ως συσκευή Το USB απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση ή η συσκευή Bluetooth απαιτεί περαιτέρω εγκατάσταση αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται για να λύσετε το πρόβλημα θέμα. Παρακαλούμε, αφήστε τις προτάσεις σας και μη διστάσετε να δημοσιεύσετε τα ερωτήματά σας για περαιτέρω εξηγήσεις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να χωρίσετε κείμενο στα Φύλλα Google