Επιδιόρθωση Αποτυχία εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye στα Windows 10

Το BattlEye εντοπίζει εάν οι παίκτες χρησιμοποιούν κάποιο λογισμικό εξαπάτησης κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών για να απολαύσουν ορισμένα από τα πλεονεκτήματά του. Αυτό το λογισμικό τερματισμού πελάτη αποτρέπει το άνοιγμα οποιουδήποτε παιχνιδιού (που χρησιμοποιεί λογισμικό εξαπάτησης). Ωστόσο, αυτό το λογισμικό κατά της εξαπάτησης αποτυγχάνει μερικές φορές και προκαλεί αποτυχία εγκατάστασης του σφάλματος υπηρεσίας BattlEye στον υπολογιστή σας Windows 10. Αυτό είναι ένα ενοχλητικό ζήτημα που χαλάει την εμπειρία παιχνιδιού σας. Αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται για παιχνίδια που περιλαμβάνουν το πακέτο BattlEye και συνήθως συμβαίνει όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι σας κολλάει ή παγώνει μερικές φορές. Μην ανησυχείς! Δεν είσαι μόνος. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος απέτυχε στην εγκατάσταση της υπηρεσίας BattlEye. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε την αποτυχία εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye στα Windows 10

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το σφάλμα εκκίνησης BattlEye στα Windows 10. Ωστόσο, μερικοί σημαντικοί λόγοι παρατίθενται παρακάτω:

  • Το παιχνίδι δεν έχει πρόσβαση διαχειριστή.
  • Κατεστραμμένο φάκελο εγκατάστασης δεδομένων στο παιχνίδι.
  • Λείπουν τα δικαιώματα πρόσβασης σε ορισμένες λειτουργίες παιχνιδιών.
  • Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς αποκλείει ορισμένες λειτουργίες του παιχνιδιού ή του ίδιου του παιχνιδιού.
  • Το τείχος προστασίας του Windows Defender αποκλείει το πρόγραμμα.
  • Ξεπερασμένο παιχνίδι, εφαρμογή Steam, λειτουργικό σύστημα και προγράμματα οδήγησης υπολογιστή.
  • Κατεστραμμένα δεδομένα παιχνιδιού.
  • Ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τώρα, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα για να μάθετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του σφάλματος εκκίνησης BattlEye σε υπολογιστή Windows 10. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα μεθόδων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε αυτό το μήνυμα σφάλματος στον υπολογιστή σας Windows 10. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν μερικά προκαταρκτικά βήματα για την επίλυση του προβλήματος.

1. Εάν υπάρχουν προσωρινά κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα επιλύσετε επανεκκινώντας τον υπολογιστή σας. Επομένως, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε αν λειτουργεί ή όχι.

2. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι μια ασταθής σύνδεση στο διαδίκτυο οδηγεί επίσης σε αυτό το σφάλμα. Μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας για να γνωρίζετε το βέλτιστο επίπεδο ταχύτητας δικτύου που απαιτείται για τη σωστή σύνδεση.

3. Εάν η ισχύς του σήματος είναι πολύ χαμηλή, καθαρίστε όλα τα εμπόδια μεταξύ του δρομολογητή και του υπολογιστή σας. Επίσης, αφαιρέστε πάρα πολλές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

4. Αγοράζετε πάντα ένα μόντεμ ή ένα δρομολογητή επαληθευμένο από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και δεν υπάρχουν διενέξεις. Μη χρησιμοποιείτε παλιά, σπασμένα ή κατεστραμμένα καλώδια. Αντικαταστήστε τα καλώδια εάν χρειάζεται.

5. Εάν υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

6. Αρκετοί χρήστες έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτό το σφάλμα μπορεί να επιλυθεί κλείνοντας όλες τις εργασίες παρασκηνίου που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Για να υλοποιήσετε την εργασία, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο τερματισμού εργασίας στα Windows 10 και προχωρήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ακολουθούν οι πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος που απέτυχε στην εγκατάσταση της υπηρεσίας BattlEye.

Μέθοδος 1: Μη αυτόματη εκκίνηση του παιχνιδιού

Αυτή η απλή λύση σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο για τη διόρθωση του σφάλματος υπηρεσίας BattlEye που δεν εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή σας Windows 10. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο Steam, αυτή η μέθοδος παρακάμπτει την εκκίνηση του παιχνιδιού μέσω του Steam και το ανοίγει απευθείας. Ακολουθήστε τα βήματα για το παιχνίδι σας.

  Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών διαφανή στα Windows 10

Σημείωση: Μερικές φορές, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαδικτυακές δυνατότητες συνδεσιμότητας του Steam όταν εκκινείτε με μη αυτόματο τρόπο το παιχνίδι. Επομένως, πρέπει πρώτα να εκκινήσετε το Steam και μετά να ξεκινήσετε χειροκίνητα το παιχνίδι ή το αντίστροφο.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στον κατάλογο όπου είναι εγκατεστημένο το παιχνίδι στον υπολογιστή σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα της διαδρομής τοποθεσίας του φακέλου παιχνιδιού.

Σημείωση: Εδώ λαμβάνεται ως παράδειγμα η Rogue Company.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον εντοπισμό του καταλόγου του παιχνιδιού, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πού εγκαθίστανται τα παιχνίδια Steam; για να βρείτε τον κατάλογο.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το παιχνίδι ως διαχειριστής

Αυτή η απλούστερη λύση που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το σφάλμα είναι να ξεκινήσετε το παιχνίδι με δικαιώματα διαχειριστή. Ακολουθούν μερικά βήματα για να εκτελέσετε το παιχνίδι σας ως διαχειριστής.

Σημείωση: Εδώ λαμβάνεται ως παράδειγμα η Rogue Company. Ακολουθήστε τα βήματα που αντιστοιχούν στο παιχνίδι.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του παιχνιδιού στην επιφάνεια εργασίας σας.

2. Επιλέξτε ιδιότητες.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Steam ως διαχειριστής

Το λειτουργικό σας σύστημα αποκλείει ορισμένες λειτουργίες του παιχνιδιού σας όταν δεν σας έχουν παραχωρηθεί πλήρη δικαιώματα διαχειριστή. Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί όταν εκτελείτε το Steam ως διαχειριστής. Λοιπόν, ακολουθούν μερικά βήματα για να εκτελέσετε το Steam ως διαχειριστής για να διορθώσετε το πρόβλημα της υπηρεσίας BattlEye που δεν εγκαταστάθηκε.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Steam στην επιφάνεια εργασίας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

6. Τώρα, επανεκκινήστε τον πελάτη Steam.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το Steam Client και τα αρχεία παιχνιδιών

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή Steam, δεν μπορείτε να έχετε ομαλή πρόσβαση στα παιχνίδια. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση του Steam και του παιχνιδιού πριν το εκκινήσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Επιλογή I: Ενημέρωση Steam

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Steam και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Steam στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης, ακολουθούμενο από το Check for Steam Client Updates… όπως επισημαίνεται παρακάτω.

3Α. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες νέες ενημερώσεις, περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

3Β. Εάν ο πελάτης Steam είναι ήδη ενημερωμένος, θα εμφανίσει ότι ο πελάτης Steam είναι ενημερωμένος. Στη συνέχεια, ενημερώστε το παιχνίδι ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

4. Τώρα, επανεκκινήστε το Steam.

Επιλογή II: Ενημέρωση παιχνιδιού

Για να ενημερώσετε το παιχνίδι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και μεταβείτε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο HOME και αναζητήστε το παιχνίδι σας.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες….

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.

5. Εάν έχετε επιλέξει Να διατηρείται πάντα ενημερωμένο αυτό το παιχνίδι στις ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, το παιχνίδι σας θα είχε ενημερωθεί αυτόματα.

Μέθοδος 5: Επαλήθευση της ακεραιότητας των παιχνιδιών

Αυτή η λύση θα διορθώσει το πρόβλημα αποτυχίας εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye που προέκυψε λόγω κατεστραμμένων αρχείων στο Steam σας. Όλα τα κατεστραμμένα αρχεία στο παιχνίδι σας μπορούν να επιδιορθωθούν επαληθεύοντας την ακεραιότητα των αρχείων του παιχνιδιού.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να επαληθεύσετε την ακεραιότητα των αρχείων παιχνιδιών στο Steam για να κάνετε το ίδιο.

  Πώς να διώξετε τους ανθρώπους από το δίκτυό σας Wi-Fi

Μέθοδος 6: Διαγραφή του φακέλου BattlEye

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν επιλύσουν το πρόβλημα της αποτυχίας εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye, δοκιμάστε να διαγράψετε το φάκελο BattlEye από τον υπολογιστή σας. Μόλις διαγράψετε αυτόν τον φάκελο, ο πελάτης Steam θα εγκαταστήσει ξανά τη μονάδα στον υπολογιστή σας και μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Μεταβείτε στην Εξερεύνηση αρχείων πατώντας τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα.

2. Μεταβείτε στον κατάλογο του παιχνιδιού.

Σημείωση: Εδώ επιλέγεται ως παράδειγμα η Rogue Company.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Στη συνέχεια, εντοπίστε το φάκελο BattlEye και κάντε δεξί κλικ πάνω του.

4. Τέλος, επιλέξτε Διαγραφή για να αφαιρέσετε το φάκελο.

5. Τώρα, ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και εγκαταστήστε ξανά τα αρχεία.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε τα Windows

Εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα που απέτυχε στην εγκατάσταση της υπηρεσίας BattlEye. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μέθοδος 8: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών είναι απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογιστή σας εάν είστε παίκτης. Εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι παλιά ή ελαττωματικά, φροντίστε να τα ενημερώσετε. Μπορείτε να αναζητήσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης από τις επίσημες ιστοσελίδες της ή μπορείτε να τις ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ακολουθήστε τον οδηγό μας, 4 τρόποι για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στα Windows 10, για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης και να ελέγξετε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 9: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης GPU μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις εκκίνησης. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε τις προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 10: Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ξανά προγράμματα οδήγησης γραφικών σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο παιχνίδι σας χωρίς σφάλματα.

Μέθοδος 11: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν αρχεία που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα εκκίνησης BattlEye. Ωστόσο, επιδιορθώνετε αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η δήλωση Επαλήθευσης 100 % και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει αυτό το σφάλμα.

Μέθοδος 12: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Αρκετοί ειδικοί της Microsoft προτείνουν ότι η σάρωση ενός υπολογιστή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας χωρίς απειλές. Εάν υπάρχουν ιοί ή εισβολές κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικές και εσωτερικές συσκευές υλικού. Έτσι, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα αποτυχίας εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye στον υπολογιστή σας με Windows 10. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου; Επίσης, εάν θέλετε να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά τα Windows 10 μετά από μια αλλαγή υλικού

Μέθοδος 13: Τροποποίηση των ρυθμίσεων του τείχους προστασίας του Windows Defender

Λόγω μιας υπερβολικά αντιδραστικής ή υπερπροστατευτικής σουίτας προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε επίσης πρόβλημα με την αποτυχία εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye. Αυτό αποτρέπει τη σύνδεση σύνδεσης μεταξύ του προγράμματος εκκίνησης παιχνιδιού και του διακομιστή. Επομένως, για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων το παιχνίδι στις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόβλημα.

Επιλογή I: Whitelist BattlEye Game

Για να επιτρέψετε το BattlEye στο τείχος προστασίας του Windows Defender, ακολουθήστε τον οδηγό μας Αποδοχή ή Αποκλεισμός εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Επιλογή III: Δημιουργία νέου κανόνα στο τείχος προστασίας

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κανόνα στο τείχος προστασίας του Windows Defender για να διορθώσετε το πρόβλημα της υπηρεσίας BattlEye που δεν εγκαταστάθηκε.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Windows Defender Firewall with Advanced Security και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στους Κανόνες εισερχομένων όπως απεικονίζεται.

3. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Νέος κανόνας… όπως φαίνεται.

4. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Πρόγραμμα στην ενότητα Τι τύπο κανόνα θα θέλατε να δημιουργήσετε; μενού και κάντε κλικ στο Επόμενο > όπως φαίνεται.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Browse… που αντιστοιχεί στο This program path: όπως φαίνεται.

6. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη δεδομένη διαδρομή και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

C:Program Files (x86)Common FilesBattlEye

7. Κάντε κλικ στο Next > στο παράθυρο New Inbound Rule Wizard.

8. Τώρα, επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Να επιτρέπεται η σύνδεση και κάντε κλικ στο Επόμενο > όπως απεικονίζεται.

9. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα τα πλαίσια Domain, Private και Public και κάντε κλικ στο Next > όπως φαίνεται.

10. Τέλος, προσθέστε ένα όνομα στον νέο σας κανόνα και κάντε κλικ στο Τέλος.

Μέθοδος 14: Απενεργοποίηση προστασίας από ιούς τρίτων (εάν υπάρχει)

Ορισμένα μη συμβατά προγράμματα προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας θα προκαλέσουν αποτυχία της εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye. Για να αποφύγετε διενέξεις, πρέπει να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή σας Windows 10 και να ελέγξετε αν είναι σταθερές ή όχι. Για να διαπιστώσετε εάν η σουίτα προστασίας από ιούς είναι ο λόγος για αυτό το ζήτημα, απενεργοποιήστε τη μία φορά και δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε σφάλμα εκκίνησης BattlEye μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, συνιστάται να απεγκαταστήσετε πλήρως το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας Αναγκαστική απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θα απεγκατασταθούν Στα Windows 10 για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 15: Επανεγκαταστήστε το BattlEye

Τυχόν εσφαλμένα διαμορφωμένα αρχεία στο BattlEye θα οδηγήσουν σε αυτό το σφάλμα, ακόμα κι αν έχετε ακολουθήσει όλες τις μεθόδους που συζητήθηκαν παραπάνω και έχετε ενημερώσει όλες τις εκκρεμείς ενέργειες. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να επανεγκαταστήσετε το παιχνίδι. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να επανεγκαταστήσετε το παιχνίδι σας στο Steam για να διορθώσετε το πρόβλημα που απέτυχε στην εγκατάσταση της υπηρεσίας BattlEye.

Σημείωση: Εδώ λαμβάνεται ως παράδειγμα η ROGUE COMPANY. Ακολουθήστε τα βήματα ανάλογα με το παιχνίδι σας.

1. Εκκινήστε τον πελάτη Steam και μεταβείτε στην καρτέλα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι σας και επιλέξτε την επιλογή Διαχείριση και στη συνέχεια Απεγκατάσταση.

3. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας ξανά κλικ στο Uninstall.

4. Περιμένετε να απεγκατασταθεί το παιχνίδι και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Τώρα, ανοίξτε τον πελάτη Steam και μεταβείτε στο μενού ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι σας και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.

6. Τέλος, προχωρήστε με οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το παιχνίδι στον υπολογιστή σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα μη εγκατάστασης της υπηρεσίας BattlEye στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μη διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.