Επεξήγηση των πιο κοινών συμβόλων διαγράμματος ροής

Εάν βρίσκετε τα σύμβολα διαγραμμάτων ροής λίγο περίεργα, αυτός ο απόλυτος οδηγός για τα σύμβολα διαγραμμάτων ροής θα σας βοηθήσει να γίνετε κύριος κατασκευαστής διαγραμμάτων ροής σε χρόνο μηδέν!

Οι ομάδες της επιχείρησής σας ή οι ακαδημαϊκές σας ομάδες χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ένα διάγραμμα ροής για να απεικονίσουν σύνθετες διαδικασίες σε μια κατανοητή διάταξη.

Το διάγραμμα ροής βρίσκεται στα επιχειρηματικά και ακαδημαϊκά συστήματα από το 1921, όταν η Lillian Gilbreth και ο Frank Gilbreth εισήγαγαν αυτό το εργαλείο οπτικοποίησης διαδικασίας στην Αμερικανική Εταιρεία Μηχανολόγων Μηχανικών (ASME).

Ωστόσο, όλοι οι κατασκευαστές διαγραμμάτων ροής αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση κατά την εφαρμογή πολλών συμβόλων διαγραμμάτων ροής. Τα διαγράμματα ροής σας δεν θα είναι επαγγελματικής ποιότητας εάν δεν χρησιμοποιείτε τυποποιημένα σύμβολα.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τα περισσότερα από τα σύμβολα του διαγράμματος ροής που θα χρησιμοποιήσετε σε διάφορα έργα δημιουργίας διαγραμμάτων και οπτικοποίησης διεργασιών. Επίσης, θα μάθετε τα βασικά του, όπως τον ορισμό του και τη διαδικασία εργασίας. Χωρίς καμία καθυστέρηση, διαβάστε!

Τι είναι ένα διάγραμμα ροής;

Ένα διάγραμμα ροής είναι ένα οπτικό διάγραμμα που δείχνει ένα σύστημα, μια επιχειρηματική ροή εργασίας, έναν αλγόριθμο υπολογιστή ή μια διαδικασία. Μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη διαγράμματα ροής για να ολοκληρώσετε διάφορες εργασίες, όπως την τεκμηρίωση πραγμάτων, τον σχεδιασμό τεχνικών ή μη συστημάτων, τη δημιουργία σχεδίων μελέτης, τη βελτίωση των υπαρχουσών διαδικασιών ή την επικοινωνία ιδεών.

Είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο για την επεξήγηση δύσκολων μεθόδων ή μονοπατιών σε εύκολα κατανοητά γραφήματα που μπορεί να κατανοήσει οποιοσδήποτε από τον τομέα και εκτός του τομέα.

Τα διαγράμματα ροής χρησιμοποιούν ουσιαστικά οβάλ, τετράγωνα, διαμάντια, ορθογώνια και πολλά άλλα σχήματα για να καθορίσουν διάφορα βήματα στη διαδικασία ή τη ροή εργασίας. Μαζί με αυτά τα σύμβολα, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε γραμμές ροής ή βέλη ως συνδετικούς συνδέσμους μεταξύ συμβόλων για να ορίσετε μια ακολουθία ή ροή.

Ακριβώς όπως τα διαγράμματα ροής χρησιμοποιούν πολλά σύμβολα και συμβάσεις σχεδίασης ακολουθιών, μπορούν επίσης να είναι διαφορετικών σχεδίων, όπως ένα σύνθετο διάγραμμα ροής που δημιουργείται από υπολογιστή με πολλές ακολουθίες ή ένα απλό διάγραμμα ροής μιας ακολουθίας που σχεδιάζεται με το χέρι.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός σχετικά με τα διαγράμματα ροής είναι ότι είναι κοινά μεταξύ μη τεχνικών και τεχνικών τομέων. Για παράδειγμα, ένας εικαστικός καλλιτέχνης και ένας προγραμματιστής λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαγράμματα ροής για να σχεδιάσουν τα έργα τους.

Κοινά σύμβολα διαγράμματος ροής

Έναρξη/Τέλος

Για την έναρξη και τον τερματισμό ενός διαγράμματος ροής, θα χρησιμοποιήσετε το σύμβολο τερματισμού. Μοιάζει με χάπι ή κουμπί σε σχήμα οβάλ. Συχνά, θα βρείτε Έναρξη και Τέλος γραμμένα μέσα στο σχήμα τερματισμού.

Αυτό το σχήμα απεικονίζει επίσης το αποτέλεσμα μιας ακολουθίας διαγράμματος ροής. Εάν σχεδιάζετε ένα σύνθετο διάγραμμα ροής, μπορεί να υπάρχουν πολλά σύμβολα έναρξης και λήξης.

Εισόδου-εξόδου

Το σύμβολο εισόδου και εξόδου δεδομένων είναι ουσιαστικά ένα παραλληλόγραμμο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύμβολο για να αναπαραστήσετε δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το σύστημα.

Για παράδειγμα, ένας πελάτης που αγοράζει το προϊόν σας είναι δεδομένα εισόδου και η αποστολή αυτού του προϊόντος από την αποθήκη είναι δεδομένα εξόδου. Μερικές φορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Yes/No και το True/False για τη σύνταξη αλγορίθμων υπολογιστών.

  Κορυφαίες πλατφόρμες διαφήμισης μέσω προγραμματισμού το 2022

Χειροκίνητη εισαγωγή

Εάν η διεργασία ή ο αλγόριθμός σας απαιτεί από τον χρήστη να εισάγει δεδομένα για την περαιτέρω ροή της διαδικασίας, τότε θα χρησιμοποιήσετε το σύμβολο του διαγράμματος ροής με μη αυτόματο τρόπο εισαγωγής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τραπεζοειδές για αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύμβολο όπου οι πελάτες πρέπει να εισαγάγουν διαπιστευτήρια σύνδεσης, στοιχεία πληρωμής κ.λπ.

βέλη

Τα βέλη ή οι γραμμές ροής συνδέουν όλα τα βήματα, όπως έναρξη, ενέργεια, είσοδος, έξοδος, μη αυτόματη εισαγωγή, απόφαση, βρόχος, έγγραφο κ.λπ., στο διάγραμμα ροής σας.

Όταν χρησιμοποιείτε συμπαγείς γραμμές, σημαίνει δεδομένα που ρέουν από το ένα σύμβολο στο άλλο. Εάν χρησιμοποιείτε διακεκομμένες γραμμές, είναι μια εναλλακτική λύση σε άλλο μονοπάτι. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλες γραμμές για να καθορίσετε ότι τα δεδομένα ρέουν συγχρονισμένα από το ένα βήμα στο άλλο.

Δράση/Διαδικασία

Ένα ορθογώνιο αντιπροσωπεύει κάθε ενέργεια ή διεργασία μέσα σε ένα διάγραμμα ροής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα γεμίσματος για να οργανώσετε διαφορετικές διαδικασίες σε υποομάδες.

Το σύμβολο διεργασίας σημαίνει πάντα ότι μια συγκεκριμένη εργασία θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση και, στη συνέχεια, η γραμμή ροής θα εισέλθει στο επόμενο σύμβολο, που σημαίνει την εξέλιξη του διαγράμματος ροής.

Απόφαση

Το σύμβολο απόφασης είναι ένα κουμπί σε σχήμα ρόμβου στο διάγραμμα ροής. Η γραμμή ροής από το προηγούμενο βήμα εισέρχεται σε ένα άκρο και 3 άλλες γραμμές ροής ρέουν από άλλες άκρες σε διαφορετικές διεργασίες. Σημαίνει ότι μια διαφορετική γραμμή ροής διαδικασίας θα ενεργοποιηθεί όταν αλλάξετε την απόφαση.

Οι αποφάσεις θα μπορούσαν να είναι Ναι/Όχι και Σωστό/Λάθος εάν πρόκειται για αλγόριθμο. Κυρίως, θα υπάρξουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να καταλήξετε σε μια απόφαση.

Εγγραφο

Το σύμβολο του εγγράφου μοιάζει περισσότερο με ένα ορθογώνιο με κυματιστή καμπύλη στη μία πλευρά. Είναι ένα άλλο σύμβολο I/O του διαγράμματος ροής. Στους χάρτες διεργασιών, όπου πρέπει να αναφέρετε την εισαγωγή ενός εγγράφου ή αναφοράς που θα δώσει μια συγκεκριμένη εικόνα, χρησιμοποιήστε αυτό το σχήμα.

Πολλαπλά Έγγραφα

Αυτό είναι παρόμοιο με το παραπάνω σύμβολο του διαγράμματος ροής που ονομάζεται Document. Ωστόσο, η μόνη διαφορά είναι ότι το σύμβολο θα απεικονίσει πολλά έγγραφα στοιβαγμένα σαν φακέλους που εμφανίζονται σε ένα ντουλάπι αρχείων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύμβολο σε μέρη όπου χρειάζεστε πολλές εισαγωγές εγγράφων. Εναλλακτικά, εάν οποιαδήποτε διαδικασία δημιουργεί πολλά έγγραφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύμβολο.

Συνδετήρας

Εάν το διάγραμμα ροής σας είναι πολύπλοκο και χρειάζεται συνδεσιμότητα πολλαπλών ακολουθιών για συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο σύνδεσης. Είναι ένας απλός κύκλος. Είναι επίσης δημοφιλές ως σύνδεσμος στη σελίδα, καθώς συνδέει σύμβολα και ακολουθίες από μία σελίδα.

Για να συνδέσετε σύμβολα ή ακολουθίες από διαφορετικές σελίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ισοσκελές ορθογώνιο πεντάγωνο. Είναι αλλιώς γνωστό ως σύμβολο σύνδεσης.

Παρασκευή

Το σύμβολο προετοιμασίας ή αρχικοποίησης διαφοροποιεί τα βήματα που κάνουν την εργασία και αυτά που προετοιμάζονται για την επερχόμενη εργασία.

Όταν εισάγετε ένα βήμα ρύθμισης πριν συνεχίσετε με τη ροή εργασίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εξάγωνο σύμβολο. Για παράδειγμα, ένα έργο DevOps πρέπει να αναπτύξει πρώτα το νέο πακέτο λογισμικού πριν ξεκινήσει η δοκιμαστική φάση.

Συγχώνευση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγχώνευση για να υποδηλώσετε το βήμα στο οποίο πραγματοποιείται η συγχώνευση δύο ή περισσότερων λιστών και διεργασιών. Αυτό το σύμβολο συγχώνευσης μοιάζει με ένα ανάποδο τρίγωνο ή μια χοάνη όπου πολλαπλοί κλάδοι ροής εργασίας συνδυάζονται και μετατρέπονται σε ένα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναγνώριση ήχου στο iPhone

Είδος

Όταν υπάρχει ανάγκη να υποδειχθεί η απαίτηση να τακτοποιηθούν οποιαδήποτε πληροφορία με συγκεκριμένη σειρά σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σύμβολο ταξινόμησης που μοιάζει με σχήμα διαμαντιού.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το για να ταξινομήσετε το χρώμα του προϊόντος με βάση τη ζήτηση των πελατών πριν προχωρήσετε στο στάδιο της κατασκευής.

Υπορουτίνα

Το σύμβολο για μια προκαθορισμένη διαδικασία ή υπορουτίνα μοιάζει με ορθογώνιο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να υποδηλώσετε μια διαδικασία που τεκμηριώνεται πλήρως σε άλλο διάγραμμα ροής.

Ακόμα κι αν η υποδιεργασία είναι γνωστή στα μέλη της ομάδας σας, μην χρησιμοποιείτε αυτό το σύμβολο εκτός εάν η διαδικασία ορίζεται κάπου αλλού.

Βρόχοι

Υπάρχουν δύο τύποι συμβόλων βρόχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο διάγραμμα ροής: χειροκίνητος βρόχος (ορθογώνιο σχήμα) και όριο βρόχου (σχήμα που μοιάζει με σπίτι). Η πρώτη υποδεικνύει μια ακολουθία εντολών που θα επαναληφθεί μέχρι τη μη αυτόματη διακοπή, ενώ η δεύτερη δείχνει πού πρέπει να σταματήσει ένας βρόχος.

Καθυστέρηση

Μπορείτε να εισαγάγετε ένα ή περισσότερα σύμβολα καθυστέρησης εάν αναμένετε καθυστέρηση κάπου στη ροή εργασιών της διεργασίας σας. Το σύμβολο καθυστέρησης είναι ένα ημιοβάλ σύμβολο. Μια καθυστέρηση μεταξύ δύο ενεργειών ή συμβόλων σημαίνει ότι ορισμένες εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου καθυστέρησης προτού το διάγραμμα ροής μπορέσει να προχωρήσει περαιτέρω στη γραμμή.

Αποθήκες

Για το διάγραμμα ροής, υπάρχουν δύο σύμβολα που σχετίζονται με την αποθήκευση. Το σύμβολο αποθήκευσης δεδομένων ή αποθήκευσης δεδομένων μοιάζει με κύλινδρο κομμένο στη μέση και υποδεικνύει ένα βήμα όταν αποθηκεύετε τα δεδομένα.

Ωστόσο, το σύμβολο της εσωτερικής αποθήκευσης μοιάζει με τετράγωνο και χρησιμοποιείται κυρίως σε διαγράμματα ροής ανάπτυξης λογισμικού. Σημαίνει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται στη μνήμη κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού.

Βάση δεδομένων

Μοιάζει με το σχήμα του μαγνητικού δίσκου, το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σύμβολο βάσης δεδομένων. Χρησιμοποιήστε το για να υποδείξετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια συσκευή αποθήκευσης που υποστηρίζει την αναζήτηση, την ταξινόμηση και το φιλτράρισμα από τους χρήστες.

Τώρα που έχετε μάθει τα σύμβολα των τάσεων στα διαγράμματα ροής, βρείτε παρακάτω πώς λειτουργεί αυτή η έννοια της οπτικής γραφικής παράστασης.

Πώς λειτουργεί ένα διάγραμμα ροής;

Ένα διάγραμμα ροής λειτουργεί οπτικοποιώντας οποιαδήποτε διαδικασία σε έναν καμβά 2 διαστάσεων, είτε σε χαρτί είτε σε ψηφιακό. Το γράφημα συνήθως ξεκινά με ένα σύμβολο Έναρξης.

Στη συνέχεια, θα προσθέτατε διάφορα σύμβολα ανάλογα με τη διαδικασία σας, θα συνδέατε τα σύμβολα με τις γραμμές ροής και, τέλος, θα καταλήξετε σε μια απόφαση ή στο σύμβολο διακοπής της διαδικασίας.

Εάν το διάγραμμα ροής ορίζει μία διαδικασία, τότε είναι ένα απλό διάγραμμα ροής. Ωστόσο, τα περισσότερα διαγράμματα ροής του πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις είναι πολύπλοκα επειδή υπάρχουν πολλές αλληλοσυνδεόμενες αλληλουχίες πριν από την τελική απόφαση.

Αυτή είναι απλώς μια υπεραπλουστευμένη εξήγηση της αρχής λειτουργίας ενός διαγράμματος ροής. Υπάρχουν περισσότερες έννοιες και λογική στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε τον τύπο του διαγράμματος ροής, τότε η σύμβαση σχεδίασης θα αλλάξει επίσης μαζί με τον τρόπο ανάγνωσης του διαγράμματος ροής.

Για να καταλάβετε με μεγαλύτερη διαφάνεια, δείτε πρώτα τον πιο δημοφιλή τύπο διαγραμμάτων ροής παρακάτω:

  • Δημιουργία εγγράφου, έγκριση, επεξεργασία και αρχειοθέτηση διαγράμματος ροής
  • Διάγραμμα ροής δεδομένων ή επεξεργασίας
  • Διάγραμμα ροής συστήματος
  • Διάγραμμα ροής προγράμματος
  • Διάγραμμα ροής λήψης αποφάσεων ή αιτιολόγησης
  • Λογικό διάγραμμα ροής για τη διαχείριση κινδύνων
  • Διάγραμμα ροής ανάπτυξης προϊόντων
  • Διάγραμμα ροής αποτελεσμάτων διαδικασίας

Τώρα, από την παραπάνω λίστα, ας εξετάσουμε το διάγραμμα ροής του εγγράφου. Λειτουργεί οπτικοποιώντας πολλά στοιχεία ελέγχου σε μια ροή εργασίας επεξεργασίας εγγράφων χρησιμοποιώντας διάφορα σύμβολα διαγράμματος ροής όπως Έναρξη, Εισαγωγή, Έξοδος, Μη αυτόματη εισαγωγή, Ενέργειες, Προετοιμασία, Συγχώνευση, Συρραφή, Βρόχοι, Καθυστέρηση, Αποθήκευση και Τέλος.

  Πώς να κάνετε το Find My iPhone να λέει ότι δεν βρέθηκε τοποθεσία

Πρέπει να σχεδιάσετε το τελικό διάγραμμα από αριστερά προς τα δεξιά και το κοινό θα πρέπει επίσης να το διαβάσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ένα διάγραμμα ροής κάνει τα εξής όταν το δημιουργείτε ακολουθώντας τις τυπικές συμβάσεις του διαγράμματος ροής:

#1. Αναγνώριση εργασιών

Απαιτεί να προσδιορίσετε όλες τις εργασίες και να τις γράψετε σε ένα σημειωματάριο πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία διαγραμμάτων ροής. Έτσι, εκτός από τη σχεδίαση μιας οπτικής διαδικασίας μιας τεχνικής ή μη ιδέας, λαμβάνετε επίσης ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα έργου.

#2. Οργάνωση στοιχείων διαδικασίας

Επίσης, το διάγραμμα ροής οργανώνει όλα τα υλικά και τους πόρους που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα σας μόλις ξεκινήσει το έργο.

#3. Συγκέντρωση Πληροφοριών

Επιπλέον, σας βοηθά να συγκεντρώσετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε από πρώτο χέρι για να σχεδιάσετε τη διαδικασία στο εργαλείο διαγράμματος ροής.

#4. Επανεξέταση της ροής της διαδικασίας

Επιτρέπει σε εσάς, την ομάδα και τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησης να ελέγξετε από κοινού όλα τα βήματα, τους ελέγχους, τις ροές, τις ακολουθίες κ.λπ., πριν σχεδιάσετε το πρώτο προσχέδιο.

#5. Μετάφραση εργασιών σε σχήματα

Το διάγραμμα ροής είναι ουσιαστικά η μετάφραση των βημάτων της διαδικασίας σε οπτικές ουρές. Χρησιμοποιεί σχετικά σχήματα για να απεικονίσει ορισμένα βήματα όπως πελάτες που αγοράζουν ένα προϊόν, δημιουργία παραγγελιών, καταχώριση παραγγελίας, έλεγχος παραγγελίας, έλεγχος αποθέματος κ.λπ.

#6. Αυτοσχεδίαση

Μετά το πρώτο προσχέδιο, η ομάδα σας μπορεί να καθίσει για άλλη μια συνάντηση για να αυτοσχεδιάσει ολόκληρο το διάγραμμα ροής. Σε αυτή τη φάση, θα ανακαλύψετε επίσης τυχόν άγνωστα σημεία συμφόρησης του έργου.

#7. Επικοινωνία

Τέλος, επικοινωνεί το σχέδιό σας συνοπτικά και οπτικά στο κοινό.

Το χειροκίνητο διάγραμμα ροής είναι μια πρόκληση. Θα καθυστερήσει το έργο σας. Είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε διαδικτυακά εργαλεία για τη δημιουργία διαγραμμάτων ροής. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία συνοδεύονται από όλα τα σύμβολα διαγράμματος ροής που μπορεί να χρειαστείτε.

Εφαρμογές Ιστού για δημιουργία διαγραμμάτων ροής

Miro

Το Miro είναι ένα εργαλείο δημιουργίας διαγραμμάτων ροής που σας προσφέρει έναν συνδυασμό ταχύτητας και απλότητας. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα διάγραμμα ροής για τις καθημερινές ρουτίνες της ροής εργασίας του έργου, η πλατφόρμα διαθέτει ένα πρότυπο για κάθε περίπτωση χρήσης.

Χρησιμοποιώντας το σύνολο εικονιδίων, τις εξαρτήσεις του χρωματικού κώδικα και τις δυνατότητες ενσωμάτωσης συνδέσμων, μπορείτε να δημιουργήσετε το γράφημά σας σαν επαγγελματίας.

Creately

Όταν πρόκειται για την οπτικοποίηση διαδικασιών και ροών εργασίας, το Creately είναι μια αξιόπιστη επιλογή. Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως αυτόματη σχεδίαση και διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για γρήγορη δημιουργία διαγράμματος ροής.

Μπορείτε να επιλέξετε από τα 1000+ προσαρμοσμένα πρότυπα για να ξεκινήσετε το έργο σας. Επιπλέον, έχετε τηλεδιάσκεψη και ζωντανή παρακολούθηση ποντικιού για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο.

Lucidchart

Το Lucidchart σάς βοηθά να δημιουργείτε διαγράμματα ροής με πολλές δυνατότητες, όπως προσαρμοσμένα σχήματα, εισαγωγή δεδομένων και πολλά άλλα. Εκτός από μια απλή διεπαφή, διαθέτει επίσης μια δυναμική βιβλιοθήκη σχημάτων διαγράμματος ροής που αποτελείται από όλα τα απαραίτητα σχήματα, σύμβολα και δοχεία κολυμβητή.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν προηγμένες δυνατότητες διαγράμματος ροής, όπως μορφοποίηση υπό όρους, κουμπιά ενεργειών, σύνδεση δεδομένων και εξωτερικοί σύνδεσμοι.

Τελικές Λέξεις

Η χρήση των σωστών συμβόλων σε ένα διάγραμμα ροής δείχνει ότι γνωρίζετε την έννοια από μέσα προς τα έξω. Εάν δεν καταφέρετε να εισαγάγετε τα σωστά σύμβολα, το διάγραμμα ροής της διαδικασίας ενδέχεται να μην αρέσει στον επιχειρηματικό ενδιαφερόμενο, στον πελάτη ή στο κοινό.

Τώρα γνωρίζετε μια πλήρη λίστα συμβόλων διαγράμματος ροής που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στο εξής κάθε φορά που κάνετε διαγράμματα ροής. Το άρθρο έχει επίσης εξηγήσει πώς λειτουργεί ένα διάγραμμα ροής, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε διαγράμματα ροής με επαγγελματική εμφάνιση που θα λατρέψει το κοινό να διαβάσει.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η αναδρομική στάση έναρξης για τη βελτίωση της διαδικασίας.