Επεξήγηση του επαυξημένου Analytics σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Τα Analytics έχουν γίνει σημαντικά στις μέρες μας, με τα δεδομένα να γίνονται πιο περίπλοκα και δύσκολα κατανοητά ή ερμηνευμένα.

Το Augmented Analytics είναι ένα εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις ή τους χρήστες να κατανοούν εύκολα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τι είναι τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία.

Σημασία κατανόησης δεδομένων για τις επιχειρήσεις

Τα δεδομένα για μια επιχείρηση είναι μια συλλογή γεγονότων ή στατιστικών στοιχείων, όπως ανεπεξέργαστα αναλυτικά δεδομένα, δεδομένα ανατροφοδότησης πελατών, αριθμοί πωλήσεων ή άλλα. Για πολλούς λόγους, η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος μιας επιχείρησης.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να κατανοείτε δεδομένα για την επιχείρησή σας:

  • Η κατανόηση των δεδομένων μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να λάβει καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την εύρεση νέων πελατών, την αύξηση του αριθμού των πωλήσεων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και πολλά άλλα.
  • Η παρακολούθηση και ο έλεγχος δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λύσουν προβλήματα και να αποκαλύψουν αναλύσεις απόδοσης.
  • Τα δεδομένα βοηθούν τους ηγέτες των επιχειρήσεων να κάνουν τις πιο ακριβείς προβλέψεις της αγοράς χρησιμοποιώντας ευφυΐα σε πραγματικό χρόνο.
  • Εκτός από την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων, τα δεδομένα βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις ταμειακές ροές καθώς και να βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων.
  • Τα δεδομένα βοηθούν τις ομάδες και τους υπαλλήλους να μειώσουν τα χρήματα και τον χρόνο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και βελτιώνοντας τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Τι είναι το Augmented Analytics;

Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της μηχανικής μάθησης (ML), τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία βοηθούν τους χρήστες με την προετοιμασία δεδομένων, τη δημιουργία πληροφοριών και την επεξήγηση πληροφοριών. Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία βοηθούν τις επιχειρήσεις και τα αναλυτικά στοιχεία να εργάζονται με δεδομένα ταχύτερα, ακριβέστερα και πιο αποτελεσματικά.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα 120 Hz σε Xbox Series X και S

Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία απευθύνονται σε επιχειρησιακούς χρήστες και στελέχη που θα επωφεληθούν από τη λήψη πληροφοριών και αξίας από τα δεδομένα χωρίς να έχουν μεγάλες τεχνικές δεξιότητες. Η τεχνολογία βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα σχετικά δεδομένα, να τα αναλύουν και να αποκαλύπτουν πληροφορίες για την επιχείρησή τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του:

  • Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία βοηθούν στην αυτόματη αναγνώριση δεδομένων μαζί με την ανάγνωση δεδομένων σε πολλές μορφές όπως PDF, έγγραφα κειμένου κ.λπ.
  • Προσφέρει στατιστική ανάλυση για να καταλήξει σε ορισμένα αποτελέσματα ή γνώσεις στα δεδομένα.
  • Βοηθά τους χρήστες να προετοιμάζουν τα δεδομένα πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας τη χειρωνακτική εργασία.
  • Βοηθά τους χρήστες με τις καλύτερες προτάσεις που βασίζονται στο AI για προετοιμασία δεδομένων, ανακάλυψη, ανάλυση και πολλά άλλα.
  • Επιτρέπει αλληλεπιδράσεις φυσικής γλώσσας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πληκτρολογούν ένα ερώτημα δεδομένων σε απλή απλή γλώσσα αντί για οποιονδήποτε κώδικα ή γλώσσα ερωτημάτων δεδομένων.

Στοιχεία επαυξημένης ανάλυσης

Υπάρχουν τρία κρίσιμα στοιχεία του Augmented Analytics:

Μηχανική μάθηση (ML)- Η μηχανική μάθηση είναι ένας κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αλγόριθμους και ιστορικά δεδομένα για να προβλέψει τα αποτελέσματα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η ML βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες από τη συμπεριφορά των πελατών και τα επιχειρησιακά πρότυπα της επιχείρησης. Χρησιμοποιεί στατιστικές μεθόδους για να κάνει προβλέψεις και ταξινομήσεις.

Τεχνολογίες φυσικής γλώσσας (NLP)- Το NLP είναι ένας άλλος κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους υπολογιστές να κατανοήσουν την ανθρώπινη γλώσσα (κείμενο και προφορικές λέξεις). Επιτρέπει στους υπολογιστές να ανταποκρίνονται σε λεκτικές εντολές, να μεταφράζουν γλώσσα και να συνοψίζουν κείμενα σε πραγματικό χρόνο.

Αυτοματοποίηση- Οι τεχνολογίες μηχανικής μάθησης βοηθούν στην αυτοματοποίηση των εργασιών ανάλυσης δεδομένων και στη μείωση του χρόνου κατασκευής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης μοντέλων ML.

Πώς μπορεί η ενσωμάτωση επαυξημένης ανάλυσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης;

Η ενσωμάτωση επαυξημένης ανάλυσης μπορεί να είναι μετασχηματιστική, ειδικά για μεγάλες βιομηχανίες όπως η Βιομηχανία, η Φαρμακευτική, η Λιανική, η Υγεία, η CPG κ.λπ. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδα και τη διατήρηση πελατών, να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών, τις ταμειακές ροές και πολλά άλλα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτες, να βοηθήσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

  Πώς να επαληθεύσετε τον λογαριασμό email Waze

Πλεονεκτήματα του Augmented Analytics

Μεγιστοποιήστε την παραγωγικότητα

Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ανθρώπινης παραγωγικότητας αυτοματοποιώντας επαναλαμβανόμενες, χρονοβόρες και μη αυτόματες εργασίες. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά πολύ όταν πρόκειται για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και κλιμάκωση εργασιών που απαιτούν λιγότερη ευφυΐα.

Παρέχετε μεγαλύτερη αξία

Η διαδικασία ανάπτυξης επιχειρηματικών λύσεων και λήψης αποφάσεων απαιτεί ανθρώπινη ευφυΐα, αλλά μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη και χρονοβόρα. Με τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία, οι περισσότερες διαδικασίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν, όπως η προετοιμασία δεδομένων, η ανακάλυψη πληροφοριών κ.λπ. Βοηθά τις επιχειρήσεις να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία γρηγορότερα.

Βελτιωμένο Analytics

Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία βοηθούν τα αναλυτικά στοιχεία να είναι προσβάσιμα σε κάθε χρήστη ανεξάρτητα από τις αναλυτικές του ικανότητες. Αυξάνει την παραγωγικότητα φέρνοντας αναλυτικά στοιχεία σε χρήστες όλων των επιπέδων. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη που τροφοδοτεί τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από βελτιωμένα αναλυτικά στοιχεία και τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Βελτιωμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία βοηθούν τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τις πιο ενημερωμένες αποφάσεις μέσω της ανάλυσης δεδομένων.

Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια

Η μηχανική μάθηση και η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εκτελούν με ακρίβεια επαναλαμβανόμενες εργασίες και υπολογισμούς. Η τεχνολογία αυτοματοποιεί εργασίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια και να αυξάνουν την ανθρώπινη παραγωγικότητα.

Κάνοντας τους οργανισμούς Agile

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς αυξάνοντας την ταχύτητα γνώσης, καθιστώντας τους πιο ευέλικτους. Μπορεί να σας βοηθήσει να ταξιδέψετε στην περιοχή αναζήτησης, να προτείνει σχετικά δεδομένα και να προτείνει πολλαπλές μεθόδους ανάλυσης. Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία μπορούν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών και να προτείνουν επακόλουθες ενέργειες.

Παραδοσιακά Analytics εναντίον Self-Service Analytics έναντι Επαυξημένης ανάλυσης

Traditional Analytics Self-Service AnalyticsAugmented AnalyticsDefinitionΤα παραδοσιακά analytics χρησιμοποιούν ένα σύνθετο περιβάλλον IT, αποθήκευση δεδομένων και προσωπικό IT για την εκτέλεση ανάλυσης δεδομένων. Αυτός είναι ένας τύπος επιχειρηματικής ευφυΐας όπου οι χρήστες εκτελούν ερωτήματα δεδομένων και δημιουργούν αναφορές ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας λογισμικό BI και ελάχιστη υποστήριξη IT. Αυτό βοηθά τους χρήστες να κατανοούν και να αναλύουν δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Εδώ απαιτούνται δεξιότητες/εξειδίκευση Δεξιότητες, εκπαίδευση και εξειδίκευση. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό πληροφορικής. Οι επιχειρησιακοί χρήστες χρειάζονται λίγη εκπαίδευση και εξειδίκευση για να πραγματοποιήσουν ανάλυση δεδομένων και να δημιουργήσουν και να τροποποιήσουν αναφορές. Δεν απαιτείται προηγούμενη δεξιότητα ή τεχνογνωσία για την ανάλυση δεδομένων με χρήση επαυξημένης ανάλυσης. ΠηγήΑυτός ο τύπος αναλυτικών στοιχείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό IT. Αυτός ο τύπος αναλυτικών στοιχείων χρειάζεται μη αυτόματους πόρους και εργαλεία BI. Εξαρτάται από την τεχνολογία επαυξημένης ανάλυσης. Ρύθμιση ITΤα παραδοσιακά αναλυτικά στοιχεία χρειάζονται τη σταθερή εμπλοκή ειδικών πληροφορικής και δεδομένων. Η ανάλυση αυτοεξυπηρέτησης απαιτεί ελάχιστη συμμετοχή πληροφορικής, κυρίως στην αρχική εγκατάσταση. Η επαυξημένη ανάλυση δεν χρειάζεται IT ή ειδικούς δεδομένων. Είδος Δεδομένων Απαιτείται δομή δεδομένων πριν από τη χρήση τους. Αξιοποιήστε δεδομένα από διάφορες μορφές και πολλαπλές πόρους. Αξιοποιήστε δεδομένα από διάφορες μορφές και πολλούς πόρους.

  6 Συμβουλές για την οργάνωση των εφαρμογών iPhone σας

Προκλήσεις επαυξημένης ανάλυσης

Παρά όλα τα μεγάλα οφέλη που έχουν τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις, εξακολουθεί να φέρει ορισμένες προκλήσεις και εδώ είναι μερικές από αυτές:

  • Οι εργαζόμενοι μπορεί να φοβούνται ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα τις αντικαταστήσουν χωρίς να γνωρίζουν ότι όσο προηγμένες κι αν είναι αυτές οι τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη έχει περιορισμούς.
  • Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία εξαρτώνται από τους ανθρώπους για να ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές και τρόπους δράσης για να αποδώσουν όπως αναμένεται. Εκτελεί με βάση τα προγράμματα και τους αλγόριθμους για τους οποίους έχει εκπαιδευτεί.
  • Τα μοντέλα επαυξημένης ανάλυσης πρέπει να εκπαιδεύονται σωστά, κάτι που απαιτεί χρόνο.
  • Όσο μεγαλύτερα είναι τα δεδομένα που χρειάζονται ανάλυση, τόσο περισσότερη υπολογιστική ισχύ θα χρειάζονται οι αλγόριθμοι ML με επαυξημένη ανάλυση.

Σημείωση του συγγραφέα σχετικά με το Augmented Analytics

Η επαυξημένη ανάλυση εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία με πολλά περιθώρια για μελλοντική χρήση και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία μέσω λογισμικού αιχμής που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Αν και αυτή είναι η μελλοντική τεχνολογία, και σύμφωνα με την Gartner, μόνο το 10% των αναλυτών τη χρησιμοποιεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, η επιχείρησή σας μπορεί να αξιοποιήσει επαυξημένη ανάλυση για την ανάπτυξή της.

Προτού αποφασίσετε εάν θα εφαρμόσετε ή όχι επαυξημένη ανάλυση στην επιχείρησή σας, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Η επιχείρησή σας διαθέτει ομάδα ανάλυσης;
  • Έχετε εκτενή στοιχεία;
  • Γιατί χρειάζεστε επαυξημένη ανάλυση;

Εάν είστε ξεκάθαροι σχετικά με τη χρήση επαυξημένης ανάλυσης, το επόμενο βήμα είναι να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για να επωφεληθείτε από αυτό.

Τελικές Λέξεις

Τα επαυξημένα αναλυτικά στοιχεία είναι μια μεγάλη βοήθεια για όλες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται ανάλυση δεδομένων. Τα ακριβή και έγκαιρα δεδομένα είναι κινητήριος παράγοντας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Η επαυξημένη ανάλυση συνδυάζει την ανθρώπινη νοημοσύνη με την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση δεδομένων και την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών. Επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο (Μεγάλες έως μικρές) χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς για να προχωρήσετε στον ανταγωνισμό.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την Επαυξημένη Νοημοσύνη.