Επεξήγηση σχεδιαγράμματος σέρβις [+ 5 Resources]

Ένα σχέδιο σχεδίου υπηρεσίας σάς βοηθά να σχεδιάσετε μια υπηρεσία, να την εξηγήσετε στους υπαλλήλους και τους ενδιαφερόμενους, να την αντιμετωπίσετε, να την αναβαθμίσετε και να την πουλήσετε αβίαστα στον πελάτη!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι επιχειρήσεις που δημιουργούν και πωλούν υπηρεσίες συνεισφέρουν πολύ στο παγκόσμιο ΑΕΠ, 65,70%.

Εάν βρίσκεστε σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο και δυνητικό κλάδο υπηρεσιών και αναζητάτε εργαλεία για να κάνετε τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας αποτελεσματικές, έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Η δημιουργία, η διαχείριση και η βελτίωση των υπηρεσιών είναι απαιτητικές εργασίες. Για να σας επιτρέψει να διευκολύνετε τη διαδικασία, ο G. Lynn Shostack πρότεινε την τεχνική σχεδίασης υπηρεσιών το 1984 σε μια Επιχειρηματική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ με τίτλο «Σχεδίαση υπηρεσιών που παρέχουν». Έκτοτε, μεγάλες και έξυπνες εταιρείες παροχής υπηρεσιών χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να διευκολύνουν την κατανόηση, τη βελτίωση και την παροχή υπηρεσιών.

Πώς όμως δημιουργείτε ένα; Είναι εύκολο να διαβάσετε το άρθρο μέχρι το τέλος και να δοκιμάσετε τις συμβουλές και τις τεχνικές που προτείνονται παντού.

Πίνακας περιεχομένων

Εισαγωγή

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα σχέδιο υπηρεσίας είναι ένα διάγραμμα ροής ή ένα διάγραμμα πλαισίων που δείχνει όλα τα βήματα που απαιτούνται για την παροχή μιας υπηρεσίας σε έναν καταναλωτή ή έναν επιχειρηματικό πελάτη. Λειτουργεί σαν SOP για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να θεωρήσετε ένα σχέδιο υπηρεσίας ως μια επεξεργασμένη έκδοση του χάρτη ταξιδιού πελατών. Πρέπει να χρησιμοποιείτε ήδη χάρτη ταξιδιού πελάτη. Σας δείχνει οπτικά όλες τις αλληλεπιδράσεις πελάτη-επιχείρησης στον κύκλο ζωής ενός πελάτη.

Επεκτείνετε το ίδιο διάγραμμα ροής κάτω από τον χάρτη ταξιδιού πελάτη για να δημιουργήσετε σχέσεις μεταξύ αυτών των αλληλεπιδράσεων των καταναλωτών με άλλες επιχειρηματικές ιδιότητες όπως διαδικασίες, άτομα, εργαλεία, φυσικά στοιχεία, ψηφιακά στοιχεία κ.λπ.

Ένα έργο σχεδίασης υπηρεσιών αναλύει την παράδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σε ορισμένα λογικά στοιχεία. Στη συνέχεια, συνδέστε τις τελείες μεταξύ αυτών των λογικών στοιχείων χρησιμοποιώντας γραμμές και βέλη.

Η διαδικασία χωρίζει επίσης κάθε στρώμα σε λωρίδες κολύμβησης ή διακεκομμένες λωρίδες. Τέλος, ολόκληρο το διάγραμμα θα μοιάζει με ένα wireframe, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια ενός έργου ανάπτυξης ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

Τι Χαρτογραφεί;

Κάθε σχέδιο τυποποιημένης υπηρεσίας πρέπει να απεικονίζει τα ακόλουθα:

  • Ο κύκλος ζωής βήμα προς βήμα ενός ταξιδιού πελάτη στην επιχείρησή σας
  • Κάθε κανάλι frontstage, ένα προς ένα ο πελάτης αλληλεπιδρά
  • Παρασκηνιακές διαδικασίες και κανάλια που υποστηρίζουν τα κανάλια της πρώτης σκηνής

Στη συνέχεια, μεταβείτε για να μάθετε γιατί πρέπει να κάνουμε σχεδιαγράμματα υπηρεσιών.

Χρειάζομαι

Κατά κύριο λόγο, πρέπει να κάνετε σχεδίαση υπηρεσιών για τους ακόλουθους λόγους:

#1. Σχεδιασμός Υπηρεσιών

Κάθε κλάδος στρατολογεί επαγγελματίες σχεδιαστές υπηρεσιών για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο υπηρεσιών. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το διάγραμμα ροής για να εκπαιδεύσουν το εσωτερικό τους εργατικό δυναμικό.

  Πώς να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων

Ένας τέτοιος οπτικός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι το μπροστινό και το πίσω μέρος λειτουργούν από κοινού και ακολουθούν τις κατάλληλες οδηγίες ποιότητας.

#2. Βελτίωση υπηρεσιών

Όταν εφαρμόζετε σχεδιαγράμματα υπηρεσιών, μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε τεχνικές ανάλυσης δεδομένων σε πληροφορίες που συλλέγονται από διάφορα σημεία επαφής πελατών που ακολουθούν ένα SOP καθολικής εξυπηρέτησης.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εισάγετε ορισμένες αλλαγές στο σχεδιάγραμμα και να εκτελέσετε δοκιμές A/B για να ανακαλύψετε μια ανανεωμένη διαδρομή συντήρησης.

#3. Αντιμετώπιση προβλημάτων σέρβις

Όταν η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών λαμβάνει πάρα πολλά παράπονα για μια συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας σε καταστήματα, ιστότοπους και άλλα σημεία επαφής, πρέπει να βρείτε το προβληματικό στοιχείο.

Τώρα, εάν έχετε ένα σχέδιο υπηρεσίας, μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε βήμα στο διάγραμμα ροής για να μάθετε ποιο δυσλειτουργεί. Μόλις εντοπιστεί, μπορείτε να χειριστείτε το βήμα και να επιλύσετε τα σημεία πόνου των πελατών.

Για παράδειγμα, λαμβάνετε πάρα πολλές αναφορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών σας δεν παρακολουθεί τους πελάτες. Ωστόσο, ο διευθυντής της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι παρακολουθούν τακτικά.

Τότε, πού είναι το θέμα; Μπορεί να ρωτήσετε!

Εξετάζοντας το σχεδιάγραμμα της υπηρεσίας, ανακαλύπτετε ότι οι εκπρόσωποι χρησιμοποιούν παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μια ομάδα πελατών για περαιτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό είναι! Μπορείτε να συνεργαστείτε αμέσως με την ομάδα της βάσης δεδομένων για την ενημέρωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών, έτσι ώστε οι πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών να μπορούν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις τρέχουσες διευθύνσεις αλληλογραφίας.

#4. Ανακάλυψη υπηρεσίας

Μπορείτε να ελέγξετε τα υπάρχοντα σχέδια υπηρεσιών για να εξερευνήσετε πιθανές νέες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, οι πελάτες διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χάνουν την επιλογή εκτεταμένης εγγύησης. Επιστρέφετε στο σχέδιο υπηρεσίας για αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου και βλέπετε ότι ο ιστότοπος δεν προσφέρει εκτεταμένη εγγύηση σε νέους χρήστες.

Προωθεί αυτήν την επιλογή μόνο σε έναν πελάτη που έχει αγοράσει προηγουμένως ένα προϊόν. Μπορείτε απλά να αναβαθμίσετε τη διαδικασία αγοράς και να προσφέρετε εκ των προτέρων εκτεταμένη εγγύηση.

#5. Εκπαίδευση αντιπροσώπων νέων υπηρεσιών

Οι πολυεθνικές εταιρείες και οι παγκόσμιες αλυσίδες λιανικής χρησιμοποιούν σχέδια υπηρεσιών για να εκπαιδεύσουν νέους υπαλλήλους στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρεσιών ή προϊόντων.

Περαιτέρω, ελέγξτε τα βασικά στοιχεία του σχεδιαγράμματος σχεδίου υπηρεσίας.

Συστατικά

Ένα σχέδιο υπηρεσίας αποτελείται από διάφορα στοιχεία σχεδίασης και πλαίσια κειμένου για να περιγράψει διάφορες ενέργειες υπηρεσίας και αυτές είναι οι παρακάτω:

Κύρια εξαρτήματα

#1. Φυσικές αποδείξεις

Αυτή η λωρίδα κολύμβησης ή η σειρά δράσης δείχνει τους πελάτες να αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας μέσω σκηνικών όπως τοποθεσίες web, καταστήματα, έγγραφα παραγγελιών κ.λπ.

#2. Ενέργειες πελατών

Αυτή η λωρίδα κολύμβησης είναι κυρίως ο χάρτης ταξιδιού του πελάτη. Θα πρέπει να περιγράφει όλα τα βήματα που πρέπει να κάνει ένας πελάτης πριν λάβει τις υπηρεσίες σας.

#3. Ενέργειες επαφής επί σκηνής

Οι πελάτες και οι καταναλωτές της επιχείρησής σας βλέπουν αυτές τις ενέργειες. Για παράδειγμα, ένας ταξιδιώτης που αγοράζει ένα εισιτήριο λεωφορείου από ένα φυσικό γκισέ είναι μια επαφή επί σκηνής ή πρώτης γραμμής. Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η αλληλεπίδραση ανθρώπου με μηχανή σε ΑΤΜ, μηχανήματα αυτόματης πώλησης κ.λπ.

#4. Ενέργειες επικοινωνίας στα παρασκήνια

Οι καταναλωτές δεν βλέπουν αυτές τις αλληλεπιδράσεις και τις εργασίες. Συνήθως, μια ομάδα υποστήριξης, μηχανήματα και σύγχρονοι διακομιστές εκτελούν αυτές τις εργασίες, έτσι ώστε ο πράκτορας πρώτης γραμμής να μπορεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη.

Για παράδειγμα, τα χρήματα που καταμετρώνται σε ένα ΑΤΜ και η συσκευασία διαδικτυακών παραγγελιών σε κέντρα εκπλήρωσης είναι παρασκηνιακές ενέργειες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Sparklines στα Φύλλα Google

#5. Διαδικασίες υποστήριξης

Αυτά είναι το εργατικό δυναμικό και οι αλληλεπιδράσεις που μένουν πάντα κρυφές. Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες και το εργατικό δυναμικό είναι σημαντικές για την επιβίωση της επιχείρησης. Για παράδειγμα, οι αναλύσεις επιχειρηματικών δεδομένων, η επεξεργασία πληρωμών από πύλες, η ανάλυση κινδύνου παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ., είναι ενέργειες διαδικασίας υποστήριξης.

Βασικές Γραμμές

#1. Η Γραμμή της Ορατότητας

Σε μια διαδικασία εξυπηρέτησης, ένας πελάτης μπορεί να μην δει όλες τις ενέργειες. Η Γραμμή ορατότητας σάς δείχνει τις ενέργειες που είναι ορατές στους πελάτες και αυτές που δεν είναι ορατές.

Πρέπει να τοποθετήσετε ορατές ενέργειες πάνω από τη Γραμμή ορατότητας. Από την άλλη πλευρά, όλες οι αόρατες εργασίες θα παραμείνουν κάτω από τη Γραμμή ορατότητας.

#2. Η γραμμή μη ορατότητας ή εσωτερικής αλληλεπίδρασης

Αυτή η γραμμή διαχωρίζει κυρίως τους εργαζόμενους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες και αυτούς που δεν έχουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακεκομμένες γραμμές μεταξύ δύο λωρίδων κολύμβησης για να δηλώσετε αυτή τη γραμμή.

#3. Η Γραμμή Αλληλεπίδρασης

Είναι το σημείο επαφής πρώτης γραμμής όπου ο καταναλωτής αλληλεπιδρά απευθείας με τους επιχειρηματίες.

Δευτερεύοντα εξαρτήματα

#1. Χρόνος Ολοκλήρωσης

Για να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοι ακολουθούν ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχέδιο υπηρεσίας, μπορείτε να αναφέρετε τον αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσης ή την ΕΤΑ.

#2. Επιχειρηματικοί κανόνες

Περιγράψτε ξεκάθαρα τις επιχειρηματικές πολιτικές, έτσι ώστε οι ενέργειες επαφής επί σκηνής και παρασκηνίου να μην υπερβαίνουν ένα ορισμένο όριο όταν οι εκπρόσωποι προσπαθούν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών.

#3. Επιχειρηματικές μετρήσεις

Συλλέξτε και συγκρίνετε χρόνο, πωλήσεις, εκπτώσεις κ.λπ., από την όλη διαδικασία για να μετρήσετε εάν η υπηρεσία βρίσκεται στη βέλτιστη κατάσταση.

Σημειώσεις

#1. Σχολιασμοί

Μπορείτε να προσθέσετε αυτοκόλλητες σημειώσεις, σκίτσα, θρύλους, οδηγίες και άλλα ως σχολιασμούς στο διάγραμμα ροής.

#2. βέλη

Τα βέλη μιας κεφαλής σημαίνουν απλή μετακίνηση της διαδικασίας από το ένα βήμα στο άλλο. Αντίθετα, τα βέλη διπλής κεφαλής σημαίνουν ότι και τα δύο βήματα πρέπει να συμφωνούν μεταξύ τους πριν από την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τώρα, ας δούμε τις περιπτώσεις χρήσης της έννοιας του σχεδιαγράμματος υπηρεσίας.

Περιπτώσεις χρήσης

#1. Γωνιακό Σχέδιο Υπηρεσίας Γυαλίσματος παπουτσιών

Ο G. Lynn Shostack χρησιμοποίησε αυτό το παράδειγμα για να προτείνει την πρώιμη θεωρία του σχεδιαγράμματος υπηρεσιών. Είναι επίσης η πιο καθαρή και εύκολη μορφή διαγράμματος ροής υπηρεσιών για επιχειρήσεις Corner Shoshine. Περιλαμβάνει μόνο δύο ενότητες. Αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Δράσεις που βλέπουν οι πελάτες
  • Απαραίτητες ενέργειες που δεν βλέπουν οι πελάτες

Το σχεδιάγραμμα αναφέρει επίσης τον αναμενόμενο χρόνο που θα διαρκέσουν τα βήματα, ώστε ο μανταλιστής να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε 2 έως 5 λεπτά.

#2. Σχέδιο ξενοδοχειακής υπηρεσίας

Αυτό το συρμάτινο πλαίσιο εξηγεί ξεκάθαρα τον χάρτη ταξιδιού του πελάτη όταν ένας ταξιδιώτης φτάνει σε ένα ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τις βαλίτσες του στο δωμάτιο ή να δώσει φιλοδώρημα στον κουδούνι.

Το Physical Evidence περιγράφει διάφορα φυσικά και ψηφιακά στηρίγματα που περνούν οι πελάτες σας κατά την άφιξή τους και τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο σας—για παράδειγμα, εξωτερικό πάρκινγκ, καρότσι για τσάντες, ασανσέρ κ.λπ.

Άλλα στοιχεία σχεδιαγράμματος είναι οι Ενέργειες πελατών, οι Ενέργειες επαφών επί σκηνής, οι Ενέργειες επαφής στο παρασκήνιο και οι διαδικασίες υποστήριξης.

#3. Σχέδιο υπηρεσιών ηλεκτρονικής αγοράς

Σε αυτό το παράδειγμα, βλέπετε τον χάρτη ταξιδιού πελάτη για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου και τα σχετικά βήματα μέσω των οποίων παρέχετε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και υποστήριξης.

  Τι είναι ο κωδικός απομακρυσμένης πρόσβασης;

Υπάρχουν ουσιαστικά 5 σειρές ενεργειών, και αυτές είναι για φυσικά αποδεικτικά στοιχεία, ενέργειες πελατών, ενέργειες επαφής επί σκηνής κ.λπ.

Το διάγραμμα ροής δείχνει ορισμένες εξαρτήσεις ή σχέσεις μεταξύ ενεργειών χρησιμοποιώντας βέλη και γραμμές.

Πόροι

Miro

Εάν χρησιμοποιείτε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την προώθηση των υπηρεσιών σας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο από τη Miro. Δείχνει έναν χάρτη ταξιδιού πελάτη ενός πελάτη που αγοράζει ένα έτοιμο γεύμα από τον ιστότοπο, παίρνει την παραγγελία στο σπίτι του, το μαγειρεύει, δημοσιεύει το πιάτο, λαμβάνει έκπτωση και αγοράζει ξανά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τα στοιχεία σχεδιαγράμματος της υπηρεσίας, όπως Φυσικά αποδεικτικά στοιχεία, Ενέργειες πελατών, Αλληλεπιδράσεις στο μπροστινό στάδιο, Αλληλεπιδράσεις στο πίσω στάδιο και Διαδικασίες υποστήριξης. Το πρότυπο είναι διαθέσιμο μέσω δωρεάν και επί πληρωμή συνδρομών στο Miro.

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ

Θέλετε να προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία τους στους πελάτες ή τους επιχειρηματικούς πελάτες σας; Θέλετε να βρείτε τα ζητήματα της υπηρεσίας προτού βλάψει τα έσοδα της επιχείρησής σας; Και το πιο σημαντικό, θέλετε να τα κάνετε όλα αυτά μέσω της ομαδικής συνεργασίας;

Εάν ναι είναι η απάντησή σας σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, μην περιμένετε άλλο, αλλά Συνδεθείτε στο Mural και αποκτήστε αυτό το εκπληκτικό πρότυπο σχεδιάγραμμα υπηρεσίας δωρεάν.

Το πρότυπο είναι κατάλληλο για κάθε σχεδιασμό εμπορικών υπηρεσιών μεγάλης ή μικρής κλίμακας. Σε αντίθεση με άλλα πρότυπα, δεν σας τροφοδοτεί με κουτάλι το περιεχόμενο. Σας θέτει ερωτήσεις σε κάθε βήμα, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο λειτουργικής υπηρεσίας από αυτό το γενικό πρότυπο.

Whiteboards.io

Αυτό το σχέδιο προτύπου υπηρεσίας Whiteboards.io καλύπτει μια διαδρομή πελάτη για την αγορά προϊόντων από έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Τώρα, άλλα σημεία επαφής πελατών πίσω από τη σκηνή και πρώτης γραμμής έχουν καλυφθεί από αυτό το διάγραμμα ροής.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για καταστήματα με τούβλα και κονίαμα. Απλώς πρέπει να προσαρμόσετε τα στοιχεία σχεδιαγράμματος της υπηρεσίας με το κατάλληλο περιεχόμενο. Το διάγραμμα είναι κοινόχρηστο και επεξεργάσιμο από δοκιμαστικό λογαριασμό. Αλλά μπορείτε να απολαύσετε επαγγελματικά προνόμια εάν λάβετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

Lucidspark

Αυτή η μορφή σχεδιαγράμματος υπηρεσίας Lucidchart είναι ένα κενό πρότυπο κατάλληλο για τις περισσότερες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υπηρεσίες. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα εγγράφων της εφαρμογής web Lucidspark και να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη προτύπων για να ανακαλύψετε το διάγραμμα Service Blueprint With Swimlanes.

Το δεύτερο παρέχει περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής του προτύπου στο Lucidspark. Ωστόσο, εάν είστε ήδη έμπειρος σχεδιαστής σχεδίων υπηρεσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρώτο πρότυπο.

EdrawMind

Εάν αντιμετωπίζετε μια ανταγωνιστική αγορά για την προώθηση και την πώληση των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας, ίσως θέλετε να ανανεώσετε τις υπηρεσίες σας. Το EdrawMind σας βοηθά στην αναζήτησή σας, προσφέροντας ένα πρότυπο σχεδίου υπηρεσίας με δυνατότητα λήψης δωρεάν.

Στον παραπάνω σύνδεσμο της βιβλιοθήκης προτύπων EdrawMind, μπορείτε να βρείτε έτοιμες προς χρήση μορφές για τις ακόλουθες επιχειρηματικές περιπτώσεις:

  • Σχέδιο υπηρεσίας εστιατορίου: Ποτά και ορεκτικά
  • Σχέδιο ξενοδοχειακής υπηρεσίας
  • Σχέδιο τραπεζικής υπηρεσίας
  • Σχέδιο Νοσοκομειακής Υπηρεσίας

Τελικές Λέξεις

Οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε υπηρεσίες παράγουν τα περισσότερα έσοδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εάν λάβετε υπόψη τις ΗΠΑ, οι βιομηχανίες υπηρεσιών έχουν προσθέσει 14,76 τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ το 2022, όπως αναφέρει η Statista. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το παραπάνω ποσοστό είναι 76,89% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2022.

Η παραμονή σε αυτήν την επιχείρηση θα πρέπει να σας κερδίσει μια περιουσία, καθώς έχει τρισεκατομμύρια δολάρια σε μερίδιο αγοράς και η δημιουργία μιας επιχείρησης που να απευθύνεται σε υπηρεσίες είναι ευκολότερη. Ωστόσο, πρέπει πάντα να ελέγχετε τις προσφορές υπηρεσιών της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα εργαλεία διαχείρισης λειτουργιών. Διαφορετικά, η επιχείρηση μπορεί να ακολουθήσει πτωτική τάση.

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ένα διάγραμμα σχεδιαγράμματος υπηρεσίας και μόλις το καταλάβατε αν το έχετε διαβάσει μέχρι τώρα. Χωρίς να περιμένετε πολλά, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από τα παραπάνω εργαλεία και ένα σχεδιάγραμμα υπηρεσιών που ταιριάζει στην επιχείρησή σας για να κατανοήσετε καλύτερα τις υπηρεσίες, να τις αυτοσχεδιάσετε και να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα καλύτερα εργαλεία σχολιασμού ιστότοπου.