Εξόρυξη Bitcoin για Dummies: Κατανόηση των Βασικών Αρχών

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη τρέλα για το Bitcoin. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν αυτό το κρυπτονόμισμα, την εξόρυξη bitcoin και τους μηχανισμούς που το υποστηρίζουν για να τροφοδοτήσουν το τρελό μυαλό τους, να κάνουν κέρδη ή να πειραματιστούν με αυτήν την αναδυόμενη τεχνολογία.

Το Bitcoin επιτρέπει γρήγορες, ακριβείς και φθηνές μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο. Έχει φέρει επανάσταση στη σύγχρονη αντίληψη του εμπορίου και του χρήματος.

Ωστόσο, το Bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο για πολλούς. Οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι σχετικά με αυτό, τη χρήση του και πώς να το αποκτήσουν. Και ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η εξόρυξη bitcoin.

Λοιπόν, ας ξετυλίξουμε το μυστήριο!

Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να βάλω τη σκηνή ορίζοντας μερικές βασικές έννοιες.

Τι είναι το Bitcoin και το Blockchain;

Το Bitcoin (BTC) είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό ψηφιακό νόμισμα ή κρυπτονόμισμα. Αποστέλλεται και λαμβάνεται μεταξύ χρηστών απευθείας σε ένα δίκτυο peer-to-peer (P2P), χωρίς μεσάζοντες, κεντρική τράπεζα ή διοικητικό όργανο.

Αυτό το κρυπτονόμισμα εφευρέθηκε από τον Satoshi Nakamoto (ένα άγνωστο άτομο ή μια ομάδα ατόμων) το 2008. Η εφαρμογή του κυκλοφόρησε ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα το 2009 και τότε βρήκε την πρώτη του χρήση. Οι συναλλαγές Bitcoin επικυρώνονται με χρήση κρυπτογραφίας από κόμβους δικτύου και καταγράφονται σε ένα κατανεμημένο δημόσιο βιβλίο, που ονομάζεται επίσης blockchain.

Το Bitcoin βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Αυτό το αμετάβλητο και κοινόχρηστο καθολικό μπορεί να αποθηκεύει συναλλαγές και εγγραφές χρονολογικά σε ένα εκτεταμένο δίκτυο υπολογιστών που είναι διασκορπισμένο σε όλο τον κόσμο σε διάφορα μέρη. Είναι ένας ειδικός τύπος βάσης δεδομένων που χρησιμοποιεί την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής που διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να παραβιαστούν οι εγγραφές, προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και είναι ασφαλής χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνικές κρυπτογραφίας όπως το SHA-256.

Οποιοσδήποτε στο δίκτυο Bitcoin μπορεί να στείλει ή να λάβει bitcoin ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο δίκτυο και να λάβετε μερικά BTC είτε με εξόρυξη bitcoin είτε αγοράζοντας τα online. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bitcoin για online αγορές ή να τα χρησιμοποιήσετε ως επένδυση.

Πώς διαφέρουν τα Bitcoins από τα παραδοσιακά νομίσματα;

Τόσο τα παραδοσιακά νομίσματα όσο και τα bitcoin έχουν αξία, αλλά είναι διαφορετικά.

Έκδοση: Τα παραδοσιακά νομίσματα ή τα νομίσματα fiat εκδίδονται και ρυθμίζονται από την κυβέρνηση. Μπορεί να είναι απτό με τη μορφή νομισμάτων και χαρτονομισμάτων που μπορείτε να έχετε μαζί σας ή να αποθηκεύσετε στην τράπεζά σας ή μη απτό στην περίπτωση ψηφιακών πληρωμών.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, τα bitcoin δεν εκδίδονται από καμία κεντρική αρχή. Είναι μη απτά ή εικονικά νομίσματα που λειτουργούν μόνο στην ψηφιακή τους μορφή.

Διακυβέρνηση: Τα κρατικά όργανα ρυθμίζουν την παραγωγή νομισμάτων, τη ροή τους και διώκουν τη χρήση πλαστών νομισμάτων, εκτός από την εκτέλεση άλλων σχετικών αρμοδιοτήτων.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τα έντυπα χρήματα. Για παράδειγμα, η Federal Reserve (κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) υποστηρίζει το δολάριο ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας ρυθμίζει τη λίρα στερλίνα.

Από την άλλη πλευρά, τα bitcoin δεν περιλαμβάνουν καμία κεντρική αρχή που να ρυθμίζει τη δημιουργία, τη ροή ή τη διαχείριση των bitcoin. Χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως, που ονομάζονται κόμβοι, υποστηρίζουν αυτά τα bitcoin. Οι κόμβοι βοηθούν στην επικύρωση συναλλαγών και στην αποθήκευση δεδομένων σχετικά με προηγούμενες συναλλαγές σε ένα δημόσιο βιβλίο στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας.

Όριο προσφοράς: Τα νομίσματα της Fiat έχουν απεριόριστη προσφορά, ενώ μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin μπορούν να δημιουργηθούν ποτέ.

Προμήθειες συναλλαγών: Εφόσον οι εταιρείες πληρωμών επεξεργάζονται νομίσματα fiat, η συναλλαγή τους συνεπάγεται σημαντικό κόστος, ακόμη υψηλότερο για διεθνείς μεταφορές χρημάτων. Στα bitcoin, οι συναλλαγές συνεπάγονται ελάχιστα έως καθόλου τέλη, καθώς δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Ασφάλεια: Τα νομίσματα της Fiat υπόκεινται σε κυμαινόμενες κυβερνητικές πολιτικές και κανονισμούς, που οδηγούν σε ανασφάλειες. Αλλά το Bitcoin χρησιμοποιεί έννοιες όπως κρυπτογραφία, αποκέντρωση, συναίνεση, απόδειξη εργασίας κ.λπ., για ασφάλεια, χωρίς να τηρεί τέτοιες πολιτικές.

Αντιστροφή συναλλαγής: Μπορείτε να ακυρώσετε, να αντιστρέψετε ή να χρεώσετε πίσω χρήματα fiat. Δεν γίνεται με bitcoin. Μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

  3 υπέροχοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση Count στο Excel

Ταχύτητα: Οι τραπεζικές συναλλαγές χρειάζονται μέρες και ώρες για να επαληθευτούν και τελικά να αντικατοπτριστούν στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη. Ωστόσο, οι συναλλαγές Bitcoin είναι στιγμιαίες με βάση την ταχύτητα του δικτύου.

Βλέπετε πολλά καλά σημεία στο Bitcoin, αλλά πώς να το αποκτήσετε;

Είτε μπορείτε να το αγοράσετε διαδικτυακά, είτε να ανταμειφθείτε σε bitcoin για ορισμένες διαδικτυακές συναλλαγές είτε να κάνετε εξόρυξη bitcoin. Ας μάθουμε τώρα για την εξόρυξη bitcoin.

Τι είναι η εξόρυξη Bitcoin;

Η εξόρυξη Bitcoin αναφέρεται σε μια διαδικασία ψηφιακής επικύρωσης συναλλαγών Bitcoin μέσω του δικτύου Bitcoin. Οι άνθρωποι που εξορύσσουν bitcoins (miners) πρέπει να λύσουν πολύπλοκα hash παζλ κωδικοποιημένα κρυπτογραφικά για να επαληθεύσουν τα μπλοκ που περιέχουν συναλλαγές. Απαιτεί ισχυρούς υπολογιστικούς πόρους και ισχύ για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Μόλις επιλυθούν και επαληθευτούν οι συναλλαγές, το μπλοκ ενημερώνεται στο αποκεντρωμένο καθολικό του Bitcoin. Για αυτήν την προσπάθεια, οι ανθρακωρύχοι κερδίζουν bitcoin. Αυτή η πλήρης διαδικασία ονομάζεται εξόρυξη bitcoin.

Επιπλέον, ο στόχος της εξόρυξης bitcoin είναι πρωτίστως δύο πράγματα:

  • Να παράγει νέα bitcoin λύνοντας πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα
  • Για να διατηρήσετε το δίκτυο Bitcoin ασφαλές και αξιόπιστο επαληθεύοντας τις συναλλαγές
  • Πώς λειτουργεί η εξόρυξη Bitcoin;

    Το δίκτυο Bitcoin είναι χτισμένο σε τεχνολογία blockchain που διασφαλίζει την ασφάλεια ολόκληρου του καθολικού χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικούς κατακερματισμούς και χρονικές σημάνσεις για κάθε μπλοκ που πρέπει να προστεθεί χρονολογικά.

    Κάθε μπλοκ έχει πληροφορίες σχετικά με επαληθευμένες συναλλαγές, οι οποίες προστίθενται στο blockchain μόλις επαληθευτεί. Μετά από αυτό, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να παραβιαστούν οι συναλλαγές λόγω των μοναδικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας blockchain.

    Δείτε πώς λειτουργεί η εξόρυξη bitcoin.

    #1. Ρύθμιση

    Προτού οι ανθρακωρύχοι ξεκινήσουν την εξόρυξη bitcoin, χρειάζονται συγκεκριμένα εργαλεία και να βρουν τρόπους για την αποτελεσματική επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ο δημιουργός του Bitcoin – ο Satoshi Nakamoto, έχει σχεδιάσει το δίκτυο έτσι ώστε να μπορείτε να εξορύξετε ένα μπλοκ κάθε 10 λεπτά.

    Ως εκ τούτου, οι ανθρακωρύχοι κρατούν τα πάντα εύχρηστα για να ταιριάζουν με τον ρυθμό αυτών των 10 λεπτών και αυτή η δυσκολία αυξάνεται ακόμη περισσότερο, όταν περισσότεροι εξορύκτες με περισσότερη υπολογιστική ισχύ ενώνονται με τον δικό μου.

    #2. Απαιτήσεις εξόρυξης

    Η εξόρυξη bitcoin απαιτεί προηγμένα εργαλεία και πολλούς υπολογιστικούς πόρους. Έτσι, οι εξορύκτες bitcoin ταιριάζουν με αυτά τα πράγματα:

    Εξόρυξη υλικού: Το υλικό για την εξόρυξη bitcoin έχει αλλάξει με τα χρόνια. Οι εξορύκτες Bitcoin χρησιμοποιούσαν CPU πριν από τη χρήση Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (GPU) με προηγμένες κάρτες γραφικών, Field Programmable Gate Array (FPGAs) ή Application Specific Integrated Circuits (ASIC) για αποτελεσματική εξόρυξη. Το τελευταίο είναι το πιο αποδοτικό από άποψη κατανάλωσης.

    Πισίνα εξόρυξης: Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να εξορύξουν μόνοι τους ή να κάνουν εξόρυξη πισίνας

    Λογισμικό και ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Χρειάζονται λογισμικό εξόρυξης όπως το BeMine, το Kryptex Miner, το ECOS κ.λπ., που μπορεί να εφαρμόσει τα καθορισμένα πρωτόκολλα για το δίκτυο Bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι χρειάζονται επίσης ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για να συλλέγουν και να αποθηκεύουν τις ανταμοιβές τους ως bitcoins.

    #3. Συναλλαγή

    Όταν ένα άτομο στέλνει ένα bitcoin σε κάποιον, είναι μια συναλλαγή. Αυτές οι συναλλαγές προστίθενται σε ένα μπλοκ που οι κόμβοι ή οι υπολογιστές πρέπει να επαληθεύσουν για να συνδεθούν με την αλυσίδα μπλοκ του Bitcoin που μπορούν να δουν όλοι στο δίκτυο.

    Στον πυρήνα, υπάρχουν τρία στοιχεία που εμπλέκονται όταν κάποιος ξεκινά μια συναλλαγή στο δίκτυο Bitcoin – είσοδος συναλλαγής, έξοδος και ποσό.

    Για κάθε συναλλαγή ως είσοδο, το λογισμικό εξόρυξης δημιουργεί ένα μοναδικό και πολύπλοκο κρυπτογραφικό κατακερματισμό. Στη συνέχεια, το λογισμικό ομαδοποιεί τις συναλλαγές που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός μπλοκ. Η ομαδοποίηση αναπαρίσταται ως δέντρο Merkle ή δέντρο κατακερματισμού όπου κάθε κόμβος φύλλου έχει κατακερματισμό ενός μπλοκ και οι κόμβοι μη φύλλων έχουν τον κατακερματισμό των θυγατρικών κόμβων τους.

    Επιπλέον, ένα δέντρο Merkle έχει τη σύνοψη κάθε συναλλαγής σε ένα μπλοκ και είναι ουσιαστικά μια δομή δεδομένων. Σε αυτό, οι κατακερματισμοί των συναλλαγών αντιστοιχίζονται χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση SHA-256.

    #4. Λύνοντας το παζλ

    Ο κατακερματισμός που μπορεί να αναγνωρίσει ολόκληρο το δέντρο Merkle ονομάζεται κατακερματισμός ρίζας ή ρίζα Merkle και αποθηκεύεται σε μια κεφαλίδα μπλοκ. Οι κεφαλίδες μπλοκ περιέχουν δεδομένα μπλοκ και χαρακτηριστικά όπως η έκδοση λογισμικού bitcoin, ο κατακερματισμός του προηγούμενου μπλοκ, η χρονική σήμανση, ο κατακερματισμός ρίζας, ο στόχος και η κρυπτογραφική μηδενική (ένας αυθαίρετος αριθμός που χρησιμοποιείται μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια μιας κρυπτογραφικής επικοινωνίας).

    Οι εξορύκτες Bitcoin χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να λύσουν ένα παζλ κατακερματισμού για να επαληθεύσουν μια συναλλαγή. Για αυτό, βρίσκουν τον κατακερματισμό για έναν καθορισμένο στόχο αφού αναλύσουν το επίπεδο δυσκολίας. Ένας στόχος είναι ένας 67-ψήφιος αριθμός που είναι αποθηκευμένος στην κεφαλίδα του μπλοκ που καθορίζει τη δυσκολία εξόρυξης bitcoin σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των εξορυκτών που συμμετέχουν στην επίλυση προβλημάτων. Η δυσκολία προσαρμόζεται επίσης αυτόματα με βάση το χρόνο που χρειάζονται οι εξορύκτες για να λύσουν τα προβλήματα στα προηγούμενα 2.016 μπλοκ.

      Η πρωτότυπη σειρά στο Netflix από οπουδήποτε;

    Επιπλέον, οι εξορύκτες bitcoin υπολογίζουν τον κατακερματισμό ενός μπλοκ για να λύσουν το παζλ προσθέτοντας ένα nonce στην κεφαλίδα του μπλοκ στόχου συνεχώς μέχρι να λάβουν μια τιμή που είναι μικρότερη από τον στόχο. Μόλις το λύσουν, δημιουργείται ένα νέο μπλοκ που περνά από επικύρωση από τους κόμβους του δικτύου.

    Για να επικυρωθεί ένα μπλοκ, η πλειοψηφία των κόμβων πρέπει να επαληθεύσει το μπλοκ και θα πρέπει να περιέχει απόδειξη εργασίας (PoW). Η χρονολογική αλυσίδα του μπλοκ και το PoW καθιστούν το blockchain ασφαλές από τροποποιήσεις. Στη συνέχεια, το μπλοκ προστίθεται στο δίκτυο Bitcoin.

    Ο πρώτος ανθρακωρύχος που θα λύσει το πρόβλημα του κατακερματισμού ανταμείβεται σε bitcoin καθώς θα συμμετέχουν πολλοί ανθρακωρύχοι.

    #5. Κυκλοφορία Bitcoin

    Η εξόρυξη Bitcoin ξεκίνησε το 2009 από το μπλοκ γένεσης του Bitcoin για την παραγωγή 50 bitcoin. Πολλά περισσότερα bitcoin έχουν εξορυχθεί από τότε και κυκλοφόρησαν για κυκλοφορία. Ωστόσο, υπάρχει ένα ανώτατο όριο. μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin μπορούν να εξορυχθούν με βάση τον πηγαίο κώδικα του.

    Γεγονός: Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, περίπου 18,82 εκατομμύρια bitcoin έχουν ήδη εξορυχθεί, που είναι περίπου το 89% του συνολικού bitcoin που θα υπάρξει ποτέ.

    Πώς ανταμείβεται ένας Bitcoin Miner;

    Όταν το Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009, κάθε block miner ανταμείβεται με 50 bitcoins. Τελικά, μειώθηκε σε 25 bitcoin το 2012, 12,5 bitcoin το 2016 και 6,25 bitcoin το 2020. Αυτή η διαδικασία διαχωρισμού των ανταμοιβών μπλοκ στο μισό ονομάζεται Bitcoin κατά το ήμισυ. Εμφανίζεται μετά την εξόρυξη κάθε 210.000 μπλοκ, η οποία διαρκεί περίπου 4 χρόνια.

    Αυτό σημαίνει ότι η ανταμοιβή των ανθρακωρύχων μειώνεται στο μισό για την επίλυση του παζλ και την εύρεση ενός μπλοκ. Το πλεονέκτημα του bitcoin κατά το ήμισυ είναι ότι μειώνει τον πληθωρισμό και τον ρυθμό κυκλοφορίας του bitcoin. Ως εκ τούτου, βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας της αξίας του bitcoin. Το πιο πρόσφατο μισό bitcoin έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020 και το επόμενο αναμένεται το 2024. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί έως ότου εξορυχθούν όλα τα bitcoin, περίπου γύρω στο 2140.

    Τι θα συμβεί όταν εξορυχθούν και τα 21 εκατομμύρια bitcoin;

    Πώς θα κερδίζουν τότε οι ανθρακωρύχοι; Λοιπόν, θα κερδίσουν μόνο από τα τέλη συναλλαγής. Ο εξορύκτης που βρίσκει ένα νέο μπλοκ παίρνει άδεια από το δίκτυο Bitcoin να εισπράττει τέλη συναλλαγής από κάθε συναλλαγή που έχει προσθέσει στο μπλοκ.

    Προς το παρόν, οι επιτυχημένοι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν αμοιβές συναλλαγών καθώς και 6,25 νέα bitcoin ως ανταμοιβή. Και για να το διεκδικήσετε, ένα coinbase (μια ειδική συναλλαγή) προστίθεται στο μπλοκ και ο εξορύκτης γίνεται ο δικαιούχος πληρωμής.

    Γιατί να εξορύξω Bitcoins;

    Οι άνθρωποι εξορύσσουν bitcoin για διάφορους λόγους. Ενώ μπορεί να σας ελκύει για έναν μόνο λόγο, όπως το κέρδος, η αγάπη για την τεχνολογία ή οτιδήποτε άλλο, όταν αρχίσετε να εμβαθύνετε στις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, μπορεί να βρείτε πολλά περισσότερα κίνητρα για την εξόρυξη bitcoin. Ας δούμε τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εξορύσσουν bitcoin.

    Ενθουσιασμός για Νέες Τεχνολογίες

    Πολλοί άνθρωποι από τεχνολογικά υπόβαθρα και άτομα με ενθουσιασμό για τις τεχνολογίες βρίσκουν τα Bitcoins ενδιαφέροντα για μάθηση. Μπορεί να αναζητούν την καινοτομία, να θέλουν να ενημερώνονται για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τάσεις και να αγαπούν τους πειραματισμούς. Ως εκ τούτου, μπορεί φυσικά να έλθουν να μάθουν πώς να εξορύξουν bitcoin καθώς συνδυάζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες όπως το blockchain, την κρυπτογραφία, την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής (DLT), τη δικτύωση peer-to-peer και πολλά άλλα.

    Επέκταση του πεδίου εργασιών

    Οι επαγγελματίες σε σχετικούς τομείς μπορούν να εισέλθουν στον κόσμο του Bitcoin και να εξορύξουν bitcoins. Για παράδειγμα, πολλές εργασίες υπολογιστών πλέγματος είναι παρόμοιες με την εξόρυξη bitcoin. Είναι διασκεδαστικά, επιτρέπουν τη συνεργασία με άλλους για την επίλυση ενός προβλήματος και είναι περιζήτητα.

    Όταν εξορύσσετε bitcoin, βοηθάτε στην επίλυση ενός προβλήματος που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου πληρωμών και ενός νομίσματος χωρίς κεντρική αρχή.

    Μυστικότητα

    Το δίκτυο bitcoin προσφέρει ανωνυμία στους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, όταν λύσετε ένα πρόβλημα και βρείτε το μπλοκ, μπορείτε να κερδίσετε bitcoin ενώ είστε ανώνυμοι. Προστατεύει το απόρρητο και την ταυτότητά σας, καθώς το όνομά σας δεν θα εμφανίζεται, αντί για έναν αριθμό. Ωστόσο, να είστε πάντα προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτετε τη διεύθυνσή σας.

    Κέρδος

    Το Bitcoin είναι ένα νόμισμα και όταν το εξορύξεις, ανταμείβεσαι. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για κέρδος. Ωστόσο, είναι δύσκολο, καθώς η τιμολόγηση του bitcoin παρουσιάζει συχνά διακυμάνσεις, ενώ η διαδικασία εξόρυξης απαιτεί μεγάλες επενδύσεις.

    Αλλά αν πετύχετε σε αυτό, μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα. Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, η τιμολόγηση για ένα μόνο bitcoin ήταν 59.301,40 δολάρια ΗΠΑ. Δεν αξίζει να το δοκιμάσετε;

      Λίστα όλων των πλήκτρων συντόμευσης του υπολογιστή

    Ανησυχίες εξόρυξης Bitcoin

    Αν και το Bitcoin προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ενθουσιασμό και κέρδη από την επιτυχημένη εξόρυξη, υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν νομιμοποιείται σε πολλές χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα κ.λπ. Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν επιτρεπτές δομές για τη χρήση του Bitcoin όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία και οι ευρωπαϊκές χώρες.

    Γεγονός: Στις 9 Ιουνίου 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε το Bitcoin νόμιμο. Ενώ το δολάριο ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι το κύριο νόμισμα της χώρας, το BTC θα χρησιμοποιείται για συναλλαγές όπου γίνεται αποδεκτό το bitcoin.

    Ας δούμε μερικές από τις ανησυχίες σχετικά με το Bitcoin και τη χρήση του.

    Υψηλή κατανάλωση ενέργειας

    Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια ενεργοβόρα διαδικασία, η οποία δεν είναι μόνο δαπανηρή αλλά και απειλή για το περιβάλλον. Η μέθοδος μπορεί να καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από μια μεγάλη πόλη ή μικρότερες χώρες όπως η Ελβετία.

    Αποκεντρωμένη

    Οι χώρες διέπουν τα χρηματικά ποσά, και υπάρχει φήμη και λογοδοσία που συνδέονται με αυτά. Ωστόσο, δεν υπάρχει κυβερνητικό όργανο με Bitcoin. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει οποιονδήποτε αριθμό λογαριασμών, να εγγραφεί στο δίκτυο και να πουλήσει και να αγοράσει bitcoin ενώ είναι σχεδόν ανώνυμος. Δημιουργεί ζητήματα εμπιστοσύνης όχι μόνο με τους χρήστες αλλά και με την κυβέρνηση.

    Αστάθεια

    Τα νομίσματα πρέπει να είναι σταθερά για να στηρίξουν την οικονομία και οι κυβερνήσεις καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρήσουν τη σταθερότητά της. Ωστόσο, το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα φτάσει στο ύψος και πότε θα συντριβεί ξαφνικά. Και η αγορά ανταποκρίνεται ανάλογα.

    Όταν τα Bitcoin αρχίζουν να ολισθαίνουν, οι πωλητές ενδέχεται να μην τα αποδεχτούν ως πληρωμή. Ταυτόχρονα, πολλοί δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ως χρήματα για να αγοράσουν εμπορεύματα. Αντίθετα, θα το κρατήσουν ως επένδυση, ελπίζοντας ότι θα ανέβει.

    Εγκληματικές δραστηριότητες

    Πολλά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχουν ταλαιπωρήσει τον κόσμο του Bitcoin. Υπάρχουν επίσης περιστατικά δημιουργίας ψεύτικων επενδύσεων crowdfunding, όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει εκατομμύρια. Και κανείς δεν μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος για τέτοιες δραστηριότητες.

    Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εξόρυξη Bitcoin;

    Όπως τονίστηκε παραπάνω, τα συστήματα ανταμοιβής για την εξόρυξη bitcoin έχουν μειωθεί σημαντικά με τα χρόνια. Μόλις εξορυχθούν όλα τα bitcoin, δεν μπορείτε να ανταμειφθείτε σε bitcoin, μόνο μέσω προμηθειών συναλλαγών. Επίσης, η εξόρυξη bitcoin συνοδεύεται από επενδύσεις χιλιάδων δολαρίων σε υλικό, συστήματα και υπολογιστικούς πόρους.

    Αυτή τη στιγμή, το να ανακαλύψετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εξόρυξη bitcoin θα σας φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

    #1. Επιλέγοντας Υλικό υψηλής απόδοσης

    Ο αριθμός των εξορύξεων bitcoin αυξάνεται. Ως εκ τούτου, πρέπει να διαθέτετε υλικό υπολογιστή υψηλής απόδοσης που μπορεί να βοηθήσει σε υπερταχείς υπολογισμούς και να νικήσει τον ανταγωνισμό. Πρέπει να έχει υψηλό ρυθμό κατακερματισμού σε κορυφαία απόδοση εξόδου.

    Το υλικό που βασίζεται σε ASIC είναι το πιο προηγμένο, ικανό να παράγει εκατοντάδες τρισεκατομμύρια hashes/δευτερόλεπτο. Ένα τέτοιο προηγμένο υλικό είναι δαπανηρό και μπορεί να κυμαίνεται σε χιλιάδες δολάρια.

    #2. Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

    Η τοποθεσία σας είναι επίσης σημαντική για την αποτελεσματική εξόρυξη bitcoin. Είναι επειδή το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ποικίλλει από τοποθεσία σε τοποθεσία και η εξόρυξη bitcoin καταναλώνει πολύ ηλεκτρική ενέργεια.

    Ως εκ τούτου, η επιλογή της σωστής τοποθεσίας όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι συγκριτικά χαμηλότερο θα ήταν μια καλή επιλογή, φυσικά, με μια ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός λόγος για τον οποίο τα ανεπτυγμένα έθνη είναι υπέροχα σε αυτό.

    #3. Ελέγξτε την κατανάλωση ενέργειας

    Δεδομένου ότι η εξόρυξη bitcoin καταναλώνει πολύ υψηλή ισχύ, το κόστος ποικίλλει ανάλογα. Επομένως, ελέγξτε αν ο προϋπολογισμός σας μπορεί να καλύψει αυτό το βαρύ κόστος, όχι πριν προχωρήσετε στην εξόρυξη bitcoin. Επιπλέον, πρέπει επίσης να υπολογίσετε τις επενδύσεις εξόρυξης και να προσδιορίσετε εάν τα κέρδη σας μπορούν να καλύψουν καλά τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας.

    #4. Τιμή BTC

    Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την παρατήρηση και την παρακολούθηση της τιμολόγησης του bitcoin. Είναι επειδή ανταμείβεστε σε bitcoin προς το παρόν, εκτός από τα τέλη συναλλαγής. Έτσι, όσο υψηλότερη είναι η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος σας.

    #5. Πισίνα ή σόλο

    Επιλέγοντας αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε στην εξόρυξη bitcoin. Όταν κάνετε εξόρυξη μόνοι σας, η πιθανότητα ανταμοιβής είναι μικρότερη σε σύγκριση με μια ομάδα. Η εξόρυξη bitcoin σε μια ομάδα με χιλιάδες άλλα με συνδυασμένη υπολογιστική ισχύ μειώνει τη δυσκολία εξόρυξης για την επίλυση ενός μπλοκ.

    Μόλις οι εξορύκτες bitcoin είναι επιτυχημένοι, θα λάβουν bitcoin με βάση τη συνεισφορά τους στην υπολογιστική τους ισχύ. Διαλέξτε, λοιπόν, τον κατάλληλο τρόπο – εξόρυξη πισίνες ή μια σόλο φασαρία.

    Συμπέρασμα 💰

    Το Bitcoin είναι μια νέα ιδέα και βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια της χρήσης του. Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ξεκινήσει την εξόρυξη για πολλά οφέλη, όπως να κάνει τεράστια κέρδη, να διατηρήσει το δίκτυο ασφαλές και να αποκτήσει τεχνική τεχνογνωσία.

    Το πραγματικό μυστήριο θα ξεδιπλωθεί μετά την εξόρυξη των 21 εκατομμυρίων bitcoin και ελπίζουμε ότι οι τεχνολογίες θα είναι πιο προηγμένες για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των Bitcoin. Από την εμφάνιση των μοναδικών του δυνατοτήτων, το Bitcoin είναι πιθανό να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

    Μάθετε περισσότερα για το blockchain εδώ.