Ενισχύστε την παραγωγικότητα ανάπτυξης με αυτούς τους 14 πελάτες Git για Windows και Mac

Εάν ξεκινάτε ένα έργο ανάπτυξης λογισμικού/εφαρμογών και δεν γνωρίζετε ποιοι πελάτες git ή git GUI θα ταιριάζουν απόλυτα, εδώ είναι τα καλύτερα 14 εργαλεία git για εσάς.

Λογισμικό, εφαρμογές για κινητά ή έργα ανάπτυξης ιστού πρέπει να χειρίζονται πολλαπλούς πηγαίους κώδικες ή σενάρια προγραμματισμού. Όταν πρόκειται για τη σύνταξη των τεχνικών εγγράφων για αυτά τα προγράμματα, οι συγγραφείς περνούν τελικά από πολλαπλές επαναλήψεις με αποτέλεσμα περισσότερα από ένα έγγραφα.

Σε έργα ανάπτυξης, οι οργανισμοί χρειάζονται ένα σύστημα ελέγχου εκδόσεων ή Git. Οι διαχειριστές έργων, οι προγραμματιστές και οι τεχνικοί συγγραφείς πρέπει να συγχρονίσουν τους σταθμούς εργασίας τους με οποιονδήποτε διακομιστή Git ή repos φιλοξενίας πακέτων για διακλάδωση. Εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα GUI ή τους πελάτες git.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικούς από τους δημοφιλείς πελάτες git.

Τι είναι ο πελάτης Git; 🖥️

Οι πελάτες Git είναι ουσιαστικά λογισμικό υπολογιστή που αλληλεπιδρά με τα τοπικά ή απομακρυσμένα repos φιλοξενίας πακέτων. Αυτά τα εργαλεία είναι οι θεμελιώδεις απαιτήσεις για τη στοίβα τεχνολογίας οποιουδήποτε έργου ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων ανάπτυξης λογισμικού, η ομάδα ανάπτυξης εκτελεί git clone, git fetch, git pull, git commit, git stash και άλλες εργασίες που σχετίζονται με τον έλεγχο έκδοσης. Ένα git GUI αυτοματοποιεί αυτές τις εργασίες για εσάς και την ομάδα DevOps σας, ώστε να υπάρχουν λιγότερα ανθρώπινα σφάλματα.

Ίσως αναρωτιέστε πώς διαφέρει η διεπαφή γραμμής εντολών του GitHub (CLI) από οποιονδήποτε αποκλειστικό πελάτη git. Οι περισσότερες πλατφόρμες git προσφέρουν ένα CLI για αλληλεπίδραση με τα πακέτα λογισμικού από ένα IDE ή ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης.

Ωστόσο, οι πελάτες git προσφέρουν μια γραφική απεικόνιση του git σας και δεν απαιτούν πολύπλοκες συντακτικές προγραμμάτων για την εκτέλεση git commit ή fetch ή άλλες εργασίες.

Πώς οι πελάτες Git ενισχύουν την παραγωγικότητα ανάπτυξης; ⏲️

Οι πελάτες Git ή τα εργαλεία GUI είναι οι σύγχρονες εφαρμογές που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όταν τα χρησιμοποιείτε στα έργα DevOps. Εδώ είναι τα καλύτερα πλεονεκτήματα:

  • Ένα git GUI μπορεί να σας εξοικονομήσει από τη σπατάλη χρόνου για την επίλυση απροσδόκητων προβλημάτων και σφαλμάτων git. Δεν θέλετε να δείτε την ομάδα σας να εμπλέκεται στην επίλυση προβλημάτων του αποθετηρίου git όταν θα μπορούσε να έχει κωδικοποιήσει μια ενότητα λογισμικού.
  • Το Git CLI είναι καλό για βασικές εργασίες. Θα πρέπει οπωσδήποτε να εξασκηθείτε σε αυτές τις εργασίες για να γίνετε ένας σίγουρος προγραμματιστής. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα-πελάτες git για σύνθετες εργασίες ρουτίνας, όπως διαχείριση κλάδων, επανατοποθέτηση, τράβηγμα, συγχώνευση ή ώθηση.
  • Οι διενέξεις συγχώνευσης είναι ενοχλητικές και ο εντοπισμός σφαλμάτων αυτών των σφαλμάτων είναι ευκολότερος σε ένα git GUI παρά στο git CLI.
  • Οι πελάτες Git είναι χρήσιμοι κατά την ενσωμάτωση ενός αρχάριου προγραμματιστή σε ένα συνεχιζόμενο έργο ανάπτυξης.

Τώρα που ανακαλύψατε περισσότερα για τους πελάτες git, ήρθε η ώρα να μάθετε τα καλύτερα GUIs git που υπάρχουν για αποτελεσματικά έργα DevOps:

GitFinder

GitFinder είναι ένα git GUI για υπολογιστές macOS που τρέχουν σε λειτουργικά συστήματα macOS 10.11.5+. Συνδυάζει ένα σύστημα ελέγχου έκδοσης ή Git με μια ενότητα Finder. Όταν εισάγετε αρχεία git στο εργαλείο Finder, εμφανίζει την κατάσταση αυτών των αρχείων με περιγραφικά εικονίδια και σήματα.

Το GUI του προσφέρει επίσης ένα περίπλοκο μενού γραμμής εργαλείων. Έτσι, μπορείτε να εκτελέσετε git commit, git pull, git push, git blame και πολλές άλλες δραστηριότητες με το πάτημα ενός κουμπιού του ποντικιού. Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα προσαρμόσιμο μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί από το UEFI ή το Legacy BIOS

Το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης του αποθετηρίου του δίνει στον προγραμματιστή τεράστια δύναμη κατά την ανάπτυξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιήγησης αποθετηρίου μπορεί να εμφανίζει απομακρυσμένους κλάδους, τοπικούς κλάδους, υπομονάδες και ετικέτες.

Άλλες ζωτικής σημασίας λειτουργίες που προσφέρει το GitFinder είναι οι Γρήγορες διαφοροποιήσεις, οι διενέξεις συγχώνευσης, το ιστορικό αρχείων, τα αιτήματα έλξης, οι απλές κατηγορίες, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου, η Διαγραφή/δημιουργία απομακρυσμένων αποθετηρίων, η επιλογή Cherry-pick και η επαναφορά.

GitUp

GitUp είναι η λύση ανοιχτού κώδικα για ένα αποθετήριο git και αλληλεπίδραση IDE σε υπολογιστές macOS. Το εργαλείο βασίζεται σε μια γενική εργαλειοθήκη Git γνωστή ως GitUpKit. Αυτή η εργαλειοθήκη είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και ως εκ τούτου μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή Git με βάση το GitUpKit.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου είναι η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο των αλλαγών repo ή πηγαίου κώδικα. Ακόμα κι αν κάνετε μικρές ή σημαντικές αλλαγές εκτός του περιβάλλοντος GitUp, το εργαλείο θα εμφανίσει μια ζωντανή δραστηριότητα για να επισημάνει τις αλλαγές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Στιγμιότυπα για να επιστρέψετε στο παρελθόν εάν χρειάζεστε μια παλιά έκδοση του προγράμματος λογισμικού σας. Επιπλέον, είναι ένα εκπληκτικό γρήγορο git GUI αφού μπορεί να φορτώσει και να αποδώσει την οπτικοποίηση 40.000 δεσμεύσεων του αποθετηρίου Git σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Gitbox

Gitbox είναι ένας άλλος αποκλειστικός πελάτης git για υπολογιστές macOS. Σας επιτρέπει να κάνετε git pull, push και commit με ένα κλικ. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε άλλες σύνθετες εργασίες, όπως αναίρεση εντολών Git, σύνθετη αναζήτηση ιστορικού, επαναφορά διακλαδώσεων, επαναφορά και επιλογή cherry, χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Git CLI.

Η διεπαφή χρήστη (UI) διατηρεί τις εργασίες προγραμματισμού εστιασμένες οπτικοποιώντας όλα τα ζωτικά τμήματα σε μία οθόνη.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία που χρειάζεστε χωρίς να κοιτάξετε μέσα από διαφορετικά παράθυρα του προγράμματος. Για παράδειγμα, η διεπαφή χρήστη του Gitbox δείχνει τα εξής:

  • Τρέχον υποκατάστημα
  • Τραβήξτε, σπρώξτε, συγχώνευση και επαναφορά
  • Υποκατάστημα απομακρυσμένου ή τοπικού στόχου
  • Πλαίσιο αναζήτησης ιστορικού βάσει κειμένου
  • Αποθετήρια
  • Δεσμεύει
  • Αρχεία και αλλαγές

Προσφέρει επίσης διάφορες ενσωματώσεις εργαλείων τρίτων για έλεγχο διαφορών. Για παράδειγμα, το Gitbox μπορεί να συγχρονιστεί με διαφορετικά εργαλεία όπως το Kaleidoscope, DiffMerge, Xcode FileMerge και Changes.

TortoiseGit

Εάν σας αρέσει να εργάζεστε σε έναν υπολογιστή με Windows για έργα ανάπτυξης, πρέπει να το δοκιμάσετε TortoiseGit εργαλείο. Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, επομένως δεν επιβαρύνει το έργο σας με πρόσθετα έξοδα όταν προσθέτετε αυτό το εργαλείο στη στοίβα τεχνολογίας προγραμματισμού σας.

Είναι ουσιαστικά μια διεπαφή χρήστη του Windows Shell στο Git που βασίζεται σε TortoiseSVN. Η χρήση διάφορων εντολών Git είναι εύκολη, καθώς πρέπει να αλληλεπιδράσετε με ένα οικείο περιβάλλον χρήστη — το μενού περιβάλλοντος του Windows Explorer.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα το TortoiseGit με οποιαδήποτε προγράμματα ανάπτυξης προτιμάτε, καθώς δεν πρόκειται για ενσωμάτωση ειδική για το IDE για Eclipse, Visual Studio και ούτω καθεξής. Είναι τέλειο για έργα DevOps μεγάλης κλίμακας, καθώς μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το εργαλείο με συστήματα παρακολούθησης προβλημάτων.

Πιρούνι

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο και φρέσκο, Πιρούνι πρέπει να είναι στη λίστα σας. Είναι διαθέσιμο τόσο για σταθμούς εργασίας macOS όσο και για Windows. Μπορείτε είτε να λάβετε το δωρεάν αντίγραφο αξιολόγησης για βασικές εργασίες είτε να λάβετε άδεια επί πληρωμή, εάν χρειάζεστε πιο ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης.

Αυτό το γραφικό περιβάλλον git προσφέρει μια εξαιρετικά χρήσιμη πλοήγηση που βασίζεται σε καρτέλες, ώστε να μπορείτε να οργανώνετε εύκολα τις εργασίες διαχείρισης του git. Επίσης, αν ψάχνετε για πελάτες git που σας επιτρέπουν να ανοίξετε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο που αναπτύσσεται στο ίδιο εργαλείο, πάλι, θα πρέπει να επιλέξετε το Fork.

  Πώς να φορτίσετε τις Εφαρμογές Google σας με τον Επεξεργαστή Σεναρίων

Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου είναι οι διαφορές εικόνας, οι διενέξεις συγχώνευσης, το Cherry-pick, οι υπομονάδες, το Git LFS, το Git-flow, η Interactive rebase και η διαχείριση αποθετηρίου.

Aurees Git Client

Για απομακρυσμένες και κατανεμημένες ομάδες που χρησιμοποιούν διαφορετικούς σταθμούς εργασίας για έργα DevOps, Aurees Το Git Client θα μπορούσε να είναι μια σοφή επιλογή. Ο λόγος είναι ότι το εργαλείο υποστηρίζει τους περισσότερους υπολογιστές Windows, macOS και Linux. Έτσι, η ομάδα σας μπορεί να εργαστεί σε ένα μόνο εργαλείο και να προσφέρει πιο συνεπή εργασία.

Το Aurees χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό GitHub. Ως εκ τούτου, οι χρήστες του πρέπει να συνδεθούν σε αυτόν τον λογαριασμό GitHub για να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα-πελάτη git GUI. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να εξετάσετε όλες τις αλλαγές στον κώδικα προγραμματισμού, τις ετικέτες, τα αναγνωριστικά και τους συντάκτες που συνδέονται με αυτές τις τροποποιήσεις.

Είναι μια βιώσιμη δωρεάν εναλλακτική λύση στο σύνθετο Git CLI, καθώς μπορείτε να εκτελέσετε σχεδόν όλες τις εργασίες που σχετίζονται με το Git σε αυτό το εργαλείο. Επιπλέον, οι πολύχρωμες ετικέτες του σάς βοηθούν να πλοηγηθείτε αβίαστα στο αποθετήριο Git.

Git Cola

Git Cola είναι ένας πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή Git που δημιουργήθηκε κυρίως για διανομές Linux. Είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα και θα πρέπει να υπάρχει ήδη στον σταθμό εργασίας σας Linux. Αργότερα, καθώς η δημοτικότητα μεγάλωνε, οι προγραμματιστές εργαλείων κυκλοφόρησαν συμβατές εκδόσεις για Windows και macOS.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι η ισχυρή προσαρμογή της διεπαφής. Μπορείτε να διατηρήσετε μόνο τις επιλογές που χρησιμοποιείτε συχνά και να αποκρύψετε όλες τις άλλες δυνατότητες για να διατηρήσετε τη διεπαφή κωδικοποίησης χωρίς ακαταστασία. Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στην κωδικοποίηση παρά στο παιχνίδι με περιττές εντολές Git.

Πελάτης GitKraken

GitKraken είναι ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο μεταξύ των πελατών git λόγω της αποτελεσματικότητας, της αξιοπιστίας και της κομψής διεπαφής χρήστη (UI). Το εργαλείο είναι εξίσου δημοφιλές μεταξύ ειδικών και αρχαρίων προγραμματιστών.

Ωστόσο, εάν πρέπει να δώσετε σε έναν αρχάριο προγραμματιστή μια θέση στο έργο DevOps, το GitKraken θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή.

Μαζί με τις απαραίτητες λειτουργίες για τη διαχείριση του Git, προσφέρει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας για την πραγματοποίηση αλλαγών στους υπάρχοντες κώδικες προγραμματισμού. Επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο έργο χωρίς να εγκαταλείψετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας.

Οι νέες και οι υπάρχουσες εργασίες συγχρονίζονται αυτόματα και επομένως αυτό είναι το ιδανικό εργαλείο για οργανωμένη ομαδική εργασία στην ανάπτυξη λογισμικού ή εφαρμογών.

Tower Git Client

Tower Git Client σας βοηθά να διαχειριστείτε μεγάλα έργα ανάπτυξης και είναι επίσης ιδανικό για έργα που χρειάζονται κλιμάκωση. Είναι ένα πρόγραμμα-πελάτης GUI premium git για υπολογιστές Windows και macOS.

Αν και πρέπει να κάνετε κάποια αρχική επένδυση σε αυτό το εργαλείο, θα σας δώσει γρήγορα τις αποδόσεις ενισχύοντας την παραγωγικότητα του έργου σας.

Έρχεται με πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά όπως η Διαχείριση αποθετηρίου, το Ιστορικό δέσμευσης, οι υπομονάδες και οι πόροι εκμάθησης. Επίσης, μπορείτε να συγχρονίσετε αβίαστα λογαριασμούς υπηρεσιών στην πλατφόρμα, καθώς υποστηρίζει GitLab, Bitbucket, GitHub, Azure DevOps και ούτω καθεξής.

Sourcetree Git Client

Sourcetree είναι ένα εργαλείο git GUI από τον οίκο Atlassian, την εταιρεία τεχνολογίας πληροφορικής που ανέπτυξε επίσης το Bitbucket και το Jira. Σε σύγκριση με άλλα παρόμοια εργαλεία, το Sourcetree προσφέρει μια πιο ισχυρή γραφική διεπαφή χρήστη (GUI.)

Παρόμοια με τους ανταγωνιστές, διευκολύνει την απρόσκοπτη εκτέλεση των βασικών εργασιών που σχετίζονται με το Git, όπως η κλωνοποίηση τοπικού/απομακρυσμένου αποθετηρίου, το τράβηγμα, η δέσμευση, η ώθηση και η συγχώνευση αλλαγών κώδικα προγραμματισμού.

  Πώς να προσθέσετε διατάξεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Το Sourcetree υποστηρίζει εξαιρετικά μεγάλα αρχεία Git. Το εργαλείο φορτώνει και αποδίδει γρήγορα τα διαγράμματα διακλάδωσης ή τα γραφήματα δέσμευσης τέτοιων μεγάλων αποθετηρίων πακέτων χωρίς να επιβραδύνει τη ροή εργασίας.

SmartGit

Αν ψάχνετε για ένα γραφικό περιβάλλον git cross-platform, μπορείτε να δοκιμάσετε SmartGit. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε υπολογιστές macOS, Linux ή Windows. Επιπλέον, το εργαλείο λειτουργεί ομαλά στη συσκευή σας χωρίς να την επιβραδύνει.

Έρχεται με όλες τις λειτουργίες του Git που μπορεί να χρειαστείτε για το έργο ανάπτυξης λογισμικού σας. Έχει επίσης μια ειδική δυνατότητα που επιλύει αυτόματα τη συγχώνευση διενέξεων.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να απεικονίσετε δύο πηγαίους κώδικες δίπλα-δίπλα για μια εις βάθος μελέτη των αλλαγών του κώδικα προγραμματισμού.

Στους ειδικούς αρέσει αυτό το εργαλείο για ισχυρή υποστήριξη ενοποίησης. Μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το εργαλείο με τους λογαριασμούς σας BitBucket Server και GitHub. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα Distributed Reviews για έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των κωδικών προγραμματισμού από απομακρυσμένα γραφεία.

Sublime Merge

Sublime Merge σας επιτρέπει να δεσμεύεστε πιο γρήγορα, να ελέγχετε καλύτερα τους κωδικούς προγραμμάτων, να αναζητάτε αποτελεσματικά σε ολόκληρο το χώρο αποθήκευσης και να βρίσκετε αυτόματα την επίλυση διενέξεων συγχώνευσης.

Επίσης, το εργαλείο υποστηρίζει συσκευές Linux, macOS και Windows, ώστε η ομάδα ανάπτυξης να μην χρειάζεται να εργάζεται στο ίδιο έργο χρησιμοποιώντας διαφορετικούς πελάτες git.

Μερικές από τις αξιοσημείωτες λειτουργίες αυτού του εργαλείου που σχετίζονται με το Git είναι η επισήμανση σύνταξης κειμένου, η σταδιοποίηση γραμμή προς γραμμή, η επεξεργασία δέσμευσης, η διαχείριση υπομονάδας, η παλέτα εντολών και η ενοποίηση της ροής Git.

Το Sublime Merge σας δίνει την αίσθηση του πραγματικού Git αφού μπορείτε να οπτικοποιήσετε τις ακριβείς εντολές που βλέπετε στο Git.

Επιφάνεια εργασίας GitHub

Επιφάνεια εργασίας GitHub είναι το παγκόσμιο πρότυπο για την εργασία με εργασίες που σχετίζονται με το Git σε μια γραφική διεπαφή χρήστη (GUI). Είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα και ως εκ τούτου είναι εντελώς δωρεάν για χρήση για όλα τα είδη έργων. Είναι διαθέσιμο τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για φορητούς υπολογιστές Windows και macOS.

Το GitHub Desktop σάς επιτρέπει:

  • Δημιουργήστε γρήγορα τοπικά αποθετήρια
  • Συνεργαστείτε με εσωτερικούς ή εξωτερικούς προγραμματιστές
  • Γράψτε εύκολα κώδικες με προτάσεις σύνταξης
  • Παρακολουθήστε οπτικά όλες τις αλλαγές στον πηγαίο κώδικα, τις εκδόσεις και τους συντάκτες τους.

Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που αφιερώνει ταλέντο και προσπάθεια για να διατηρεί το GitHub Desktop λειτουργικό και ενημερώνει συνεχώς.

Git

Git είναι ένα εξαιρετικό σύστημα ελέγχου εκδόσεων, καθώς υποστηρίζει μια ολόκληρη σειρά συσκευών όπως Windows, Linux, macOS, iOS και Android. Επομένως, εάν η ομάδα σας αρέσει να διαχειρίζεται το git σε συσκευές smartphone, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το Git.

Αν και το Git προσφέρει κυρίως ένα CLI για διαχείριση git, έχει επίσης δύο ενσωματωμένα εργαλεία GUI για εργασίες που σχετίζονται με το Git. Το git-GUI είναι συγκεκριμένο για δέσμευση, ενώ το gitk είναι για περιήγηση σε αποθετήριο.

Για άλλες εργασίες διαχείρισης git, πρέπει να ενσωματώσετε το Git με εργαλεία τρίτων όπως το GitHub Desktop, το SourceTree, το TortoiseGit κ.λπ.

Συμπέρασμα 👩‍🏫

Οι πελάτες Git είναι αποτελεσματικά εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα οποιουδήποτε εμπορικού ή μη προγράμματος ανάπτυξης ιστότοπου/εφαρμογής/λογισμικού. Τα εργαλεία που συζητήθηκαν είναι τα προτιμώμενα git GUI στα οποία βασίζονται πολλοί βετεράνοι προγραμματιστές λογισμικού.

Όλα αυτά τα εργαλεία θα προσφέρουν τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεται κάθε έργο ανάπτυξης για την αλληλεπίδραση με τα αποθετήρια git. Μερικά από τα παραπάνω ενδέχεται να περιέχουν εξειδικευμένες ή premium λειτουργίες που ενδέχεται να μην προσφέρουν οι πελάτες git ανοιχτού κώδικα.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο που ταιριάζει στο αναπτυξιακό σας έργο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο συμπλήρωσης κώδικα που λειτουργεί με AI για περαιτέρω βοήθεια στην ανάπτυξη λογισμικού.