Ενεργοποιήστε ένα πλέγμα στην οθόνη για να τακτοποιήσετε τα Windows πιο εύκολα


Το Aero Snap είναι μια πολύ δημοφιλής δυνατότητα των Windows που επιτρέπει στους χρήστες να τακτοποιούν εύκολα τα παράθυρά τους στην οθόνη. Με τα Windows 8, η δυνατότητα βελτιώθηκε, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε τρία παράθυρα σε όλο το κατακόρυφο μήκος της οθόνης σας. Το WindowGrid είναι μια δωρεάν εφαρμογή των Windows που οδηγεί το σπάσιμο των παραθύρων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Προσθέτει ένα πλέγμα στην οθόνη σας όταν αναδιατάσσετε ένα παράθυρο και σας επιτρέπει να κουμπώσετε το παράθυρο σε οποιαδήποτε διάταξη με τη βοήθεια του πλέγματος. Το πλέγμα είναι προσαρμόσιμο ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη οθόνη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε emoji σε ονόματα φακέλων στα Windows 10

Εγκαταστήστε το WindowGrid στο σύστημά σας και θα εκτελείται στο παρασκήνιο ενώ εργάζεστε. Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, εκτελέστε το αρχείο EXE και το εικονίδιο της εφαρμογής θα εμφανιστεί στο δίσκο συστήματος. Κάντε κλικ στο εικονίδιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση στο αναδυόμενο παράθυρο. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Το πλέγμα δεν είναι πανταχού παρόν. Για να χρησιμοποιήσετε το πλέγμα για τη διάταξη των παραθύρων, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο ένα παράθυρο από τη γραμμή τίτλου του και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το δεξί κουμπί του ποντικιού. Το πλέγμα θα εμφανιστεί και μπορείτε να αφήσετε το δεξί κουμπί του ποντικιού μόλις γίνει. Με το αριστερό κουμπί του ποντικιού ακόμα πατημένο, μετακινήστε τον κέρσορα και επιλέξτε τα μπλοκ στο πλέγμα στο οποίο θέλετε να κουμπώσει το παράθυρο.

  Μια ματιά στους 7 καλύτερους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Windows

Αφού επισημάνετε τα μπλοκ, αφήστε το αριστερό κουμπί του ποντικιού. Καθώς επισημαίνετε μπλοκ, τα παράθυρα θα αλλάξουν το μέγεθος και θα αλλάξουν θέση ανάλογα, ώστε να γνωρίζετε πόσο από το περιεχόμενό τους θα είναι ορατό σε αυτήν την περιοχή. Η εφαρμογή είναι αρκετά προσεγμένη και το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να ορίσετε την περιοχή του πλέγματος μόνο από αριστερά προς τα δεξιά και όχι από δεξιά προς τα αριστερά. Για να προσαρμόσετε τη διάταξη του πλέγματος, δηλαδή τον αριθμό των γραμμών και στηλών, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του WindowGrid στο δίσκο συστήματος και αλλάξτε το από εκεί. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Aero Snap όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μέσω των ρυθμίσεών της.

  Πώς να αλλάξετε το ύψος ή το πλάτος της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Εγκαταστήστε το WindowGrid