Ενδιαφέρεστε για το HomePod mini; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

ο HomePod mini είναι το δεύτερο έξυπνο ηχείο της Apple (το αρχικό HomePod κυκλοφόρησε το 2018). Κάνει το ντεμπούτο του στην πιο λογική τιμή των 99 $ και περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα ίδια χαρακτηριστικά με τον μεγαλύτερο αδερφό του κατά 299 $. Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα, παρακάτω είναι μερικά πράγματα που μάθαμε από την εμπειρία μας στο HomePod.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HomePod και του HomePod mini;

Το HomePod mini είναι, ως επί το πλείστον, μια μικρότερη, φθηνότερη έκδοση του αρχικού HomePod. Ενώ το HomePod διατίθεται στα 299 $, το HomePod mini μπορεί να είναι δικό σας μόνο με 99 $.

Καθώς το mini είναι πολύ μικρότερο από το HomePod, δεν έχει την ίδια σειρά γούφερ και tweeter υψηλής εκδρομής που συγκέντρωσε τόσο μεγάλο έπαινο από τους κριτικούς το 2018. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακούσει ακόμη μίνι, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει για άλλες δύο εβδομάδες.

Το HomePod mini στερείται επίσης τη δυνατότητα ευαισθητοποίησης του χώρου που πραγματικά ξεχωρίζει το μεγαλύτερο έξυπνο ηχείο της Apple. Αυτό σημαίνει ότι το HomePod mini δεν μπορεί να συντονιστεί στο περιβάλλον του με τον τρόπο που μπορεί το HomePod.

Χωρίς χωρική επίγνωση σημαίνει επίσης ότι δεν σχηματίζεται δέσμη, κάτι που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της τεχνολογίας εικονικού ήχου surround. Σε αντίθεση με το HomePod, το mini δεν θα υποστηρίζει επίσης το Home Cinema της Apple με Apple TV 4K, την τεχνολογία εικονικού surround συμβατή με Dolby Atmos.

Πολλές από αυτές τις διαφορές οφείλονται στους φυσικούς περιορισμούς ενός τόσο μικρού ηχείου και στην επιθυμία της Apple να στοχεύσει σε φθηνότερη τιμή.

Πώς ακούγεται;

Για ποιότητα ήχου, η Apple υπόσχεται «μια πρωτόγνωρη εμπειρία ήχου σε αυτό το μέγεθος». Εάν το HomePod είναι κάτι το αξιοσημείωτο, το HomePod mini θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία υπολογιστικού ήχου με το μεγαλύτερο έξυπνο ηχείο της Apple. Αναλύοντας τη μουσική που ακούτε, το ηχείο τροποποιεί τον ισοσταθμιστή για καλύτερη εμπειρία ακρόασης.

Η ποιότητα ήχου είναι, μακράν, το καλύτερο πλεονέκτημα του αρχικού HomePod. Ακόμα κι αν είστε δύσπιστοι για την προσέγγιση και το οικοσύστημα της Apple, είναι δύσκολο να υποστηρίξετε ότι το HomePod δεν είναι το καλύτερο έξυπνο ηχείο από την άποψη του ήχου. Διαχειρίζεται μια ζεστή, αλλά όχι επιβλητική, απόκριση μπάσων, με φωτεινά μεσαία και πρίμα.

Το ηχείο προσαρμόζεται καλά σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, από την έντονη ποπ ή το ζοφερό μέταλ, μέχρι τις λεπτές χορδές μιας ορχήστρας. Εάν η Apple έχει υιοθετήσει την ίδια ισορροπημένη προσέγγιση με το HomePod mini, θα είναι ένα ιδανικό έξυπνο ηχείο για ένα ευρύ φάσμα γεύσεων και ειδών.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης και τις ειδοποιήσεις πληκτρολόγησης για μηνύματα LinkedIn

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε δύο HomePods ή μίνι για ένα στερεοφωνικό ζεύγος ή να προσθέσετε περισσότερα για να δημιουργήσετε ένα σύστημα ήχου για ολόκληρο το σπίτι σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να παίξετε την ίδια μουσική σε όλους τους χώρους ή διαφορετική μουσική σε διαφορετικά δωμάτια. Τόσο το HomePod όσο και το mini μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βασικό ηχείο για το Apple TV.

Μεταδώστε μουσική ή ακούστε μέσω AirPlay

Τα HomePod και HomePod mini είναι συμβατά με Apple Music, καθώς και με AirPlay για τοπική αναπαραγωγή μουσικής. Από την κυκλοφορία του iOS 14, η Apple ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες ροής τρίτων, όπως το Amazon Music και το Pandora, θα ενσωματωθούν επίσης στο HomePod. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τυπική σύνδεση Bluetooth για απευθείας σύνδεση συσκευών Android ή Windows.

Εάν είστε συνδρομητής της Apple Music, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στο HomePod. Απλώς πείτε στη Siri τι να παίξει ή χρησιμοποιήστε τον πίνακα “Παίζει τώρα” στο Κέντρο ελέγχου στο iPhone ή το iPad σας. Μόλις κυκλοφορήσει η συμβατότητα ροής τρίτου μέρους της Apple, μπορείτε να περιμένετε να δείτε μεγάλα ονόματα, όπως το Spotify, να εργάζονται εγγενώς στο HomePod.

Η υποστήριξη AirPlay σημαίνει ότι μπορείτε να εξάγετε ήχο από την επιφάνεια εργασίας του Mac (αλλά όχι των Windows) μέσω Bluetooth. Δυστυχώς, δεν υπάρχει υποδοχή 3,5 mm ή είσοδος USB για ενσύρματο ήχο. Επίσης, και τα δύο μοντέλα HomePod απαιτούν σταθερή τροφοδοσία μέσω πρίζας τοίχου (κανένα από τα δύο δεν είναι φορητό.)

Η έλλειψη Bluetooth και φυσικών εισόδων περιορίζει τη χρησιμότητα του HomePod για πολλούς ανθρώπους. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά συσκευές Apple ή είστε συνδρομητής σε μια υπηρεσία ροής που δεν υποστηρίζεται ακόμη, αρχίζουν να εμφανίζονται οι περιορισμοί του HomePod. Ευτυχώς, μπορείτε να αναπαράγετε μουσική σε σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία στο iPhone σας και να μεταδώσετε τον ήχο στο HomePod σας μέσω του AirPlay.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί είναι η δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς μουσικής από το iPhone ή το iPad σας σε ένα HomePod. Κατά την αναπαραγωγή οποιουδήποτε κομματιού της Apple Music, εάν κρατάτε το τηλέφωνό σας κοντά στο HomePod, θα δείτε μια ειδοποίηση ότι γίνεται μεταφορά μουσικής. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το κομμάτι θα παίξει στο HomePod.

Siri’s Listening (Αν θέλετε)

Το HomePod δεν είναι απλώς ένα ηχείο, είναι ένα έξυπνο ηχείο. Αυτό σημαίνει ότι το Siri είναι ενσωματωμένο, με το “Hey Siri” να ακούει πάντα, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει πολλές φωνές. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το HomePod σε ένα πολυσύχναστο σπίτι και να εξακολουθείτε να κάνετε πράγματα όπως να στέλνετε μηνύματα από τον αριθμό τηλεφώνου σας ή να αποθηκεύετε σημειώσεις στον προσωπικό σας λογαριασμό iCloud.

  Πώς να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη του Spotify

Το πώς αισθάνεστε για αυτό εξαρτάται τελικά από το πώς αισθάνεστε για τη Siri. Ο εικονικός βοηθός της Apple έχει βελτιωθεί πολύ με τα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να ακολουθεί τη λειτουργικότητα της Google και της Amazon. Μερικές φορές, τα αιτήματα Siri που λειτουργούν στο iPhone σας δεν θα λειτουργούν στο HomePod. Αντίθετα, θα λάβετε ένα μη χρήσιμο σφάλμα όπως “Λυπούμαστε, υπήρχε πρόβλημα με την εφαρμογή”.

Εάν βρείτε τον βοηθό άχρηστο στο iPhone σας, η απόδοσή του στο HomePod δεν θα σας αλλάξει γνώμη. Όπως πολλοί από τους αντιπάλους του, το HomePod ακούει επίσης την εντολή “Hey Siri” σε περίεργες στιγμές, όπως όταν παρακολουθείτε τηλεόραση στο διπλανό δωμάτιο.

Έξι χαρακτήρες που περιβάλλουν ένα HomePod mini, με

Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συνεχή ακρόαση “Hey Siri” στην εφαρμογή Home σε iPhone, iPad ή Mac. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το “Touch and hold for Siri”, το οποίο ουσιαστικά απενεργοποιεί εντελώς το Siri. Έχουμε απενεργοποιήσει το Siri στο HomePod μας για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αλλά εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε το ηχείο καθημερινά για αναπαραγωγή μουσικής.

Ενώ το Siri μπορεί να κάνει πολλά χρήσιμα πράγματα σε ένα τηλέφωνο ή ρολόι, δεν είναι κατάλληλο για ένα έξυπνο οικιακό ηχείο. Σε αντίθεση με το Google Home και την Alexa της Amazon, το Siri προσφέρει ελάχιστα πράγματα στον τρόπο ψυχαγωγίας. Δεν υπάρχουν παιχνίδια, ούτε είναι ιδιαίτερα καλό στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Όταν κάνετε μια ερώτηση στη Siri που απαιτεί την απόσυρση πληροφοριών από τον Ιστό (όπως «Τι είναι μια ιπτάμενη αλεπού;»), ο βοηθός στέλνει τα αποτελέσματα στο iPhone σας. Αυτό επισκιάζεται από τις παντογνώστριες ικανότητες του βοηθού της Google, που είναι συγκριτικά μια ατελείωτη πηγή γνώσης.

Χειριστήρια ενδοεπικοινωνίας και έξυπνου σπιτιού

Το HomePod mini είναι η τελευταία κίνηση της Apple στην αγορά των έξυπνων κατοικιών, όπου επί του παρόντος καταλαμβάνει μόνο περίπου το 5% του μεριδίου αγοράς. Η λειτουργικότητα είναι εκεί, ψημένη απευθείας στο Siri. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HomePod και το mini για να ελέγχετε διάφορες συσκευές έξυπνου σπιτιού, όπως φωτισμό, διακόπτες και πρίζες, θερμοστάτες και οτιδήποτε άλλο είναι συμβατό με το HomeKit.

Στο iOS 14, μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Intercom σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε άλλα μέλη του νοικοκυριού σας μέσω συνδεδεμένων HomePods. Για παράδειγμα, εάν πείτε, “Hey Siri, ενδοεπικοινωνία, θα είμαι σπίτι αργά”, τα ηχεία HomePod θα αναμεταδώσουν το μήνυμα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία, δοκιμάστε πρώτα να ενημερώσετε το λογισμικό στο iPhone και στο HomePod σας (κάτι που μπορείτε να κάνετε στην εφαρμογή Home).

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να ελέγχετε τις συσκευές έξυπνου σπιτιού σας από το iPhone, το Apple Watch ή παρόμοια. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε άτομα στο νοικοκυριό σας στην εφαρμογή Home και να τους επιτρέψετε να ελέγχουν διάφορα μέρη του έξυπνου σπιτιού σας.

  Πώς να προσθέσετε την τοποθεσία σας σε μια ανάρτηση στο Reddit

Ένα HomePod είναι μια ωραία πινελιά, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο εάν το HomeKit είναι το κύριο μέλημά σας.

Τα χειριστήρια αφής δεν είναι τόσο γυαλισμένα

Το HomePod και το HomePod mini έχουν το καθένα μια οθόνη αφής στο επάνω μέρος. Όταν το πατήσετε, ξεκινά η αναπαραγωγή μουσικής. Μπορείτε να το πατήσετε παρατεταμένα για να μιλήσετε στη Siri. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες χειρονομίες με διπλό και τριπλό πάτημα που θα κάνατε σε ένα ζευγάρι ενσύρματα EarPods για να μεταβείτε στο επόμενο ή στο προηγούμενο τραγούδι.

Δυστυχώς, η οθόνη αφής ενεργοποιείται πολύ εύκολα. Ακριβώς όπως το iPhone σας, οτιδήποτε αγώγιμο θα το ενεργοποιήσει. Έτσι, εάν έχετε γάτα και το HomePod σας βρίσκεται σε προσβάσιμο μέρος, περιμένετε να ξεκινήσει ή να σταματήσει τυχαία η αναπαραγωγή μουσικής όλες τις ώρες.

Όταν πατήσετε την οθόνη αφής, το HomePod συνεχίζει την αναπαραγωγή του τελευταίου τραγουδιού που ακούσατε στην ίδια ένταση. Αυτό μπορεί να έχει τρομακτικά αποτελέσματα, ανάλογα με το τι ήταν και πόσο δυνατό ήταν.

Αν και αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για πολλούς (ειδικά αν η οθόνη αφής του HomePod σας δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη), το βρήκαμε ατελείωτα εκνευριστικό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε εντελώς τα χειριστήρια αφής, κάτι που θα ήταν καλό, καθώς μπορείτε να ελέγχετε το HomePod εξ ​​ολοκλήρου με τη φωνή, το iPhone ή το iPad σας.

Δεν υπάρχει έλλειψη των νημάτων στο Reddit και σε άλλους πίνακες μηνυμάτων στα οποία οι κάτοχοι του HomePod προσπαθούν να καταλάβουν γιατί Το HomePod αναπαράγει μουσική τυχαία. Είναι επίσης ένας μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που θα σας αποτρέψει ακόμη περισσότερο από το να θέλετε να το αγγίξετε.

Ακούστε πριν αγοράσετε

Η ποιότητα ήχου του αρχικού HomePod ήταν αρκετή για να πείσει πολλούς σκεπτικιστές για την ανωτερότητα του ηχείου σε σχεδόν οποιαδήποτε εναλλακτική – τουλάχιστον, από την οπτική γωνία του ήχου. Το HomePod mini πρέπει να προσεγγιστεί με παρόμοιο τρόπο.

Μην περιμένετε από το Siri να είναι ξαφνικά χρήσιμο στο HomePod. Είναι το ίδιο Siri που έχετε συνηθίσει στα άλλα gadget της Apple. Το HomePod mini θα πρέπει να μετρηθεί κυρίως από την πιστότητά του, καθώς αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο δυνατό κοστούμι της Apple στο παιχνίδι έξυπνων ηχείων.

Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε τα μειονεκτήματα. Πολλοί θα απογοητευτούν από την έλλειψη ήχου Bluetooth και ενσύρματης συνδεσιμότητας, το γεγονός ότι το Siri εξακολουθεί να είναι Siri και τα υπερβολικά ευαίσθητα χειριστήρια αφής.

Και τι γίνεται με την τιμή; Εν ολίγοις, ευθυγραμμίζεται με παρόμοια έξυπνα ηχεία υψηλής ποιότητας.

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα HomePod mini, φροντίστε να δείτε τις συμβουλές μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το νέο σας έξυπνο ηχείο.