Εναλλάξτε την οθόνη έναρξης και το μενού “Έναρξη” από την επιφάνεια εργασίας


Τα Windows 10 επανέφεραν το μενού Έναρξη και ταυτόχρονα το έκαναν έτσι ώστε να μην περάσουμε ποτέ ξανά κατά λάθος στην οθόνη Έναρξης. Μιλήσαμε εν συντομία για το πώς να ενεργοποιήσετε το ένα και να απενεργοποιήσετε το άλλο στην ανάρτησή μας στις δυνατότητες των Windows 10. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ανοίξετε τις ιδιότητες της γραμμής εργασιών όπου υπάρχει μια αποκλειστική καρτέλα Μενού Έναρξης. Η επιλογή «Χρήση μενού Έναρξης αντί για την οθόνη Έναρξης» τις εναλλάσσει. Όταν γίνει η αλλαγή, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το σύστημά σας για να τεθεί σε ισχύ. Εάν προτιμάτε έναν πολύ πιο γρήγορο τρόπο να το κάνετε, σκεφτείτε το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος στην επιφάνεια εργασίας σας. Ένας χρήστης στο TenForums έχει αναπτύξει ένα σενάριο που σας επιτρέπει να προσθέσετε μια επιλογή εναλλαγής στο μενού περιβάλλοντος. Κάνει μια αλλαγή στο Μητρώο των Windows, οπότε αν κουράζεστε από τέτοια πράγματα, μπορεί να μην σας αρέσει αυτή η λύση. Με το σενάριο, ένας χρήστης δεν χρειάζεται να αποσυνδεθεί για να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή, κάνοντας αυτή τη διαδικασία εξαιρετικά ταχύτερη από την προεπιλεγμένη μέθοδο.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο σε ομάδες

Κατεβάστε το σενάριο από την αρχική δημοσίευση του φόρουμ παρακάτω και εξαγάγετε το. Το συμπιεσμένο αρχείο μπορεί να εντοπιστεί ως επικίνδυνο από το Chrome, αλλά είναι ασφαλές. Κατά την εξαγωγή, θα βρείτε δύο αρχεία μέσα. μια δέσμη ενεργειών VBS και ένα αρχείο μητρώου REG.

Για να προσθέσετε την επιλογή εναλλαγής στο μενού περιβάλλοντος, επικολλήστε το αρχείο δέσμης ενεργειών VBS μέσα στο φάκελο των Windows. Επικολλήστε το στη ρίζα στο C:/Windows. Στη συνέχεια, εκτελέστε το αρχείο μητρώου REG και, εάν σας ζητηθεί, αφήστε το να κάνει την αλλαγή. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και θα δείτε τα ακόλουθα στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται.

  Πώς να ορίσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και να τους θυμάστε: Ice Cream Password Manager

Χρειάζεται μόνο να κάνετε κλικ στην επιλογή και η οθόνη σας θα αναβοσβήσει υποδεικνύοντας ότι η αλλαγή έχει γίνει. Για να καταργήσετε την επιλογή, θα πρέπει και πάλι να επιστρέψετε στην αρχική ανάρτηση του φόρουμ και να κάνετε λήψη ενός άλλου συμπιεσμένου αρχείου. Αυτό θα περιέχει μόνο ένα αρχείο REG. Εκτελέστε το και θα αφαιρέσει την επιλογή εναλλαγής. Μεταβείτε στο C:/Windows και διαγράψτε το αρχείο VBS που εγκαταστήσατε. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Γιατί όμως δεν είναι αυτή η προεπιλεγμένη επιλογή; Είτε η Microsoft δεν ήθελε να το κάνει πολύ εύκολο είτε έχει κάποιο βαθύ σκοπό πίσω της.

  Πώς να ενσωματώσετε ένα αρχείο κειμένου στο Microsoft Excel

Λήψη μενού Έναρξη ή Εναλλαγή οθόνης έναρξης – Σενάριο μενού περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας

Μέσω Deskmodder