Ελέγξτε το Groove And The Movies & TV App από το System Tray στα Windows

Το Windows Media Player έχει μια προσεγμένη μικρή δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε αναπαραγωγή/παύση της εφαρμογής από τη γραμμή εργασιών. Όταν ελαχιστοποιείτε την εφαρμογή και στη συνέχεια τοποθετείτε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω της, το παράθυρο προεπισκόπησης της εφαρμογής έχει κουμπιά αναπαραγωγής/παύσης. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει για την εφαρμογή Groove στα Windows 10. Η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση είναι μια διαφορετική ιστορία. Εάν ελαχιστοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, διακόπτει αυτόματα την αναπαραγωγή. Το Taskplay είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για Windows που σας επιτρέπει να ελέγχετε το Groove και την εφαρμογή Ταινίες & TV από το δίσκο συστήματος. Προσθέτει κουμπιά αναπαραγωγής, προώθησης και επιστροφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε και τις δύο αυτές εφαρμογές.

Το Taskplay δεν λειτουργεί με εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λειτουργεί με το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Επίσης, δεν μπορεί να ελέγξει εφαρμογές όπως το Kodi και το Netflix. Στα Windows 7, πιθανότατα θα λειτουργεί με το Windows Media Player. Στα Windows 10, η εφαρμογή είναι πιθανό να λειτουργεί με οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων των Windows 10 στην οθόνη.

  Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο Numbers στο Excel

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή. Ένα σύνολο στοιχείων ελέγχου πολυμέσων θα προστεθεί στη θήκη συστήματος. Μπορεί να δείτε μόνο ένα, δηλαδή το κουμπί αναπαραγωγής. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να σύρετε τα άλλα κουμπιά από το μενού υπερχείλισης.

Ανοίξτε είτε το Groove είτε την εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση και παίξτε κάτι. Μόλις κάποια από τις εφαρμογές παίζει κάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά για να ελέγξετε την αναπαραγωγή. Εάν χρησιμοποιείτε το Groove, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο ή στο προηγούμενο αρχείο. Εάν παίζετε κάτι στην εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε μπροστά κατά 30 δευτερόλεπτα ή να επιστρέψετε κατά 10 δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή μπορεί να ελέγχει την εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση σε μίνι προβολή.

  Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές με συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows 10

Εάν οι εφαρμογές π.χ. το Groove και οι εφαρμογές Ταινία και τηλεόραση δεν μπορούν να μεταβούν στο επόμενο ή στο προηγούμενο αρχείο μέσω των δικών τους ενσωματωμένων στοιχείων ελέγχου, το Taskplay δεν θα μπορεί να μεταβεί ούτε στο επόμενο ή στο προηγούμενο αρχείο.

Η εφαρμογή δεν έχει πολλές δυνατότητες. Είναι βασικό και λειτουργεί καλά ως επί το πλείστον. Έχει μόνο ένα σφάλμα. το κουμπί αναπαραγωγής δεν αλλάζει κατάσταση για να δείξει εάν κάνοντας κλικ σε αυτό θα γίνει αναπαραγωγή ή παύση του μέσου. Το κουμπί είναι πάντα ένα κουμπί αναπαραγωγής, ακόμη και όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα σταματήσει μια εφαρμογή.

  Πώς να φτιάξετε μια γραφομηχανή ή ένα κινούμενο σχέδιο γραμμής εντολών στο PowerPoint

Όταν χρησιμοποιείτε το Taskplay για να ελέγχετε το Groove και την εφαρμογή Movies & TV από το δίσκο συστήματος, εμφανίζει επίσης τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων στην οθόνη.

Μπορεί να το θεωρήσετε ενοχλητικό ή χρήσιμο. Εάν δεν σας αρέσει το γεγονός ότι τα κουμπιά δεν δείχνουν εάν το μέσο έχει τεθεί σε παύση ή όχι, τα χειριστήρια πολυμέσων στην οθόνη είναι χρήσιμα. Εάν δεν σας ενδιαφέρει πάρα πολύ η κατά λάθος παύση/παύση μιας εφαρμογής, τα χειριστήρια στην οθόνη θα φαίνονται ενοχλητικά.

Το μόνο χαρακτηριστικό που απομένει είναι ότι λειτουργεί και με άλλες εφαρμογές όπως το VLC player.

Κατεβάστε το Taskplay