Ελέγξτε τον κέρσορα του ποντικιού σας μετακινώντας το κεφάλι σας στα Windows


Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, όπως αποδεικνύεται από τα smartphone μας που είναι πιο ισχυρά σήμερα από ότι οι υπερυπολογιστές πριν από δύο δεκαετίες. Ωστόσο, το πραγματικό τεστ της τεχνολογικής βελτίωσης προέρχεται από το πόσο μπορεί να βελτιώσει τις ζωές και από το πού η τεχνολογία λάμπει πραγματικά από αυτή την άποψη είναι να βοηθάει τα άτομα με αναπηρίες να ζήσουν κανονικές ζωές. Το Animouse είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή των Windows που εμπίπτει στην κατηγορία της χρήσιμης τεχνολογίας. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κέρσορα του ποντικιού σας, με ενέργειες με αριστερό και δεξί κλικ μετακινώντας απλώς το πρόσωπό σας. Η εφαρμογή λειτουργεί σε Windows 7 και νεότερες εκδόσεις και απαιτεί να έχετε μια κάμερα web συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας.

  Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο Fedora 34

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εκτελέστε την. Δεν αρχίζει να σας παρακολουθεί αμέσως. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «τροφοδοσίας» και περιμένετε να συνδεθεί το εικονοσκόπιο της κάμερας με την κάμερά σας και να βρει το πρόσωπό σας. Κάντε κλικ στην «Έναρξη παρακολούθησης» όταν είστε έτοιμοι και ο κέρσορας του ποντικιού θα μετακινηθεί πλέον στην οθόνη σας όταν γέρνετε το κεφάλι σας. Για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια κλικ του ποντικιού, κάντε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση κλικ του ποντικιού». Τα κλικ του ποντικιού λειτουργούν όταν τοποθετείτε τον κέρσορα πάνω από ένα κουμπί και δεν το μετακινείτε. Περιμένει λίγο πριν το καταχωρήσει ως ενέργεια «κλικ».

  Πώς να προσθέσετε ένα πλήκτρο μενού στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας με Windows 10

Μια γραμμή κλικ του ποντικιού εμφανίζεται επίσης στο κάτω μέρος που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια ενέργεια κλικ του ποντικιού θα πρέπει να εκτελέσει. Οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα μόνο αριστερό κλικ δεν είναι πολύ διαισθητικό, αλλά ολοκληρώνει τη δουλειά με την προϋπόθεση ότι έχετε λίγη υπομονή.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο κέρσορας του ποντικιού δεν κινείται αρκετά γρήγορα ως απάντηση στις κινήσεις του κεφαλιού σας, μεταβείτε στην επιλογή Μενού και στις Ρυθμίσεις δρομέα, προσαρμόστε την ευαισθησία των κάθετων και οριζόντιων κινήσεων. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το κάνετε σωστά, αλλά λειτουργεί καλά μόλις το ρυθμίσετε.

  Πώς να κρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων χωρίς να την αποσυναρμολογήσετε στα Windows 10

Η εφαρμογή φαίνεται να λειτουργεί με κάμερες ακόμα χαμηλότερης ποιότητας, κάτι που είναι ακόμα καλύτερο. Το να χρειάζεται να πληρώσετε μετρητά για μια καλύτερη κάμερα web μόνο και μόνο για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι δεν είναι μια εξαιρετική λύση, επομένως το Animouse σας γλιτώνει από τον κόπο. Είναι μια πολύ καλή και δωρεάν λύση για όποιον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κανονικό ποντίκι.

Εγκαταστήστε το Animouse