Ελέγξτε τη συμβατότητα συστήματος για τα Windows 11 με την εφαρμογή Έλεγχος υγείας

Τα Windows 11 ανακοινώθηκαν επίσημα. Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να είναι διαθέσιμη μια σταθερή έκδοση, αλλά για όσους ενδιαφέρονται και διαθέτουν έναν εφεδρικό φορητό υπολογιστή, μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση πριν από την κυκλοφορία. Δεν είναι σαφές εάν η αναβάθμιση από τα Windows 10 στα Windows 11 θα είναι δωρεάν ή όχι.

Εφαρμογή ελέγχου υγείας των Windows 11

Συμβατότητα συστήματος Windows 11

Η Microsoft έχει κυκλοφόρησε μια λίστα με ελάχιστες απαιτήσεις υλικού για να τρέξετε τα Windows 11. Δεν είναι πολύ απαιτητικά και αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα συστήματα που μπορούν να εκτελούν Windows 10 θα μπορούν να εκτελούν Windows 11.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι:

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το cURL στα Windows 10

Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες
Μνήμη: 4 GB RAM
Υλικολογισμικό συστήματος: UEFI, δυνατότητα ασφαλούς εκκίνησης
TPM Trusted Platform Module (TPM) έκδοση 2.0 (τρόπος ελέγχου TPM)
Κάρτα γραφικών DirectX 12 συμβατά γραφικά / WDDM 2.x
Οθόνη: Μεγαλύτερη από 9 ίντσες με ελάχιστη ανάλυση 720p

Για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορείτε να δείτε τη λεπτομερή λίστα και να δείτε ποιο υλικό χρειάζεται για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Με βάση την παραπάνω λίστα, η απαίτηση RAM 4 GB μπορεί να είναι αυτή που αποκλείει τα περισσότερα συστήματα από την αναβάθμιση στα Windows 11.

Εφαρμογή ελέγχου υγείας των Windows 11

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 10, η Microsoft επέτρεψε στους χρήστες να ελέγξουν εάν το σύστημά τους ήταν συμβατό με το νέο λειτουργικό σύστημα ή όχι μέσω του εργαλείου αναβάθμισης. Κυκλοφόρησε και στη συνέχεια αφαίρεσε την εφαρμογή Έλεγχος Υγείας. Πραγματοποιεί έλεγχο συμβατότητας στο σύστημά σας για να δει αν θα τρέχει τα Windows 11.

  Σφάλμα iTunes Computer Not Authorized

Η Microsoft το έχει αφαιρέσει αλλά μπορείτε ακόμα να το λάβετε από διαδικτυακά αποθετήρια όπως το Softpedia.

Κατεβάστε την εφαρμογή Έλεγχος υγείας.
Εκτελέστε το αρχείο MSI και εγκαταστήστε το.
Ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο Check Now.

Ανακριβή αποτελέσματα

Η Microsoft απέσυρε την εφαρμογή Health Check επειδή πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι έδινε λανθασμένα αποτελέσματα. Οι δικές μου δοκιμές έδειξαν ότι το σύστημά μου δεν είναι συμβατό με τα Windows 11 επειδή ο επεξεργαστής δεν πληροί τις απαιτήσεις, κάτι που είναι λάθος. Ο επεξεργαστής μου είναι περισσότερο από ικανός να εκτελεί Windows 11 με βάση τις απαιτήσεις συστήματος που κυκλοφόρησε η Microsoft. Η εφαρμογή έχει σαφώς προβλήματα που γνωρίζει η Microsoft.

  Πώς να μετακινήσετε εικόνες στο Microsoft Word

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν το σύστημά σας είναι συμβατό με τα Windows 11, συνιστούμε να εξετάσετε τις απαιτήσεις συστήματος έως ότου η Microsoft μπορέσει να λύσει τι συμβαίνει με την εφαρμογή Έλεγχος υγείας.

συμπέρασμα

Τα Windows 11 δεν θα κυκλοφορήσουν σύντομα, αλλά όταν κυκλοφορήσει, σίγουρα θα κυκλοφορήσουν πολλά νέα συστήματα με υλικό που θα μπορεί να το τρέξει. Έχετε χρόνο να αποφασίσετε εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το τρέχον σύστημά σας στα Windows 11 ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο. Καθώς περνά ο καιρός, θα μαθαίνουμε περισσότερα για τα Windows 11 και τις δυνατότητες που θα συνοδεύουν, καθώς και το υλικό που απαιτείται για τη χρήση αυτών των δυνατοτήτων, επομένως παρακολουθείτε τις ενημερώσεις και λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.