Ελέγξτε τη δοκιμή ταχύτητας σελίδας ιστότοπου για κινητά

Μάθετε πόσος χρόνος χρειάζεται για τη φόρτωση της ιστοσελίδας από φορητές συσκευές από πολλές τοποθεσίες.

Το κινητό είναι παντού και περισσότερο από το 50% της Αναζήτησης Google προέρχεται από κινητές συσκευές. Δείτε τα παρακάτω στατιστικά ανάπτυξης των χρηστών smartphone.

Είστε έτοιμοι για τον ιστότοπό σας για προβολή σε κινητές συσκευές; Η εξυπηρέτηση της έκδοσης για κινητά του ιστότοπού σας είναι απαραίτητη και υπάρχει λόγος για αυτό.

Η ταχύτητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (2G/3G/4G/5G) δεν είναι τόσο ταχύτερη όσο το ευρυζωνικό internet/fiber internet. Έτσι, η ιστοσελίδα μπορεί να φορτώνει πιο γρήγορα σε επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά πιο αργά σε κινητές συσκευές. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά, ανταποκρίνεται και εξυπηρετεί την έκδοση της ιστοσελίδας για κινητά.

Όπως λέει η Google:

  • Οι άνθρωποι έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο για κινητά, εάν δεν είναι φιλικός προς τον χρήστη.
  • Περίπου οι μισοί επισκέπτες θα φύγουν εάν μια σελίδα δεν φορτώσει μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να εξετάσετε τα ακόλουθα για να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για χρήστες κινητών.

Μεταβείτε σε απόκριση – η ιστοσελίδα σας να ανταποκρίνεται για να διασφαλίσετε ότι τα στοιχεία σελίδας, όπως μια μικρότερη εικόνα, προβάλλονται για μείωση του συνολικού μεγέθους σελίδας και η έξοδος σελίδας προσαρμόζεται στο μέγεθος/ανάλυση της συσκευής για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Κάντε φιλικό προς το κινητό – είναι απαραίτητο. Η Google το λαμβάνει υπόψη αυτό στην κατάταξη αναζήτησης, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο κινητό.

Τώρα, είναι η ώρα της έκθεσης εργαλείων.

Ανοδικές τάσεις

Οι ανοδικές τάσεις σάς επιτρέπουν να δοκιμάσετε τους ιστότοπούς σας σε πολλές κινητές συσκευές (Apple, Google, Samsung, LG, Nokia, Amazon Kindle) και να εμφανίσετε τα αποτελέσματα αμέσως.

  14 καλύτερες εφαρμογές διαλείπουσας νηστείας που θα σας κρατήσουν σε φόρμα το 2022

Μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε από την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Επίσης, έχει την επιλογή να επιλέξει την ταχύτητα μεταξύ προσομοίωσης εγγενούς σε 2G/3G/4G.

grtechpc.org

Το Website Audit by grtechpc.org σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε τον ιστότοπο σε κινητά. Το εργαλείο υποστηρίζεται από το Google Lighthouse και δοκιμάζει περισσότερες από 50 βασικές μετρήσεις στην απόδοση, το SEO και την ασφάλεια.

Μερικές από τις μετρήσεις είναι οι παρακάτω.

  • Ανταποκρινόμενα αιτήματα καταρράκτη
  • Χρειάζεται χρόνος για τη φόρτωση
  • Ώρα για το πρώτο byte
  • Μέγεθος σελίδας
  • Πρώτη με περιεχόμενο χρώμα
  • Στιγμιότυπο οθόνης πλήρους σελίδας

Και πολλά άλλα…

GTmetrix

Το GTmetrix είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία δοκιμής απόδοσης ιστοσελίδων για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, εάν κάνετε δωρεάν εγγραφή, θα μπορείτε να κάνετε δοκιμή από το κινητό χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Επί του παρόντος, η δοκιμή από το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά είναι διαθέσιμη μόνο από τον Καναδά σε δωρεάν εγγραφή.

Λαμβάνετε όλες τις μετρήσεις απόδοσης που λαμβάνετε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης επιφάνειας εργασίας.

  • PageSpeed/YSlow βαθμολογία δοκιμής
  • Χρειάζεται χρόνος για τη φόρτωση
  • Μέγεθος σελίδας
  • Αριθμός αιτημάτων HTTP
  • Γράφημα καταρράκτη

Εάν δεν σας πειράζει να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή, τότε το GTmetrix θα είναι χρήσιμο για να λάβετε αποτελέσματα δοκιμών με δυνατότητα δράσης.

Dotcom-Monitor

Το Dotcom-Monitor έλαβε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς τοποθεσίας για να επιλέξει μια δοκιμή. Μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε από έως και 24 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το Dotcom-Monitor υποστηρίζει πολλούς πελάτες:

  • iPhone
  • iPad
  • Android
  • Nokia Lumia
  • Μαυρο μουρο

Μόλις γίνει μια δοκιμή, μπορείτε να δείτε τα μέσα αποτελέσματα της δοκιμής ή να δείτε έναν καταρράκτη για κάθε τοποθεσία.

Κάθε αναφορά απόδοσης περιέχει μια σύνοψη, ανάλυση απόδοσης, γραφήματα αιτημάτων, λεπτομέρειες κεντρικού υπολογιστή και σφάλμα, εάν υπάρχουν. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο, και απλά το λατρεύω.

Σκεφτείτε με το Google

Η Google είναι γνωστή για τα πλούσια σε χαρακτηριστικά προϊόντα και υπηρεσίες της και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η υπηρεσία Test My Site. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας σε κινητές συσκευές και θα έλεγα ότι κάνει καλή δουλειά όσον αφορά τα αποτελέσματα. Δείχνει το χρόνο φόρτωσης μαζί με μια βαθμολογία που δηλώνει εάν ο χρόνος που απαιτείται είναι γρήγορος ή αργός. Επιπλέον, παρακάτω, μπορείτε να δείτε τι προκαλεί την επιβράδυνση του ιστότοπού σας και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το διορθώσετε.

  Διορθώστε το Computer Stuck on Lets Connect You σε ένα δίκτυο

Τέλος, μπορείτε να συγκρίνετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας με τους ανταγωνιστές σας και να δείτε τη διαφορά. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να ζητήσετε να σταλεί μια αναφορά στη διεύθυνση email σας.

MobiReady

Ένα άλλο εργαλείο χωρίς κόστος, το MobiReady δείχνει πώς φορτώνεται ο ιστότοπός σας σε διαφορετικές κινητές συσκευές και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Μόλις κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε μια μικρή περιγραφή και μια συνολική βαθμολογία της ταχύτητας που συνοψίζει το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δείτε πώς αποδίδει ο ιστότοπός σας σε σύγκριση με τους 1000 κορυφαίους ιστότοπους Alexa, κάτι που σίγουρα δίνει μια καλύτερη ιδέα. Εάν θέλετε να μάθετε τις σημαντικές απαιτούμενες βελτιώσεις, μπορείτε να το γνωρίζετε και στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τεστ φιλικό προς το κινητό

Μια ξεχωριστή υπηρεσία από την Google, το Mobile-Friendly Test μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι για τους χρήστες κινητών να προβάλλουν και να χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας. Εισάγοντας μια διεύθυνση URL, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά ή όχι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα λάβετε επίσης μια αναφορά που αναφέρει τα προβλήματα με τη φόρτωση της σελίδας σας (αν υπάρχουν) καθώς και το JavaScript. Αυτό το εργαλείο, σε αντίθεση με το άλλο σε αυτήν τη λίστα, δίνει λίγο μεγαλύτερη έμφαση στα ζητήματα φόρτωσης της σελίδας και όχι στην ταχύτητα, επομένως αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό και των δύο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens σε iPhone ή iPad [2022]

DareBoost

Το DareBoost είναι υπέροχο όταν πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες. Μπορείτε να δείτε μια δέσμη διαφορετικών μετρήσεων και αποτελεσμάτων, όπως:

  • Εντοπίστηκαν ζητήματα
  • Απαιτούνται βελτιώσεις
  • Το βάρος της σελίδας
  • Συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας σελίδας
  • Στοιχεία για τον ιστότοπό σας, όπως ημερομηνία λήξης πιστοποιητικού SSL
  • Πράγματα που έχουν κάνει καλά για τον ιστότοπό σας

Πώς δεν ανακάλυψα ποτέ αυτό το φανταστικό εργαλείο ανάλυσης και συστάσεων…‽ @Dareboost Δοκιμή ταχύτητας ιστοτόπου και ανάλυση ιστότοπου #SEOhttps://t.co/Jfuu3I3aL4

— Rich Tatum »∵« (@RichTatum) 28 Αυγούστου 2019

Όλα αυτά δωρεάν και μπορείτε να ζητήσετε ολόκληρη την αναφορά εισάγοντας τη διεύθυνση email σας.

WebPageTest

Μπορείτε να επιλέξετε από έναν τόνο διαφορετικών διαμορφώσεων όταν χρησιμοποιείτε το WebPageTest, για παράδειγμα, το επιθυμητό πρόγραμμα περιήγησης και τοποθεσία. Δεδομένου ότι υπάρχουν ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το ότι ορισμένα προγράμματα περιήγησης είναι πιο γρήγορα από τα άλλα, αυτό λύνει πλήρως το πρόβλημα για τη δοκιμή σας. Από το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία και τη συσκευή από την οποία θέλετε να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας.

Στην καρτέλα “Ρυθμίσεις για προχωρημένους”, μπορείτε επίσης να ορίσετε τον τύπο και την ταχύτητα σύνδεσής σας και διάφορες άλλες προτιμήσεις. Μόλις επιλεγούν όλα αυτά, θα λάβετε 3 δοκιμαστικές εκτελέσεις κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης URL σας. Κάθε δοκιμή αποκαλύπτει ένα σύνολο πληροφοριών όπως ο χρόνος φόρτωσης, η έναρξη της απόδοσης, ο αριθμός των αιτημάτων και ένα σωρό άλλες.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του χρόνου φόρτωσης της σελίδας σας και των ελαττωμάτων, εάν υπάρχουν.

συμπέρασμα

Ο κόσμος έχει γίνει κινητό και θα πρέπει να σκεφτείτε ό,τι χρειάζεται για να βελτιστοποιήσετε για μια καλύτερη εμπειρία χρήστη κινητού. Εάν όχι ήδη, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε CDN όπως MaxCDN, Cloudflare, SUCURI που παρέχουν πολλές βελτιστοποιήσεις απόδοσης από την άκρη του δικτύου τους.