Ελέγξτε εάν χρειάζεστε γυαλιά με αυτό το διαδικτυακό διάγραμμα όρασης

Το να καθόμαστε μπροστά σε μια οθόνη όλη μέρα καταπονεί τα μάτια μας. Συχνά θα οδηγήσει σε μικρά προβλήματα όπως κόκκινα βλέφαρα, ερεθισμένα μάτια, φαγούρα ή απλώς σακούλες αρκετά μεγάλες ώστε να χωρούν όλα τα παντοπωλεία που αγοράσατε για την εβδομάδα. Είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από την οθόνη για μια αλλαγή ή να αναθεωρήσετε τη ρύθμιση της εργασίας σας για να διασφαλίσετε ότι είναι εργονομικά σωστή. Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι καθόμαστε πολύ κοντά στην οθόνη μας, το ερώτημα εάν η όρασή μας έχει εξασθενήσει ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί, σε τελική ανάλυση, όλα φαίνονται αρκετά ευκρινή από εκεί που καθόμαστε. Το Vision είναι μια απλή μικρή διαδικτυακή εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε έναν αυτοέλεγχο και να δείτε εάν η όρασή σας έχει εξασθενήσει. Η εφαρμογή ελέγχει αποκλειστικά για μυωπία (μυωπία) χρησιμοποιώντας ένα τυπικό διάγραμμα όρασης που θα βρείτε στο γραφείο του οφθαλμίατρου. Δεν ελέγχει για υπερμετρωπία (υπερμετρωπία). Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και τυπικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εάν κάνετε τη δοκιμή μόνοι σας, θα χρειαστείτε ένα smartphone με μια εφαρμογή σάρωσης QR εγκατεστημένη σε αυτό για να εισαγάγετε από απόσταση τις απαντήσεις σας και να μεταβείτε στην επόμενη. Εάν δεν δοκιμάζετε μόνοι σας και έχετε έναν φίλο να σας βοηθήσει, δεν χρειάζεστε καθόλου smartphone.

  Πώς να ελέγξετε τη μάρκα και τις ρυθμίσεις κάμερας που χρησιμοποιούνται για τη λήψη μιας φωτογραφίας

Επισκεφτείτε το Vision και κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκινήστε εδώ” στο επάνω μέρος. Πρέπει πρώτα να βαθμονομήσετε την οθόνη σας, η οποία είναι αρκετά απλή. Χρειάζεστε μια πιστωτική κάρτα ή μια κάρτα παρόμοιου μεγέθους για να το κάνετε. Τοποθετήστε την κάρτα στην οθόνη σας έτσι ώστε να κάθεται μέσα στο ορθογώνιο και μειώστε τις διαστάσεις του παραλληλογράμμου μέχρι να χωρέσει ακριβώς γύρω από την κάρτα. Κλείστε την οθόνη βαθμονόμησης όταν τελειώσετε.

Στη συνέχεια, σαρώστε τον γραμμικό κώδικα και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Θα δείτε το παρακάτω γράφημα το οποίο θα μετακινηθεί αυτόματα στο επόμενο γράμμα και θα τονίσει το γράμμα που υποτίθεται ότι θα διαβάσετε. Σταθείτε τέσσερα μέτρα μακριά από την οθόνη για να ξεκινήσετε τη δοκιμή.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Cinnamon

Στο τηλέφωνό σας, κάθε γράμμα επισημαίνεται με ένα γκρι αστέρι. Πατήστε ένα αστέρι και ένας νέος πίνακας ανοίγει και σας επιτρέπει να επιλέξετε από διαφορετικά γράμματα ποιο γράμμα βλέπετε. Μόλις εισαχθεί, το αστέρι θα γίνει πράσινο αν προσδιορίσατε σωστά το γράμμα και κόκκινο αν δεν το κάνατε. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζονται τόσο στο τηλέφωνό σας όσο και στην ιστοσελίδα.

Η εφαρμογή δεν είναι υποκατάστατο για να μάθετε πόσο αδύναμα είναι τα μάτια σας, είτε είναι αδύναμα είτε όχι. Εάν φοράτε ήδη γυαλιά, η εφαρμογή μπορεί να σας πει εάν η τρέχουσα συνταγή σας είναι σωστή ή μπορεί να χρειαστείτε μια ισχυρότερη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμο, όπως εάν έχετε ήδη πολύ υψηλό αριθμό. Η εφαρμογή μπορεί να σας πει εάν πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό ή όχι.

  Πώς να εξαργυρώσετε έναν κωδικό προσφοράς στο Google Play Store

Επισκεφθείτε το Vision