Ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με το Oculus Rift


Το Oculus Rift είναι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ακουστικά VR που κυκλοφορούν στην αγορά. Αν και η συσκευή έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικά χρόνια, είναι τώρα τελικά διαθέσιμη για αγορά στις γενικές μάζες σε αρκετά υψηλή τιμή. Ωστόσο, προτού το αγοράσετε, υπάρχει κάτι που πρέπει να σταματήσετε και να εξετάσετε και αυτό είναι εάν η τρέχουσα ρύθμιση του υπολογιστή σας μπορεί να εκτελέσει τη συσκευή ή όχι. Για να εκτελέσετε το Oculus Rift θα χρειαστείτε έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή. Ακόμη και κάτι που μπορεί να είχατε αγοράσει πριν από μερικούς μήνες μπορεί να μην κάνει το κόλπο. Ευτυχώς, η Oculus Rift κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για να δοκιμάσει τη συμβατότητα του συστήματός σας για τη συσκευή.

  Εγγραφή Screencast και αποθήκευση σε μορφή MP4, AVI, OGG, WebM ή GIF

Κατεβάστε το εργαλείο ελέγχου συμβατότητας (σύνδεσμος στο τέλος) και εκτελέστε το. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να αναλυθεί το υλικό και το λογισμικό, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας. Πριν κάνετε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”, ίσως θελήσετε να σταματήσετε την αποστολή πληροφοριών συστήματος στο Oculus από την εφαρμογή.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα λάβετε μια πλήρη λίστα με ποια στοιχεία υλικού είναι συμβατά και ποια όχι με τη συσκευή VR. Είναι πιθανό ότι ακόμα κι αν έχετε ρυθμίσει μια πολύ ισχυρή εξέδρα παιχνιδιών, ορισμένα ή όλα τα εξαρτήματά σας μπορεί να μην είναι συμβατά με τη συσκευή. Για ένα στοιχείο που δεν είναι συμβατό, αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού και ελέγξτε την ελάχιστη απαίτηση για αυτό.

  Πώς να εγγραφείτε σε μια ομάδα στην εφαρμογή Line Chat

Σε περίπτωση που καταλήξετε να δημιουργήσετε έναν νέο υπολογιστή για να τρέξετε το Oculus Rift, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα συμβατά εξαρτήματα με τα νέα που αγοράζετε. Εάν ενδιαφέρεστε για μια εγκατάσταση εκτός συσκευασίας, κάντε κλικ στο κουμπί «Παραγγελία υπολογιστή» στο επάνω μέρος και θα μεταφερθείτε σε ορισμένους έτοιμους επιτραπέζιους υπολογιστές εγκεκριμένους από την Oculus που μπορείτε να αγοράσετε. Λάβετε προειδοποίηση ότι όλα έχουν τιμή 999 $ και/ή υψηλότερη.

Κατεβάστε το Εργαλείο ελέγχου συμβατότητας Oculus

μέσω Lifehacker