Εκτέλεση εφαρμογών σε προβολή διαίρεσης οθόνης και εναλλαγή από την πλευρική γραμμή

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Samsung με τα τηλέφωνα Galaxy S4 και Note 3 ήταν το MultiWindow Flashbar που επιτρέπει τη χρήση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα σε λειτουργία διαίρεσης προβολής. Πολλοί χρήστες έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν αυτή τη δυνατότητα σε άλλα τηλέφωνα κατά καιρούς, αλλά κανένας άλλος προγραμματιστής δεν έχει κάνει πιθανώς καλύτερη δουλειά από το ανώτερο μέλος του XDA-Developers zst123 με την πλευρική γραμμή MultiWindow που σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε επιλεγμένο αριθμό εφαρμογών από μια κάθετη πλευρική γραμμή , καθώς και χρήση περισσότερων από μία εφαρμογών σε διαχωρισμένη προβολή χρησιμοποιώντας λειτουργικές μονάδες πλαισίου Xposed.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στο στιγμιότυπο οθόνης στη δεξιά πλευρά. Παρατηρήσατε κάτι επιπλέον εκεί; Έτσι εμφανίζεται το MultiWindow στην οθόνη όταν είναι ενεργοποιημένο. Η εφαρμογή εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά από προεπιλογή, αποτελούμενη από μια πλήρως προσαρμόσιμη κάθετη γραμμή που φέρει μια δέσμη συντομεύσεων εφαρμογών. Προσέξτε επίσης τη μικροσκοπική καρτέλα στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της γραμμής, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως ένας μικρός διακόπτης για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της γραμμής MultiWindow. Το καλύτερο κομμάτι, φυσικά, είναι ότι μπορείτε να το ανοίξετε πάνω από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στο προσκήνιο και να μετακινηθείτε εμπρός και πίσω μεταξύ των εφαρμογών σε μια στιγμή.

  Πώς να ρυθμίσετε το Quassel Core σε διακομιστή Ubuntu

Η χρήση του MultiWindow Sidebar είναι πολύ απλή. Όταν εγκατασταθεί, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να μεταβείτε στην οθόνη Ρυθμίσεις και να πατήσετε «Λειτουργία εκκίνησης εφαρμογής» και στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο λειτουργίας της επιλογής σας. Η προεπιλεγμένη λειτουργία (Κανονική εκκίνηση) σάς δίνει τη δυνατότητα να εκκινείτε εφαρμογές πατώντας απλά πάνω τους και λειτουργεί χωρίς καμία λειτουργική μονάδα πλαισίου Xposed. Το μόνο μειονέκτημα με την Κανονική λειτουργία, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία διαίρεσης προβολής μαζί της, η οποία λειτουργεί μόνο είτε σε μονάδες XMultiWindow ή XHaloFloatingWindow Xposed. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ξεχωριστή λειτουργία για χρήστες που χρησιμοποιούν ParanoidAndroid ROM στη συσκευή τους.

  Audio Deepfakes: Μπορεί κανείς να πει αν είναι ψεύτικο;

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ξεκινά αυτόματα η εφαρμογή κάθε φορά που το τηλέφωνό σας επανεκκινείται, ενεργοποιώντας το «Start on Boot». Για να ενεργοποιήσετε το ίδιο το MultiWindow Sidebar, μπορείτε να πατήσετε «Εναλλαγή υπηρεσίας».

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε συντομεύσεις των εφαρμογών στις οποίες θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Αυτό μπορεί να γίνει πατώντας «Επιλογή εφαρμογών», το οποίο με τη σειρά του εμφανίζει μια λίστα με εγκατεστημένες εφαρμογές στη συσκευή σας που μπορείτε εύκολα να προσθέσετε στην πλαϊνή γραμμή για εύκολη πρόσβαση.

Εκτός από όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές αισθητικές αλλαγές, όπως αλλαγή της προεπιλεγμένης θέσης του MultiWindow Sidebar (αριστερά ή δεξιά), της καρτέλας, του μεγέθους της ετικέτας και της ταχύτητας κίνησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

  5 καλύτερα εργαλεία NIDS για χρήση

Εάν θέλετε απλώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών στο Android, τότε το προεπιλεγμένο κουμπί πολλαπλών εργασιών μπορεί να αρκεί για τη δουλειά. Αλλά αν θέλετε να εκτελείτε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, με την προϋπόθεση ότι έχετε εγκατεστημένες στη συσκευή σας λειτουργικές μονάδες XMultiWindow ή XHaloFlaotinGWindow Xposed, τότε το MultiWindow Sidebar μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σας στο multitasking.

Λήψη μέσω: XDA-Προγραμματιστές