Εκσυγχρονίστε τις υπηρεσίες πληροφορικής σας με το Freshservice ITSM και μειώστε το κόστος

Η διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής (ITSM) είναι μια κρίσιμη διαδικασία που διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής που σχετίζονται με υλικό και λογισμικό σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς πελάτες. Η Freshservice κάνει αυτή τη διαδικασία ITSM αποτελεσματική και προσιτή.

Η στρατηγική υλοποίησης της τεχνολογίας πληροφοριών (IT) της επιχείρησής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε, διαχειρίζεστε και παρέχετε IT για τις επιχειρηματικές ανάγκες. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν τα σωστά άτομα, διαδικασίες και τεχνολογία για την εφαρμογή της πληροφορικής.

Αυτό θα μπορούσε να είναι συντριπτικό, ειδικά για μικρές, μεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Επομένως, χρειάζεστε αποκλειστικό επιχειρηματικό λογισμικό για να βοηθήσει το στέλεχος ή την ομάδα του ITSM να χειριστεί τα έργα. Το Freshservice είναι μια τέτοια εφαρμογή στην οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές.

Τι είναι το ITSM;

Το ITSM είναι η επιχειρηματική διαδικασία που επιβλέπει την παράδοση της πληροφορικής ως υπηρεσίας στον τερματικό καταναλωτή. Ο καταναλωτής μπορεί να είναι οι υπάλληλοί σας, οι επιχειρηματικοί πελάτες ή οι τελικοί χρήστες. Η διαδικασία δημιουργεί ένα σχέδιο που περιλαμβάνει το υλικό, το λογισμικό και τον τρόπο με τον οποίο ένας εκπρόσωπος πληροφορικής πρέπει να βοηθά τους πελάτες στην ενεργοποίηση IT.

Η παραγγελία ενός δρομολογητή Wi-Fi για το τμήμα λογαριασμών μιας επιχείρησης θα μπορούσε να είναι το απλούστερο παράδειγμα μιας διαδικασίας ITSM. Ο επικεφαλής του τμήματος θα υποβάλει αίτημα στην ομάδα προμηθειών. Η ομάδα προμηθειών θα διαβιβάσει το αίτημα στο ITSM.

Τώρα, το στέλεχος του ITSM θα ερευνήσει τη διαμόρφωση του δρομολογητή, θα τον αγοράσει μέσω προμήθειας και θα τον διαμορφώσει στο τμήμα λογαριασμών, ώστε η ομάδα να μπορεί να χρησιμοποιήσει Wi-Fi.

Γιατί χρειάζεστε το ITSM για τη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής;

Πρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα ITSM εάν η επιχείρηση βασίζεται πολύ στο IT. Βρείτε παρακάτω γιατί χρειάζεστε το ITSM:

  • Κάντε την ομάδα πληροφορικής αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική, ευθυγραμμίζοντάς την με τους επιχειρηματικούς στόχους και τις μετρήσεις
  • Φέρτε την ομάδα ανάπτυξης και πληροφορικής σε ένα τραπέζι για τις διαδικασίες DevOps
  • Αφήστε την ομάδα IT να μοιραστεί την τεχνογνωσία της με την υπόλοιπη επιχείρηση
  • Βελτιώστε συνεχώς τη διαδικασία ενεργοποίησης IT στην επιχείρηση
  • Ελαχιστοποιήστε το κόστος προμήθειας υλικού και λογισμικού πληροφορικής
  • Κάντε τις προμήθειες πληροφορικής αποτελεσματικές κάνοντας προμήθειες αντικειμενικά
  • Κάντε την ομάδα πληροφορικής υπεύθυνη για τις εισερχόμενες εργασίες μέσω εισιτηρίων και τεκμηρίωσης
  • Βελτιώστε την ομάδα υπηρεσιών πληροφορικής και καταστήστε την προσανατολισμένη στον πελάτη
  • Αποτρέψτε μεγάλα περιστατικά που απενεργοποιούν τα συστήματα πληροφορικής
  • Οι τεχνικοί πληροφορικής γίνονται ευέλικτοι στην απόκριση σε μεγάλα περιστατικά
  Πώς να δημιουργήσετε μια στοίβα γραφικών στοιχείων στην αρχική οθόνη του iPhone σας

Περιπτώσεις χρήσης ITSM

Το ITSM δημιουργεί ένα οργανωμένο και βελτιωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής σε όλη την επιχείρηση, είτε για εσωτερικούς είτε για εξωτερικούς πελάτες. Βρείτε παρακάτω τις κύριες περιπτώσεις χρήσης του:

Συστηματικά Αιτήματα Υπηρεσιών

Το ITSM βοηθά την επιχείρησή σας να δημιουργήσει ένα τεκμηριωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων για προμήθειες πληροφορικής, επισκευές, εγκαταστάσεις κ.λπ. Έτσι, η ομάδα διευκόλυνσης υπηρεσιών πληροφορικής δεν χάνει κανένα αίτημα εξυπηρέτησης. Επίσης, μπορείτε να μετρήσετε την απόδοση της ομάδας πληροφορικής.

Δημιουργία γνωσιακής βάσης πληροφορικής

Η διαδικασία διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής σάς βοηθά επίσης να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε μια βάση γνώσεων. Οι ομάδες εξυπηρέτησης πελατών πληροφορικής και εσωτερικών υπηρεσιών εργαζομένων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη βάση γνώσεων για να βοηθήσουν πελάτες και υπαλλήλους.

Διαχείριση υλικού και λογισμικού πληροφορικής

Ως επιχείρηση πληροφορικής, δεν χρειάζεται απλώς να προμηθευτείτε λογισμικό και υλικό πληροφορικής. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός σας τα χρησιμοποιεί καλά και φέρνει κερδοφόρα έσοδα.

Η ομάδα ή το στέλεχος του ITSM θα διασφαλίσει τη σωστή παρακολούθηση όλων των επαγγελματικών μηχανημάτων και εφαρμογών. Η ομάδα θα επιβλέπει επίσης την εγκατάσταση, την αναβάθμιση, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την παρακολούθηση χρήσης τέτοιων άυλων ή υλικών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Πώς μπορεί η Freshservice να βοηθήσει το ITSM

Το ITSM είναι απαραίτητο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν IT για να αποκομίσουν κέρδη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ITSM θα πρέπει να είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Η Freshservice διασφαλίζει ότι η ομάδα ή ο διευθυντής σας ITSM τηρεί κάθε έργο πληροφορικής και αίτημα εξυπηρέτησης πελατών, χρησιμοποιώντας μια απλή αλλά ισχυρή επιχειρηματική εφαρμογή.

Διαθέτει πολλές δυνατότητες για την υποστήριξη της διαδικασίας ITSM. Θα σας τα εξηγήσω σε λίγο. Ωστόσο, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες βασικές δραστηριότητες ITSM που η Freshservice επιλύει άμεσα:

  • Το Freshservice σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια βάση γνώσεων με τεχνητή νοημοσύνη. Η βάση γνώσεων ενημερώνεται με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης (ML) και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε στο να επιτρέψετε στους πράκτορες ITSM να έχουν πρόσβαση στη βάση γνώσεων για την επίλυση ερωτημάτων πελατών γρήγορα και με ακρίβεια.
  • Το Freshservice ITSM AI εκχωρεί εισιτήρια αυτόματα στους πράκτορες. Οι πράκτορες δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο αναθεωρώντας εργασίες σύμφωνα με τις δεξιότητές τους. Το AI το κάνει για αυτούς.
  • Η Freshservice μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εύκολη και οικονομικά προσιτή διαδικασία διαχείρισης αλλαγών για να αναβαθμίσετε το υλικό και το λογισμικό πληροφορικής της επιχείρησής σας σύμφωνα με τη δυναμική της αγοράς.
  • Το Freshservice ITSM AI μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ενός περιστατικού και ενός εισιτηρίου υπηρεσίας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Σαρώνει ολόκληρη τη βάση δεδομένων υπηρεσιών ITSM για να βρει παρόμοια εισιτήρια και μαθαίνει από αυτά. Έτσι, η ομάδα ITSM σας μπορεί να προσδιορίσει γρήγορα εάν ανταποκρίνεται σε ένα περιστατικό ή σε ένα αίτημα κανονικής εξυπηρέτησης.
  • Το εργαλείο ITSM της Freshservice σάς βοηθά να δημιουργείτε αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε ερωτήματα πελατών και να εκχωρείτε πελάτες σε ζωντανούς πράκτορες όταν είναι απαραίτητο.
  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας σε μια ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας

Τι είναι το Freshservice;

Το Freshservice είναι ένα γραφείο βοήθειας πληροφορικής και μια εφαρμογή web διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε εισιτήρια λειτουργιών πληροφορικής γρηγορότερα και οικονομικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα αυτοεξυπηρέτησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων πληροφορικής, ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και μια βάση γνώσεων για πράκτορες πρώτης γραμμής ITSM.

Η εφαρμογή cloud προσφέρει επίσης μια εφαρμογή για κινητά για συσκευές Android και iOS. Έτσι, οι διαχειριστές IT μπορούν να εξυπηρετούν αιτήματα από οπουδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η Freshservice παρέχει επίσης ενότητες λογισμικού ITIL-ready που βοηθούν τους διαχειριστές IT να διαχειρίζονται στοιχεία πληροφορικής, ζητήματα, συμβάντα, ενημερώσεις, σχεδιασμό αλλαγών και εκδόσεις.

Το στοιχείο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων τεχνολογίας πληροφοριών (ITAM) βοηθά τις επιχειρήσεις να ασκούν έλεγχο στο λογισμικό και το υλικό πληροφορικής τους. Όλα τα στοιχεία πληροφορικής μπορούν να επισημανθούν, να προστεθούν, να αποσυνδεθούν, να παρακολουθηθούν κ.λπ., για να διασφαλιστεί η αναγνωρισιμότητα και η προβολή των στοιχείων.

Επιπλέον, το εργαλείο ITSM προσφέρει μια λειτουργία παιχνιδιού που ονομάζεται “Arcade”. Αυτή η δυνατότητα δίνει τη δυνατότητα στους πράκτορες IT πρώτης γραμμής να επιλύουν εισιτήρια πληροφορικής, όπως παιχνίδια και τη λήψη βαθμολογιών απόδοσης.

Χαρακτηριστικά του Freshservice

Υπάρχουν άφθονες δυνατότητες για το γραφείο βοήθειας πληροφορικής και τη διαχείριση υπηρεσιών στο Freshservice. Αλλά τα ακόλουθα είναι οι σημαντικές και απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να γνωρίζετε:

Διαχείριση Συμβάντων

Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν στους τεχνικούς να ανακαλύψουν αμέσως τις βαθύτερες αιτίες του περιστατικού. Η εφαρμογή φέρνει επίσης όλες τις βάσεις γνώσεων και τα εργαλεία λογισμικού που μπορεί να χρειαστούν οι τεχνικοί για την αντιμετώπιση περιστατικών.

Υπηρεσία με επίκεντρο τον καταναλωτή

Το λογισμικό Freshservice ITSM σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια αλυσίδα αξίας στο σύστημα εισιτηρίων πελατών και να κάνετε ευχαριστημένους πελάτες. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν πύλες αυτοεξυπηρέτησης για μικρά σφάλματα και προβλήματα. Για μεγάλα ζητήματα, το εργαλείο AI εκχωρεί αυτόματα έναν τεχνικό υποστήριξης που μπορεί να επιλύσει το εισιτήριο πιο γρήγορα από άλλους.

Διαχείριση γνώσης

Δημιουργεί μια ισχυρή βάση γνώσεων για την επιχείρησή σας ενσωματώνοντας εσωτερικά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, περιεχόμενο τρίτων, δημόσιο περιεχόμενο κ.λπ. Επίσης, προστατεύει έξυπνα την εμπιστευτική βάση γνώσεων από τις δημόσιες πύλες για αυτοεξυπηρέτηση.

Διαχείριση προβλημάτων

Το εργαλείο μπορεί να απομονώσει ζητήματα πελατών και να τα συνδέσει με υπάρχοντα ή προηγούμενα περιστατικά. Μπορεί επίσης να εκτελέσει αναλύσεις βασικών αιτιών για ζητήματα με το χρονοδιάγραμμα συμβάντων της Freshservice. Τέλος, ο ταχύτερος εντοπισμός προβλημάτων σάς βοηθά να ελαχιστοποιήσετε τους χρόνους διακοπής λειτουργίας IT στην επιχείρηση.

Ενοποιημένος κατάλογος υπηρεσιών

Μπορείτε να αναπτύξετε αβίαστα επεκτάσιμες και ισχυρές ροές εργασίας που εγγυώνται γρήγορη παράδοση υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα τόσο απλά όπως η ανάκτηση κωδικού πρόσβασης έως τόσο περίπλοκα όσο νέες τεχνικές θέσεις ή η πρόσληψη και η ενσωμάτωση διευθυντών.

Διαχείριση Αλλαγών

Κάθε φορά που η επιχείρησή σας χρειάζεται να αλλάξει τις λειτουργίες της, τα DevOps και άλλα τμήματα, μπορείτε να βασιστείτε στη Freshservice για οικονομικά προσιτή και άψογη διαχείριση αλλαγών. Το εργαλείο διασφαλίζει ότι ο διαχειριστής ITSM διαθέτει αρκετά εργαλεία και ροές εργασίας για να κάνει τη μετάβαση ομαλή.

  Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

Διαχείριση φόρτου εργασίας

Η ανάλυση και διαχείριση φόρτου εργασίας AI της Freshservice σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εργάσιμη ημέρα της ομάδας ITSM με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να εξαντλήσετε το εργατικό δυναμικό. Ο υποκείμενος αλγόριθμός του αξιολογεί συνεχώς τα καθήκοντα μεμονωμένων πρακτόρων, επιπέδων υποστήριξης και διευθυντών. Εξισορροπεί τον φόρτο εργασίας, έτσι ώστε ολόκληρη η ομάδα να παραμένει ενεργή και χαρούμενη.

Διαχείριση εκδόσεων

Μπορείτε να σχεδιάσετε νέες εκδόσεις υλικού και λογισμικού χωρίς κόπο στο Freshservice. Το αποκλειστικό βοηθητικό πρόγραμμα Release Management προσφέρει λειτουργίες όπως ανακοινώσεις, τεκμηρίωση κτιρίου, δημιουργία ημερομηνίας έναρξης κυκλοφορίας, ορισμό νέας προθεσμίας υλοποίησης έκδοσης και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα του Freshservice

Βρείτε παρακάτω τα οφέλη από τη χρήση του Freshservice ως εργαλείου ITSM του οργανισμού σας:

  • Το Freshservice εξαλείφει την ανάγκη για την ομάδα ITSM σας να απασχολείται με πολλές εφαρμογές και εργαλεία για τη διαχείριση εργασιών γραφείου βοήθειας και παροχής υπηρεσιών IT. Αυτό το εργαλείο all-in-one είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε έργα ITSM σε επίπεδο μικρών και επιχειρήσεων.
  • Όλες οι συνδρομές του συνοδεύονται από τη δυνατότητα πρόσβασης εφαρμογών για κινητά. Έτσι, οι διαχειριστές και οι πράκτορες ITSM μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από οπουδήποτε.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές πύλες υποστήριξης για διαφορετικούς κλάδους και να ελέγξετε όλες τις πλατφόρμες από μία εφαρμογή στο backend.
  • Ενσωματώστε εφαρμογές του Microsoft 365 όπως το Teams για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε περιβάλλον Microsoft 365.
  • Εφαρμογή πλήρως βασισμένη σε σύννεφο. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εφαρμογές στους σταθμούς εργασίας της επιχείρησής σας.
  • Προσιτό σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις Freshservice.

Εναλλακτικές λύσεις στο Freshservice

Κοιτάξτε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις Freshservice εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα εργαλεία ITSM πριν αποκτήσετε ένα:

#1. Jira Service Management

Η Jira Service Management καθιστά τη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής διαφανή, ορατή και συνεργατική. Μπορείτε να συνδέσετε ζητήματα γραφείου βοήθειας IT με άλλα εργαλεία Jira και επιχειρηματικές εφαρμογές τρίτων. Υπάρχει μια επιλογή σύνδεσης DevOps με ITSM για συνεχή βελτίωση της παροχής υπηρεσιών IT.

Το εργαλείο συνοδεύεται από διάφορα πρότυπα διαχείρισης υπηρεσιών που μπορεί να χρειαστεί η επιχείρησή σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή και να κερδίσετε έσοδα από το πρώτο κιόλας ραντεβού χωρίς να χάνετε χρόνο στη ρύθμιση και την εκμάθηση.

#2. Salesforce

Το Salesforce Service Cloud είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις πληροφορικής που ασχολούνται με κάποιο τρόπο ή χρειάζονται επιτόπια εξυπηρέτηση πληροφορικής, κέντρα επικοινωνίας, πλατφόρμες αυτοεξυπηρέτησης εργαζομένων/πελατών κ.λπ. Το εργαλείο διαχείρισης υπηρεσιών μπορεί να συνδέσει άλλα εργαλεία και υπηρεσίες κέντρου επικοινωνίας όπως ασύρματη τηλεφωνία, ενσύρματη τηλεφωνία , συνομιλία και αποστολή email.

Το αξιοσημείωτο σετ εργαλείων διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής και υποστήριξης περιλαμβάνει διαχείριση περιπτώσεων, αυτοματισμό, καθοδηγούμενη ροή εργασιών, τεχνητή νοημοσύνη, απομακρυσμένη βοήθεια κ.λπ.

Τυλίγοντας

Η επιλογή ενός εργαλείου ITSM για το γραφείο βοήθειας και τη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής θα μπορούσε να είναι συντριπτική με όλο το διαθέσιμο λογισμικό. Ωστόσο, εάν θέλετε να δοκιμάσετε ικανό και πιθανό λογισμικό ITSM, δοκιμάστε οπωσδήποτε το Freshservice. Γνωρίζετε ήδη διάφορα χαρακτηριστικά από πάνω. Απλώς πρέπει να ξεκινήσετε ένα δείγμα έργου ITSM σε αυτήν την εφαρμογή δωρεάν χρησιμοποιώντας τη δοκιμαστική προσφορά.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες λύσεις γραφείου υποστήριξης πληροφορικής για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.