Ειδοποίηση παραβιάσεων VPN, προστασίας από ιούς και δεδομένων

Ενώ το Surfshark είναι περισσότερο γνωστό για την απεριόριστη συσκευή VPN του, το «One» του είναι ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Καμία μέρα δεν κυκλοφορεί στις ειδήσεις χωρίς αναφορά σε ένα hack ή σε κίνδυνο του προσωπικού απορρήτου. Και πάντα αισθάνεται το αντίθετο μέχρι να συμβεί σε εμάς.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται ότι σας προστατεύουν από ψηφιακές απειλές: VPN, λογισμικό antitrack, proxies, antivirus, ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης κ.λπ.

Κάθε ένα από αυτά προσφέρει μερικά κομμάτια ενός παζλ, αλλά χρειάζεται κάτι ολόκληρο – που να καλύπτει τα πάντα.

Εκεί το Surfshark One κάνει μια υπόθεση για τον εαυτό του.

Με απλά λόγια, περιλαμβάνει:

  • VPN, καθιστώντας το διαδίκτυο ιδιωτικό
  • Ειδοποίηση, για παρακολούθηση παραβιάσεων δεδομένων
  • Antivirus, για την ασφάλεια συσκευών
  • Αναζήτηση, προσφέροντας ανώνυμη αναζήτηση

Και το κόστος είναι μόνο ένα κλάσμα περισσότερο από την κανονική συνδρομή VPN, προσφέροντας καλή αξία.

Έτσι, έχουμε εγγραφεί στο πρόγραμμα του ενός μηνός και θα εξετάσουμε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να ελέγξουμε αν αξίζει να την προτείνουμε.

Μείνετε συντονισμένοι.

Surfshark VPN

Κυκλοφόρησε το 2018, αυτό είναι το κορυφαίο προϊόν της Surfshark. Αν και είναι σχετικά νέο, γρήγορα άφησε το στίγμα του στον κλάδο του VPN και πλέον θεωρείται πρωτοπόρος.

Το Surfshark VPN έχει ελεγχθεί ανεξάρτητα το 2018 και το 2021 από την Cure 53, μια γερμανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας. Το πρώτο αφορούσε κυρίως τις επεκτάσεις Chrome και Firefox του Surfshark, οι οποίες κατέληξαν ως μπράβο για την εταιρεία VPN.

Ο δεύτερος έλεγχος ήταν πιο λεπτομερής, ελέγχοντας ορισμένους από τους διακομιστές του, τη διαμόρφωση VPN και τη σχετική υποδομή ασφαλείας. Και τα αποτελέσματα ήταν και πάλι ευνοϊκά, προς τιμήν του Surfshark.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι κανένας ελεγκτής δεν μπορεί να επαληθεύσει κάθε διακομιστή VPN και τους πελάτες του με κάθε ενημέρωση. Οι έλεγχοι έχουν περιορισμένο εύρος και ελέγχουν μόνο ορισμένους πόρους στους οποίους παρέχεται πρόσβαση εκείνη τη στιγμή.

Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να μην είναι σοφό να περιμένουμε 100% ασφάλεια και ανωνυμία από τα προϊόντα που έρχονται σε μέσους καταναλωτές όπως εμείς.

Δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε εάν δεν είστε κάποιος σαν τον Έντουαρντ Σνόουντεν ή κάποιος κυβερνοεγκληματίας.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε ελέγχοντας τι κάνει ένα VPN:

Τώρα ρίξτε μια ματιά στις δυνατότητες του Surfshark VPN:

  • Πολιτική μη καταγραφής
  • 3200+ διακομιστές σε 95 χώρες
  • Κακόβουλο λογισμικό, πρόγραμμα παρακολούθησης και αποκλεισμός διαφημίσεων
  • Διακομιστές 100% μόνο RAM
  • Κρυπτογράφηση AES-256 bit
  • Συσκότιση διακομιστή
  • Διακόπτης Kill
  • Διαίρεση σήραγγας
  • Περιστρεφόμενη IP
  • Στατική IP
  • MultiHop
  • Απεριόριστες συσκευές
  • Ιδιωτικό DNS
  • Υποστήριξη 24/7

Λοιπόν, τι μας έλειψε;

Ορισμένες προηγμένες λειτουργίες όπως το Tor μέσω VPN και προσθήκες φιλικές προς το χρήστη, όπως διακομιστές βελτιστοποιημένοι για υπηρεσίες για ροή και torrenting.

Εκτός από αυτό, η λίστα χαρακτηριστικών είναι αξιοπρεπής και προσφέρει περισσότερα από οποιοδήποτε μέσο VPN.

Ξεκινώντας

Αφού εγγραφείτε στο προτιμώμενο πρόγραμμα, συνδεθείτε στον λογαριασμό Surfshark στον ιστότοπό του για να πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος-πελάτη VPN.

Υπήρχαν πολλές εγγενείς εφαρμογές για τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, προγράμματα περιήγησης και έξυπνες τηλεοράσεις. Επιπλέον, υπάρχουν οδηγοί για χειροκίνητη ρύθμιση και διαμορφώσεις VPN δρομολογητή.

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα-πελάτη Windows και συνδέθηκα με τα διαπιστευτήρια εγγραφής μου.

Διεπαφή χρήστη

Η διεπαφή χρήστη (UI) είναι πολύ διαισθητική. Χωρίζεται σε τρεις στήλες, με την αριστερή να συνδέει όλες τις εφαρμογές της (VPN, Antivirus, Alert, Search) σε ένα σημείο.

Η κεντρική περιοχή είναι τοποθεσίες διακομιστή και η δεξιά στήλη απεικονίζει την κατάσταση σύνδεσης. Εμφανίζει τη συντόμευση του διακόπτη kill και την ποσότητα μεταφοράς δεδομένων για την ενεργή περίοδο λειτουργίας.

Ένα ωραίο πράγμα είναι ότι μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή καθυστέρησης απευθείας από τον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής.

Αλλά ενώ λέει latency και load, δεν βλέπετε τη φόρτωση του διακομιστή για άγνωστους λόγους, κάτι που είναι απαραίτητο για την επιλογή ενός διακομιστή με μικρότερο κόσμο.

Αυτό ήταν υπέροχο με το ProtonVPN, όπου οι διακομιστές ήταν κυκλωμένοι σε πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα ανάλογα με το φορτίο τους. Επιπλέον, αυτό δείχνει επίσης ποσοστιαία φορτία με κάθε διακομιστή.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα λανθάνοντος χρόνου του Surfshark VPN δεν ενημερώνονται αυτόματα. Και η δοκιμή εκτελείται αλφαβητικά, επομένως θα περιμένετε ένα ή δύο λεπτά για να λάβετε αποτελέσματα από έναν διακομιστή που βρίσκεται στο κάτω μέρος, όπως αυτοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, εάν εφαρμοστούν, αυτά τα μικρά πράγματα θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη και θα θέλαμε να τα δούμε στις επερχόμενες ενημερώσεις.

Και όπως αναφέρθηκε ήδη, η εμφάνιση βελτιστοποιημένων διακομιστών ροής και p2p θα βοηθούσε τους περισσότερους χρήστες. Εξάλλου, ένα σημαντικό κομμάτι χρησιμοποιεί ένα VPN για καθαρή ψυχαγωγία.

Ενώ κάποιοι μπορεί να το αποκαλούν αυτό το nitpicking, οι προσδοκίες είναι γενικά υψηλές όταν κοιτάζετε κάτι σαν το Surfshark.

Τέλος, όλες οι ρυθμίσεις τοποθετούνται μέσα στο εικονίδιο με το γρανάζι στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Επιπλέον, υποστηρίζει τη σκοτεινή λειτουργία, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα οθόνης.

Στατική IP & MultiHop

Η σύνδεση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία μπορεί να σας φέρει διαφορετική διεύθυνση IP κάθε φορά, επειδή ο αριθμός των διακομιστών είναι πάνω από 3200+, πολύ μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες τοποθεσίες.

  Τα καλύτερα Windows 10 VPN για υπολογιστή σε 2024 (Μάρτιος)

Είναι σαφές ότι κάθε τοποθεσία έχει πολλούς διακομιστές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν ζητάτε μια ίδια IP, όπως σε εφαρμογές κοινής χρήσης αρχείων.

Το Static IP παρέχει την ίδια διεύθυνση IP κάθε φορά, καλύπτοντας αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο, αυτό διαφέρει από την αποκλειστική IP, όπου δεν την μοιράζεστε με άλλους.

Η καρτέλα Στατική IP στον πίνακα εργαλείων χρήστη βοηθά στην επιλογή μεταξύ αυτών. Αυτοί οι διακομιστές υποδεικνύονται με «S» με τη σημαία χώρας.

Ομοίως, το MultiHop, τοποθετημένο δίπλα στο Static IP, αφορά τη σύνδεση μέσω δύο διακομιστών VPN ταυτόχρονα. Αν και αυτό είναι πιο ανώνυμο, οι ταχύτητες δικτύου μπορεί να είναι απογοητευτικά αργές χάρη στη διπλή κρυπτογράφηση.

CleanWeb

Αυτή είναι η προσπάθεια του Surfshark να αποκλείσει διαφημίσεις, κακόβουλο λογισμικό, ιχνηλάτες και κακόβουλους ιστότοπους.

Δοκίμασα την πραγματική του απόδοση συγκρίνοντας την ίδια ιστοσελίδα με και χωρίς το CleanWeb. Εδώ είναι μια λήψη οθόνης:

Αφαίρεσε την εικόνα της διαφήμισης από την κορυφή, ωστόσο ο χώρος διαφημίσεων ήταν εκεί ενώ επέτρεπε τη διαφήμιση βίντεο στα δεξιά.

Αυτή η απόδοση είναι σύμφωνη με τη δήλωσή τους:

Αν το κάνει καλύτερο, δεν έχω βρει ακόμη ένα VPN που να αποκλείει τις διαφημίσεις 100%.

Έτσι, ενώ ο αποκλεισμός διαφημίσεων του Surfshark δεν είναι τέλειος, είναι παρόμοιος με άλλα VPN.

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα uBlock Origin ως επέκταση προγράμματος περιήγησης για αποτελεσματικό αποκλεισμό διαφημίσεων.

Στη συνέχεια, προσπάθησα να επικυρώσω την αξίωση αποκλεισμού του tracker. Για άλλη μια φορά, είναι καλύτερο να μειώσετε τις προσδοκίες, καθώς το antitracking είναι εντελώς διαφορετικός τομέας.

Απενεργοποίησα τις εγγενείς ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησης (στο Firefox) και απενεργοποίησα κάθε προσθήκη.

Το επόμενο βήμα είναι να επισκεφτείτε το CoverYourTracks και να το αφήσετε να εκτελέσει τη δοκιμή.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ήταν ανεπιθύμητα, με το CleanWeb να επιτρέπει την παρακολούθηση διαφημίσεων και να επιτρέπει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να σας παρακολουθούν ακόμα και με ενεργοποιημένο το CleanWeb και να γίνετε θύμα στοχευμένων διαφημίσεων.

Παραδόξως, ο αποκλεισμός εγγενούς παρακολούθησης του Firefox είχε καλύτερη απόδοση, με την τυπική του λειτουργία να παρέχει μερική προστασία και την αυστηρή λειτουργία που προσφέρει ισχυρή προστασία. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, το πρόγραμμα περιήγησης είχε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα.

Συμπερασματικά, το Surfshark έχει πολλή δουλειά να κάνει με το CleanWeb του και είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικά βοηθητικά προγράμματα antitracking, εάν αυτό είναι το κύριο πρόγραμμα σας.

Kill Switch

Αυτό προστατεύει τη διεύθυνση IP σας όταν πέσει η κρυπτογράφηση του VPN.

Το Surfshark το προσφέρει σε δύο γεύσεις:

α) Το Soft σας προστατεύει από προβλήματα διακομιστή.

β) Το Strict αφορά την πλήρη προστασία που καλύπτει τόσο τον χρήστη όσο και τον διακομιστή.

Αυτό σημαίνει ότι το Soft θα καλύψει τυχόν τεχνικές δυσλειτουργίες από την πλευρά του Surfshark, αλλά θα επιτρέψει συνδέσεις στο Διαδίκτυο εάν δεν ενεργοποιήσετε εξαρχής το VPN.

Ωστόσο, ο Strick θα αποκλείσει τα πάντα μέχρι να συνδεθείτε μέσω του VPN.

Και οι δύο λειτουργίες δεν θα λειτουργούν στις εφαρμογές που χωρίζονται σε σήραγγα μέσω Bypasser (συζητείται στη συνέχεια).

Παράκαμψη

Το Split Tunneling είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες VPN. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε την ταχύτητα με την οποία υποφέρουν τα περισσότερα VPN.

Το Surfshark έχει ονομάσει αυτό το χαρακτηριστικό Bypasser.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους δύο τρόπους:

α) Διαδρομή μέσω VPN: Οι επιλεγμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση VPN.

β) Παράκαμψη VPN: Οι επιλεγμένες εφαρμογές συνήθως συνδέονται.

Μπορείτε να μεταβείτε στη λίστα για να επιλέξετε την εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσετε την Προσθήκη εφαρμογών για να την επιλέξετε από τον αντίστοιχο κατάλογο εγκατάστασης.

Ομοίως, υπάρχει αυτή η λειτουργία παράκαμψης για τους ιστότοπους, όπου μπορείτε να προσθέσετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ιστού για να χρησιμοποιήσετε κανονική συνδεσιμότητα.

Πρωτόκολλα

Τα πρωτόκολλα VPN είναι οι κανόνες που χρησιμοποιεί ένα VPN για ασφαλή σύνδεση. Και υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για καταστάσεις.

Τα ευρέως διαδεδομένα πρωτόκολλα VPN είναι το OpenVPN και το Wireguard και το Surfshark έχει και τα δύο.

Αυτά τα πρωτόκολλα έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερώς στον οδηγό πρωτοκόλλων VPN.

Εν ολίγοις, το OpenVPN είναι πιο ασφαλές, ενώ το WireGuard είναι πιο γρήγορο.

Επιπλέον, η εφαρμογή WireGuard της Surfshark καλύπτει τα εγγενή ζητήματά της, εκχωρώντας μια δυναμική IP κάθε φορά που συνδέεστε.

Η λειτουργία Camouflage του Surfshark ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που βγαίνετε στο δρόμο με το OpenVPN (TCP ή UDP). Αυτή η premium λειτουργία στην οποία ο ISP σας ή οποιοσδήποτε κατασκοπευτικός οργανισμός δεν θα γνωρίζει για την ενεργή σύνδεση VPN.

Συνολικά, η λίστα πρωτοκόλλων είναι καλή και η τροποποιημένη εφαρμογή WireGuard τοποθετεί το Surfshark ανάμεσα στα λίγα που το κάνουν αυτό.

Προηγμένη ασφάλεια

Με αυτές τις προσθήκες, το Surfshark τα κατάφερε καλά και πέρα ​​από μια κανονική υπηρεσία VPN.

Το Invisible στο LAN είναι για να αποκρύψετε τη συσκευή σας από τις τοπικά συνδεδεμένες συσκευές σας. Επιπλέον, το Rotating IP εκχωρεί μια ολοκαίνουργια IP κάθε λίγα λεπτά.

Αλλά το καλύτερο από τα πολλά είναι το NoBorders, το οποίο υπόσχεται συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, ακόμη κι αν έχετε περιορισμούς για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

  Τα καλύτερα gaming VPN 2024 (Μάρτιος)

Αυτά λοιπόν ήταν τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Surfshark VPN. Στη συνέχεια, κάναμε μερικές δοκιμές για να δούμε πώς τα πάει σε ορισμένες ζωτικής σημασίας παραμέτρους, ξεκινώντας από τα πάντα απαραίτητα:

Διαρροή IP & WebRTC

Το απόρρητο είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο σχεδιάστηκαν τα VPN.

Και η προστασία της διεύθυνσης IP ενός χρήστη είναι ένα κορυφαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Επιπλέον, ορισμένα VPN καλύπτουν επίσης διαρροές WebRTC που αποκαλύπτουν δημόσια IP λόγω τρωτών σημείων που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Οπότε θα το ελέγξουμε κάνοντας σύνδεση στο whatismyipaddress.

Στη συνέχεια, συνδέθηκα στο Surfshark και φόρτωσα ξανά την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης για να λάβω τα πιο πρόσφατα διαπιστευτήρια:

Αυτό επιβεβαιώνει την ουσιαστική προστασία.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκα το BrowserLeaks για να ελέγξω την κατάσταση WebRTC:

Επομένως, η δημόσια διεύθυνση IP μου είναι ασφαλής και δεν διαρρέει μέσω WebRTC.

Συμπερασματικά, αυτές οι απλές δοκιμές διασφαλίζουν ότι το Surfshark έχει περάσει τις προκαταρκτικές δοκιμές ασφαλείας.

Διαρροή DNS

Οι υπολογιστές δεν καταλαβαίνουν τα ονόματα τομέα (όπως το geekflare.com).

Αντίθετα, βασίζονται σε μια σειρά αριθμών όπως 124.59.154.85 (γνωστή ως διεύθυνση IPv4) ή αλφαριθμητικούς χαρακτήρες όπως 1048:8500:1b6r:591d:dfe:2lok:74d6:endt (γνωστή ως διεύθυνση IPv6) για τη φόρτωση ενός ιστότοπου.

Εκεί είναι που ο ρόλος ενός διακομιστή DNS γίνεται ζωτικός. Μετατρέπει το όνομα τομέα στην αντίστοιχη διεύθυνση IP και το μεταβιβάζει στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ένας υπολογιστής αποθηκεύει αυτές τις συγκεκριμένες πληροφορίες στην τοπική προσωρινή μνήμη DNS για μια καθορισμένη διάρκεια.

Αυτή η διαδικασία ερώτησης από τους διακομιστές DNS σχετικά με τη διεύθυνση IP ενός ονόματος τομέα ονομάζεται δημιουργία ερωτήματος.

Συγκεκριμένα, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου λειτουργεί ως ο προεπιλεγμένος διακομιστής DNS, εκτός εάν έχετε ρυθμίσει ένα προσαρμοσμένο DNS. Και όταν συνδέεστε σε ένα δευτερεύον VPN, ο ISP συνεχίζει να χειρίζεται ερωτήματα DNS που μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική σας διεύθυνση IP και τη δραστηριότητά σας στον ιστό.

Έτσι, δοκίμασα το Surfshark για πιθανή διαρροή στο DNSleaktest:

Και όπως ήταν αναμενόμενο, το Surfshark ήταν αρκετά ασφαλές για να αποφύγει αυτήν την καταστροφή και δεν υπήρξε διαρροή DNS.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Ενώ η προστασία από διαρροές IP και DNS είναι εξαιρετική, τα πακέτα δεδομένων αποκαλύπτουν το υλικό σας (πρόγραμμα περιήγησης, λειτουργικό σύστημα κ.λπ.), τη διεύθυνση IP, τις δραστηριότητες ιστού και πολλά άλλα.

Αυτά τα πακέτα ταξιδεύουν σε μεγάλους αριθμούς με βάση τη δραστηριότητά σας στον ιστό. Κάποιος μπορεί να τα συλλάβει χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Wireshark για να πάρει τις ζωτικές λεπτομέρειες που διακυβεύουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο:

Αυτό πέρασε από το πρωτόκολλο SSDP, εκθέτοντας τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα κ.λπ.

Επιπλέον, τα ερωτήματα DNS μπορούν να ενημερώσουν τον κατασκοπέα για τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τη διεύθυνση IP προέλευσης, τις χρονικές σημάνσεις κ.λπ.

Επομένως, καθίσταται ζωτικής σημασίας η κρυπτογράφηση αυτών των πακέτων δεδομένων, κάτι που είναι σύμφωνο με τους ισχυρούς ισχυρισμούς ανωνυμίας που γίνονται από σχεδόν όλες τις εταιρείες VPN.

Το Surfshark είχε ως επί το πλείστον καλή απόδοση, αποκλείοντας μια μικρή αλλά σημαντική απειλή απορρήτου για κάποιον που έχει ενεργή διεύθυνση IPv6.

Παρατήρησα ότι ορισμένα πακέτα αποκάλυπταν τη διεύθυνση IPv6 μου μέσω του πρωτοκόλλου ICMPv6:

Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, οπότε μπήκα πιο βαθιά για να δω αν φταίει πραγματικά το Surfshark.

Πέρασα από την ενότητα βοήθειας, η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη IPv6. Επιπλέον, έχουν οδηγούς για το πώς να απενεργοποιήσετε τις διευθύνσεις IPv6 σε Windows, Linux και Mac.

Αν και είναι εύκολο να εφαρμοστεί με τα εκπαιδευτικά βίντεο τους, θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση στην πρώτη σελίδα και να μην κρύβεται μέσα στους οδηγούς υποστήριξης. Και καθώς το Διαδίκτυο περνάει σιγά σιγά στο IPv6, ήρθε η ώρα να τα καλύψει και το Surfshark.

Τέλος, εάν έχετε διεύθυνση IPv6, θυμηθείτε να την απενεργοποιήσετε πριν χρησιμοποιήσετε το Surfshark.

Δοκιμασία ταχύτητας

Αν και το Surfshark έχει δοκιμές ταχύτητας εντός της εγγενούς εφαρμογής των Windows, χρησιμοποίησα το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας της Ookla για να αποφύγω την ασάφεια.

Πριν ξεκινήσουμε, ας δούμε τις τυπικές ταχύτητες δικτύου μου:

Τα ακόλουθα αποτελέσματα είναι ο μέσος όρος των δοκιμών που διεξήχθησαν δύο φορές για κάθε θέση διακομιστή διαδοχικά:

ServerDownload (Mbps)Upload (Mbps)Latency (ms)Distance (KM)Default49.3549.677—Fastest42.48534.842122,100Singapore46.742.091486,200London46.45536.492906,800Sydney37.2511.151410,400Phoenix36.8627.32551613,400Uk-France40.04516.17317.5— Aus- US32.68512.185658.5—

Βρίσκομαι στο Ρατζαστάν της Ινδίας και η απόσταση είναι κατά προσέγγιση για να δείξει τα αποτελέσματά της στον λανθάνοντα χρόνο και τις ταχύτητες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η επιλογή «Ταχύτερη» του Surfshark φαίνεται να επιλέγει τον διακομιστή με βάση μόνο την απόσταση. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε ότι οι καλύτερες παράμετροι (και οι τρεις) καταγράφηκαν από τη Σιγκαπούρη, σχεδόν τρεις φορές σε σύγκριση με τις ταχύτερες.

Αυτό φέρνει στην εικόνα το φόρτο του διακομιστή (το οποίο δεν μπορούμε να δούμε, δυστυχώς), το υλικό του διακομιστή και πολλούς άλλους παράγοντες που δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν.

Σημειωτέον, η multihop (τα τελευταία δύο) απόδοση δεν ήταν κακή. Οι ταχύτητες λήψης δεν δυσκολεύτηκαν πολύ, ακόμη και οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ήταν αποδεκτές. Η καθυστέρηση ήταν πολύ υψηλή για παιχνίδια, βιντεοδιάσκεψη κ.λπ.

Συμπερασματικά, οι ταχύτητες είναι εντάξει, όχι οι καλύτερες, αλλά αρκετά υψηλές για να προτείνουμε το Surfshark. Ωστόσο, θα είναι υπέροχο να δούμε αν το Surfshark μπορεί να μειώσει τις καθυστερήσεις.

Δοκιμή Γεω-απεμπλοκής

Ήρθε η ώρα να δούμε αν το Surfshark είναι καλό για τους streamers.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN σε iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Αυτή η δοκιμή θα δει αν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στις βιβλιοθήκες του Netflix στις ΗΠΑ, στο iPlayer του BBC και στο Amazon Prime US.

Ξεκίνησα με το Netflix και η εμπειρία μου ήταν απογοητευτική, τουλάχιστον επειδή δεν σηματοδοτούν τους βελτιστοποιημένους διακομιστές ροής.

Δοκίμασα πολλούς πριν επικοινωνήσω με την υποστήριξή τους σχετικά με αυτό το ζήτημα:

Η υποστήριξη του Surfshark ήταν άμεση και μίλησα με έναν ζωντανό πράκτορα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη σύνδεση.

Ενημερώθηκα για τη χρήση του διακομιστή του Ντιτρόιτ, ο οποίος με βοήθησε να αποκτήσω πρόσβαση σε ένα «Τελευταίο Τανγκό στο Χάλιφαξ» μόνο για το Netflix στις ΗΠΑ στην πρώτη προσπάθεια:

Ωστόσο, δεν λειτουργούσε με το Amazon Prime US. Δοκίμασα πολλούς διακομιστές όπως είπε ο εκπρόσωπος υποστήριξης και καθάρισα την προσωρινή μνήμη κάθε φορά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ομοίως, ο διακομιστής του Manchester με βοήθησε να αποκτήσω πρόσβαση στο BBC iPlayer με μία κίνηση.

Τελικά, τα αποτελέσματα γεωγραφικού ξεμπλοκαρίσματος ήταν καλά με μία μόνο αποτυχία του Amazon Prime. Εκτός από αυτό, θα συνιστούσα το Surfshark για streamers.

Έτσι, με αυτές τις δοκιμές, θα ολοκληρώσουμε την ενότητα Surfshark VPN.

Το VPN είναι εξαιρετικό, με προσιτές τιμές και μερικά δευτερεύοντα σημεία για να εργαστείτε.

Προχωρώντας, έχουμε τους επόμενους στη σειρά…

Surfshark Alert

Το Alert είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γνωρίζετε για τις εισβολές που αποκαλύπτουν τα προσωπικά σας στοιχεία (PII).

Η ενότητα Surfshark Alert στην εφαρμογή των Windows με έστειλε στη διεπαφή ιστού όπου μπορούσα να εισάγω τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για παρακολούθηση.

Στη συνέχεια, στέλνει μια επιβεβαίωση στο θέμα email, επιβεβαιώνοντας ότι είναι δικό σας. Μέσα σε λίγα λεπτά από την επιβεβαίωση, θα μπορείτε να δείτε αν έχει εκτεθεί στις πρόσφατες εισβολές.

Ενημερώνει το PII, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του αριθμού τηλεφώνου, της διεύθυνσης, του κωδικού πρόσβασης κ.λπ., που συνδέονται με κάθε τέτοιο περιστατικό.

Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε αναφορές παραβίασης σε μια προσαρμοσμένη συχνότητα και να διαγράφετε όλα τα δεδομένα με ένα μόνο κλικ.

Τελικά, το Surfshark Alert είναι ένα φανταστικό εργαλείο που σας βοηθά να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του ψηφιακού απορρήτου και της ταυτότητάς σας.

Surfshark Antivirus

Το Surfshark Antivirus είναι ένα απρόσκοπτο antivirus που είναι εύκολο στη χρήση. Αυτή είναι μια πρόσθετη λήψη που μπορείτε να εγκαταστήσετε από την ενότητα προστασίας από ιούς. Στη συνέχεια, ενσωματώνεται καλά με την υπάρχουσα εφαρμογή.

Αν και δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τις πλήρεις προσφορές προστασίας από ιούς από τους κορυφαίους παίκτες όπως το Bitdefender, το McAfee κ.λπ., μας διαβεβαιώνει ότι θα εργαστούμε με την καθημερινή δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία ή φακέλους από τη σάρωση, να προγραμματίσετε σαρώσεις και να περιμένετε προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι καλύτερο για την ασφάλεια στη συσκευή, καθώς λείπουν σημαντικά πράγματα όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το τείχος προστασίας, το sandboxing κ.λπ.

Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να απεγκαταστήσει το antivirus μόνο του. Το επιβεβαίωσα με την υποστήριξή τους και μου είπαν να αφαιρέσω το Surfshark One με το πρόγραμμα απεγκατάστασης του Revo και μετά να το εγκαταστήσω ξανά, αυτή τη φορά αποφεύγοντας το antivirus.

Συμπερασματικά, το Surfshark Antivirus είναι μια εξαιρετική αρχή με πολλά που χρειάζονται να προστεθούν προτού καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των συμβατικών προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Αναζήτηση Surfshark

Αυτή είναι μια μηχανή αναζήτησης χωρίς διαφημίσεις που ισχυρίζεται ότι δεν παρακολουθεί. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει από τη διεπαφή ιστού ή την εφαρμογή, η οποία εμφανίζει αποτελέσματα στο πρόγραμμα περιήγησης που έχει οριστεί προεπιλογή.

Το δοκίμασα για κάποιες ερωτήσεις και το συνέκρινα με τα «τυπικά» αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Για παράδειγμα, έχω εισαγάγει «κέρδος δωρεάν κρυπτογράφησης», ένα ερώτημα για το οποίο το Geekflare κατατάσσεται επί του παρόντος στην κορυφή στα SERP της Google.

Στο Surfshark, είμαστε στην πέμπτη θέση. Ομοίως, το δεύτερο αποτέλεσμα στην αναζήτηση Google δεν ήταν στην πρώτη σελίδα του Surfshark.

Συνολικά, υπήρξε αντιστοίχιση 60% για αυτό το ερώτημα μεταξύ αυτών των μηχανών αναζήτησης, αν και η σειρά ήταν διαφορετική.

Στη συνέχεια, έψαξα για “ψηφιακό απόρρητο”. αυτή τη φορά, μοιράστηκαν το 40% των αποτελεσμάτων, και πάλι όχι με την ίδια σειρά.

Τελικά, μπήκα στο ‘καλύτερο VPN’ και παρατήρησα σχεδόν 80% αντιστοίχιση.

Το συγκρίνω με την αναζήτηση Google γιατί είναι η πιο χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης.

Επομένως, η Αναζήτηση Surfshark μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο μόνος περιορισμός, προς το παρόν, είναι η απουσία αποτελεσμάτων βίντεο (εντός της ενότητας ιστού) και κάτι σαν το People ρωτάει επίσης.

Ωστόσο, μπορείτε να προβάλετε όλα τα σχετικά βίντεο στην καρτέλα “Βίντεο”, κάτι που δεν είναι ενοχλητικό αν εκτιμάτε το απόρρητο.

Τέλος, συγχαρητήρια για την Αναζήτηση Surfshark και ελπίζουμε να τη δούμε να ταιριάζει με την εμπειρία της Google χωρίς να παραβιάζει το απόρρητο όπως οι μεγάλοι τεχνικοί.

Τελικές εντυπώσεις

Το Surfshark One είναι ένα ζωτικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι καλό με το VPN που οδηγεί στο πακέτο απορρήτου.

Ωστόσο, το Surfshark μπορεί να καταβάλει κάποια προσπάθεια στον εγγενή αποκλεισμό διαφημίσεων, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς και την αναζήτηση για να κάνει αυτόν τον συνδυασμό ακόμα πιο ισχυρό.

Και αυτό θα είναι ακόμη πιο δελεαστικό εάν το Surfshark μπορεί να συμπεριλάβει ένα βοηθητικό πρόγραμμα anti-track στο One.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι κοστίζει ελαφρώς περισσότερο από το ήδη προσιτό VPN του – θα το έπαιρνα.

ΥΓ: Δείτε ποιες διαδικτυακές δραστηριότητες είναι υποχρεωτικές VPN για να παραμείνετε ασφαλείς.