Ειδοποίηση απάτης: Όχι, το Netflix δεν αναστέλλει τον λογαριασμό σας

Οι απάτες μέσω γραπτών μηνυμάτων αυξάνονται. Εάν έχετε λάβει ένα μήνυμα SMS που απειλεί να αναστείλει τον λογαριασμό σας στο Netflix λόγω έλλειψης πληρωμής, πρόκειται για απάτη. Όπως η απάτη μηνυμάτων κειμένου της FedEx, αυτή είναι μια μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που βασίζεται σε SMS.

Πώς λειτουργεί η απάτη του Netflix

Αυτή η απάτη είναι αρκετά απλή. Λαμβάνετε ένα μήνυμα κειμένου που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το Netflix και απειλεί να αναστείλει τον λογαριασμό σας. Λέει κάτι σαν, “Θα αναστείλουμε τον λογαριασμό σας στο Netflix σήμερα επειδή δεν πληρώσατε”, μαζί με έναν σύνδεσμο.

Εάν πατήσετε τον σύνδεσμο, μπορεί να καταλήξετε σε μια ψεύτικη σελίδα Netflix που ζητά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Netflix ή τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το κρυφό παράθυρο προεπισκόπησης email του Gmail

Ο απατεώνας υποδύεται το Netflix για να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Ο απατεώνας πιθανότατα δεν ξέρει αν είστε συνδρομητής του Netflix ή όχι, αλλά το Netflix είναι τόσο δημοφιλές που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είστε συνδρομητής.

Το Netflix δεν θα σας ζητήσει ποτέ προσωπικά στοιχεία μέσω μηνύματος κειμένου ή email. Θα πρέπει να τροποποιήσετε τα στοιχεία χρέωσης Netflix μόνο στον επίσημο ιστότοπο του Netflix στη διεύθυνση netflix.com.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Όπως και με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε εντελώς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Αγνοήστε το μήνυμα κειμένου, μην ανοίξετε τον σύνδεσμο μέσα σε αυτό και μην στείλετε προσωπικά στοιχεία ως απάντηση. Μπορείτε να αποκλείσετε τον αριθμό του απατεώνα σε ένα τηλέφωνο iPhone ή Android για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τον δείτε ξανά.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εφαρμογές που θα αποκλείουν αυτόματα τα μηνύματα SMS και τις τηλεφωνικές κλήσεις από ύποπτους αριθμούς phishing. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν λαμβάνετε πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα SMS. Δείτε πώς μπορείτε να προστατευθείτε από επιθέσεις phishing που βασίζονται σε SMS, γνωστές και ως “smishing”.

Θέλετε να βοηθήσετε να πιάσετε το phisher; ρωτάει το Netflix στο οποίο προωθείτε ένα αντίγραφο του μηνύματος κειμένου ή του email [email protected]

Εάν έχετε δώσει πληροφορίες στον απατεώνα

Έχετε ήδη πατήσει τον σύνδεσμο στο μήνυμα κειμένου απάτης και έχετε δώσει προσωπικές πληροφορίες, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στα μηνύματα ή στο FaceTime

Για παράδειγμα, εάν εισαγάγατε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Netflix, θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο του Netflix και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και σε οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Είναι πάντα κακή ιδέα να επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης. Ο εισβολέας θα μπορούσε να δοκιμάσει το email και τον κωδικό πρόσβασής σας σε άλλους ιστότοπους για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

Εάν έχετε παράσχει στοιχεία πληρωμής, όπως αριθμό πιστωτικής κάρτας, αριθμό χρεωστικής κάρτας ή στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας.

Το Netflix σας προτείνει επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της Εάν πιστεύετε ότι κάποιος άλλος έχει αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Netflix και τον έχει αναλάβει.