Εδώ είναι 10 εφαρμογές Windows που πρέπει να εγκαταστήσετε σε κάθε νέο υπολογιστή

Η απόκτηση ενός νέου υπολογιστή συνοδεύεται από αυτή την περίεργη αίσθηση ότι ολόκληρη η τεχνολογική σας ζωή έχει μια νέα αρχή και θέλετε να το διατηρήσετε για πάντα.

Θα υποσχεθείς ότι δεν θα αφήσεις ποτέ τη σκόνη να πλησιάσει, πιθανότατα σκοπεύεις να πάρεις και ένα προστατευτικό οθόνης και ορκίζεσαι ότι θα το κλείνεις σωστά κάθε βράδυ, σε αντίθεση με τον παλιό υπολογιστή που είχε το κουμπί λειτουργίας του κολλημένο μέσα.

Τώρα, δεν είμαι κριτής για το μέλλον του νέου υπολογιστή σας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θέλετε να τον γεμίσετε με καταπληκτικές εφαρμογές για να έχετε την καλύτερη εμπειρία.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο νέος υπολογιστής σας έχει την καλύτερη ασφάλεια, μένει καθαρός από ανεπιθύμητα δεδομένα, διατηρεί την κορυφαία απόδοση και διαθέτει πολλές βοηθητικές εφαρμογές για να διευκολύνουν τις καθημερινές σας εργασίες, τότε σας έχω την πλάτη.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μια λίστα εφαρμογών των Windows που πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουν τέλεια τη νέα σας εμπειρία υπολογιστή με καλύτερη ασφάλεια, απόδοση και χρηστικότητα.

Πίνακας περιεχομένων

VLC Media Player

Αν είχα ένα δολάριο κάθε φορά που το Windows Media Player με απογοήτευε, θα αγόραζα και ένα νέο υπολογιστή. Ειλικρινά, το WMP είναι πολύ απλό με τρομερή υποστήριξη μορφής. Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για την εκτέλεση αρχείων ήχου/βίντεο, θα σας προτείνω να το επιλέξετε VLC Media Player.

Το VLC υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους μορφών εγγενώς και συνοδεύεται από δεκάδες πρόσθετα για να το προσαρμόσετε περαιτέρω. Μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο απευθείας από το πρόγραμμα αναπαραγωγής και ακόμη και να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε κατά τη λήψη τους. Μπορείτε να αυξήσετε την ένταση του ήχου έως και 200%, να αλλάξετε την εμφάνιση του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων, να διαχειριστείτε λίστες αναπαραγωγής, να κατεβάσετε και να διαχειριστείτε υπότιτλους και πολλά άλλα.

  Πώς να ελέγξετε ποια κάρτα γραφικών (GPU) βρίσκεται στον υπολογιστή σας

Το καλύτερο από όλα, το VLC Media Player είναι εντελώς δωρεάν για χρήση χωρίς περιορισμούς ή διαφημίσεις.

Avira Prime

Ερχόμαστε στην ασφάλεια του νέου σας υπολογιστή. Εάν θέλετε μια λύση ασφαλείας all-in-one που προστατεύει τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και προστατεύει το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, τότε Avira Prime είναι τέλειο. Το Avira Prime προστατεύει από απειλές κακόβουλου λογισμικού και διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο απεριόριστο VPN για την προστασία του απορρήτου στο διαδίκτυο.

Εκτός από την πλήρη σάρωση κακόβουλου λογισμικού και την προστασία σε πραγματικό χρόνο, το Avira Prime προστατεύει επίσης τη δραστηριότητα του προγράμματος περιήγησής σας αποκλείοντας κακόβουλους ιστότοπους/λήψεις και διατηρώντας ενημερωμένες τις εφαρμογές και τα προγράμματα οδήγησης. Μπορεί να διαμορφώσει αυτόματα τον υπολογιστή και το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να απενεργοποιεί τις ρυθμίσεις που παραβιάζουν το απόρρητο και το ενσωματωμένο VPN διασφαλίζει ότι θα παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο.

Έρχεται επίσης με ορισμένες πλευρικές λειτουργίες, όπως έναν ενσωματωμένο ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και ένα εργαλείο καθαρισμού υπολογιστή.

IObit Driver Booster

Τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης είναι το κλειδί για τη σταθερή απόδοση του υπολογιστή σας μακροπρόθεσμα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για να απολαύσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες παιχνιδιού και να αποφύγετε προβλήματα απόδοσης. IObit Driver Booster μπορεί όχι μόνο να ενημερώσει τα παλιά προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας, αλλά μπορεί επίσης να εγκαταστήσει νέα προγράμματα οδήγησης όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Απλώς πρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση και το εργαλείο θα εντοπίσει αυτόματα και θα παραθέσει τα παλιά προγράμματα οδήγησης για να μπορείτε να ενημερώσετε. Έχει μια δωρεάν έκδοση και μια έκδοση Pro. Η δωρεάν έκδοση λειτουργεί καλά για την ενημέρωση των περισσότερων προγραμμάτων οδήγησης, αλλά η έκδοση Pro συνιστάται για πρόσβαση σε σπάνια προγράμματα οδήγησης και προτεραιότητα σε προγράμματα οδήγησης που ενισχύουν τα παιχνίδια.

Εναλλακτικά, DriverFix είναι επίσης μια καλή επιλογή που σας επιτρέπει να ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης με ένα μόνο κλικ.

Advanced SystemCare

Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα εργαλείο βελτιστοποίησης υπολογιστή, επίσης, εάν θέλετε να αποφύγετε τη μείωση της απόδοσης με την πάροδο του χρόνου. Advanced SystemCare είναι το αγαπημένο μου εργαλείο καθαρισμού υπολογιστή που κρατά τον υπολογιστή σας απαλλαγμένο από σκουπίδια και στην κορυφή της απόδοσης. Όχι μόνο καθαρίζει τον υπολογιστή σας, αλλά προσαρμόζει επίσης τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας για να έχετε την καλύτερη απόδοση.

Διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία παιχνιδιού που απενεργοποιεί όλες τις επιπλέον διαδικασίες παρασκηνίου για να ελευθερώσει όλους τους πόρους για παιχνίδια. Επιπλέον, επιταχύνει επίσης την περιήγησή σας διορθώνοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και αφαιρώντας δεδομένα που παραβιάζουν το απόρρητο. Για τακτικό καθαρισμό, η δωρεάν έκδοση είναι υπεραρκετή. Μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση Pro για να αποκτήσετε ισχυρότερη δυνατότητα σάρωσης και λειτουργίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης.

  Το Rummage οργανώνει και ευρετηριάζει αρχεία ανά ετικέτα και ημερομηνία [Windows]

FixWin

Ακόμη και σε έναν νέο υπολογιστή, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα λογισμικού από καιρό σε καιρό. Αν και μπορείτε να τα διορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο, πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αυτόματης επίλυσης προβλημάτων.

FixWin είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων των Windows και είναι εντελώς δωρεάν.

Το FixWin έχει διορθώσεις για εκατοντάδες κοινά προβλήματα των Windows που κατηγοριοποιούνται σε 6 κατηγορίες, όπως η Εξερεύνηση αρχείων ή τα εργαλεία συστήματος. Απλά πρέπει να βρείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να κάνετε κλικ στο Fix για να το διορθώσετε αυτόματα. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αιτίες και τον τρόπο επίλυσης ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Greenshot

Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης είναι μια από τις πιο κοινές εργασίες για κάθε χρήστη υπολογιστή, αλλά οι βασικές επιλογές στιγμιότυπων οθόνης των Windows είναι πολύ περιορισμένες. Εάν θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε διαφορετικά στυλ και να τα αποθηκεύσετε ή να τα μοιραστείτε εύκολα, θα χρειαστείτε Greenshot. Είναι ένα δωρεάν και εξαιρετικά προσαρμόσιμο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης που σας επιτρέπει να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης βάσει παραθύρου, περιοχής, πλήρους οθόνης, ακόμη και στιγμιότυπο οθόνης με κύλιση.

Μπορείτε να σχολιάσετε τα στιγμιότυπα οθόνης που τραβήξατε και να τα αποθηκεύσετε αυτόματα στη θέση που επιθυμείτε στον υπολογιστή σας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να ανεβάσετε το στιγμιότυπο οθόνης απευθείας στον ηλεκτρονικό χώρο αποθήκευσης. Μου αρέσει επίσης πολύ η διαισθητική διεπαφή του. όλες οι επιλογές χωρίζονται σε 7 κατηγορίες που κάνουν πολύ εύκολη την προσαρμογή του.

Αν και δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε αυτήν την εφαρμογή, αν θέλετε περισσότερα από το μενού έναρξης των Windows 10, Μενού Έναρξη X είναι τέλειο. Είναι ένα εναλλακτικό μενού έναρξης που αντικαθιστά το κανονικό μενού έναρξης με ένα ακόμα πιο ισχυρό. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες φακέλων και εφαρμογών χωρίς να αλλάξετε την πραγματική τους θέση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν φάκελο για να δείτε εύκολα τους υποφακέλους.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του μενού έναρξης και το εικονίδιό του και να διαχειριστείτε τα στοιχεία σύροντας γύρω. Διαθέτει επίσης μια εύχρηστη λειτουργία επιλογών τροφοδοσίας που βασίζεται σε χρονοδιακόπτη που σας επιτρέπει να τερματίσετε ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα.

IrfanView

Η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows είναι καλή για την προβολή εικόνων, αλλά μέχρι εκεί. Δεν λαμβάνετε επιπλέον δυνατότητες επεξεργασίας εκτός από τη βασική περικοπή, αλλαγή μεγέθους και σχολιασμό κ.λπ. Εάν θέλετε ένα ισχυρό αλλά εύχρηστο εργαλείο προβολής εικόνων, τότε IrfanView αξίζει μια δοκιμή. Είναι ένα μικρό εργαλείο για προβολή και επεξεργασία εικόνων. Για λόγους επεξεργασίας, μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρό όσο το GIMP, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μενού "Έναρξη" των Windows 10 [Review]

Μπορείτε να μετατρέψετε, να συμπιέσετε, να βελτιστοποιήσετε εικόνες με φίλτρα και ενισχυτές και να εκτελέσετε άλλες εργασίες επεξεργασίας. Διαθέτει επίσης ισχυρές δυνατότητες προβολής όπως προβολή διαφανειών, περιστροφή, προσαρμόσιμο ζουμ, προβολή HEX κ.λπ. Το IrfanView είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να αναβαθμίσετε περαιτέρω τη λειτουργικότητά του με πρόσθετα.

Το τηλέφωνό σου

Οι ζωές μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τον υπολογιστή όσο και από το smartphone μας και ενώ εργαζόμαστε στον υπολογιστή, μπορεί να αποσπά την προσοχή μας το να προσεγγίζουμε το τηλέφωνο για να βλέπεις ειδοποιήσεις και να τις διαχειρίζεσαι. Το τηλέφωνό σου Η εφαρμογή της Microsoft σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε απρόσκοπτα το smartphone σας απευθείας από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε εύκολα να δείτε τις ειδοποιήσεις του υπολογιστή σας με Windows και να απαντήσετε σε μηνύματα και να λάβετε/απορρίψετε κλήσεις. Μπορείτε ακόμη και να προβάλετε αρχεία πολυμέσων στο τηλέφωνό σας και να τα μετακινήσετε στον υπολογιστή σας ασύρματα. Συνολικά, είναι η τέλεια συνοδευτική εφαρμογή για Windows, επομένως ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να βγάλετε το τηλέφωνό σας ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή.

Backiee

Οι ταπετσαρίες είναι το κλειδί για την καλή εμφάνιση του υπολογιστή σας και ο νέος υπολογιστής σας αξίζει σίγουρα να έχει την καλύτερη εμφάνιση. Backiee είναι μια εφαρμογή ταπετσαρίας που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε χιλιάδες ταπετσαρίες της επιλογής σας και να τις εφαρμόσετε εύκολα στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε slideshows χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες σας ταπετσαρίες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε την προσωπική σας λίστα ή να επιλέξετε από την αγαπημένη σας κατηγορία και η εφαρμογή θα τις εφαρμόσει αυτόματα με βάση ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Εάν έχετε την εφαρμογή Backiee στο Android ή το iPhone σας, τότε μπορεί επίσης να συγχρονίσει τις αγαπημένες σας ταπετσαρίες με όλες τις συσκευές.

Σύσταση μπόνους

Εκτός από αυτές τις εφαρμογές, θα ήθελα να παρουσιάσω δύο ιστότοπους που μπορούν να σας προσφέρουν εργαλεία που θα είναι τέλεια για τον νέο σας υπολογιστή. NirSoft προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν εργαλεία που είναι πραγματικά ισχυρά για την επιδιόρθωση ή τη λήψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τον υπολογιστή σας. Έχω ήδη συντάξει μια λίστα με τα αγαπημένα μου βοηθητικά προγράμματα NirSoft. μπορείτε να το ελέγξετε για να ξεκινήσετε. Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε ένα σωρό εργαλεία που θα βελτιώσουν τη νέα σας εμπειρία στον υπολογιστή.

Ninite είναι ένας άλλος καταπληκτικός ιστότοπος που προσφέρει μερικά από τα πιο κοινά εργαλεία για Windows και σας επιτρέπει να τα κατεβάσετε όλα μαζικά. Μερικά από τα εργαλεία που έχω παραθέσει παραπάνω είναι επίσης διαθέσιμα στον ιστότοπο της Ninite, όπως το VLC και το IrfanView. Ο ιστότοπος θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει όλα τα επιλεγμένα εργαλεία με μία κίνηση και θα τα κρατήσει ενημερωμένα. Σίγουρα αξίζει να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο εγκαθιστώντας τις αγαπημένες σας εφαρμογές για Windows.

Να συμπεράνω

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές, όταν συνδυαστούν, θα δώσουν στον νέο υπολογιστή σας καλύτερη ασφάλεια, απόρρητο, απόδοση και χρησιμότητα. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές έχουν επίσης εκδόσεις επί πληρωμή, αλλά οι δωρεάν εκδόσεις είναι υπεραρκετές για βασική χρήση.