Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χρήση ενός VPN είναι κατανοητό ότι σας κάνει να νιώθετε ανίκητοι, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Σήμερα, σας βοηθάμε να κατανοήσετε καλύτερα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένα VPN για να εξασφαλίσει το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Θα διαβάσετε επίσης για τους παρόχους VPN που εργάζονται σκληρότερα για να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο κινδύνους, προστατέψτε τον εαυτό σας με αυτά τα αξιόπιστα VPN:

NordVPN – Ασφαλέστερο VPN Συνολικά – Το NordVPN κυκλοφορεί εδώ και καιρό και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου καθώς προκύπτουν. Ισχυρό κρυπτογραφημένο δίκτυο, καλή πολιτική καταγραφής.
Surfshark – Σουίτα CleanWeb anti-malware/tracking/adware, διακομιστές μόνο με RAM και τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης.
ExpressVPN – Δοκιμασμένος και αληθινός πρωταθλητής του απορρήτου των καταναλωτών, με απίστευτες γρήγορες ταχύτητες δικτύου.
PrivateVPN – Ευέλικτες αλλά ισχυρές μέθοδοι κρυπτογράφησης, εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο και λειτουργικό δίκτυο διακομιστών για πλήρη διαφάνεια και επίβλεψη.

Τα περισσότερα από αυτά που ακούτε για τα VPN είναι θετικά: παρέχουν κρυπτογράφηση, διαδικτυακό απόρρητο, ασφάλεια συσκευών κ.λπ. Ενώ τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα έχουν πολλά οφέλη, δεν είναι πάντα τέλεια σε αυτό που κάνουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι από τη χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου. Παρακάτω συζητάμε αυτά τα ζητήματα και δίνουμε συμβουλές για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς τόσο με όσο και χωρίς VPN.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Τα βασικά των VPN

Τα VPN παρέχουν διαδικτυακό απόρρητο και ψηφιακή ανωνυμία, καθιστώντας τα ιδανικά για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Μπορούν επίσης να νικήσουν τις γρήγορες λωρίδες Διαδικτύου που εισάγονται από τους παραβιασμένους νόμους για την ουδετερότητα του δικτύου, και όλα αυτά χάρη σε μερικά εύχρηστα χαρακτηριστικά.

Κρυπτογράφηση και εικονικές διευθύνσεις IP

Τα VPN παρέχουν πολλές μοναδικές δυνατότητες για να σας κρατούν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Δύο από τα πιο σημαντικά είναι η κρυπτογράφηση και οι εικονικές διευθύνσεις IP.

Η κρυπτογράφηση κλειδώνει τα δεδομένα σε ένα στρώμα άθραυστο κώδικα. Με αυτήν την εφαρμογή, οι πληροφορίες σας γίνονται δυσανάγνωστες σε τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο, των κυβερνητικών υπηρεσιών και των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου. Κανείς δεν μπορεί να δει τι κατεβάζετε ή ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε με ένα VPN στη θέση του.

Με ένα VPN, αποκτάτε επίσης πρόσβαση σε εικονικές, μη τοπικές διευθύνσεις IP. Αυτό σας κάνει ουσιαστικά αόρατους στο διαδίκτυο, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει πού βρίσκεστε πραγματικά ή ποιος είστε.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες συνεργάζονται για να παρέχουν ασφάλεια στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε. Όταν κάνουν τη δουλειά τους, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, πώς συνδέεστε στο διαδίκτυο ή τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Πολιτικές καταγραφής

Ένα από τα μεγάλα σημεία πώλησης που θα δείτε για πολλά VPN είναι τα στοιχεία της πολιτικής καταγραφής τους. Τις περισσότερες φορές θα δείτε πράγματα όπως “πολιτική μηδενικής καταγραφής” ή “μη πολιτική καταγραφής στην κυκλοφορία”. Αυτό σημαίνει απλώς ότι το VPN δεν διατηρεί αρχεία δραστηριότητας σχετικά με το τι κάνουν οι χρήστες του ενώ είναι συνδεδεμένοι στην υπηρεσία τους.

Κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν διακομιστή VPN, συμφωνείτε να στέλνετε την επισκεψιμότητά σας μέσω αυτών των συσκευών. Δεδομένου ότι το VPN μπορεί να αποκρυπτογραφήσει πακέτα πληροφοριών (είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της υπηρεσίας), είναι πιθανό η εταιρεία VPN να αποθηκεύει αρχεία καταγραφής που περιγράφουν λεπτομερώς τους ιστότοπους ή τα αρχεία που λαμβάνονται από ποιον λογαριασμό. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, θέλετε μια πολιτική μηδενικής καταγραφής για να διασφαλίσετε ότι καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν θα αποθηκευτεί ποτέ μακροπρόθεσμα.

Δωρεάν έναντι επί πληρωμή VPN

Ένας από τους κεντρικούς κινδύνους της χρήσης ενός VPN είναι η επιλογή του λάθος. Οι δωρεάν υπηρεσίες που διαφημίζονται σε καταστήματα επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης και αγορές για κινητά είναι διαβόητες για τη διεκδίκηση γρήγορων λήψεων και ανώνυμων δραστηριοτήτων, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από τη μη χρήση VPN.

  Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επιπλοκές στο Apple Watch σας

Εάν μια υπηρεσία VPN δεν χρεώνει τους πελάτες της, η εταιρεία πρέπει να φέρει έσοδα από κάπου αλλού. Η πιο κοινή πηγή είναι η πώληση πληροφοριών χρήστη που το VPN υποσχέθηκε να προστατεύσει. Εάν δεν πληρώνετε για την υπηρεσία, δεν είστε ο πελάτης, είστε το προϊόν. Αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε δωρεάν υπηρεσία VPN. Είναι πάντα καλύτερο να εμμείνετε με αξιόπιστες και αξιόπιστες πηγές επί πληρωμή για να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Και επιπλέον, τα VPN δεν κοστίζουν τόσο όσο παλιά.

Περιορισμοί VPN

Τα VPN είναι απίστευτα χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Χρησιμοποιούνται καλύτερα για την ασφάλεια των δεδομένων που εξέρχονται από τη συσκευή σας. Ό,τι συμβαίνει στον υπολογιστή σας συνήθως δεν επηρεάζεται από ένα VPN, γι’ αυτό τα τείχη προστασίας και η προστασία από ιούς εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας.

Όλες οι συσκευές δεν προστατεύονται αυτόματα – Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό VPN για την προστασία του υπολογιστή ή του smartphone σας, αυτή είναι η μόνη συσκευή που προστατεύεται. Για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή σε κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο (ή αλλιώς να χρησιμοποιήσετε έναν δρομολογητή VPN).
Οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό εξακολουθούν να αποτελούν απειλή – Τα περισσότερα VPN δεν προστατεύουν τον υπολογιστή σας από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό. Θα πρέπει ακόμα να προσέχετε τη λήψη ύποπτων αρχείων, ειδικά μέσω δικτύων torrent και P2P.
Θέματα ταχύτητας – Το VPN συχνά επιβραδύνει την ταχύτητα σύνδεσής σας κατά 10-25% ανάλογα με την υπηρεσία, και όλα αυτά χάρη στην επιβάρυνση της κρυπτογράφησης. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν μεταδίδετε συχνά ταινίες HD ή κάνετε πολλά διαδικτυακά παιχνίδια.

Κίνδυνοι από τη χρήση VPN

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργούν τα VPN, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση. Γενικά, εάν μπορείτε να βρείτε μια αξιόπιστη, επί πληρωμή υπηρεσία VPN, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κανέναν από τους κινδύνους που αναφέρονται παρακάτω. Είναι πάντα καλό να προσέχετε αυτά τα προβλήματα, ωστόσο, καθώς όταν πρόκειται για το απόρρητο στο διαδίκτυο, δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προσεκτικοί.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε ένα VPN;

Πώς ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε το VPN σας για να διατηρήσει πραγματικά τα δεδομένα σας ασφαλή; Όταν έρθει η ώρα, δεν μπορείς. Υπάρχουν πολύ λίγοι εξωτερικοί έλεγχοι ασφαλείας που πραγματοποιούνται στις υπηρεσίες VPN, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επαληθεύσετε με 100% βεβαιότητα ότι μια εταιρεία ακολουθεί όλες τις υποσχέσεις της.

Ακόμα κι αν ένα VPN λέει ότι παρέχει αλεξίσφαιρη ασφάλεια, ακόμα κι αν ισχυρίζεται μηδενική καταγραφή σε όλα, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι. Εξάλλου, στέλνετε τα δεδομένα σας μέσω τρίτου μέρους, κάτι που συνεπάγεται τουλάχιστον λίγη εμπιστοσύνη.

Καταγραφή IP

Ο πυρήνας των χαρακτηριστικών απορρήτου οποιουδήποτε VPN είναι πάντα η πολιτική καταγραφής του. Οι περισσότερες υπηρεσίες ισχυρίζονται μηδενικά αρχεία καταγραφής σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς. Αν και είναι υπέροχο να το υποσχόμαστε αυτό, τι μπορεί να εμποδίσει ένα VPN να αποθηκεύει δεδομένα ούτως ή άλλως; Πολύ λίγο, αποδεικνύεται, πράγμα που σημαίνει ότι μια πολιτική μηδενικής καταγραφής σε ένα κακόφημο VPN είναι πρακτικά άχρηστη.

Δικαιοδοσία

Όπου ακριβώς στον κόσμο είναι καταχωρημένο ένα VPN κάνει τεράστια διαφορά στο πόσο ασφαλές είναι. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν ένα VPN διαφημίζει μια αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής, εάν βρίσκεται σε μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση απαιτεί νόμους για τη διατήρηση δεδομένων, το VPN μπορεί να αναγκαστεί να αποθηκεύσει μυστικά τις πληροφορίες χρήστη. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχει σημασία ποια είναι η πολιτική του VPN, τα δεδομένα σας μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για την ελευθερία του Διαδικτύου

Κυκλοφοριακούς περιορισμούς

Αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η καταγραφή IP ή γενικά αναξιόπιστα, τα VPN έχουν συχνά συλληφθεί να στραγγαλίζουν ή να μπλοκάρουν τεχνητά την κυκλοφορία των χρηστών τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως ως τείχη προστασίας που εμποδίζουν την πρόσβαση στο δίκτυο P2P ή τις λήψεις torrent, τα οποία και τα δύο μπορούν να επιβραδύνουν μια ολόκληρη υπηρεσία VPN με βάση τη φύση της σύνδεσης. Περιστασιακά, ωστόσο, τα VPN θα ακρωτηριάσουν μια σύνδεση εάν ένας χρήστης πραγματοποιήσει λήψη ή ροή πολλών ροών.

  Μάθετε να πληκτρολογείτε κώδικα πιο γρήγορα με έναν εκπαιδευτή πληκτρολόγησης

Πώς να αποκτήσετε ένα καλό VPN που δεν είναι επικίνδυνο

Αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι από τη χρήση ενός VPN, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα κακά. Η εύρεση ενός VPN καλής ποιότητας εξακολουθεί να παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μετανιώσετε για την αγορά VPN, παρέχουμε παρακάτω μερικές προτάσεις, μαζί με χρήσιμα κριτήρια για να αξιολογήσετε μόνοι σας ένα VPN.

Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε πάροχος

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός σε υπολογιστές για να επιλέξετε ένα VPN. Οι εταιρείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι το VPN τους είναι εύκολο στην εγκατάσταση και χρήση σε μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των υπολογιστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να συνδεθείτε με λίγα μόνο κλικ, χωρίς να απαιτείται διαμόρφωση.

Η εύρεση του σωστού VPN απαιτεί λίγη δουλειά. Το κάναμε πιο εύκολο παρέχοντας μια λίστα με τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή ενός VPN. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα κάνετε σερφ με ασφάλεια σε ελάχιστο χρόνο.

Γρήγορες ταχύτητες – Τα VPN μπορεί να είναι πιο αργά από μια τυπική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι το VPN σας αντισταθμίζει με διακομιστές κορυφαίας ταχύτητας.
Απόρρητο και ασφάλεια – Ισχυρότερες πολιτικές κρυπτογράφησης και απορρήτου σημαίνει καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία.
Δίκτυο διακομιστή – Για να πλαστογραφήσετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP, το VPN σας πρέπει να έχει διακομιστές που βρίσκονται εντός αυτής της χώρας.
Πολιτική μηδενικής καταγραφής – Οι πληροφορίες σας μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς μόνο εάν το VPN έχει αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής.

Τα καλύτερα VPN για να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο VPN να δοκιμάσετε, δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω. Κάθε ένα είναι γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για καθημερινό σερφ, ροή, λήψη και πολλά άλλα.

1. NordVPN

Το NordVPN έχει πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το μέγεθος του δικτύου διακομιστών του. Η λίστα μεγαλώνει συνεχώς, αλλά τη στιγμή της γραφής της βρίσκεται σε περισσότερους από 5.500 διακομιστές σε 59 χώρες, έναν από τους μεγαλύτερους στην επιχείρηση. Το NordVPN τα χρησιμοποιεί σωστά παρέχοντας μοναδικές υπηρεσίες που δεν θα βρείτε με άλλα VPN, συμπεριλαμβανομένων λήψεων P2P με ενισχυμένη ταχύτητα και διακομιστών διπλής κρυπτογράφησης για πρόσθετη ασφάλεια.

Το NordVPN προσφέρει επίσης μια απίστευτη πολιτική μηδενικής καταγραφής που καλύπτει τα πάντα, από το εύρος ζώνης έως τις χρονικές σημάνσεις, την κίνηση έως τις διευθύνσεις IP. Καμία από τις δραστηριότητές σας δεν καταγράφεται ποτέ ούτε κοινοποιείται σε τρίτους, δίνοντάς σας ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ιδιωτικότητας και ηρεμίας. Η έδρα στον Παναμά βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα τρολ των πνευματικών δικαιωμάτων και οι υπερβολικά ζήλες αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορούν ποτέ να αναγκάσουν το NordVPN να αρχίσει να διατηρεί αρχεία καταγραφής.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση AES 256-bit σε όλα τα δεδομένα, έναν αυτόματο διακόπτη kill, προστασία από διαρροές DNS και μια σειρά από προσαρμόσιμες λειτουργίες κρυπτογράφησης για να σας προσφέρουν όλη την ανωνυμία που θα θέλατε ποτέ.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρει το αμερικανικό Netflix, iPlayer, Amazon Prime και άλλες υπηρεσίες ροής
5.400+ διακομιστές παγκοσμίως
Κρυπτογράφηση AES 256 bit με απόλυτη μυστικότητα προώθησης
Χωρίς αρχεία καταγραφής και κρυπτογραφημένες συνδέσεις για απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής
Εξυπηρέτηση πελατών (24/7 Chat).

Μειονεκτήματα
Μπορεί να χρειαστούν 30 ημέρες για να επεξεργαστούν τις επιστροφές χρημάτων.

2. Surfshark

Πολλά VPN και πληρεξούσιοι υπόσχονται στον κόσμο όσον αφορά το απόρρητο, αλλά έχουν κάποιες κραυγαλέες τρύπες στην ασφάλεια και τις πολιτικές τους. Αλλά όχι το Surfshark, ένα ανερχόμενο αστέρι στη βιομηχανία VPN. Ξεκίνησαν το 2019, έχουν μάθει ξεκάθαρα από τα (πολλά) λάθη που έχουν κάνει οι πάροχοι που έχουν γίνει στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό λογισμικό απορρήτου που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να σας προστατεύσει από τους πολλούς κινδύνους του Διαδικτύου.

  Διεύθυνση MAC – Τι είναι και πώς να βρείτε τη δική σας

Αν και είναι προσιτό, το Surfshark δεν συμβιβάζεται με τις διατάξεις περί απορρήτου, χρησιμοποιώντας τον άθραυστο κρυπτογράφηση 256-AES-GCM και μόνο τα ταχύτερα, πιο ασφαλή πρωτόκολλα σήραγγας που είναι διαθέσιμα (OpenVPN, IKEv2/IPSec, WireGuard και Shadowsocks στα Windows). Αυτές οι λειτουργίες από μόνες τους αρκούν για να κρατήσουν τους κατασκοπευτές και τους χάκερ μακριά από την επιχείρησή σας, ενώ ταυτόχρονα ανωνυμοποιούν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, το Surfshark σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή της σουίτας προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, αναδυόμενων παραθύρων και παρακολούθησης CleanWeb σε κάθε ένα από τα 800+ δίκτυα διακομιστών τους. Υποστηριζόμενη από υποδομή διακομιστή μόνο RAM και μια πολιτική καταγραφής ελεγμένων και εγκεκριμένων, είναι σαφές ότι το Surfshark παίρνει σοβαρά τον ρόλο του.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Η ταχύτητα είναι το πιο αξιέπαινο μέρος της εμπειρίας ExpressVPN, καθιστώντας την ιδανική για σερφάρισμα, λήψη και ροή ταινιών. Με το ExpressVPN, θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε 94 διαφορετικές χώρες, παρέχοντας μια φανταστική ποικιλία για να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς χωρίς να θυσιάσετε την ταχύτητα. Οι προσαρμοσμένες εφαρμογές είναι επίσης απίστευτα εύκολες στη χρήση, παρέχοντας ένα φιλικό κουμπί “on” που σας συνδέει αυτόματα με τον ταχύτερο διακομιστή. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια δοκιμή ταχύτητας από διάφορες εκδόσεις της εφαρμογής για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την καλή απόδοση του δικτύου.

Οι δυνατότητες απορρήτου του ExpressVPN σας κρατούν ασφαλείς ό,τι κι αν γίνει. Τα δεδομένα είναι κλειδωμένα με κρυπτογράφηση AES 256-bit και υποστηρίζονται από μια πολιτική μηδενικής καταγραφής για όλη την κίνηση, τα αιτήματα DNS και τις διευθύνσεις IP. Η προστασία από διαρροές DNS και ο αυτόματος διακόπτης kill παρέχουν επίσης ένα αξιόπιστο δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση τυχαίας αποσύνδεσης. Θα μπορείτε επίσης να εκτελείτε το VPN σας σχεδόν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών Windows, Mac και Linux, φορητών υπολογιστών, smartphone και tablet Android και iOS. Με το ExpressVPN γνωρίζετε ότι θα έχετε μια γρήγορη και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία κάθε φορά που συνδέεστε.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρει τα αμερικανικά Netflix, iPlayer, Hulu
3.000+ εξαιρετικά γρήγοροι διακομιστές
Δεν βρέθηκαν διαρροές DNS/IP
Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής
Εξυπηρέτηση πελατών 24/7.

Μειονεκτήματα
Το πρόγραμμα από μήνα σε μήνα έχει υψηλό κόστος.

4. PrivateVPN

Το PrivateVPN είναι ένα εξαιρετικό VPN που έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο και απλό στη χρήση. Οι αρχάριοι θα εκτιμήσουν τον απλό σχεδιασμό του λογισμικού και οι βετεράνοι θα λατρέψουν τις ισχυρές δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας που περιλαμβάνονται στις εφαρμογές. Και όλοι θα λατρέψουν τις γρήγορες ταχύτητες του PrivateVPN και τα χρήσιμα πρόσθετα απορρήτου. Με το PrivateVPN μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη ροή ταινιών, τον έλεγχο του email σας ή την περιήγησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κι αν πάτε.

Το PrivateVPN εκτελεί ένα μικρό αλλά ισχυρό δίκτυο 150 διακομιστών σε 60+ χώρες, αρκετά για να προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες και μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κλειδώνει τα δεδομένα που διέρχονται από αυτό το δίκτυο με κρυπτογράφηση AES 256-bit και διατηρεί τη σύνδεσή σας ασφαλή με έναν αυτόματο διακόπτη kill, προστασία από διαρροές DNS και μια πολιτική μηδενικής καταγραφής στην κυκλοφορία.

συμπέρασμα

Συνολικά, τα VPN είναι ασφαλή στη χρήση και παρέχουν μια σειρά από λειτουργίες που μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα και την ταυτότητά σας ασφαλή ανεξάρτητα από το τι. Εάν, ωστόσο, επιλέξετε ένα αναξιόπιστο VPN ή μία από τις πολλές πρόχειρες «δωρεάν» υπηρεσίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θα μπορούσατε πολύ εύκολα να θέσετε σε κίνδυνο το απόρρητό σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Ακολουθήστε τις παραπάνω προτάσεις μας και θα είστε ασφαλείς κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο, εγγυημένα.

Έχετε άλλες ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα VPN προστατεύουν τα δεδομένα σας; Είχατε ποτέ μια κακή εμπειρία με έναν δωρεάν (ή επί πληρωμή) πάροχο; Μιλήστε μας για αυτό παρακάτω.