Εγγραφείτε σε αυτά τα μαθήματα πιστοποίησης Linux για να γίνετε Sysadmin

Οι διαχειριστές συστημάτων θεωρούνται σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο της πληροφορικής και η δουλειά τους είναι να διασφαλίζουν ότι όλα τα συστήματα και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πληροφορική λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Σε κάθε οργανισμό, είτε ΜΜΕ (μικρό έως μεσαίο μέγεθος) είτε μεγάλη επιχείρηση, οι διαχειριστές συστημάτων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της επιτυχημένης λειτουργίας του backend και του frontend της υποδομής πληροφορικής.

Οι ρόλοι και τα καθήκοντα ενός διαχειριστή συστήματος είναι ποικίλα. Δεν περιορίζονται μόνο στη διαχείριση διακομιστή αλλά και σε όλες τις λειτουργίες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρηματικών λειτουργιών.

Οι διαχειριστές συστήματος πρέπει να έχουν εμπειρία σε μία ή περισσότερες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Linux, δικτύωσης, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης δεδομένων, ασφάλειας, βάσεων δεδομένων, εικονικοποίησης, λειτουργιών cloud κ.λπ.

Σήμερα, οι περισσότεροι οργανισμοί αναζητούν πιστοποιήσεις εκτός από την τεχνολογική εμπειρία για να προσλάβουν διαχειριστές συστημάτων.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με τους διαχειριστές συστημάτων Linux, όπως εκπαίδευση και πιστοποίηση, ευκαιρίες βιομηχανίας και άλλες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την καριέρα σας ως διαχειριστής συστήματος στην τεχνολογία Linux.

Ποιοι είναι οι ρόλοι και οι ευθύνες ενός διαχειριστή συστήματος Linux;

Γενικά, τα καθήκοντα ενός διαχειριστή συστήματος είναι ευρύτατα και ποικίλλουν από μικρές επιχειρήσεις σε μεγάλους οργανισμούς. Συνήθως, οι διαχειριστές συστημάτων φροντίζουν για την εγκατάσταση, υποστήριξη και συντήρηση διακομιστών και σχετικών λειτουργικών συστημάτων. Είναι υπεύθυνοι για διακοπές λειτουργίας, αντιμετώπιση προβλημάτων και μεγάλες βλάβες στην υποδομή.

Ακολουθούν μερικοί γενικοί ρόλοι που πρέπει να εκτελεί ένας διαχειριστής Linux:

  • Ειδική τεχνογνωσία για την υποστήριξη και συντήρηση διακομιστών Linux και σχετικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χώρων, του cloud και της εικονικοποίησης.
  • Αναλύστε και λύστε προβλήματα που σχετίζονται με διακομιστές, υλικό, εφαρμογές και λογισμικό λειτουργικού συστήματος Linux.
  • Ως διαχειριστής Linux με πρόσβαση root, είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση όλων των λογαριασμών χρηστών, όλων των διαμορφώσεων συστήματος, όλων των αρχείων στον διακομιστή κ.λπ.
  • Εγκαταστήστε και διαμορφώστε διακομιστές και όλες τις σχετικές εφαρμογές, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά αρχείων κ.λπ.
  • Απόδοση: Βελτιστοποιήστε το λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιήστε εργαλεία για την παρακολούθηση της ασφάλειας του διακομιστή και διατηρήστε ένα ασφαλές σύστημα.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνετε διαχειριστής συστήματος Linux;

Εάν σχεδιάζετε να γίνετε διαχειριστής συστήματος Linux ή θέλετε να μάθετε τις απαιτήσεις, εδώ είναι μερικά πράγματα που εξετάζουν οι περισσότερες εταιρικές ομάδες ανθρώπινου δυναμικού πριν προσλάβουν μια θέση sysadmin Linux.

  • Πτυχίο, κατά προτίμηση από μηχανολογικό υπόβαθρο όπως επιστήμη υπολογιστών, τεχνολογία πληροφοριών, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.
  • Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε διανομές Linux όπως RedHat, SUSE, CentOS, Debian, Ubuntu και άλλες.
  • Οι περισσότεροι οργανισμοί αναζητούν πιστοποίηση Linux ή εκπαίδευση που έχει ολοκληρώσει ο υποψήφιος. Πιστοποιητικά όπως τα RHCT, RHCE και LPIC σίγουρα θα κάνουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.
  • Το μεγαλύτερο μέρος της εικονικοποίησης βασίζεται σε διακομιστές Linux. Επομένως, εάν είστε εξοικειωμένοι με έννοιες εικονικοποίησης όπως VMware, cloud, κ.λπ., αυτό είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.
  • Οι παραπάνω απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες απαιτήσεις για το Linux και εάν έχετε ελάχιστες γνώσεις δικτύωσης (δρομολογητές, μεταγωγείς) και βάσεις δεδομένων SQL, τότε ο υποψήφιος μπορεί εύκολα να χωρέσει σε εργασίες διαχειριστή Linux.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες εργασίας για τους διαχειριστές Linux;

Το ίδρυμα Linux δημοσιεύει μια ετήσια έκθεση κάθε χρόνο που παρέχει στους επαγγελματίες πληροφορικής σαφείς και αμερόληπτες πληροφορίες σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται.

ο Ίδρυμα Linux Η έκθεση δείχνει πώς η πιστοποίηση ωφελεί τα άτομα που αναζητούν εργασία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 88% των εργοδοτών προτίμησε να προσλάβει πιστοποιημένους επαγγελματίες το 2021.

  7 υπέροχες εναλλακτικές εφαρμογές Linux για εφαρμογές Windows

Πίστωση εικόνας: Πηγή: linuxfoundation.org

Σύμφωνα με α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, το 97% των διευθυντών προσλήψεων λένε ότι προτεραιότητά τους είναι ένας πιστοποιημένος ανώτερος εμπειρογνώμονας ανοιχτού κώδικα. Η αναφορά παραθέτει επίσης τις πιο δημοφιλείς δεξιότητες και τις δύο κορυφαίες δεξιότητες που σχετίζονται με το Linux.

Χάρη στην εφεύρεση προηγμένων τεχνολογιών όπως τα μεγάλα δεδομένα και το cloud computing, χιλιάδες επαγγελματικές θέσεις εργασίας Linux είναι σήμερα διαθέσιμες.

Το Linux είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που έχει αποδείξει το εύρος και την αποτελεσματικότητά του. Είναι η βάση επιλογής για νέες τεχνολογίες όπως τα μεγάλα δεδομένα και το cloud computing. Χιλιάδες ειδικοί Linux χρειάζονται για να υποστηρίξουν αυτήν την εξελισσόμενη πλατφόρμα στα σημερινά σενάρια της αγοράς.

Σύμφωνα με την Linux ανοιχτού κώδικα Αναφέρετε, οι επαγγελματίες του Linux βρίσκονται σε καλή θέση στην αγορά εργασίας, με το 44% των διευθυντών προσλήψεων να δηλώνουν ότι έχουν καλές πιθανότητες να προσλάβουν υποψηφίους με πιστοποίηση Linux, ενώ το 54% αναμένει πιστοποίηση ή επίσημη εκπαίδευση για τους υπαλλήλους τους.

Το Linux έχει δύο επαγγελματικούς δρόμους για να διαλέξετε, ο ένας είναι ο διαχειριστής και ο άλλος ο προγραμματιστής. Παρακάτω είναι μερικές από τις ονομασίες που είναι διαθέσιμες σε επαγγελματίες του Linux.

  • Ανάπτυξη εφαρμογών για επιτραπέζιους υπολογιστές
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων οδήγησης πυρήνα και συσκευών
  • Ανάπτυξη & Ανάπτυξη Ιστού
  • Διαχείριση Συστημάτων
  • Αρχιτεκτονική/ Μηχανική Συστημάτων

Εύρος μισθών: Σύμφωνα με την Glassdoor, ο μέσος βασικός μισθός για έναν μηχανικό Linux στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 48.177 £ ετησίως, ενώ στις ΗΠΑ, είναι 90.554 $ ετησίως.

Ας δούμε τις κορυφαίες εξετάσεις και πιστοποιήσεις διαχειριστή συστήματος Linux στην παρακάτω ενότητα.

Βασικά στοιχεία της διαχείρισης συστήματος Linux (LFS201)

Ίδρυμα Linux προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων και εκπαίδευσης για επαγγελματίες που θέλουν να αναλάβουν πιστοποίηση Linux.

Το μάθημα Essentials of Linux System Administration καλύπτει όλες τις βασικές γνώσεις έως και το επίπεδο 1 της αρχιτεκτονικής Linux και καλύπτει τη διαχείριση, τη διαμόρφωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων οποιασδήποτε από τις τρεις κύριες εκδόσεις Linux, Red Hat, SUSE, Debian/Ubuntu.

Οι υποψήφιοι θα μυηθούν επίσης σε χρήσιμα εργαλεία και έννοιες για τη διαχείριση της υποδομής Linux. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για εικονικοποίηση (σύννεφο) μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το μάθημα καθώς οι κεντρικοί υπολογιστές ESX βασίζονται στην πλατφόρμα Linux.

Σε γενικό επίπεδο, το περιεχόμενο του μαθήματος έχει ως εξής:

  • Εισαγωγή στο σύστημα αρχείων Linux
  • Δραστηριότητα δίσκου όπως κατάτμηση, τοποθέτηση, RAID κ.λπ.
  • Βελτιστοποίηση συστήματος συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης, του συντονισμού και του προγραμματισμού
  • Διαχειριστείτε λογαριασμούς χρηστών και ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αρχείων και άλλων
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
  • Διαμόρφωση δικτύου
  • Επίλυση προβλήματος

Αυτό το μάθημα συνιστάται εάν θέλετε να αποκτήσετε βασικές γνώσεις Linux και να κατανοήσετε πώς είναι δομημένο και λειτουργεί το λειτουργικό σύστημα Linux.

Το μάθημα περιλαμβάνει 50-60 ώρες υλικού, περιεχόμενο βίντεο και πρακτικές εργαστηριακές εργασίες.

Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης δωρεάν ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και σεμινάρια σχετικά με τη διαχείριση συστήματος, το cloud και τη διαχείριση δικτύου.

Boot Camp διαχείρισης συστήματος Red Hat

Udemy προσφέρει αυτό το μάθημα σε όλους τους φιλόδοξους υποψηφίους που επιθυμούν να γίνουν Πιστοποιημένος Διαχειριστής Συστήματος Red Hat (RHCSA). Το περιεχόμενο του μαθήματος αντιστοιχεί στην εξέταση RHCSA (EX200) που διαχειρίζεται η Redhat.

Αυτό το μάθημα εκπαιδεύει τους υποψηφίους στις ακόλουθες πτυχές του Redhat Linux:

  • Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος Linux
  • Εισαγωγή στη διεπαφή γραμμής εντολών Linux
  • Διαχείριση περιβάλλοντος Linux από άποψη διαχείρισης χρηστών και ομάδων, διαμόρφωσης, διαχείρισης κοντέινερ και δέσμης ενεργειών κελύφους.
  • Καλύπτονται έννοιες ασφάλειας και δικτύωσης Linux
  • Τέλος παρέχονται ερωτήσεις εξάσκησης

Το μάθημα προσφέρει επίσης δωρεάν πρόσβαση σε δύο ηλεκτρονικά βιβλία:

  • Μάθετε Linux γρήγορα – Καλύπτει όλη τη βασική υποδομή Linux
  • Μάθετε Ansible Γρήγορα – Αυτό το ebook καλύπτει το Ansible Automation. Απαιτείται να περάσετε την πιστοποίηση Red Hat Certified Engineer (RHCE).

Το μάθημα είναι προσβάσιμο μέσω κινητού και περιλαμβάνει 11 ώρες βίντεο κατά παραγγελία, 6 άρθρα, 3 πόρους με δυνατότητα λήψης κ.λπ.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Sega στο Linux χρησιμοποιώντας το Gens

Το RHCSA είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πιστοποιητικά στον κόσμο του Linux και προσελκύει ένα καλό πακέτο.

Πιστοποιημένος διαχειριστής συστήματος Linux Foundation (LFCS)

Το LFCS έχει σχεδιαστεί από την Ίδρυμα Linux για επαγγελματίες αρχικού επιπέδου σε συστήματα Linux. Έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες Linux.

Η εξέταση περιλαμβάνει ερωτήσεις βασισμένες σε σενάρια που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να αξιολογήσουν την πραγματική υποδομή Linux. Η εξέταση επικεντρώνεται σε δύο διανομές Linux: Ubuntu 18 και CentOS 7, και οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μία.

Ο υποψήφιος πρέπει να λύσει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στην εξέταση. Αφού περάσουν την εξέταση LFCS, οι διαχειριστές Linux αποδεικνύουν ότι είναι σε θέση να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν συστήματα Linux και να κατανοήσουν καλύτερα κρίσιμες τεχνολογίες όπως η δικτύωση, η αποθήκευση, η ασφάλεια, η καταγραφή και παρακολούθηση, η αντιμετώπιση προβλημάτων και άλλα.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι δύο ώρες και το πιστοποιητικό ισχύει για τρία χρόνια.

LPI Linux Essentials Bootcamp

Το μάθημα σχεδιάζεται από Udemy, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εκπαίδευσης στον κόσμο με περισσότερους από 30 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από 180+ χώρες και μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 150.000 μαθήματα. Αυτό το μάθημα σας προετοιμάζει για το Linux Essentials (010-160) της εξέτασης LPI (Linux Professional Institute).

Το Linux Professional Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει παγκόσμια πρότυπα για πιστοποίηση και υποστήριξη σταδιοδρομίας για επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα.

Αυτό το μάθημα επικεντρώνεται στη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος Linux, στη διαχείριση χρηστών, στην ασφάλεια και διαχείριση και στις λειτουργίες της γραμμής εντολών.

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι υποψήφιοι μπορούν να κατανοήσουν τα βασικά του λειτουργικού συστήματος Linux και να αποκτήσουν εμπειρία στη ρύθμιση παραμέτρων και τη διαχείριση του Linux μέσω πρακτικών εργαστηριακών ασκήσεων και οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις βίντεο, σημειώσεις με δυνατότητα λήψης, ζωντανές ερωτήσεις και ζωντανές εξετάσεις. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτήσουν πληροφορίες για την εξέταση LPI (Linux Professional Institute) Linux Essentials (010-160).

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους έως ειδικούς που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους για το λειτουργικό σύστημα Linux.

CompTIA Linux+ (ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ XK0-0040)

CompTIA Το Linux+ είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς πιστοποίησης και έχει εκδώσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια πιστοποιητικά σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η δικτύωση και το cloud computing και η τεχνική υποστήριξη.

Αυτή η πιστοποίηση επικυρώνει τις ικανότητες που απαιτούνται για να γίνετε διαχειριστής συστήματος Linux, όπως η διαμόρφωση, η παρακολούθηση και η υποστήριξη διακομιστών Linux, η πρακτική εμπειρία στη συντήρηση κ.λπ.

Η πιστοποίηση επικυρώνει δεξιότητες όπως διαχείριση Linux, διαχείριση, αντιμετώπιση προβλημάτων, γνώσεις ασφάλειας, αυτοματοποίηση και δημιουργία σεναρίων και πολλά άλλα.

Αυτή η πιστοποίηση ισχύει για άτομα που αναζητούν εργασία, όπως διαχειριστές Linux, διαχειριστές δικτύου, ειδικούς τεχνικής υποστήριξης και διαχειριστές συστημάτων.

Η εξέταση διαρκεί 90 λεπτά και έχει 90 ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις που δίνονται είναι με τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεων εφαρμογής.

LPIC-1

ο LPIC-1 Η πιστοποίηση προσφέρεται από τον μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης Linux, το LPI (Linux Professional Institute). Για να λάβουν το πιστοποιητικό LPIC-1, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν δύο εξετάσεις – κωδικούς εξέτασης 101 και 102.

Η Εξέταση 101 καλύπτει θέματα που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική και την εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων Linux, συστημάτων αρχείων και εντολών GNU και Unix, ενώ η Εξέταση 102 καλύπτει θέματα όπως δέσμες ενεργειών φλοιού, διοικητικές εργασίες, υπηρεσίες συστήματος, διεπαφές και δικτύωση και ασφάλεια.

Έτσι, οι υποψήφιοι που έχουν περάσει την εξέταση LPIC-1 μπορούν γενικά να φροντίσουν το λειτουργικό σύστημα Linux όσον αφορά την εγκατάσταση και τη συντήρηση του λειτουργικού συστήματος Linux και μέσω της διεπαφής γραμμής εντολών, του συστήματος αρχείων και της διαχείρισης εργασίας χρήστη και άλλων εργασιών αντιμετώπισης προβλημάτων όπως ως backup, ανάκτηση και άλλες δραστηριότητες συντήρησης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το σύστημα αρχείων ZFS σε Linux

Και οι δύο εξετάσεις αποτελούνται από 60 πολλαπλές επιλογές και ερωτήσεις συμπλήρωσης του κενού και διαρκούν 90 λεπτά.

Μάθημα πιστοποίησης LFCA

Αυτό Μάθημα πιστοποίησης LFCA προσφέρεται στην πλατφόρμα Coursera από τη LearnQuest, τον προτιμώμενο εκπαιδευτικό συνεργάτη κορυφαίων εταιρειών, οργανισμών και κυβερνητικών φορέων στον κόσμο.

Η πιστοποίηση LFCA διαχειρίζεται το Ίδρυμα Linux και αυτό το μάθημα θα βοηθήσει τους αιτούντες με όλο το περιεχόμενο να επιτύχουν αυτήν την πιστοποίηση. Η εξέταση LFCA εστιάζει σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής, ειδικά στην τεχνολογία cloud.

Αυτό το μάθημα χωρίζεται σε 4 κύριες ειδικότητες – Βασικά Linux, Διαχείριση Συστημάτων Linux, Ασφάλεια Συστημάτων Linux, Linux Cloud και DevOps.

Αυτή η εξειδίκευση έχει σχεδιαστεί για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα πληροφορικής ως διαχειριστής ή μηχανικός για να μάθουν το λειτουργικό σύστημα Linux, τη διαχείριση και ασφάλεια συστήματος Linux, τις λειτουργίες Linux cloud και τον προγραμματισμό.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα για να γίνουν επαγγελματίες πληροφορικής που ασχολούνται με λειτουργικά συστήματα Linux και σχετικές υπηρεσίες, όπως διαχείριση χρηστών, εγκατάσταση, ασφάλεια, cloud, δικτύωση και άλλα.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε εξειδίκευση και το περιεχόμενο περιλαμβάνει βίντεο, πρακτικά έργα, κουίζ και εικονικά εργαστήρια.

Τα μαθήματα Coursera μπορούν να ελεγχθούν δωρεάν και τα πιστοποιητικά μπορούν να ληφθούν με την πληρωμή του τέλους.

Οφέλη από την πιστοποίηση Linux

  • Καλύτερες πιθανότητες να διατηρήσετε τη δουλειά σας: Η πιστοποίηση αποδεικνύει τη δέσμευσή σας να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας, κάτι που ωφελεί επίσης τους εργοδότες. Ως εκ τούτου, ορισμένες εταιρείες επιστρέφουν το κόστος της πιστοποίησης των εργαζομένων.
  • Προώθηση σταδιοδρομίας και προσωπική ανάπτυξη: Η πιστοποίηση βοηθά στη βελτίωση των δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες, δίνοντας στους διευθυντές το χώρο να αναθέσουν επιπλέον ρόλους και ευθύνες για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.
  • Οικοδόμηση επαγγελματικής εμπιστοσύνης: Η πιστοποίηση από συγκεκριμένους προμηθευτές όπως η Microsoft, η Google, η Cisco κ.λπ. σίγουρα θα κερδίσει την επαγγελματική εμπιστοσύνη. Η απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού αποδεικνύει τη δέσμευσή σας για επαγγελματική εξέλιξη.
  • Παραγωγικότητα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για οργανισμούς: Οι έμπειροι επαγγελματίες με εξειδικευμένες πιστοποιήσεις διαθέτουν επαρκή προσόντα και υψηλότερες δεξιότητες για να εργάζονται πιο αποτελεσματικά στην τεχνολογία. Επιπλέον, οι οργανισμοί βρίσκουν ένα καλό επιχείρημα μάρκετινγκ για να δείξουν στους πελάτες τους ότι οι υπάλληλοί τους είναι αρκετά πιστοποιημένοι και αξιόπιστοι ώστε να αυξάνουν την παραγωγικότητα με χαμηλότερο κίνδυνο.
  • Παραμείνετε στην αιχμή της τεχνολογίας: Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η πιστοποίηση δεν είναι μια εφάπαξ δραστηριότητα. Εάν θέλετε να παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με την τεχνολογία, τις δυνατότητες, τις εκδόσεις, τις ενημερώσεις κ.λπ., τότε η ανανέωση και η διατήρηση της πιστοποίησης είναι εξαιρετικά σημαντική. Για αυτόν τον λόγο, ορισμένοι πάροχοι πιστοποίησης απαιτούν εκ νέου πιστοποίηση για μια χρονική περίοδο, για παράδειγμα, η Red Hat απαιτεί επαναπιστοποίηση σε διαστήματα τριών ετών και η AWS απαιτεί εκ νέου πιστοποίηση σε διαστήματα δύο ετών.
  • Η επαναπιστοποίηση βοηθά τους επαγγελματίες να επιδιώξουν βελτιώσεις σε ορισμένες τεχνολογικές πλατφόρμες και να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους σχετικές.

Κάποια στιγμή, η εκ νέου πιστοποίηση θα φαίνεται σαν μια περιττή και χρονοβόρα δραστηριότητα ή βάρος, αλλά θα υπάρχουν οφέλη για εσάς και τους σημερινούς και μελλοντικούς εργοδότες σας να σας προσλάβουν με ένα καλύτερο πακέτο αποδοχών.

συμπέρασμα

Οι πιστοποιήσεις Linux είναι ωφέλιμες εάν θέλετε να προχωρήσετε την καριέρα σας ως διαχειριστής συστήματος Linux και θα έχετε πάντα εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Με τον πολλαπλασιασμό των πλατφορμών cloud και των πλατφορμών εικονικοποίησης, η ζήτηση για επαγγελματίες Linux αυξάνεται. Επομένως, οι επαγγελματίες με πιστοποίηση Linux εκτιμώνται ιδιαίτερα από όλους τους τύπους οργανισμών.

Ταυτόχρονα, επειδή το Linux είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, η χρήση του θα προωθηθεί στο μέλλον, επομένως οι επαγγελματίες του Linux θα είναι πάντα περιζήτητοι.

Παρακολουθώντας μαθήματα και εκπαίδευση, οι επαγγελματίες αποκτούν πραγματική εργασιακή εμπειρία στην υποδομή μέσω εργασιών προσομοίωσης, τις οποίες οι οργανισμοί εκτιμούν ως πρακτική εμπειρία.

Πριν δεσμευτείτε για την πιστοποίηση, σημειώστε την εκπαιδευτική πορεία σας σύμφωνα με την περιοχή ενδιαφέροντός σας και προγραμματίστε την κατάλληλη εκπαίδευση ή μαθήματα για να επιτύχετε τους στόχους της σταδιοδρομίας σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτά τα βιβλία και βίντεο του διαχειριστή συστήματος Linux.