Είναι το uTorrent ασφαλές;

Το uTorrent είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους torrenting στον κόσμο — αλλά ίσως αναρωτιέστε αν είναι απολύτως ασφαλής. Το λογισμικό του uTorrent θεωρείται ασφαλές και χωρίς επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό. Ο κίνδυνος που σχετίζεται με τη χρήση του uTorrent προέρχεται από τη λήψη επικίνδυνων torrent από άγνωστες πηγές και όχι από το πραγματικό λογισμικό.

Έτσι είναι ασφαλές στο uTorrent? Το άρθρο που ακολουθεί θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια χρήσης του uTorrent και πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας όταν χρησιμοποιείτε το λογισμικό.

Ανησυχίες για την ασφάλεια του uTorrent

Το uTorrent έγινε πρωτοσέλιδο το 2015, όταν αναφορές πρότειναν ότι το λογισμικό εξόρυξης Bitcoin εγκαταστάθηκε αυτόματα σε συσκευές ανυποψίαστων χρηστών. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν ένα ευρέως διαδεδομένο ζήτημα και αντιμετωπίστηκε όταν το uTorrent απαλλάχθηκε από το κακόβουλο λογισμικό σε μελλοντικές εκδόσεις.

  Ελέγξτε γιατί ο υπολογιστής σας δεν είναι συμβατός

Μια άλλη ανησυχία προέκυψε το 2014 όταν το Google Chrome επισήμανε το uTorrent ως κακόβουλο λογισμικό, παρόλο που τίποτα δεν εντοπίστηκε από σαρωτές ιών. Αυτό διορθώθηκε αργότερα και κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε καμία σχέση με το ίδιο το λογισμικό. Τα adware και τα ransomware μερικές φορές μπορούν να συνδυαστούν με άλλους πελάτες torrent και δημιουργούν κίνδυνο κατά την εγκατάσταση του λογισμικού.

uTorrent Ασφάλεια

Η απλή απάντηση είναι ότι το uTorrent ως λογισμικό είναι στην πραγματικότητα ασφαλές. Ζητήματα ασφάλειας προκύπτουν από τη λήψη μη ασφαλών αρχείων από τα οποία κανένας πελάτης torrent δεν μπορεί να σας προστατεύσει. Για να είστε πιο ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε έναν πελάτη torrent, αξίζει να κρυπτογραφήσετε την επισκεψιμότητά σας χρησιμοποιώντας ένα VPN.

Το uTorrent έχει κυκλοφορήσει μια ποικιλία διαφορετικών εκδόσεων με ορισμένες να θεωρούνται πιο σταθερές από άλλες. Η νεότερη έκδοση έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από τις προηγούμενες, επομένως εναπόκειται σε εσάς να σταθμίσετε αυτό που θεωρείτε πιο σημαντικό.

Για πολλούς, η έκδοση 2.2.1 του uTorrent είναι η πιο δημοφιλής καθώς δεν έχει υπερβολικό adware και σημειώνει όλα τα σωστά κουτάκια. Οι σύνδεσμοι λήψης για παλιές εκδόσεις uTorrent όπως αυτή εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι.

  Πώς να ξεκλειδώσετε τα Windows 10 με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων σε τηλέφωνο Android

Χρησιμοποιώντας το uTorrent ανώνυμα

Συνιστάται οι λήψεις torrent να εκτελούνται ανώνυμα. Η χρήση μιας υπηρεσίας VPN ή μιας υπηρεσίας διακομιστή μεσολάβησης θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη torrent χωρίς παρακολούθηση ή παρακολούθηση. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς να το κάνετε αυτό στο Διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες VPN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη μοναδική σας ασφάλεια κρυπτογραφώντας δεδομένα και αξίζουν λίγη προσοχή.

Αφαίρεση διαφημίσεων από το uTorrent

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τις διαφημίσεις στο uTorrent ενοχλητικές και θα ήθελαν να αφαιρεθούν. Ευτυχώς, είναι δυνατό να καταργήσετε αυτές τις διαφημίσεις προσαρμόζοντας ορισμένες από τις προηγμένες ρυθμίσεις που βρίσκονται στο λογισμικό uTorrent. Μεταβείτε στο μενού προτιμήσεων, όπου θα βρείτε επιλογές που θα σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις που βρίσκονται στο λογισμικό.

Αυτή είναι μια ενσωματωμένη επιλογή, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη νομιμότητα ή την ασφάλεια της εκτέλεσης αυτής της ενέργειας. Μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε, καθώς είναι καλά κρυμμένο, αλλά μόλις το βρείτε, η απενεργοποίηση των διαφημίσεων θα βελτιώσει την εμπειρία σας στο uTorrent.

  Το μικρόφωνο υπολογιστή USB δεν λειτουργεί στα Windows 10 (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Η κατώτατη γραμμή

Το uTorrent έχει ληφθεί από πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι ο πιο δημοφιλής πελάτης torrent σε μεγάλη απόσταση και είναι όσο πιο ασφαλής μπορεί να είναι. Παρέχει μια εμπειρία κορυφαίας ποιότητας χωρίς διαφημίσεις που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπόψη εάν αναζητάτε μια παρόμοια υπηρεσία.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που σχετίζεται με το uTorrent είναι η λήψη μη ασφαλών αρχείων. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που αντιμετωπίζουν όλοι οι πελάτες torrent και δεν είναι αποκλειστικός του uTorrent. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατευθείτε από τη λήψη κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας που μπορεί να παρακάμψει αυτόν τον κίνδυνο. Όσον αφορά τους πελάτες torrent, θα δυσκολευτείτε να βρείτε καλύτερο λογισμικό από το uTorrent για να ταιριάζει στις ανάγκες σας για λήψη, οπότε αξίζει να το σκεφτείτε.