Είναι το ExpressVPN καλύτερο από το NordVPN;

Τα VPS γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και δύο από τα κορυφαία ονόματα στον κλάδο είναι το ExpressVPN και το NordVPN. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα VPN, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα εξετάσετε και τις δύο αυτές μάρκες. Το να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς είναι μια προσωπική επιλογή, καθώς το καθένα έχει τα θετικά του σημεία, όπως ταχύτητα, τιμολόγηση και χαρακτηριστικά. Έτσι είναι το ExpressVPN καλύτερο από το NordVPN? Το παρακάτω άρθρο θα συγκρίνει και τα δύο VPN για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποιο είναι καλύτερο για εσάς.

Τιμολόγηση

Τόσο η ExpressVPN όσο και η NordVPN προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων ενός μήνα εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την υπηρεσία. Το ExpressVPN προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν σε ένα μονοετές πρόγραμμα που είναι ίσως η καλύτερη συμφωνία για αυτήν τη χρονική περίοδο. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να δεσμευτείτε σε ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, το NordVPN μπορεί να σας δώσει ένα πολύ λογικό ποσοστό για μια διετής υπηρεσία.

Χαρακτηριστικά

Κάθε πάροχος VPN επιτρέπει τη μη αυτόματη ρύθμιση χρησιμοποιώντας δρομολογητές με συμβατό υλικολογισμικό. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια που μπορούν να βρεθούν για καθεμία από αυτές τις μάρκες που περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο εγκατάστασης του VPN.

  Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τα δωρεάν VPN

Το NordVPN επιτρέπει περισσότερες συνδέσεις να γίνονται ταυτόχρονα από το ExpressVPN. Η εγκατάσταση του VPN σας σε δρομολογητή μετράει ως μία σύνδεση και στις δύο περιπτώσεις. Το NordVPN διαθέτει επίσης ένα σύστημα αποκλεισμού διαφημίσεων γνωστό ως CyberSec που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής του. Το ExpressVPN διαθέτει μια εφαρμογή που μπορεί να ληφθεί χρησιμοποιώντας σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του iOS.

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN είναι άριστα στο να ξεμπλοκάρουν γεωγραφικά περιορισμένους ιστότοπους ροής, αλλά το ExpressVPN μπορεί να ξεμπλοκάρει οριακά περισσότερες βιβλιοθήκες Netflix.

Το ExpressVPN έχει μια ομαλή διεπαφή στην εφαρμογή του και είναι διαισθητική. Ο διακομιστής που έχετε πιο πρόσφατα θα εμφανιστεί στην κύρια οθόνη που κάνει τα πράγματα βολικά και εύκολα. Η εφαρμογή του NordVPN έχει έναν χάρτη του κόσμου με επισήμανση κάθε χώρα που διαθέτει διακομιστή NordVPN που λειτουργεί σε αυτήν. Αυτοί οι διακομιστές κατηγοριοποιούνται για να βοηθήσουν τον χρήστη σε μια λίστα στα αριστερά.

Διακομιστές

Όσον αφορά τον τεράστιο αριθμό, το NordVPN έχει περισσότερους διακομιστές από το ExpressVPN — αν και το Express VPN καλύπτει περισσότερες διαφορετικές χώρες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ταχύτερους χρόνους σύνδεσης.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας ένα VPN

Το NordVPN διαθέτει μια λειτουργία διακομιστή γνωστή ως αλυσιδωτή VPN, η οποία μπορεί να δρομολογήσει την επισκεψιμότητά σας μέσω περισσότερων του ενός διακομιστών με περισσότερη κρυπτογράφηση. Αυτή είναι μια δυνατότητα που δεν διαθέτει το ExpressVPN, αλλά έχετε κατά νου ότι μπορεί να επιβραδύνει τις ταχύτητες της σύνδεσής σας.

Τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN κατατάσσονται στους δέκα πρώτους ταχύτερους παρόχους της αγοράς. Το ExpressNVP είναι το ταχύτερο από τα δύο, με ταχύτητες 58 Mbps σε σύγκριση με 11 Mbps από το NordVPN.

Ασφάλεια

Και οι δύο αυτές μάρκες VPN προσφέρουν ένα σύστημα με το όνομα OpenVPN που παρέχει ασφάλεια υψηλού επιπέδου. Το ExpressVPN σκιάζει το NordVPN από την άποψη του προτύπου κρυπτογράφησης που το καθιστά λίγο πιο ασφαλές. Τούτου λεχθέντος, κάθε επωνυμία κρυπτογραφεί και κρυπτογραφεί το περιεχόμενο των πακέτων για να σταματήσει τα επαναλαμβανόμενα δεδομένα να σχηματίζουν μοτίβα. Επιπλέον, τόσο το ExpressVPN όσο και το NordVPN κάνουν όλες τις αναφορές DNS να περνούν από μια κρυπτογραφημένη σήραγγα για να εμποδίσουν τους ξένους να βλέπουν τη δραστηριότητά σας στον ιστό.

Η διεύθυνση IP σας είναι ασφαλής και στα χέρια και των δύο παρόχων VPN χάρη στις ρυθμίσεις ασφαλείας στις αντίστοιχες εφαρμογές τους. Καθένα από αυτά έχει έναν διακόπτη kill που εμποδίζει τις εφαρμογές στις συσκευές σας να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς το VPN σας. Αυτό γίνεται ένα βήμα παραπέρα από το NordVPN, καθώς η εφαρμογή του σάς επιτρέπει να επιλέξετε σε ποιες εφαρμογές ισχύει. Το ExpressVPN έχει παρόμοια λειτουργία, αλλά η έκδοσή τους δεν λειτουργεί με βάση την εφαρμογή.

  Αναθεώρηση PureVPN 2024 (Απρίλιος)

Μυστικότητα

Καθώς το ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δεν υπάρχει νόμος που να τους υποχρεώνει να διατηρούν δεδομένα. Το NordVPN εδρεύει στον Παναμά, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάστηκε να συνεργαστούν με τις αρχές των ΗΠΑ κατά καιρούς. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διακομιστές εντός του Παναμά, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν χρειάζεται να γνωστοποιούνται στην κυβέρνηση.

Το NordVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής σύνδεσης, ενώ το ExpressVPN διατηρεί μη αναγνωριστικά αρχεία καταγραφής. Αυτά περιλαμβάνουν την ημερομηνία των συνδέσεων, το αναγνωριστικό λογαριασμού, τις πληροφορίες τοποθεσίας και τη μεταφορά δεδομένων. Η διεύθυνση IP σας δεν καταγράφεται.

Η κατώτατη γραμμή

Υπάρχουν σίγουρα θετικά σημεία και μειονεκτήματα τόσο στο ExpressVPN όσο και στο NordVPN. Ως δύο από τους πιο δημοφιλείς προμηθευτές VPN, μπορείτε να περιμένετε μια υπηρεσία κορυφαίας ποιότητας από τον καθένα, ώστε να εξαρτάται πραγματικά από τις ατομικές προτιμήσεις.