Είναι τα AirPods ή τα AirPods Pro σας αδιάβροχα;

Εάν πηγαίνετε για τρέξιμο στη βροχή ή εάν κατά λάθος αφήσατε τα AirPods ή τα AirPods Pro στο πλυντήριό σας (κάτι που συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς), ίσως αναρωτηθείτε, είναι πραγματικά αδιάβροχα τα AirPods ή τα AirPods Pro σας; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Είναι τα AirPods σας αδιάβροχα;

Τα AirPods ήταν τα πρώτα αληθινά ασύρματα ακουστικά που κυκλοφόρησε η Apple. Επισήμως, και οι δύο γενιές AirPods δεν είναι αδιάβροχες. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν επίσης επίσημη βαθμολογία αντοχής στο νερό.

Το αδιάβροχο και το αδιάβροχο είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αδιάβροχο σημαίνει ότι είναι αδύνατο να μπει νερό μέσα στη συσκευή. Τα περισσότερα gadgets για καταναλωτές δεν είναι αδιάβροχα.

Το αδιάβροχο, από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι μια συσκευή είναι σφραγισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εμποδίσει την είσοδο νερού για ορισμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι να φτάσει σε ένα ορισμένο βάθος όταν βυθιστεί στο νερό. Μπορεί να ακούτε συχνά ότι ένα νέο iPhone αξιολογείται για 4 μέτρα για έως και 30 λεπτά.

  Πώς να επαναφέρετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στο Ubuntu

Καθώς τα AirPods δεν είναι ούτε αδιάβροχα ούτε αδιάβροχα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τα κρατήσετε μακριά από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα ήταν καλύτερο να μην φοράτε τα AirPods σας όταν βρέχει ή όταν κάνετε μια ιδιαίτερα εξαντλητική προπόνηση.

Αλλά αν τα AirPods σας περάσουν κατά λάθος από το πλυντήριο, δεν πρέπει να πανικοβληθείτε αμέσως. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, τα AirPods έχουν επιβιώσει από ένα ταξίδι στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο (και μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να τα στεγνώσετε, περισσότερα για αυτό αργότερα). Αλλά, φυσικά, αυτή είναι μια άκρως υποκειμενική εμπειρία.

Είναι τα AirPods Pro σας αδιάβροχα;

Είναι μια διαφορετική ιστορία με τα AirPods Pro. Αν και δεν είναι αδιάβροχα, έχουν επίσημη αδιάβροχη βαθμολογία. Έχουν βαθμολογηθεί ως IPX4, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν επίστρωση ανθεκτική στον ιδρώτα και στο νερό.

  7 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης απόδοσης βάσης δεδομένων

Αυτή η επίστρωση υπάρχει μόνο στα ίδια τα AirPods Pro και όχι στη θήκη φόρτισης. Δυστυχώς, τείνει να φθείρεται με τον καιρό.

Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι μπορείτε να φοράτε τα AirPods σας όταν βρέχει ή όταν κάνετε γυμναστική. Τα AirPods Pro σας θα είναι καλά. Αλλά αν τα ρίξετε σε έναν κουβά νερό, μπορεί να μην περάσουν. Ομοίως, μην τα χρησιμοποιείτε όταν κολυμπάτε ή όταν βρέχει.

Μερικοί YouTubers έχουν δοκιμάσει τα όρια της αδιαβροχοποίησης AirPods Pro και έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να επιβιώσουν για ώρες μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο νερό. Και πάλι, αυτό είναι ανέκδοτο στοιχείο.

Τι να κάνετε εάν τα AirPods ή τα AirPods Pro βραχούν

Μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή που κατά λάθος βρέξετε τα AirPods σας. Όταν συμβεί αυτό, φροντίστε να τα στεγνώσετε προσεκτικά πριν τα τοποθετήσετε ξανά στη θήκη.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της βιντεοκλήσης Skype

Αρχικά, σκουπίστε τα AirPods ή τα AirPods Pro χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι, κατά προτίμηση ένα πανί από μικροΐνες. Στη συνέχεια, αφήστε τα ακουστικά ανοιχτά και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα για δύο ώρες. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν μπορείτε, αφήστε τα έξω έτσι από τη μια μέρα στην άλλη.

Για τα AirPods, δεν χρειάζεται να τα βάζετε σε μια σακούλα με ρύζι (όπως εσείς δεν πρέπει να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση). Καθώς τα AirPods είναι τόσο μικρά, είναι καλύτερα να τα στεγνώνετε στο ύπαιθρο. Εάν η θήκη AirPods σας είναι βρεγμένη, αφήστε την στην ανοιχτή θέση, ανάποδα.

Μόλις στεγνώσουν όλα, προσπαθήστε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Θα πρέπει τώρα (ελπίζουμε) να δουλέψουν.

Εάν θέλετε να προσθέσετε πραγματική αδιαβροχοποίηση στη θήκη AirPods ή AirPods Pro, μπορείτε να το αγοράσετε Αδιάβροχη θήκη Catalyst.

Εάν οποιοδήποτε άλλο υγρό έχει εισχωρήσει στα AirPods σας, ακολουθεί ο πλήρης οδηγός για το πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα AirPods σας.